Michał Jagoda
Heleny Modrzejewskiej 2, Wrocław
Legendarny wrocławski hotel wybudowany został w 1892 roku w stylu neobarokowym. Pod koniec XIX wieku plac po dawnym klasztorze, z czasem zamienionym na areszt, kupili bankier Wallenberg Pachaly i architekt Karl Grosser. Na przełomie wieków hotel spełniał wymogi najbardziej luksusowych obiektów europejskich. Portyk z balkonem nad wejściem głównym do hotelu został dobudowany w 1937 roku; dwadzieścia lat później śpiewał z niego Jan Kiepura.
Wyjątkowe wnętrza hotelu są doskonałym miejscem na organizację przyjęcia weselnego. Wybierając Hotel Monopol w tym szczególnym dniu, mogą być Państwo pewni, iż profesjonalizm i doświadczenie naszego zespołu, zaspokoją Państwa oczekiwania, a indywidualne podejście do każdego Gościa, zadowoli nawet najbardziej wymagających. Zadbamy o to, by czuli się Państwo wyjątkowo nie tylko w dniu ślubu, ale także w całym okresie jego przygotowań.
240
od do 160
2
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
150 zł - 150 zł
OBIAD WESELNY SERWOWANY 4 DANIOWY
Menu w cenie 150 zł / osoba
PRZYSTAWKA (wybór jednej propozycji)
Caprese a la Monopol
Burrata z kolorowymi pomidorami i oliwa bazyliowa
Sałatka z kolorowych buraków z kozim serem i pistacjami
Sałatka z dzikich ziół z wedzonym łososiem i sosem miodowo-musztardowym
Tarta szpinakowo-serowa
Łosos marynowany w kolendrze podany z kwasna smietana i blinami
Carpaccio wołowe z rukola i parmezanem
Pasztet wieprzowo-kaczy z pistacjami i sałatka z kiełków
Mus z foie gras i watróbek drobiowych z chutney morelowym
DANIE PIERWSZE (wybór jednej propozycji)
Rosół z domowym makaronem
Consomme z kaczki z domowym makaronem
Gaspacho z bazyliowa oliwa
Krem grzybowy z oliwa truflowa i parmezanem (dostepne – jesien/ zima)
Krem z kalafiora z wedzonymi orzechami i karmelizowanym kalafiorem
Krem z buraka z botwinka
Krem z dyni z olejem z pestek (dostepne - jesien / zima)
Krem z pieczonych pomidorów z bazylia
Piero¿ki z gruszka, gorgonzola i szpinakiem
DANIE GŁÓWNE (wybór jednej propozycji)
Indyk pieczony, puree ziemniaczane, liscie brukselki
Filet z kurczaka, puree ziemniaczane, młoda marchewka
Pieczony łosos z szalotka i pomidorami
Dorsz z zielonymi warzywami i szafranowymi ziemniakami
Kotlet wieprzowy z kostka sauté z ziemniakami i duszona kapusta
Pieczony schab z puree ziemniaczanym i pieczona młoda kapusta
Poledwiczka wieprzowa z sosem pieprzowym, puree ziemniaczanym i warzywami z pieca
Policzek wołowy z puree ziemniaczanym i szparagami (dostepne – maj / czerwiec)
Sma¿one tofu z ratatouille i polenta
Udko z kaczki confit z kluskami slaskimi i czerwona kapusta
DESER (wybór jednej propozycji)
Panna Cotta z sosem malinowym
Cremoso czekoladowe z galaretka figowa i armaniakiem
Terrina z owoców lesnych
Pieczona gruszka z miodem, orzechami i czekolada
Brownie z orzechami
Mus z białej czekolady z malinami
Sernik z orzechami i karmelem
Sernik jagodowy
Fraisier
Tort Weselny – smak do wyboru
180 zł - 180 zł
OBIAD WESELNY SERWOWANY 4 DANIOWY
Menu w cenie 180 zł/ osoba
PRZYSTAWKA (wybór jednej propozycji)
Grillowane szparagi z szynka parmenska i sosem hollandaise (dostepne – maj czerwiec)
Cielecina z sosem tunczykowym i kaparami
Tatar z łososia z zielonym ogórkiem i rzodkiewka
Tatar wołowy z marynowanymi kurkami
Tatar z jelenia , buraki marynowane, pachnotka, cebulka ( dostepne - jesien / zima)
Koktajl z krewetek i kraba z avocado i grejpfrutem
DANIE PIERWSZE (wybór jednej propozycji)
Rosół z perliczki z domowym makaronem
Consomme z kołdunami z wołowina
Krem ze szparagów z karmelizowanym melonem (dostepne – maj / czerwiec)
Krem z zielonego groszku z ricotta i szynka parmenska
Krem ziemniaczano-porowy z wedzonym halibutem
Piero¿ki z twarogiem łomnickim, werbena i solonym masłem
Ravioli z dynia i masłem szałwiowym (dostepne – jesien / zima)
DANIE GŁÓWNE (wybór jednej propozycji)
Perliczka z szałwia, pieczonymi ziemniakami i cukinia
Sma¿ony sandacz, białe szparagi, lemon curd, dziki ry¿
Okon morski z zielonymi warzywami i ziemniakami confit
Pieczona dorada z grillowanymi warzywami
Kotlet wieprzowy z ziemniakami i duszona kapusta
Kotlet cielecy z puree ziemniaczanym, szpinakiem i glazurowana marchwia
Befsztyk Chateaubriand z ziemniakiem fondant, foie gras i plastrem z trufli
Gicz jagnieca z kasza, kolorowymi marchewkami i musztarda francuska
Risotto z zielonymi szparagami i trufla (dostepne – wiosna/ lato)
DESER (wybór jednej propozycji)
Panna Cotta z sosem malinowym
Cremoso czekoladowe z galaretka figowa i armaniakiem
Terrina z owoców lesnych
Pieczona gruszka z miodem, orzechami i czekolada
Brownie z orzechami
Mus z białej czekolady z malinami
Sernik z orzechami i karmelem
Sernik jagodowy
Fraisier
Tort Weselny – smak do wyboru
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięHeleny Modrzejewskiej 2 50-071 Wrocław Wrocław