Marta Stawinska-Janiec
Plac Katedralny 8, Wrocław
Polecani w tej kategorii
Stronie Śląskie
Chojnów
Ostrów Tumski jest enklawą spokoju w sercu Wrocławia, ze swoją specyficzną atmosferą i niepowtarzalnym urokiem.
To tu zlokalizowany jest hotel The Bridge Wrocław MGallery*****, to tu łączy się historia ze współczesnością, to tu rodzą się legendy. Tutaj codziennie o zmroku latarnik miasta, zapala uliczne lampy gazowe, których ciepłe światło podkreśla magię miejsca.
To tu, na Moście Tumskim zakochani zamykają swe uczucia na kłódkę.
Czy wyobrażacie sobie piękniejszą scenerię na Wasze wesele?
Sala balowa Concretum (490 m2) w hotelu The Bridge Wrocław MGallery pomieści do 230
Gości weselnych. Sala jest wyposażona w parkiet do tańca, wyposażenie najnowszej generacji (ekrany projekcyjne, projektory laserowe, systemy dźwięku Dolby Surround) oraz oświetlenie LED z regulacją natężenia światła.
Sala posiada bezpośredni dostęp do hotelowego ogrodu. Ogród to też wspaniałe miejsce na ślub
w plenerze, czy dodatkowa przestrzeń dla Gości weselnych.
W pozostałych salach organizujemy mniejsze przyjęcia weselne. Sala Platinum pięknie ukazuje
widok na Ostrów Tumski, a sala Speculo ma dostęp do hotelowego patio z meblami letnimi.
Menu weselne to 3 warianty do wyboru, starannie dobrane przez Szefa Kuchni.
Gości weselnych możemy powitać prawdziwym szampanem, a limuzyna swobodnie zatrzyma się na podjeżdzie hotelowym.
260 zł - 435 zł
368
do 230
4
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Grill
Klimatyzacja
Kuchnia
Miejsca noclegowe
Ogród
Parking
Patio
Teren zamknięty
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Hotel na wesele
STYL SALI
Wesele w stylu boho
Wesele w stylu glamour
Wesele w stylu romantycznym
260 zł - 435 zł
Menu weselne klasyczne
Zupa:
Rosół z kury z domowym makaronem
Danie główne (1 do wyboru):
Wieprzowina faszerowana z jabłkami
Kurczak nadziewany grzybami i serem
Smażony okoń morski z cytryną i tymiankiem
Półmiski z dodatkami:
Młode ziemniaki z koperkiem
Smażony ryż
Pierogi ruskie
Półmiski z warzywami:
Warzywa duszone w maśle
Duszona kapusta z boczkiem i marchewką
Deser (1 do wyboru):
Mini czekoladowe brownie
Jabłka z rodzynkami pod kruszonką
Tort weselny – od Pary Młodej
Zimny bufet (6 do wyboru):
Mix sałat, selekcja świeżych warzyw, prażone nasiona, dressing
Galaretka drobiowa
Marynowany śledź
Schab wieprzowy z chrzanem
Polskie specjały: kiełbasy, kaszanka, kabanosy, smalec, wędzony boczek
Bliny z ziołową śmietaną
Roladki z łososiem
Gorące dania po 24:00
Barszcz czerwony z uszkami z kapustą i grzybami
325 zł - 435 zł
Menu Weselne Współczesne
Starter (1 do wyboru):
Rillettes z kaczki, gotowana śliwka, mix ziół, prażony chleb
Wędzony pstrąg, palone karczochy, puree z rukwi wodnej, mus z serka wiejskiego, rzodkiewka
Zupa (1 do wyboru):
Kremowa zupa z brokułów z serem pleśniowym
Zupa sezonowa: Jesienna zupa z wędzonych grzybów, olej z estragonu, piklowane grzyby
Danie główne (1 do wyboru):
Gołąbki z cielęciną
Nadziewana wieprzowina (parmezanem, estragonem, tostami)
Pierś z kurczaka faszerowana wędzonym serem i żurawiną
Wędzona kaczka z sosem z leśnych owoców
Schab wieprzowy z gulaszem
Smażony okoń morski lub sandacz
Półmiski z dodatkami (2 do wyboru):
Kasza gryczana z boczkiem i orzechami laskowymi
Wariacja pierogów (ruskie, z kapusta, z serem i koperkiem)
Fondant ziemniaczany
Młode ziemniaki z masłem
Półmiski z warzywami (2 do wyboru)
Pomidory z pieczonym czosnkiem i tymiankiem
Warzywa z palonym masłem
Pieczone warzywa korzeniowe
Sos grzybowy z prawdziwkami
Deser (1 do wyboru):
Fondant z toffi, granita migdałowa, cukierek z białej czekolady
Tarta z owocami leśnymi, sos malinowy, sorbet cytrynowy
+pralinki do kawy/herbaty
Tort weselny – Para Młoda
Zimna płyta:
Mix sałat, świeże warzywa, prażone nasiona, dressing
Płyta wędlin (3 rodzaje szynki/salami) sos chrzanowy, chutney z musztardy i jagód
Deska serów (3 rodzaje sera) z krakersem, dżem z pigwy, paluszki chlebowe
Przekąski w bufecie (6 do wyboru):
Marynowany śledź
Gotowana cielęcina z majonezem z czosnku niedźwiedziego, parmezan
Pieczony boczek z majerankiem i koperkiem
Placki z batata z kremowym serem
Galaretka wieprzowa
Grzyby portobello ze szpinakiem i serem pleśniowym
Boczek wieprzowy z kaszanką i jabłkami
Rillettes z łososiem
Bufet słodki:
Sernik z wanilią i malinami, ciasteczka amaretto
Mini mus czekoladowy z ganache z białej czekolady
Profiterole z pistacjami
Krem cytrynowy z malinami
Dania gorące w bufecie:
Smażony sandacz z cukinią, bazylią i pomidorami koktajlowymi
Karczek wieprzowy z cebulą, komosą ryżową, kiełbaską wieprzową
Kotleciki jagnięce w miodzie i musztardzie, zielona fasolka w sosie kremowym
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą
Danie gorące po 24:00
Żurek z grzankami
435 zł - 435 zł
Menu Weselne Królewskie
Starter (1 na zimno i 1 na gorąco):
Rolada wołowa, sos sojowy, kimchi i mix sałat
Długo gotowany boczek wieprzowy, chutney jabłkowy, rukola, świeży chleb
Makrela, salsa pomidorowa, pesto z lubczyku i pietruszki
Pieczony brokuł, puree z brokułów, emulsja cytrynowa, perełki z zakwasu
Zupa (1 do wyboru):
Zupa z topinamburu, olej estragonowy, kwaśna śmietana z czosnkiem i tymiankiem, chipsy z topinamburu
Chowder (zupa rybna) z chlebem
Toskańska zupa z fasoli, kapusta włoska
Dania główne (2 do wyboru, serwowane po 2 mniejsze porcje):
Roladka z kurczaka z grzybami
Sycylijska rolada wołowa
Schab wieprzowy z bazylią, serem pecorino i orzeszkami pini
Wołowina „Wellington”
Stek z tuńczyka z kolendrą i limonką
Smażony sandacz z sosem putanesca
Półmiski z dodatkami (3 do wyboru):
Pomme anna (zapiekanka ziemniaczana)
Gnocchi z pesto ziołowym
Pierożki Gyoza
Chipsy z sera halloumi
Zapiekanka ziemniaczana z serem i boczkiem
Półmiski z warzywami (3 do wyboru):
Wędzony seler z pieczonym brokułem i sosem cytrynowym
Ratatouille z bakłażana I cukinii
Smażony batat z cebulą
Duszona czerwona kapusta
Gołąbki
Deser (1 do wyboru):
Pudding czekoladowy z kawą i wiśniami, lody z ricotty i fasolki „tonka”
Crème brulée ze słonym karmelem, ciastko z białej czekolady, krem z jabłka
Beza Pavlova, dżem truskawkowy, szczawik
+pralinki do kawy/herbaty
Tort weselny – Para Młoda
Zimna płyta:
Mix sałat, selekcja świeżych warzyw, prażone nasiona, dressing
Płyta wędlin (4 rodzaje szynki/suszonych wędlin) sos chrzanowy, musztarda i chutney z jagód
Deska serów (4 rodzaje sera) z krakersem, dżem z pigwy, paluszki
Przekąski w bufecie (6 do wyboru):
Pstrąg tęczowy, kalafior i ogórek
Galaretka drobiowa
Marynowany dorsz z majonezem koperkowy
Pate z makreli, krakersy z zakwasu
Szynka glazurowana marmoladą
Krokieciki z chorizo i sera Manchego
Kaczka faszerowana kasztanami i pomarańczą
Hummus z krakersem
Tartletki z kozim serem i karmelizowaną cebulą
Terrina z wieprzowiny i jabłka
Sałatka z melonem i krabem
Bufet słodki:
Makaroniki truskawkowe
Parfait z mango i kokosa
Mille-Feuille z białą czekoladą
Ciastka z miodem i orzechami włoskimi
Dania gorące w bufecie:
Baweta wołowa z rukolą i sosem bernais
Kacze udka z warzywami w stylu azjatyckim
Pieczony łosoś z miodem i sosem maślanym
Żurek
Szaszłyki z kurczakiem na styl Tandoori
Danie gorące po 24:00
Gulasz
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięPlac Katedralny 8 50-329 Wrocław