25 sierpnia 2017

Prosecco – hit lata 2017!


W ostatnich miesiącach prosecco jest jednym z najpopularniejszych alkoholi. Nie ma jednak nic dziwnego w tym, że wszyscy oszaleli na punkcie tego musującego wina! Prosecco ma delikatny owocowy smak i perfekcyjne nadaje się na początek każdego (nie tylko eleganckiego) wesela. Oczywiście nie należy go mylić z szampanem. Te dwa trunki różnią się metodą i miejscem produkcji, kosztem (szampan potrafi osiągać zawrotne ceny) oraz smakiem.

Prosecco van – food truck z winem musującym

Euforia na punkcie prosecco przerosła oczekiwania wielbicieli win musujących. Na początku sierpnia dotarły do nas wieści, że po Londynie jeździ Prosecco Van! W Polsce moda na food trucki trwa nieprzerwanie od kilku lat. Można w nich kupić najrozmaitsze smakołyki od burgerów przez tajskie lody po pierożki dim-sum. Jednak mobilny bar serwujący schłodzony alkohol nie ma sobie równych. Stworzony przez „Bubble bros” stał się hitem wynajmowanym na festiwale, garden party oraz oczywiście wesela! Ponad to, przekornie, nie serwują go elegancko ubrani kelnerzy. Alkohol serwowany jest z niewielkiego food trucku, który przyciąga uwagę swoim retro wyglądem i imponującej wielkości pięknym, neonem. Fantastyczne rozwiązanie dla fanów ślubów plenerowych. Czekamy z niecierpliwością, aż dotrze do Polski!

@bubblebrosofficial

@bubblebrosofficial

@bubblebrosofficial

@bubblebrosofficial

@bubblebrosofficial

 

Lody o smaku prosecco

Pozostajemy w Wielki Brytanii, ponieważ brytyjski producent lodów luksusowych POPS wpadł na pomysł wyprodukowania wina musującego w zamrożonej wersji! Po tym jak w 2014 roku marka postanowiła wypuścić na rynek lody o smaku szampana, nic nie stało na przeszkodzie, aby parę lat później poeksperymentować z innymi alkoholami. W ten sposób POPS stworzył Bellini – lody, które kuszą smakiem wina musującego z brzoskwinią, w pięknych, iście „instagramowych” opakowaniach. Niech Was jednak nie zwodzi fakt, że to tylko słodycze – każdy z nich ma 3,8% alkoholu, więc kluczyki do auta zostawcie w domu! Zachęcają za to kalorycznością… W końcu 30 kcal to nie grzech!

@popspoparazzi

@popspoparazzi

@popspoparazzi

@popspoparazzi

 

Prosecco donuts

Jeśli myślicie, że ludzka wyobraźnia poprzestała na food trucku i lodach to jesteście w ogromny w błędzie! Z okazji obchodzonego 13 sierpnia Międzynarodowego Dnia Prosecco, powstały prosecco donuts. Nowojorska cukiernia The Doughnout Project połączyła siły z winiarnią Ruffino Wines. Wynikiem tej niecodziennej fuzji został pączek o smaku musującego wina! Leslie Polizzotto, właściciela cukierni, zdradziła, że stworzenie takiego wypieku było nie lada wyzwaniem – stworzenie idealnej receptury trwało, aż 2 lata! Donut wygląda zjawisko, wręcz idealnie, np. na wieczór panieński, kosztuje nas jednak 20 minut pływania, ponieważ ma 250 kcal!

@thedoughnutproject

@thedoughnutproject

@thedoughnutproject

 

 

Aleksandra Krzyna
Aleksandra Krzyna