Skansen Bicz Family & SPA
Skansen Bicz Family & SPA Konin
(23)
Zobacz profil
Weranda Home
Weranda Home Sławica
(1)
Zobacz profil
Kapitańskie Sale Weselne by Strażyńscy
Kapitańskie Sale Weselne by Strażyńscy Oława
(15)
Zobacz profil
Pałac Brunów
Pałac Brunów Lwówek Śląski
(9)
Zobacz profil
Hotel Monopol Wrocław

Michał Jagoda

Hotel Monopol Wrocław

Heleny Modrzejewskiej 2, Wrocław

O nas

Legendarny wrocławski hotel wybudowany został w 1892 roku w stylu neobarokowym. Pod koniec XIX wieku plac po dawnym klasztorze, z czasem zamienionym na areszt, kupili bankier Wallenberg Pachaly i architekt Karl Grosser. Na przełomie wieków hotel spełniał wymogi najbardziej luksusowych obiektów europejskich. Portyk z balkonem nad wejściem głównym do hotelu został dobudowany w 1937 roku; dwadzieścia lat później śpiewał z niego Jan Kiepura.
Wyjątkowe wnętrza hotelu są doskonałym miejscem na organizację przyjęcia weselnego. Wybierając Hotel Monopol w tym szczególnym dniu, mogą być Państwo pewni, iż profesjonalizm i doświadczenie naszego zespołu, zaspokoją Państwa oczekiwania, a indywidualne podejście do każdego Gościa, zadowoli nawet najbardziej wymagających. Zadbamy o to, by czuli się Państwo wyjątkowo nie tylko w dniu ślubu, ale także w całym okresie jego przygotowań.

hotel-bed

MIEJSCA NOCLEGOWE

240

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

od do 160

house-1

LICZBA SAL

2

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

Oferta - Hotel Monopol Wrocław

Menu weselne - Wariant 1

150 zł - 150 zł

OBIAD WESELNY SERWOWANY 4 DANIOWY
Menu w cenie 150 zł / osoba

PRZYSTAWKA (wybór jednej propozycji)
Caprese a la Monopol
Burrata z kolorowymi pomidorami i oliwa bazyliowa
Sałatka z kolorowych buraków z kozim serem i pistacjami
Sałatka z dzikich ziół z wedzonym łososiem i sosem miodowo-musztardowym
Tarta szpinakowo-serowa
Łosos marynowany w kolendrze podany z kwasna smietana i blinami
Carpaccio wołowe z rukola i parmezanem
Pasztet wieprzowo-kaczy z pistacjami i sałatka z kiełków
Mus z foie gras i watróbek drobiowych z chutney morelowym

DANIE PIERWSZE (wybór jednej propozycji)
Rosół z domowym makaronem
Consomme z kaczki z domowym makaronem
Gaspacho z bazyliowa oliwa
Krem grzybowy z oliwa truflowa i parmezanem (dostepne – jesien/ zima)
Krem z kalafiora z wedzonymi orzechami i karmelizowanym kalafiorem
Krem z buraka z botwinka
Krem z dyni z olejem z pestek (dostepne - jesien / zima)
Krem z pieczonych pomidorów z bazylia
Piero¿ki z gruszka, gorgonzola i szpinakiem

DANIE GŁÓWNE (wybór jednej propozycji)
Indyk pieczony, puree ziemniaczane, liscie brukselki
Filet z kurczaka, puree ziemniaczane, młoda marchewka
Pieczony łosos z szalotka i pomidorami
Dorsz z zielonymi warzywami i szafranowymi ziemniakami
Kotlet wieprzowy z kostka sauté z ziemniakami i duszona kapusta
Pieczony schab z puree ziemniaczanym i pieczona młoda kapusta
Poledwiczka wieprzowa z sosem pieprzowym, puree ziemniaczanym i warzywami z pieca
Policzek wołowy z puree ziemniaczanym i szparagami (dostepne – maj / czerwiec)
Sma¿one tofu z ratatouille i polenta
Udko z kaczki confit z kluskami slaskimi i czerwona kapusta

DESER (wybór jednej propozycji)
Panna Cotta z sosem malinowym
Cremoso czekoladowe z galaretka figowa i armaniakiem
Terrina z owoców lesnych
Pieczona gruszka z miodem, orzechami i czekolada
Brownie z orzechami
Mus z białej czekolady z malinami
Sernik z orzechami i karmelem
Sernik jagodowy
Fraisier
Tort Weselny – smak do wyboru

Menu weselne - Wariant 2

180 zł - 180 zł

OBIAD WESELNY SERWOWANY 4 DANIOWY
Menu w cenie 180 zł/ osoba

PRZYSTAWKA (wybór jednej propozycji)
Grillowane szparagi z szynka parmenska i sosem hollandaise (dostepne – maj czerwiec)
Cielecina z sosem tunczykowym i kaparami
Tatar z łososia z zielonym ogórkiem i rzodkiewka
Tatar wołowy z marynowanymi kurkami
Tatar z jelenia , buraki marynowane, pachnotka, cebulka ( dostepne - jesien / zima)
Koktajl z krewetek i kraba z avocado i grejpfrutem

DANIE PIERWSZE (wybór jednej propozycji)
Rosół z perliczki z domowym makaronem
Consomme z kołdunami z wołowina
Krem ze szparagów z karmelizowanym melonem (dostepne – maj / czerwiec)
Krem z zielonego groszku z ricotta i szynka parmenska
Krem ziemniaczano-porowy z wedzonym halibutem
Piero¿ki z twarogiem łomnickim, werbena i solonym masłem
Ravioli z dynia i masłem szałwiowym (dostepne – jesien / zima)

DANIE GŁÓWNE (wybór jednej propozycji)
Perliczka z szałwia, pieczonymi ziemniakami i cukinia
Sma¿ony sandacz, białe szparagi, lemon curd, dziki ry¿
Okon morski z zielonymi warzywami i ziemniakami confit
Pieczona dorada z grillowanymi warzywami
Kotlet wieprzowy z ziemniakami i duszona kapusta
Kotlet cielecy z puree ziemniaczanym, szpinakiem i glazurowana marchwia
Befsztyk Chateaubriand z ziemniakiem fondant, foie gras i plastrem z trufli
Gicz jagnieca z kasza, kolorowymi marchewkami i musztarda francuska
Risotto z zielonymi szparagami i trufla (dostepne – wiosna/ lato)

DESER (wybór jednej propozycji)
Panna Cotta z sosem malinowym
Cremoso czekoladowe z galaretka figowa i armaniakiem
Terrina z owoców lesnych
Pieczona gruszka z miodem, orzechami i czekolada
Brownie z orzechami
Mus z białej czekolady z malinami
Sernik z orzechami i karmelem
Sernik jagodowy
Fraisier
Tort Weselny – smak do wyboru

Opinie - Hotel Monopol Wrocław

Ten usługodawca nie ma opinii

Dodaj opinię

Kontakt - Hotel Monopol Wrocław

Hotel Monopol Wrocław

Usługodawca nie przekazał nam informacji, czy prowadzi działalność gospodarczą.

Heleny Modrzejewskiej 2 50-071 Wrocław Wrocław

Polecani z kategorii sala weselna

Hotel Piotr *** SPA&Wellness
Hotel Piotr *** SPA&Wellness Boguszów-Gorce
(6)
Zobacz profil
Pałac Manowce
Pałac Manowce Nowe Warpno
Zobacz profil
Dom Weselny Perła
Dom Weselny Perła Godziesze Wielkie
(26)
Zobacz profil
Piławski Dwór
Piławski Dwór Wrocław
Zobacz profil

Zobacz sale weselne w Twoim województwie: