Sylwia Michalska
Podgórze 55, Kowary
Sylwia Michalska
Ostatnio online: 1 dzień temu
Jesteśmy niezwykłą przestrzenią w sercu Karkonoskiego lasu, z górską polaną i strumieniem, z dala od miasta, w ciszy i pewności, że nikt nie zakłóci przebiegu tak ważnego dnia.
Hotel położony jest w zacisznej dolinie o krystalicznie czystym powietrzu, otoczonej gęstym lasem, wolnej od smogu elektromagnetycznego, wśród dzikiej natury przesyconej szumem strumyków i śpiewem ptaków Karkonoskiego Parku Narodowego. Otoczony licznymi trasami spacerowymi i rowerowymi.
Zajmujemy się organizacją każdego rodzaju przyjęć i imprez okolicznościowych.
Dokładamy wszelkich starań aby nawet największa uroczystość była wyjątkowa i została w pamięci Waszych Gości na długo po jej zakończeniu.
W naszym hotelu organizujemy wesela i śluby zarówno wewnątrz hotelu jak i w plenerze.
Bezkres terenów zielonych pozwala na spełnienie najskrytszych marzeń o kameralnych zaślubinach na łonie natury.
Do Państwa dyspozycji oddajemy 38 zróżnicowanych standardem, komfortowych pokoi, z widokiem na naturę!
Współpracujemy z wysokiej klasy firmami, które są w stanie zapewnić m.in. usługi z zakresu:
Dekoracji sal
Makijażu okolicznościowego
Fryzur okolicznościowych
Fotografii
Atrakcji dla Gości
itp.
Nasz hotel oferuje:
Nielimitowany dostęp do strefy wellness: od 9.00 do 23.00, basen, sauna fińska i sauna infrared.
Inhalacje Radonowe zabieg MEDICAL, podnoszące odporność w Podziemnym Inhalatorium Radonowym 2x dziennie: 10.00 i 16.00 (czas trwania około 50 minut.
Poranne Brodzenie w górskim strumieniu metodą Sebastiana Kneippa: o godzinie 7:50.
Morsowanie, w wyznaczonym miejscu, staw za hotelem.
Szeroki wybór zabiegów SPA.
I wiele, wiele inych strakcji...
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Grill
Kuchnia
Nocleg
Ogród
Parking
Patio
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Hotel na wesele
Ogród na wesele
199 zł - 199 zł
Menu - Po Polsku
Zupa serwowana: Rosół z makaronem, marchewką, natką z pietruszki
Danie główne na półmiskach : 3 rodzaje mięsa: pieczeń z karczku, kotlet schabowy, boczek sv
Dodatki na półmiskach: warzywno-skrobiowe: ziemniaki z koprem, kluski śląskie z masłem, surówki, colesław, buraczki na zimno, mix sałat z warzywami i sos winegret
Bufet po części serwowanej:
• Deska serów żółtych z żurawiną
• Deska swojskich wędlin i kiełbas z winogronem
• Jaja w sosie tatarskim i szczypiorkiem
• Śledzie po kaszubsku
• Śledzie w oleju z cebulką
• Domowy pasztet z konfiturą malinową
• Zimne nóżki z jakiem, cytryną
• Rolada ze schabu z farszem (kiszony ogórek boczek cebula musztarda francuska)
• Sałatka Caprese
• Sałatka jarzynowa
• Mix sałat z vinegrette
• Pikle, pieczywo, masło
Bufet słodki: Ciasta (3 rodzaje), półmisek świeżych owoców
249 zł - 249 zł
Menu Autorskie - Szefa Kuchni
Zupa serwowana: Krem z kukurydzy/papryczka chili/espuma z palonego masła/oliwa ziołowa
Danie główne serwowane: Polędwiczka wieprzowa zawijana w szynkę prosciutto/puree z batata/kluska szarą z dodatkiem siania łąkowego/kalafior romanesko/sos demi-glace rozmarynowy
Deser serwowany: Flan malinowy/ziemia biała czekolada/marakuja/chips z tapioki
Bufet po części serwowanej:
• Deska serów żółtych i pleśniowych z żurawiną
• Deska swojskich wędlin z winogronem chrzanem
• Terina wieprzowa z suszonym pomidorem z migdałami prażonymi i rukolą
• Tatar ze śledzia z musztardą francuską piklowaną gruszką szczypiorkiem
• Sałatka z owocami morza melonem crunchem z boczku warzywami dresingiem limonkowo-miodowym
• Roladka z łososia wędzonego serek mascarpone czarne oliwki bazylia, salsa awokado mango chili pistacje
• Sajgonki wegetariańskie z sosem słodko kwaśnym
• Rolada boczkowa z teriną z zielonym pieprzem i morelą posypana orzechem laskowym
• Mix sałat z warzywami i sosem vinegrette
• Pikle, pieczywo, masło
Bufet słodki: Ciasta (3 rodzaje), półmisek świeżych owoców
289 zł - 289 zł
Menu Premium
Przystawka: Carpaccio wołowe/ser kozi/kapary prażone/majonez z rukoli/puder orzechowy
Zupa: Consomme z kaczki z ravioli z truflą, marchewką i oliwą lubczykową
Intermezzo: (na oczyszczenie kubków smakowych) Sorbet z ogórka melona i mięty/fraiche z śmietanki
Danie główne: Sandacz/purée z pasternaku/polenta/brokuł bimi/sos maślany
Deser: Sernik z pomarańczą/polewa z czekolady mlecznej z orzechami/ wiśnia/kruszonka mleczna
Bufet po części serwowanej:
• Deska serów żółtych i pleśniowych z winogronem sosem żurawinowo chrzanowym
• Deska mięs pieczystych (boczek/karczek/rostbef) konfitura różana z chrzanem
• Patee z wątróbki drobiowej chips z boczku sos malinowy
• Tatar z wędzonego pstrąga z jabłkiem szczypiorkiem musztardą francuską i z pestkami granatu
• Mix sałat z grawlaxem z łososia w burakach, kompresowany pomidor koktajlowy w sojii, melon prażony czarny sezam, sos vinegrette
• Terina z indyka w boczku z orzechem włoskim i oliwkami
• Mix sałat z winegrette
• Pikle, pieczywo, masło
Bufet słodki: Ciasta (3 rodzaje), półmisek świeżych owoców
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięPodgórze 55 58-530 Kowary
86 km od Wrocławia
55 km od Bolesławca
58 km od Dzierżoniowa
97 km od Głogowa
38 km od Jawora
14 km od Kamiennej Góry
72 km od Kłodzka
52 km od Legnicy
52 km od Lubania
72 km od Lubinia
118 km od Oleśnicy
105 km od Oławy
81 km od Polkowic
47 km od Świdnicy
107 km od Trzebnica
32 km od Wałbrzycha
57 km od Bielawy
62 km od Bogatyni
27 km od Boguszowa-Gorce
81 km od Brzegu Dolnego
54 km od Chojnowa
110 km od Jelcza-Laskowic
13 km od Jeleniej Góry
5 km od Karpacz
53 km od Nowej Rudy
39 km od Strzegomia
22 km od Szklarska Poręba
36 km od Świebodzic
37 km od Świeradów Zdrój
98 km od Żagania
65 km od Zgorzelca
36 km od Złotoryi
73 km od Ząbkowic Śląskich