Michał Jagoda
Heleny Modrzejewskiej 2, Wrocław
Polecani w tej kategorii
Pokaż więcej
Legendarny wrocławski hotel wybudowany został w 1892 roku w stylu neobarokowym. Pod koniec XIX wieku plac po dawnym klasztorze, z czasem zamienionym na areszt, kupili bankier Wallenberg Pachaly i architekt Karl Grosser. Na przełomie wieków hotel spełniał wymogi najbardziej luksusowych obiektów europejskich. Portyk z balkonem nad wejściem głównym do hotelu został dobudowany w 1937 roku; dwadzieścia lat później śpiewał z niego Jan Kiepura.
Wyjątkowe wnętrza hotelu są doskonałym miejscem na organizację przyjęcia weselnego. Wybierając Hotel Monopol w tym szczególnym dniu, mogą być Państwo pewni, iż profesjonalizm i doświadczenie naszego zespołu, zaspokoją Państwa oczekiwania, a indywidualne podejście do każdego Gościa, zadowoli nawet najbardziej wymagających. Zadbamy o to, by czuli się Państwo wyjątkowo nie tylko w dniu ślubu, ale także w całym okresie jego przygotowań.
700 zł - 1500 zł
240
od 60 do 130
2
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Klimatyzacja
Kuchnia
Nocleg
Patio
TYP SALI
Hotel na wesele
Restauracja na wesele
STYL SALI
Wesele w stylu glamour
Wesele w stylu minimalistycznym
300 zł - 300 zł
OBIAD WESELNY SERWOWANY 4 DANIOWY
Menu w cenie 300 zł / osoba
PRZYSTAWKA (wybór jednej propozycji)
Caprese a la Monopol
Burrata z tartą pomidorową i bakłażanem
Sałatka z kolorowych buraków z serem kozim i pistacjami
Łosoś marynowany w kolendrze podany z kwaśną śmietaną i blinami
Carpaccio wołowe z rukolą i parmezanem
Mus z foie gras i wątróbek drobiowych z chutney morelowym
Grillowane szparagi z szynka parmeńską i sosem holenderskim (sezon – maj/ czerwiec)
Cielęcina z sosem tuńczykowym i kaparami
Tatar z łososia z zielonym ogórkiem i rzodkiewką
Tatar wołowy z marynowanymi kurkami
Tatar z jelenia, buraki marynowane, pachnotka, cebulka (sezon – jesień / zima)
DANIE PIERWSZE (wybór jednej propozycji)
Consomme z kaczki z domowym makaronem
Rosół z perliczki z domowym makaronem
Rosół z perliczki z kołdunami z wołowiną
Gaspacho z bazyliową oliwą
Krem z buraka z botwinką
Krem grzybowy z oliwą truflową i parmezanem (sezon – jesień/ zima)
Krem z dyni z olejem z pestek (sezon – jesień / zima)
Krem z pieczonych pomidorów z bazylią
Krem z zielonego groszku z ricottą i szynką parmeńską
Krem ziemniaczano-porowy z wędzonym halibutem
Ravioli z dynią i masłem szałwiowym (sezon – jesień / zima)
Pierożki z gruszką, gorgonzolą i szpinakiem
DANIE GŁÓWNE (wybór jednej propozycji)
Filet z perliczki z szałwią, fondantem ziemniaczanym i cukinią
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem i sosem holenderskim
Dorsz atlantycki z risotto cytrynowym, parmezanem i sałatką z fenkuła
Okoń morski z zielonymi warzywami, makaronem gorgonelli i sosem pistou
Smażony sandacz z czarną soczewicą, szparagami i sosem sauthern
Kotlet cielęcy z puree ziemniaczanym, szpinakiem i karmelizowaną cebulą perłową *
Polędwiczka wieprzowa z sosem pieprzowym, puree ziemniaczanym i karmelizowaną marchewką
Policzek wołowy z puree ziemniaczanym i karmelizowaną marchewką
Udko z kaczki confit z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
Befsztyk Chateaubriand z ziemniakiem fondant, foie gras i plastrem z trufli *
Gicz jagnięca z risotto szafranowym
Risotto z zielonymi szparagami i truflą (sezon – maj/ czerwiec)
DESER (wybór jednej propozycji)
Panna Cotta z sosem malinowym
Tarta z kremem waniliowym i sezonowymi owocami
Tarta cytrynowa z opalaną bezą
Sernik z białej czekolady i coulis owoce leśne
Czekoladowe geatou z galaretką wiśniową i bakaliami
Pavlova z kremem waniliowym i sezonowymi owocami
Paris Brest z kremem pralinowym i czarną porzeczką
Tort – dowolny smak
220 zł - 250 zł
BUFET
OPCJA 1 – 220 zł / osoba
dania zimne – 6 dań + pieczywo, masło
sałatki – 4 dania,
dania ciepłe – 3 dania,
dodatki ciepłe – 2 danie,
desery – 3 dania
OPCJA 2 – 250 zł / osoba
dania zimne – 7 dań + pieczywo, masło
sałatki – 4 dania
dania ciepłe – 4 dania
dodatki ciepłe – 2 dania
desery – 4 dania
DANIA ZIMNE
Schab pieczony z rozmarynem
Schab pieczony ze śliwką
Pieczony boczek z wędzonymi śliwkami
Galaretka wieprzowa
Pasztet wieprzowy
Pasztet wieprzowo-kaczy z pistacjami
Rostbef z musztardą francuską
Ozór wołowy z remuladą z selera i roszponką
Pieczona szynka w miodzie
Wołowina z serem ricotta i orzechami
Cielęcina z sosem tuńczykowym
Śledzie w śmietanie
Śledzie w oleju lnianym
Wędzony łosoś z kwaśną śmietaną
Tarta serowa ze szpinakiem
Tarta z porem i boczkiem
Wybór polskich wędlin
Warzywa marynowane
SAŁATKI
Mix sałat z pomidorami i ogórkiem
Mix sałat z pomidorkami cherry, kurczakiem i octem balsamicznym
Mix sałat z łososiem i kaparami
Mix sałat z pomidorkami cherry, ogórkiem i owczym serem
Sałatka Cezar z krewetkami, parmezanem i grzankami
Sałata Cezar z bekonem, grzankami, parmezanem i szczypiorkiem
Sałatka z kuskusem, ośmiornicą i miętą
Sałatka Grecka z fetą, pomidorami, papryką, oliwkami i bazylią
Sałatka Caprese (pomidory, mozzarella, bazylia, oliwa)
Sałatka z selerem korzennym, roszponką i orzechami laskowymi
Sałatka z wędzonym łososiem, roszponką, kaparami i oliwkami
DANIA GŁÓWNE
Czerwony barszcz z krokietem z kapustą i grzybami
Żurek z białą kiełbasą
Zupa gulaszowa z wędzoną papryką
Szaszłyki z kurczaka w mleku kokosowym (2 sztuki/ osoba)
Golonka glazurowana ciemnym piwem
Beef Strogonow
Żeberka na zasmażanej kapuście z boczkiem
Pieczona szynka wieprzowa z żurawiną
Udziec jagnięcy z rozmarynem
Łosoś pieczony z szalotkami
Dorsz z sosem ziołowym
Indyk w sosie pesto
Uda z kaczki confit z jabłkami i majerankiem
Krewetki w curry
Pierogi z mięsem wieprzowym
Pierogi ruskie
Gołąbki
Kurczak w carry
DODATKI CIEPŁE
Kluski śląskie
Pieczone ziemniaki
Gnocchi ziemniaczane
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Kasza gryczana z tymiankiem
Ryż z warzywami
Czerwona Kapusta z jeżynami
Kapusta zasmażana
Warzywa gotowane
Warzywa grillowane
Sezonowe warzywa z klarowanym masłem
Glazurowana marchew z estragonem
DESERY
Szarlotka z waniliowym chantilly
Sernik klasyczny
Ciasto serowe na miodowym spodzie
Brownie z orzechami
Ciasto bananowo-czekoladowe
Tarta cytrynowa
Tarta czekoladowo-karmelowa
Panna cotta z sosem malinowym
Tiramisu
Owoce sezonowe
Gruszki w syropie
Trio czekoladowe
Ciasto marchewkowe z orzechami i mascarpone
TORTY WESELNE
250 zł brutto / kg. Proponowana porcja tortu na osobę – 125 g
CZEKOLADA / KAWA / WHISKY
biszkopt czekoladowy / chrupka czekoladowa
mus czekolada-whisky / mus kawowy
CZEKOLADA / WIŚNIA
biszkopt czekoladowy / chrupka czekoladowa / galaretka wiśniowa
krem czekoladowy / mus śmietankowy
CZEKOLADOWE TRIO
biszkopt czekoladowy / mus ganduja / mus ciemna czekolada
mus mleczna czekolada / chrupka z ciemnej czekolady
DELICJA KAWOWA
biszkopt orzech laskowy / chrupka pralinowa / galaretka kawowa
krem waniliowy / mus kawowy
TRUSKAWKA / WANILIA / BIAŁA CZEKOLADA
biszkopt waniliowy / mus truskawkowy / galaretka truskawkowa
chrupka z białej czekolady / mus z białej czekolady
MALINA / WANILIA / BIAŁA CZEKOLADA
biszkopt waniliowy / mus malinowy / galaretka malinowa
chrupka z białej czekolady / mus z białej czekolady
PISTACJA / MALINA / WANILIA
biszkopt pistacja / krem pistacjowy / galaretka malinowa
chrupka pistacjowa / mus waniliowy
LIMONKA / MARAKUJA
biszkopt biały / mus limonka z białą czekoladą / krem marakuja
50 zł - 60 zł
NAPOJE BEZALKOHOLOWE - NIELIMITOWANE
OPCJA 1 – 50 zł / osoba
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe
OPCJA 2 – 60 zł / osoba
Kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe,
napoje gazowane (Coca cola, Coca cola zero, Sprite, Kinley)
OPEN BAR
Opcja 1: Open bar (do 6 godzin trwania) - 180 zł brutto/osoba
Każda dodatkowa godzina płatna- 30 zł brutto/ osoba
Wino białe
Wino czerwone
Piwo rzemieślnicze
Wódka Ostoya
Opcja 2: Open bar (do 6 godzin trwania) – 220 zł brutto/osoba
Każda dodatkowa godzina płatna 35 zł brutto/ osoba
Wino białe
Wino czerwone
Piwo rzemieślnicze
Wódka Ostoya
Gin Beefeater
Opcja 3: Open bar (do 6 godzin trwania) – 260 zł brutto/osoba
Każda dodatkowa godzina płatna 35 zł brutto/ osoba
Wino białe
Wino czerwone
Piwo rzemieślnicze
Wódka Ostoya
Gin Beefeater
Whisky Chivas 12YO
Opcja 4: Open bar (do 6 godzin trwania) – 300 zł brutto/osoba
Każda dodatkowa godzina płatna 40 zł brutto/ osoba
Wino białe
Wino czerwone
Piwo rzemieślnicze
Wódka Ostoya
Gin Beefeater
Whisky Chivas 12YO
Rum Havana Club 3 Años
Opcja 5: rozliczenie zgodnie z konsumpcją. (Ceny przykładowych alkoholi)
WINA
Wino musujące Prosecco – 160 zł brutto/ butelka
Szampan Billecart Salmon, Brut Réserve – 420 zł brutto/ butelka
Wino białe – 160 zł brutto/ butelka
Wino czerwone - 160 zł brutto/ butelka
WÓDKA
Wyborowa – 160 zł brutto/ butelka 0,7l
Ostoya – 200 zł brutto/ butelka 0,7l
Wyborowa Exquisite – 380 zł brutto/ butelka 0,7l
Belvedere – 480 zł brutto/ butelka 0,7l
GIN
Beefeater London Dry Gin – 260 zł brutto/ butelka 0,7l
Bombay Sapphire – 300 zł brutto/ butelka 0,7l
Hendrick's – 420 zł brutto/ butelka 0,7l
RUM
Havana Club 3 Años – 230 zł brutto/ butelka 0,7l
Havana Club 7 Años – 290 zł brutto/ butelka 0,7l
Dictador 12 YO – 420 zł brutto/ butelka 0,7l
TEQUILA
Olmeca Altos Plata – 380 zł brutto/ butelka 0,7l
WHISKY
Jameson – 280 zł brutto/ butelka 0,7l
Jack Daniel's – 300 zł brutto/ butelka 0,7l
Chivas Regal 12YO – 360 zł brutto/ butelka 0,7l
Four Roses – 420 zł brutto/ butelka 0,7l
Glenlivet 15YO – 500 zł brutto/ butelka 0,7l
Ardbeg 10YO – 700 zł brutto/ butelka 0,7l
COGNAC
Martell VS – 390 zł brutto/ butelka 0,7l
Martell VSOP – 550 zł brutto/ butelka 0,7l
Martell XO – 1300 zł brutto/ butelka 0,7l
PIWO
Piwo butelkowe Grolsch – 19 zł brutto/ butelka 0,33l
Piwo butelkowe regionalne (Browar Stu Mostów) – 35 zł brutto/ butelka 0,5l
Piwo bezalkoholowe – 30 zł brutto/ butelka 0,5l
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięHeleny Modrzejewskiej 2 50-071 Wrocław Wrocław