Hotel Mercure Dosłońce SPA

Grażyna Pieczyrak

Hotel Mercure Dosłońce SPA

Dosłońce 56, Racławice

(3)
Pokaż telefon

Grażyna Pieczyrak

Piękne krajobrazy Wyżyny Miechowskiej otaczające hotel bez wątpienia pomogą wykreować
niezapomnianą atmosferę w idyllicznym klimacie uroczej, polskiej wsi.

Hotel Mercure Dosłońce został specjalnie zaprojektowany, aby stworzyć jak najbardziej romantyczną atmosferę wesel i ślubów.

Każdy Pakiet zawiera:

• Opiekę doświadczonego Wedding Plannera,
• Voucher dla Młodej Pary na Rytuał dla Dwojga (romantyczny masaż dla Dwojga i kąpiel) dzień po uroczystości,
• 10% rabatu na organizację wieczoru panieńskiego i kawalerskiego,
• 10% rabatu na organizację przyjęcia z okazji chrzcin dziecka,
• Wynajem klimatyzowanej Sali dla odpowiedniej ilości osób,
• Pokrowce na krzesła, białe obrusy i materiałowe serwetki,
• Czerwony Dywan na wejście,
• Podstawową dekorację stołów, świeca i kwiaty,
• Apartament dla Nowożeńców z gwarancją późnego wymeldowania i śniadaniem
do pokoju na życzenie,
• Voucher na kolację z okazji 1 rocznicy ślubu,
• Ceremonię tradycyjnego powitania chlebem i solą,
• Aperitif dla każdego z gości,
• Całonocny serwis kelnerski na najwyższym poziomie
• Uroczyste serwowanie obiadu do stołu Państwa Młodych – Serwis z kopułami,
• Parkiet do Tańca oraz podest dla Zespołu,
• Bezpłatny parking, szatnia dla wszystkich gości, Wi-Fi,
• Obsługa serwisu sprzątającego przez całą noc,
• Możliwość sesji fotograficznej w ogrodzie,
• Ekran, rzutnik i nagłośnienie na prezentację galerii zdjęć i filmów rodzinnych,
• Zniżki dla dzieci, pokój zabaw dla dzieci,
• Specjalne ceny pokoi hotelowych - od 220 zł / pokój 2 os. ze śniadaniem.

170 zł

PRZEDZIAŁ CENOWY

hotel-bed

200

MIEJSCA NOCLEGOWE

couple-man-woman

300

LICZBA GOŚCI

house-1

1

LICZBA SAL

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

TYP SALI

Hotel na wesele

Sala bankietowa

STYL SALI

Wesele w stylu glamour

Wesele w stylu romantycznym

Oferta

Menu weselne - Wariant 1

170 zł - 199 zł

Pakiet SREBRNY

OBIAD SERWOWANY 2- DANIOWY

ZUPA (do wyboru)
• Rosół z domowym makaronem,
• Krem pomidorowy z kluseczkami,
• Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym.

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
• Marynowane polędwiczki drobiowe podane w aromacie zapiekanej gruszki z kluseczkami
i imbirową marchewką,
• Pieczeń ze schabu w delikatnym sosie własnym z ziemniakami puree i młodą kapustą (sezonowo),
• Duży tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami i zestawem surówek.

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE – bez limitu
• Kawa, herbata, soki owocowe, woda,
• Ciasta z hotelowej cukierni, owoce sezonowe.

ZIMNA PŁYTA NA BUFECIE
• Wędliny trzy rodzaje, rolada drobiowa, śliwka zawijana w boczku,
pasztet wiejski z żurawiną, galantyna, terrina warzywna,
• Galantyny,
• Dwa rodzaje śledzi (w śmietanie, w oleju),
• Trzy rodzaje Sałatek (grecka, jarzynowa, z wędzonym kurczakiem),
• Dodatki: trzy rodzaje sosów (chrzanowy, czosnkowy, tatarski),
• Pieczywo z własnej piekarni,
• Marynowane pikle.

I DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Udko po królewsku z warzywami i ziemniakami gotowanymi,
• Pieczeń wieprzowa w sosie własnym z kluskami śląskimi
i zestawem surówek,
• Roladki drobiowe faszerowane szpinakiem z mozzarellą, kopytkami, mix sałat.

II DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Gulasz cygański z chrupiącym pieczywem,
• Gulasz drobiowy z warzywami.

Menu weselne - Wariant 2

199 zł - 230 zł

Pakiet ZŁOTY

OBIAD SERWOWANY 3- DANIOWY

ZUPA (do wyboru)
• Tradycyjny rosół z makaronem,
• Consomme pomidorowe z francuskim paluszkiem,
• Zupa cebulowa z grzankami,
• Krem dwukolorowy z warzyw z groszkiem ptysiowym.

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
• Rolada śląska z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą,
• Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych z ziemniakami i mixem sałat,
• Filet z kurczaka faszerowany świeżymi warzywami, kluseczkami i glazurowaną marchewką.

DESER (do wyboru),
• Puchar lodowy z owocami i bita śmietaną,
• Lody smażone z sosem owocowym,
• Panna cotta.

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE – bez limitu
• Kawa, herbata, soki owocowe, woda, napoje gazowane na bufecie,
• Ciasta z hotelowej cukierni, owoce sezonowe.

ZIMNA PŁYTA NA BUFECIE
• Wędliny trzy rodzaje, rolady drobiowe, tradycyjnie pieczone mięsa, śliwka zawijana w boczku, pasztet wiejski z żurawiną,
• Galantyny z kurczaka, terrina z łososia, terrina warzywna, tymbaliki drobiowe,
• Trzy rodzaje śledzi (w śmietanie, oleju, pomidorach),
• Trzy rodzaje Sałatek (sałatka francuska z serem pleśniowym i prażonymi ziarnami słonecznika, sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem, sałatka Waldorff z orzechami włoskimi i selerem),
• Marynowane pikle,
• Dodatki: trzy rodzaje sosów (chrzanowy, czosnkowy, tatarski),
• Pieczywo z własnej piekarni.

I DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, kluskami śląskimi lub ziemniakami i zestawem surówek,
• Udko po królewsku z ziemniakami opiekanymi i miksem sałat,
• Galantyna drobiowa z ryżem i warzywami gotowanymi.

II DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Gulasz cygański z chrupiącym pieczywem,
• Gulasz drobiowy z warzywami w sosie śmietanowym.

III DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Barszcz czerwony z pasztecikiem francuskim,
• Żurek staropolski z białą kiełbasą.

Menu weselne - Wariant 3

220 zł - 250 zł

Pakiet PLATYNOWY

OBIAD SERWOWANY 4- DANIOWY

PRZYSTAWKA (do wyboru)
• Wybór tatarów na chrupiących grzankach z czerwoną cebulą (trzy sztuki),
• Terrina z kaczki na bukiecie sałat podana z gruszką i żurawiną,
• Filety z pstrąga na kruchej sałacie z zielonym pieprzem i grzanką.

ZUPA (do wyboru)
• Staropolski rosół z pierogami (trzy sztuki),
• Consomme pomidorowe z francuskim paluszkiem,
• Zupa cebulowa z grzankami,
• Krem dwukolorowy z warzyw z groszkiem ptysiowym.

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
• Rolada śląska z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą,
• Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych z zapiekanką gratin i mixem sałat,
• Polędwiczki drobiowe w bekonie w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami z wody i zestawem surówek.

DESERY (do wyboru)
• Malinowe marzenie z migdałami,
• Tiramisu,
• Lody smażone z ciepłymi wiśniami i bitą śmietaną.

ZIMNA PŁYTA NA BUFECIE
• Wędliny cztery rodzaje trzy rodzaje śledzi (w śmietanie, oleju, pomidorach),
• Pasztet wiejski z żurawiną, cztery rodzaje sosów (chrzanowy, czosnkowy, tatarski, cumberland),
• Deska serów, trzy rodzaje sałatek, (sałatka z koziego sera i avocado, sałatka z owoców morza z ziemniaczkami, tradycyjna sałatka warzywna),
• Mix sałat z avocado, wędzonym łososiem i mango,
• Galantyny: z łososia, z kurczaka, warzywna, tymbaliki, terriny wielosmakowe kiełbaski zawijane w cieście francuskim, szparagi w szynce parmeńskiej po wiedeńsku, melon w szynce parmeńskiej, mix mini sałatek, ryby wędzone, pikle warzywne.

I DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Udziec wieprzowy z kaszą i kapustą zasmażaną serwowany na sali,
• Płatki polędwiczek wieprzowych w sosie maderowym na Carpaccio z ziemniaków,
• Polędwiczki drobiowe w sosie paprykowym z gnocchi i warzywami sezonowymi.

II DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Gulasz po węgiersku na placku ziemniaczanym,
• Boeuf a’la strogonow podawany z chrupiącym pieczywem,
• Blankiet z indyka z warzywami w sosie śmietanowym.

III DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Barszcz czerwony z pasztecikiem francuskim,
• Żurek staropolski z białą kiełbasą.

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE - bez limitu
• kawa, herbata, soki owocowe, woda, napoje gazowane na bufecie.

TORT WESELNY
CIASTA Z HOTELOWEJ CUKIERNI, OWOCE SEZONOWE

Menu weselne - Wariant 4

260 zł - 299 zł

Pakiet DIAMENTOWY

OBIAD SERWOWANY 4- DANIOWY

PRZYSTAWKA (do wyboru)
• Róża z wędzonego łososia z dressingiem koperkowym,
• Terrina z kurczaka podana z chutney z wiśni,
• Galantyna ze szczupaka z auszpikiem na warzywnym julienne.

ZUPA (do wyboru)
• Rosół z bażanta z włoskimi ravioli,
• Tradycyjny rosół z pierogami lub makaronem,
• Pikantna zupa krewetkowo-rybna z serowymi diablotkami,
• Zupa cappuccino pomidorowe z groszkiem ptysiowym,
• Krem ze szparagów z plasterkami wędzonego łososia,
• Consome z borowikami i kluseczkami.

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
• Halibut wsosie kaparowym z kolorowym ryżem i puree marchewkowym,
• Kaczka (udko) confi na modrej kapuście z ziemniakami i lekką nutą żurawiny
• Medaliony cielęce na tagliatelle z gotowaną marchewką junior,
• Polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonego wina z ziemniakami zapiekanymi i mixem sałat.

DESER (do wyboru)
• Puchar lodowy z owocami i bita śmietaną,
• Lody smażone z sosem owocowym,
• Tiramisu na biszkopcie,
• Beza Pavlova.

ALKOHOL
• Housowa wódka bez limitu.

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE - bez limitu
• Kawa, herbata, soki owocowe, woda, napoje gazowane na bufecie.

TORT WESELNY
CIASTA Z HOTELOWEJ CUKIERNI, OWOCE SEZONOWE
SŁODKI BUFET
ZIMNA PŁYTA NA BUFECIE

Mięsa
• Swojskie wędliny z własnej wędzarni, rolady drobiowe, tradycyjnie pieczone mięsa,
• Śliwka zawijana w boczku, pasztet wiejski z żurawiną,
• Galantyny z kurczaka, terrina z łososia, terrina warzywna, tymbaliki drobiowe,
• Deska serów,
• Trzy rodzaje śledzi (w śmietanie, oleju, pomidorach),
• Trzy rodzaje Sałatek (sałatka francuska z serem pleśniowym i prażonymi ziarnami słonecznika, sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem, sałatka Waldorff z orzechami włoskimi i selerem),
• Marynowane pikle,
• Dodatki: 3 rodzaje sosów (chrzanowy, czosnkowy, tatarski),
• Pieczywo z własnej piekarni.

I DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Filet z kurczaka zapiekany ze szpinakiem, mozzarellą, kaszą i zestawem surówek,
• Sola w sosie cytrynowym z ziemniakami z wody i sałatką z avocado i truskawek,
• Pieczeń cielęca po myśliwsku z kopytkami, fasolką szparagową, boczkiem,
• Indyk pieczony w ziołach z sosem szpinakowym na gratin ziemniaczanym.

II DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Pieczeń wołowa na dziko z grzybami i szparagami w sosie curry,
• Grillowany łosoś z cytryną, z sałatką z avocado, serem feta i ryżem basmati,
• Plaster szynki wieprzowej pieczonej w warzywach z winem, serwowany w sosie własnym z kopytkami i buraczkami zasmażanymi.

III DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikiem,
• Żurek z chrzanem i pulpecikami,
• Zupa cebulowa z grzankami i z serem.

Opinie

5.0

3 opinie

Dodaj opinię

Obsługa

Oferta

Wygląd sali

Ceny

Atmosfera

MB

Marta B

Ślub w plenerze udany! Pogoda na szczęście dopisała :) Jesteśmy z mężem zachwyceni urokiem i jakością oferowanych uslug przez Hotel Mercure Dosłońce w Racławicach. Polecamy! Dania smaczne i gustowne.

1 miesiąc temu

G

Grażyna

super miejsce super jedzenie

2 miesiące temu

M

Mila

Piękna sala, świetna i przemiła obsługa, pyszne, pięknie udekorowane jedzenie. Życzliwość i profesjonalizm. Polecam bardzo gorąco!

5 miesięcy temu

Wolne terminy

Kontakt

Hotel Mercure Dosłońce SPA

Dosłońce 56 32-222 Racławice

37 km od Krakowa

49 km od Olkusza

14 km od Miechowa

78 km od Będzina

82 km od Czeladzi

87 km od Katowic

78 km od Sosnowca

Inspiracje ślubne

Zobacz sale weselne w Twoim województwie:

Zobacz innych usługodawców w mieście Miechów: