Weranda Home
Weranda Home Sławica
(1)
Zobacz profil
Pałac Brunów
Pałac Brunów Lwówek Śląski
(9)
Zobacz profil
MŁYN WITOWICE
MŁYN WITOWICE Wiązów
Zobacz profil
Bella Storia
Bella Storia Wrocław
(66)
Zobacz profil
Hotel Monopol Wrocław

Michał Jagoda

Hotel Monopol Wrocław

Heleny Modrzejewskiej 2, Wrocław

O nas

Legendarny wrocławski hotel wybudowany został w 1892 roku w stylu neobarokowym. Pod koniec XIX wieku plac po dawnym klasztorze, z czasem zamienionym na areszt, kupili bankier Wallenberg Pachaly i architekt Karl Grosser. Na przełomie wieków hotel spełniał wymogi najbardziej luksusowych obiektów europejskich. Portyk z balkonem nad wejściem głównym do hotelu został dobudowany w 1937 roku; dwadzieścia lat później śpiewał z niego Jan Kiepura.
Wyjątkowe wnętrza hotelu są doskonałym miejscem na organizację przyjęcia weselnego. Wybierając Hotel Monopol w tym szczególnym dniu, mogą być Państwo pewni, iż profesjonalizm i doświadczenie naszego zespołu, zaspokoją Państwa oczekiwania, a indywidualne podejście do każdego Gościa, zadowoli nawet najbardziej wymagających. Zadbamy o to, by czuli się Państwo wyjątkowo nie tylko w dniu ślubu, ale także w całym okresie jego przygotowań.

PRZEDZIAŁ CENOWY

700 zł - 1500 zł

hotel-bed

MIEJSCA NOCLEGOWE

240

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

od 60 do 130

house-1

LICZBA SAL

2

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

Klimatyzacja

Kuchnia

Nocleg

Patio

TYP SALI

Hotel na wesele

Restauracja na wesele

STYL SALI

Wesele w stylu glamour

Wesele w stylu minimalistycznym

Oferta - Hotel Monopol Wrocław

Menu weselne - Wariant 1

300 zł - 300 zł

OBIAD WESELNY SERWOWANY 4 DANIOWY
Menu w cenie 300 zł / osoba

PRZYSTAWKA (wybór jednej propozycji)
Caprese a la Monopol
Burrata z tartą pomidorową i bakłażanem
Sałatka z kolorowych buraków z serem kozim i pistacjami
Łosoś marynowany w kolendrze podany z kwaśną śmietaną i blinami
Carpaccio wołowe z rukolą i parmezanem
Mus z foie gras i wątróbek drobiowych z chutney morelowym
Grillowane szparagi z szynka parmeńską i sosem holenderskim (sezon – maj/ czerwiec)
Cielęcina z sosem tuńczykowym i kaparami
Tatar z łososia z zielonym ogórkiem i rzodkiewką
Tatar wołowy z marynowanymi kurkami
Tatar z jelenia, buraki marynowane, pachnotka, cebulka (sezon – jesień / zima)

DANIE PIERWSZE (wybór jednej propozycji)
Consomme z kaczki z domowym makaronem
Rosół z perliczki z domowym makaronem
Rosół z perliczki z kołdunami z wołowiną
Gaspacho z bazyliową oliwą
Krem z buraka z botwinką
Krem grzybowy z oliwą truflową i parmezanem (sezon – jesień/ zima)
Krem z dyni z olejem z pestek (sezon – jesień / zima)
Krem z pieczonych pomidorów z bazylią
Krem z zielonego groszku z ricottą i szynką parmeńską
Krem ziemniaczano-porowy z wędzonym halibutem
Ravioli z dynią i masłem szałwiowym (sezon – jesień / zima)
Pierożki z gruszką, gorgonzolą i szpinakiem

DANIE GŁÓWNE (wybór jednej propozycji)
Filet z perliczki z szałwią, fondantem ziemniaczanym i cukinią
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem i sosem holenderskim
Dorsz atlantycki z risotto cytrynowym, parmezanem i sałatką z fenkuła
Okoń morski z zielonymi warzywami, makaronem gorgonelli i sosem pistou
Smażony sandacz z czarną soczewicą, szparagami i sosem sauthern
Kotlet cielęcy z puree ziemniaczanym, szpinakiem i karmelizowaną cebulą perłową *
Polędwiczka wieprzowa z sosem pieprzowym, puree ziemniaczanym i karmelizowaną marchewką
Policzek wołowy z puree ziemniaczanym i karmelizowaną marchewką
Udko z kaczki confit z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
Befsztyk Chateaubriand z ziemniakiem fondant, foie gras i plastrem z trufli *
Gicz jagnięca z risotto szafranowym
Risotto z zielonymi szparagami i truflą (sezon – maj/ czerwiec)

DESER (wybór jednej propozycji)
Panna Cotta z sosem malinowym
Tarta z kremem waniliowym i sezonowymi owocami
Tarta cytrynowa z opalaną bezą
Sernik z białej czekolady i coulis owoce leśne
Czekoladowe geatou z galaretką wiśniową i bakaliami
Pavlova z kremem waniliowym i sezonowymi owocami
Paris Brest z kremem pralinowym i czarną porzeczką
Tort – dowolny smak

Menu weselne - Wariant 2

220 zł - 250 zł

BUFET

OPCJA 1 – 220 zł / osoba
dania zimne – 6 dań + pieczywo, masło
sałatki – 4 dania,
dania ciepłe – 3 dania,
dodatki ciepłe – 2 danie,
desery – 3 dania

OPCJA 2 – 250 zł / osoba
dania zimne – 7 dań + pieczywo, masło
sałatki – 4 dania
dania ciepłe – 4 dania
dodatki ciepłe – 2 dania
desery – 4 dania

DANIA ZIMNE
Schab pieczony z rozmarynem
Schab pieczony ze śliwką
Pieczony boczek z wędzonymi śliwkami
Galaretka wieprzowa
Pasztet wieprzowy
Pasztet wieprzowo-kaczy z pistacjami
Rostbef z musztardą francuską
Ozór wołowy z remuladą z selera i roszponką
Pieczona szynka w miodzie
Wołowina z serem ricotta i orzechami
Cielęcina z sosem tuńczykowym
Śledzie w śmietanie
Śledzie w oleju lnianym
Wędzony łosoś z kwaśną śmietaną
Tarta serowa ze szpinakiem
Tarta z porem i boczkiem
Wybór polskich wędlin
Warzywa marynowane

SAŁATKI
Mix sałat z pomidorami i ogórkiem
Mix sałat z pomidorkami cherry, kurczakiem i octem balsamicznym
Mix sałat z łososiem i kaparami
Mix sałat z pomidorkami cherry, ogórkiem i owczym serem
Sałatka Cezar z krewetkami, parmezanem i grzankami
Sałata Cezar z bekonem, grzankami, parmezanem i szczypiorkiem
Sałatka z kuskusem, ośmiornicą i miętą
Sałatka Grecka z fetą, pomidorami, papryką, oliwkami i bazylią
Sałatka Caprese (pomidory, mozzarella, bazylia, oliwa)
Sałatka z selerem korzennym, roszponką i orzechami laskowymi
Sałatka z wędzonym łososiem, roszponką, kaparami i oliwkami

DANIA GŁÓWNE
Czerwony barszcz z krokietem z kapustą i grzybami
Żurek z białą kiełbasą
Zupa gulaszowa z wędzoną papryką
Szaszłyki z kurczaka w mleku kokosowym (2 sztuki/ osoba)
Golonka glazurowana ciemnym piwem
Beef Strogonow
Żeberka na zasmażanej kapuście z boczkiem
Pieczona szynka wieprzowa z żurawiną
Udziec jagnięcy z rozmarynem
Łosoś pieczony z szalotkami
Dorsz z sosem ziołowym
Indyk w sosie pesto
Uda z kaczki confit z jabłkami i majerankiem
Krewetki w curry
Pierogi z mięsem wieprzowym
Pierogi ruskie
Gołąbki
Kurczak w carry

DODATKI CIEPŁE
Kluski śląskie
Pieczone ziemniaki
Gnocchi ziemniaczane
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Kasza gryczana z tymiankiem
Ryż z warzywami
Czerwona Kapusta z jeżynami
Kapusta zasmażana
Warzywa gotowane
Warzywa grillowane
Sezonowe warzywa z klarowanym masłem
Glazurowana marchew z estragonem

DESERY
Szarlotka z waniliowym chantilly
Sernik klasyczny
Ciasto serowe na miodowym spodzie
Brownie z orzechami
Ciasto bananowo-czekoladowe
Tarta cytrynowa
Tarta czekoladowo-karmelowa
Panna cotta z sosem malinowym
Tiramisu
Owoce sezonowe
Gruszki w syropie
Trio czekoladowe
Ciasto marchewkowe z orzechami i mascarpone

Menu weselne - Wariant 3

TORTY WESELNE
250 zł brutto / kg. Proponowana porcja tortu na osobę – 125 g

CZEKOLADA / KAWA / WHISKY
biszkopt czekoladowy / chrupka czekoladowa
mus czekolada-whisky / mus kawowy

CZEKOLADA / WIŚNIA
biszkopt czekoladowy / chrupka czekoladowa / galaretka wiśniowa
krem czekoladowy / mus śmietankowy

CZEKOLADOWE TRIO
biszkopt czekoladowy / mus ganduja / mus ciemna czekolada
mus mleczna czekolada / chrupka z ciemnej czekolady

DELICJA KAWOWA
biszkopt orzech laskowy / chrupka pralinowa / galaretka kawowa
krem waniliowy / mus kawowy

TRUSKAWKA / WANILIA / BIAŁA CZEKOLADA
biszkopt waniliowy / mus truskawkowy / galaretka truskawkowa
chrupka z białej czekolady / mus z białej czekolady

MALINA / WANILIA / BIAŁA CZEKOLADA
biszkopt waniliowy / mus malinowy / galaretka malinowa
chrupka z białej czekolady / mus z białej czekolady

PISTACJA / MALINA / WANILIA
biszkopt pistacja / krem pistacjowy / galaretka malinowa
chrupka pistacjowa / mus waniliowy

LIMONKA / MARAKUJA
biszkopt biały / mus limonka z białą czekoladą / krem marakuja

Menu weselne - Wariant 4

50 zł - 60 zł

NAPOJE BEZALKOHOLOWE - NIELIMITOWANE

OPCJA 1 – 50 zł / osoba
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe

OPCJA 2 – 60 zł / osoba
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe,
napoje gazowane (Coca cola, Coca cola zero, Sprite, Kinley)

Menu weselne - Wariant 5

OPEN BAR
Opcja 1: Open bar (do 6 godzin trwania) - 180 zł brutto/osoba
Każda dodatkowa godzina płatna- 30 zł brutto/ osoba
Wino białe
Wino czerwone
Piwo rzemieślnicze
Wódka Ostoya

Opcja 2: Open bar (do 6 godzin trwania) – 220 zł brutto/osoba
Każda dodatkowa godzina płatna 35 zł brutto/ osoba
Wino białe
Wino czerwone
Piwo rzemieślnicze
Wódka Ostoya
Gin Beefeater

Opcja 3: Open bar (do 6 godzin trwania) – 260 zł brutto/osoba
Każda dodatkowa godzina płatna 35 zł brutto/ osoba
Wino białe
Wino czerwone
Piwo rzemieślnicze
Wódka Ostoya
Gin Beefeater
Whisky Chivas 12YO

Opcja 4: Open bar (do 6 godzin trwania) – 300 zł brutto/osoba
Każda dodatkowa godzina płatna 40 zł brutto/ osoba
Wino białe
Wino czerwone
Piwo rzemieślnicze
Wódka Ostoya
Gin Beefeater
Whisky Chivas 12YO
Rum Havana Club 3 Años








Opcja 5: rozliczenie zgodnie z konsumpcją. (Ceny przykładowych alkoholi)

WINA
Wino musujące Prosecco – 160 zł brutto/ butelka
Szampan Billecart Salmon, Brut Réserve – 420 zł brutto/ butelka
Wino białe – 160 zł brutto/ butelka
Wino czerwone - 160 zł brutto/ butelka

WÓDKA
Wyborowa – 160 zł brutto/ butelka 0,7l
Ostoya – 200 zł brutto/ butelka 0,7l
Wyborowa Exquisite – 380 zł brutto/ butelka 0,7l
Belvedere – 480 zł brutto/ butelka 0,7l

GIN
Beefeater London Dry Gin – 260 zł brutto/ butelka 0,7l
Bombay Sapphire – 300 zł brutto/ butelka 0,7l
Hendrick's – 420 zł brutto/ butelka 0,7l

RUM
Havana Club 3 Años – 230 zł brutto/ butelka 0,7l
Havana Club 7 Años – 290 zł brutto/ butelka 0,7l
Dictador 12 YO – 420 zł brutto/ butelka 0,7l

TEQUILA
Olmeca Altos Plata – 380 zł brutto/ butelka 0,7l

WHISKY
Jameson – 280 zł brutto/ butelka 0,7l
Jack Daniel's – 300 zł brutto/ butelka 0,7l
Chivas Regal 12YO – 360 zł brutto/ butelka 0,7l
Four Roses – 420 zł brutto/ butelka 0,7l
Glenlivet 15YO – 500 zł brutto/ butelka 0,7l
Ardbeg 10YO – 700 zł brutto/ butelka 0,7l

COGNAC
Martell VS – 390 zł brutto/ butelka 0,7l
Martell VSOP – 550 zł brutto/ butelka 0,7l
Martell XO – 1300 zł brutto/ butelka 0,7l

PIWO
Piwo butelkowe Grolsch – 19 zł brutto/ butelka 0,33l
Piwo butelkowe regionalne (Browar Stu Mostów) – 35 zł brutto/ butelka 0,5l
Piwo bezalkoholowe – 30 zł brutto/ butelka 0,5l

Opinie - Hotel Monopol Wrocław

Ten usługodawca nie ma opinii

Dodaj opinię

Kontakt - Hotel Monopol Wrocław

Hotel Monopol Wrocław

Usługodawca nie przekazał nam informacji, czy prowadzi działalność gospodarczą.

Heleny Modrzejewskiej 2 50-071 Wrocław Wrocław

Polecani z kategorii sala weselna

NA STOKU TWIERDZY
NA STOKU TWIERDZY Kłodzko
Zobacz profil
Hotel JAKUBUS***
Hotel JAKUBUS*** Jakubowice
(2)
Zobacz profil
Hotel Dębowy Biowellness&Spa
Hotel Dębowy Biowellness&Spa Bielawa
(35)
Zobacz profil
Piławski Dwór
Piławski Dwór Wrocław
Zobacz profil

Zobacz sale weselne w Twoim województwie: