avatar

Kulińska Magdalena

Hotel & Restauracja Binkowski Dworek

Ul. Szczepaniaka 40, Kielce

(1)

O nas

W zacisznej części Kielc znajduje się zachwycający Resort Binkowski. Oddalony o 3 kilometry od centrum miasta, obiekt zadowoli najbardziej wymagających Gości. Ważną część Resortu stanowi Sala Balowa Dworek. Umożliwia ona organizację niezapomnianego przyjęcia weselnego, nawet do 200 osób. Sala cieszy się pozytywnymi opiniami, do czego przyczynia się wieloletnie doświadczenie pracowników i właścicieli.
Sala Balowa Dworek to najbardziej kameralna i stylowa sala w Resorcie Binkowski. Jest ona niezwykle przestronna, dzięki czemu idealnie nada się do organizacji hucznego przyjęcia. Estetyka sali pozostaje na najwyższym poziomie, co sprawia, że nawet najbardziej wymagające Pary są pod wrażaniem oferty Sali Balowej. 

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

od 30 do 150

house-1

LICZBA SAL

3

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

Oferta - Hotel & Restauracja Binkowski Dworek

Menu weselne - Wariant 1

179 zł - 199 zł

Oferta 2018/2019

Naszym Gościom, niezależnie od wyboru Pakietu, zapewniamy:
• Uroczyste przywitanie Pary Młodej chlebem i solą z własnej piekarni
• Powitanie wszystkich Gości lampką szampana
• Profesjonalną obsługę (kelnerzy, kucharze, opcjonalnie: barmani)
• Dekoracja Sali (obrusy, serwetki, zastawa, pokrowce na krzesła, do wyboru: stoły prostokątne, okrągłe)
• Menu dziecięce
• Indywidualnie ustalone menu dla gości z określonymi preferencjami żywieniowymi
• Apartament/Pokój dla Pary Młodej
• Zniżki na pokoje dla Gości Pary Młodej
• Bezpłatny parking
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości przygotowaliśmy specjalnie dla Państwa dwa pakiety: Pakiet Standard oraz Pakiet Lux.
Pakiet Standard - 179,00/osoba

Serwowane menu:
Zupa
(prosimy o wybór jednej z poniższych propozycji)

Tradycyjny rosół drobiowo – wołowy z makaronem
Aksamitny krem z białych warzyw z dodatkiem prażonych płatków migdałowych
Bulion Wołowy z kołdunami
Aromatyczny krem pomidorowy z kuleczkami mozzarelli i emulsją bazyliową

Danie główne
(prosimy o wybór jednej z poniższych propozycji)

Eskalopki wieprzowe z sosem francuskim w asyście złocistych ziemniaków opiekanych oraz buraczków zasmażanych

Staropolskie bitki wołowe z sosem własnym podane z puree ziemniaczanym oraz surówką z ogórków kiszonych z dodatkiem pora
Delikatna roladka z indyka na sosie żurawinowym podana z ryżem kolorowym i surówką z selera
Filet z piersi kurczaka faszerowany szpinakiem i serem feta z ziemniakami opiekanym i warzywami z pary skropionymi klarowanym masłem


Zakąski zimne
Półmisek mięs pieczystych (rolada drobiowa, karczek pieczony, schab z orzechami)
Duet śledziowy
Słono – słodki mix pasztetów własnej produkcji
Tymbaliki drobiowe
Jajko w szynce na sałatce jarzynowej
Ryba po grecku
Mozzarella z pomidorem
Schab po warszawsku
Sałatka grecka
Sałatka gyros


Dania gorące w trakcie wieczoru

Danie gorące serwowane I (prosimy o wybór jednej z poniższych propozycji)

Bryzol z indyka soute
Filet z dorsza w panierce kukurydzianej
Karkówka z sosem tzatzyki
DeVolaile
Dodatek skrobiowy i warzywny dobierany indywidualnie

Danie gorące serwowane II (prosimy o wybór jednej z poniższych propozycji)

Boeuff Strogonoff
Leczo warzywne z bagietką
Pałeczki z kurczaka na warzywach grillowanych

Danie gorące serwowane III (prosimy o wybór jednej z poniższych propozycji)

Flaczki drobiowe
Żurek z jajkiem i z kiełbasą
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Stół słodki
Napoje gorące nielimitowane (kawa z ekspresu, herbata czarna, smakowa)
Ciasta 150g
Owoce sezonowe 150 g
Napoje zimne nielimitowane (woda, soki owocowe, napoje gazowane)


Pakiet Standard dla obsługi technicznej: 150,00 zł/osoba
Dodatkowo:
Stoły tematyczne, Candy Bar, Barman, oświetlenie, dekoracja Sali (napis Love 150 zł, kokardy 2 zł/szt.)
Pakiet Standard dla Dzieci
1 rok-6 lat– 20 zł + dania gorące
7 lat-13 lat – połowa stawki
Powyżej 13 lat – 100 % stawki

Pakiet Lux- 199,00/osoba

Serwowane menu:
Zupa
(prosimy o wybór jednej z poniższych propozycji)

Aromatyczny krem z borowików z chipsem bekonowym
Krem z białej pietruszki z dodatkiem mleczka kokosowego
Francuska zupa cebulowa z grzanką z parmezanem
Krem z dyni z dodatkiem pokruszonego sera feta i prażonych płatków migdałowych

Danie główne
(prosimy o wybór jednej z poniższych propozycji)

Wołowina w sosie winnym podane z kaszą pęczak i groszkiem cukrowym
Marynowana w dzikiej róży polędwiczka wieprzowa z sosem z grzybów leśnych podana z kluseczkami gnocchi oraz miksem chrupiących sałat z aromatycznym sosem vinaigrette
Kaczka Souis-Vide podana na musie jabłkowym z surówką z buraków na słodko
Saltimbocca - Cielęcina w sosie kaparowym podana z ziemniakami z wody i surówką wiosenną

Zakąski zimne
Półmisek mięs pieczystych (pasztet z żurawiną, rolada drobiowa ,karczek pieczony)
Śledzie wykwintne (śledź w oleju, śledź po staropolsku z grzybami, śledź z suszonymi pomidorami)
Deska serów(sery gatunkowe i regionalne)
Półmisek włoski (kaczka pieczona z granatem, ruloniki z szynki parmeńskiej z kozim serem i daktylem, cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami)
Faszerowane babeczki na 3 sposoby
Marynowane w buraczkach jajka w majonezie
Półmisek łososia (Łosoś wędzony z serkiem ricotta i koperkiem na cykorii, różyczki z łososia z kawiorem)
Krewetki tygrysie na kielichu z pikantnym dipem
Sałatka z tuńczykiem, ryżem i kukurydzą
Sałatka z grillowanym kurczakiem z sosem miodowo - musztardowym


Dania gorące w trakcie wieczoru

Danie gorące serwowane I (prosimy o wybór jednej z poniższych propozycji)

Filet z sandacza w sosie cytrynowo musztardowym
Indyk zapiekany z suszonymi pomidorami, serem i szynką parmeńską
Schab pod pierzynką sera w sosie beszamelowym
Udko z pieczonej kaczki
Dodatek skrobiowy i warzywny dobierany indywidualnie

Danie gorące serwowane II (prosimy o wybór jednej z poniższych propozycji)

Zupa meksykańska z chorizo
Tagliatelle z łososiem i orzeszkami pinii
Risotto z grzybami

Danie gorące serwowane III (prosimy o wybór jednej z poniższych propozycji)

Flaczki z boczniaków
Bogracz z bagietką
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Stół słodki
Napoje gorące nielimitowane (kawa z ekspresu, herbata czarna, smakowa)
Ciasta 150g
Owoce sezonowe 150 g
Napoje zimne nielimitowane (woda, soki owocowe, napoje gazowane)


Pakiet Lux dla obsługi technicznej: 170,00 zł/osoba
Dodatkowo:
Stoły tematyczne, Candy Bar, Barman, oświetlenie, dekoracja Sali (napis Love 150 zł, kokardy 2 zł/szt.)
Pakiet Lux dla Dzieci
1 rok-6 lat– 20 zł + dania gorące
7 lat-13 lat – połowa stawki
Powyżej 13 lat – 100 % stawki

Opinie - Hotel & Restauracja Binkowski Dworek

5

1 opinia

Dodaj opinię

Obsługa

Oferta

Wygląd sali

Ceny

Atmosfera

AK

Anna K

Czysto miło i sympatycznie jedzenie świeże które szybko nie znika ze stołów dyspozycyjna właścicielka POLECAM!!!

6 lat temu

Kontakt - Hotel & Restauracja Binkowski Dworek

Hotel & Restauracja Binkowski Dworek

Usługodawca nie przekazał nam informacji, czy prowadzi działalność gospodarczą.

ul. Szczepaniaka 40 Kielce

Zobacz sale weselne w Twoim województwie: