Agnieszka Łaba
Kilińskiego 18, Szklarska Poręba
Apartamenty Silva – bajeczne miejsce na wesele u stóp Karkonoszy
Dwa urokliwe, pieczołowicie odrestaurowane XIX-wieczne budynki otoczone przepięknym starodrzewem u stóp Karkonoszy to idealne miejsce na przyjęcie weselne.
Do Państwa dyspozycji oddajemy dużą salę mogącą pomieścić 40-45 osób, odrestaurowaną i utrzymaną w iście dworskim klimacie. Serce budynku to duża jadalnia. Drewniane stoły, stare kredensy i solidne krzesła stanowią gwarancję, że goście poczują klimat minionego wieku. Atmosferę ociepla kominek otulony zabytkowym piecem kaflowym. Dębowe parkiety i zdobione sufity z kryształowym strojnymi żyrandolami tworzą niepowtarzalną atmosferę sali.
Sąsiednie pomieszczenia to sala z rzutnikiem, dwa pokoje z barem oraz gabinet, który świetnie nadaje się na spotkania w małym gronie.
Budynek otoczony jest dużym parkiem, w którym rosną drzewa, tak stare jak sam dwór. W przyziemiu budynku znajduje się piwniczka-winnica, której klimat i smak doceni każdy miłośnik wina.
200 zł - 300 zł
39
od 30 do 48
2
USTAWIENIE STOŁÓW
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
200 zł - 220 zł
Przystawka zimna
Pierożki z pieczonego buraka z kozim serem na rukoli
Przystawka ciepła
Rosół z domowym makaronem
Danie główne (na półmiskach)
Kotlet de volaille
Filet drobiowy zapiekany z pomidorami i żółtym serem
Rolada wieprzowa faszerowana warzywami w sosie tymiankowym
Dodatki do dania głównego
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Kluski śląskie/Kopytka
Ziemniaki opiekane
Surówki
Marchew z jabłkiem
Buraczki
Sałatka ze świeżych warzyw z sosem vinaigrette
Deser
Beza z musem limonkowym, świeżymi owocami i sosem truskawkowym
Zimne przekąski
Półmisek wędlin i mięs pieczonych
Schab ze śliwką i morelą
Karczek
Boczek
Kiełbasa wiejska
Kabanosy
Pasztet pieczony w cieście francuskim z żurawiną
Tymbaliki drobiowe
Ryba po grecku
Tartaletki truskawkowe z miętową fetą
Tatar ze śledzia na ziołowych grzankach
Sałatka grecka
Rożki z szynki wędzonej z sałatką jarzynową
Pieczywo
Sosy
Pikle
Smalec
Dania gorące serwowane w godzinach nocnych
Zupa chilli
Roladka drobiowa z suszonymi pomidorami, warzywnym naleśnikiem i sosem ziołowym
barszcz czerwony z pasztecikiem
230 zł
Przystawka zimna
Terrina z łososia na tatarze jarzynowym z sosem balsamicznym
Przystawka ciepła
Rosół z domowym makaronem / Krem brokułowy z prażonymi migdałami
Danie główne (na półmiskach)
Kotlet po szwajcarsku
Roladka drobiowa w sezamie z owocami
Pieczeń z karczku w sosie myśliwskim
Dodatki do dania głównego
Purée ziemniaczane z koperkiem
Kluski śląskie/Kopytka
Ziemniaki opiekane/Ziemniaki faszerowane/Placuszki gryczane
Surówki
Kapusta biała
Seler i jabłko
Buraczki zasmażane
Deser
Panacotta sosem malinowym
Zimne przekąski
Półmisek wędlin i mięs pieczonych
Schab ze śliwką i morelą
Karczek
Boczek
Kiełbasa wiejska
Kabanosy
Deski serów
Studzienina z golonki
Sałatka z pstrąga wędzonego na cykorii
Sałatka gyros
Sałatka meksykańska
Mini tortille z serkiem ziołowym, warzywami i prażonym bekonem
Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego z aromatyczną wieprzowiną
Pulpeciki migdałowe na tatarze jarzynowym
Pstrągi faszerowane na lustrze
Pieczywo
Sosy
Pikle
Smalec
Dania gorące serwowane w godzinach nocnych
Zupa gulaszowa
Duet łososia i sandacza w cieście francuskim ze szpinakiem i sosem cytrynowym
Barszcz czerwony z krokietem
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięKilińskiego 18 58-850 Szklarska Poręba