Marta Stawinska-Janiec
Plac Katedralny 8, Wrocław
Polecani w tej kategorii
Pokaż więcej260 zł - 435 zł
368
do 230
4
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Grill
Klimatyzacja
Kuchnia
Miejsca noclegowe
Ogród
Parking
Patio
Teren zamknięty
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Hotel na wesele
STYL SALI
Wesele w stylu boho
Wesele w stylu glamour
Wesele w stylu romantycznym
260 zł - 435 zł
Menu weselne klasyczne
Zupa:
Rosół z kury z domowym makaronem
Danie główne (1 do wyboru):
Wieprzowina faszerowana z jabłkami
Kurczak nadziewany grzybami i serem
Smażony okoń morski z cytryną i tymiankiem
Półmiski z dodatkami:
Młode ziemniaki z koperkiem
Smażony ryż
Pierogi ruskie
Półmiski z warzywami:
Warzywa duszone w maśle
Duszona kapusta z boczkiem i marchewką
Deser (1 do wyboru):
Mini czekoladowe brownie
Jabłka z rodzynkami pod kruszonką
Tort weselny – od Pary Młodej
Zimny bufet (6 do wyboru):
Mix sałat, selekcja świeżych warzyw, prażone nasiona, dressing
Galaretka drobiowa
Marynowany śledź
Schab wieprzowy z chrzanem
Polskie specjały: kiełbasy, kaszanka, kabanosy, smalec, wędzony boczek
Bliny z ziołową śmietaną
Roladki z łososiem
Gorące dania po 24:00
Barszcz czerwony z uszkami z kapustą i grzybami
325 zł - 435 zł
Menu Weselne Współczesne
Starter (1 do wyboru):
Rillettes z kaczki, gotowana śliwka, mix ziół, prażony chleb
Wędzony pstrąg, palone karczochy, puree z rukwi wodnej, mus z serka wiejskiego, rzodkiewka
Zupa (1 do wyboru):
Kremowa zupa z brokułów z serem pleśniowym
Zupa sezonowa: Jesienna zupa z wędzonych grzybów, olej z estragonu, piklowane grzyby
Danie główne (1 do wyboru):
Gołąbki z cielęciną
Nadziewana wieprzowina (parmezanem, estragonem, tostami)
Pierś z kurczaka faszerowana wędzonym serem i żurawiną
Wędzona kaczka z sosem z leśnych owoców
Schab wieprzowy z gulaszem
Smażony okoń morski lub sandacz
Półmiski z dodatkami (2 do wyboru):
Kasza gryczana z boczkiem i orzechami laskowymi
Wariacja pierogów (ruskie, z kapusta, z serem i koperkiem)
Fondant ziemniaczany
Młode ziemniaki z masłem
Półmiski z warzywami (2 do wyboru)
Pomidory z pieczonym czosnkiem i tymiankiem
Warzywa z palonym masłem
Pieczone warzywa korzeniowe
Sos grzybowy z prawdziwkami
Deser (1 do wyboru):
Fondant z toffi, granita migdałowa, cukierek z białej czekolady
Tarta z owocami leśnymi, sos malinowy, sorbet cytrynowy
+pralinki do kawy/herbaty
Tort weselny – Para Młoda
Zimna płyta:
Mix sałat, świeże warzywa, prażone nasiona, dressing
Płyta wędlin (3 rodzaje szynki/salami) sos chrzanowy, chutney z musztardy i jagód
Deska serów (3 rodzaje sera) z krakersem, dżem z pigwy, paluszki chlebowe
Przekąski w bufecie (6 do wyboru):
Marynowany śledź
Gotowana cielęcina z majonezem z czosnku niedźwiedziego, parmezan
Pieczony boczek z majerankiem i koperkiem
Placki z batata z kremowym serem
Galaretka wieprzowa
Grzyby portobello ze szpinakiem i serem pleśniowym
Boczek wieprzowy z kaszanką i jabłkami
Rillettes z łososiem
Bufet słodki:
Sernik z wanilią i malinami, ciasteczka amaretto
Mini mus czekoladowy z ganache z białej czekolady
Profiterole z pistacjami
Krem cytrynowy z malinami
Dania gorące w bufecie:
Smażony sandacz z cukinią, bazylią i pomidorami koktajlowymi
Karczek wieprzowy z cebulą, komosą ryżową, kiełbaską wieprzową
Kotleciki jagnięce w miodzie i musztardzie, zielona fasolka w sosie kremowym
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą
Danie gorące po 24:00
Żurek z grzankami
435 zł - 435 zł
Menu Weselne Królewskie
Starter (1 na zimno i 1 na gorąco):
Rolada wołowa, sos sojowy, kimchi i mix sałat
Długo gotowany boczek wieprzowy, chutney jabłkowy, rukola, świeży chleb
Makrela, salsa pomidorowa, pesto z lubczyku i pietruszki
Pieczony brokuł, puree z brokułów, emulsja cytrynowa, perełki z zakwasu
Zupa (1 do wyboru):
Zupa z topinamburu, olej estragonowy, kwaśna śmietana z czosnkiem i tymiankiem, chipsy z topinamburu
Chowder (zupa rybna) z chlebem
Toskańska zupa z fasoli, kapusta włoska
Dania główne (2 do wyboru, serwowane po 2 mniejsze porcje):
Roladka z kurczaka z grzybami
Sycylijska rolada wołowa
Schab wieprzowy z bazylią, serem pecorino i orzeszkami pini
Wołowina „Wellington”
Stek z tuńczyka z kolendrą i limonką
Smażony sandacz z sosem putanesca
Półmiski z dodatkami (3 do wyboru):
Pomme anna (zapiekanka ziemniaczana)
Gnocchi z pesto ziołowym
Pierożki Gyoza
Chipsy z sera halloumi
Zapiekanka ziemniaczana z serem i boczkiem
Półmiski z warzywami (3 do wyboru):
Wędzony seler z pieczonym brokułem i sosem cytrynowym
Ratatouille z bakłażana I cukinii
Smażony batat z cebulą
Duszona czerwona kapusta
Gołąbki
Deser (1 do wyboru):
Pudding czekoladowy z kawą i wiśniami, lody z ricotty i fasolki „tonka”
Crème brulée ze słonym karmelem, ciastko z białej czekolady, krem z jabłka
Beza Pavlova, dżem truskawkowy, szczawik
+pralinki do kawy/herbaty
Tort weselny – Para Młoda
Zimna płyta:
Mix sałat, selekcja świeżych warzyw, prażone nasiona, dressing
Płyta wędlin (4 rodzaje szynki/suszonych wędlin) sos chrzanowy, musztarda i chutney z jagód
Deska serów (4 rodzaje sera) z krakersem, dżem z pigwy, paluszki
Przekąski w bufecie (6 do wyboru):
Pstrąg tęczowy, kalafior i ogórek
Galaretka drobiowa
Marynowany dorsz z majonezem koperkowy
Pate z makreli, krakersy z zakwasu
Szynka glazurowana marmoladą
Krokieciki z chorizo i sera Manchego
Kaczka faszerowana kasztanami i pomarańczą
Hummus z krakersem
Tartletki z kozim serem i karmelizowaną cebulą
Terrina z wieprzowiny i jabłka
Sałatka z melonem i krabem
Bufet słodki:
Makaroniki truskawkowe
Parfait z mango i kokosa
Mille-Feuille z białą czekoladą
Ciastka z miodem i orzechami włoskimi
Dania gorące w bufecie:
Baweta wołowa z rukolą i sosem bernais
Kacze udka z warzywami w stylu azjatyckim
Pieczony łosoś z miodem i sosem maślanym
Żurek
Szaszłyki z kurczakiem na styl Tandoori
Danie gorące po 24:00
Gulasz
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięPlac Katedralny 8 50-329 Wrocław