CARVING - DEKORACJE Z OWOCÓW I WARZYW AGNIESZKA MIELNICZUK

Carving - Dekoracje z owoców i warzyw

CARVING - DEKORACJE Z OWOCÓW I WARZYW AGNIESZKA MIELNICZUK

Parypse 21a, Chełm

O nas

Catering owocowy w połączeniu z carvingiem - sztuką rzeźbienia w owocach i warzywach to niesamowita atrakcja, która zaskoczy niejednego.

Połączenie piękna, funkcjonalności oraz zdrowego odżywiania. Dlatego obecnie wszystkie owoce są serwowane w formie mono porcji tzw: " do ręki ". Talerzyki, szklane pucharki oraz kieliszki są różnej pojemności, tak aby każdy z gości mógł wybrać niezwykle smaczną dla oka i podniebienia porcję.

Wykorzystanie wszystkich dostępnych na rynku owoców, tych egzotycznych i naszych krajowych sprawia, że różnorodność kolorów i smaków przyciąga gości i zachęca do poczęstunku, zdrowego odżywiania oraz poznawania smaków.

W porcjach degustacyjnych przygotowane są:
- caviar owocowy wykonany na bazie soków owocowych i agaru- żelatyny wegetariańskiej, o pełnej gamie smaków i kolorów.
- shoty owocowe w czterech kolorach i smakach bez dodatku alkoholu.
- smothie z oryginalnych owoców brazyliskich.

Koszt realizacji stołu owocowego lub kompleksowej realizacji stołów ; deserowego , słodkiego i owocowego jest ustalany indywidualnie.

Zapraszam do kontaktu w celu przygotowania oferty.

POPATRZ..
UŚMIECHNIJ SIĘ ..
ZRÓB PAMIĄTKOWE ZDJĘCIE..
I SMACZNEGO.. :-)

PRZEDZIAŁ CENOWY

3500 zł - 15000 zł

Oferta - CARVING - DEKORACJE Z OWOCÓW I WARZYW AGNIESZKA MIELNICZUK

dekoracja z owoców i warzyw

3500 zł - 9999 zł

Cena zależna jest od wybranych wariantów i może różnić się od podanej. Zapraszamy do kontaktu w celu ustalenia szczegółów :)

Opinie - CARVING - DEKORACJE Z OWOCÓW I WARZYW AGNIESZKA MIELNICZUK

Ten usługodawca nie ma opinii

Dodaj opinię

Pytania i odpowiedzi

Od jak dawna współpracujesz z Parami Młodymi?

Od 2008 roku zaczęła się moja przygoda z carvingiem jako jego prekursor w moim województwie. Od tego momentu powoli najpierw po rodzinie i znajomych wprowadzałam trend jakim zaczęły być stoły owocowe. W momencie gdzie moja pasja zaczęła być na tyle zauważalna aby się z tego utrzymać, czyli w 2019 r otworzyłam swoją upragnioną pracownię carvingową. Rozmowy z klientami i wnioski jakie z nich wyciągam sprawiły, że powstało miejsce, gdzie mogę realizować swoje wizje i przygotowywać wszystko to co dostarczam klientom. Spełniać ich oczekiwania oraz odciążać, przy realizacji swoich przyjęć weselnych w kwestii stołów tematycznych.

Czym wyróżnia się Twoja oferta?

Każda mono porcja to odpowiednio przygotowane owoce, gotowe do konsumpcji, dzięki temu nie mamy problemu np. z obieraniem kiwi czy mandarynek. Tego typu rozwiązanie pozwala na swobodne korzystanie z serwisu owocowego. Wykorzystanie wszystkich dostępnych na rynku owoców, tych egzotycznych i naszych krajowych sprawia, że różnorodność kolorów i smaków przyciąga gości i zachęca do poczęstunku, zdrowego odżywiania oraz poznawania smaków. Dereń, rokitnik, biała truskawka, czarna i biała malina, goi, świdośliwa, lichi, pitahaya, kumkwat, kiwano, pomarańcz sycylijska to tylko kilka perełek w świecie owoców, które jest warto poznać. W porcjach degustacyjnych podawany jest : Caviar,wykonany na bazie naturalnych soków owocowych i agaru- żelatyny wegetariańskiej. Ponieważ ważny jest element smakowy i wizualny, propozycji jest wiele np: kokosowy, ananasowy miętowy, melonowy, truskawowy arbuzowy, jagodowy itd..   Szczególnie pod kierunkiem dzieci są przygotowane shoty owocowe, bez dodatku alkoholu. Wyciśnięte ze świeżych owoców i proponowane w czterech kolorach są kolejną bardzo zdrową alternatywą napoju. Shoty podawane są w szklanych kieliszkach lub buteleczkach. Brazylijskie smothie  serwowane w porcjach degustacyjnych to propozycja dla smakoszy egzotycznych owoców. Są to owoce podawane w oryginale smakowym, bez dodatków cukru, tak aby mieć możliwość poznania tego co jest z reguły niedostępne: jabuticaba, marakuja brazylijska, caja, graviola, gujava, acai z guaraną, pitahaya, białe cacao , capucau .

Co związanego z realizacją usługi, było dla Ciebie jak do tej pory największym wyzwaniem?

.

Jakie pytania Pary Młode zadają Ci najczęściej? Co odpowiadasz?

Czy potrzebne są potrzebne dodatkowe owoce, takie ułożone luzem? Czy wystarczy porcji ? W bardzo wielu lokalach dalej funkcjonuje jako standard ułożenie owoców tzw: luzem, na paterach czy w innej formie. Więc naturalne jest, że takie pytania się pojawiają. Aranżacje stołów owocowych, które proponuję są wizjonerskie oraz innowacyjne. Wprowadzam nowe trendy mono porcji owocowych, których nie ma w standardach i dalej bardzo wiele osób nie ma nawet świadomości, że takie propozycje funkcjonują na polskim rynku. Indywidualne porcje pozwalają na swobodny ich wybór oraz poczęstunek przy stole czy np. tarasie. Pełny asortyment użytych do przygotowania owoców zapewnia ich odpowiednią i zróżnicowaną ilość przygotowaną do bezpośredniego poczęstunku. Część przygotowanych porcji zostaje dostarczana do chłodni, tak aby w trakcie trwania przyjęcia uzupełniać systematycznie asortyment. Podczas rozmów, czy przygotowania oferty ustalamy odpowiednią ilość asortymentu w stosunku do zaproszonych gości. Ważnym aspektem na który ja zwracam uwagę jest to, że na stole serwisowym - tematycznym, mamy czysto i nie tworzy się niepotrzebny bałagan jak przy owocach ułożonych luzem.

Co znajduje się w Twojej podstawowej ofercie?

Standardem stołu owocowego są mono porcje owocowe w różnej formie kieliszków, pucharków czy talerzyków o różnych pojemnościach i wielkości. Używam do wykonania mono porcji wszystkich owoców dostępnych na rynku, tak aby łączyć smaki i kolory. W porcjach degustacyjnych przygotowane są: -caviar owocowy wykonany na bazie soków owocowych i agaru- żelatyny wegetariańskiej, o pełnej gamie smaków i kolorów. -shoty owocowe w czterech kolorach i smakach bez dodatku alkoholu. -smothie z oryginalnych owoców brazyliskich. Do dekoracji używam świeżych kwiatów jadalnych, które dodatkowo podkreślają atrakcyjność przygotowanych produktów. Wszystkie propozycje stołu owocowego oraz słodkiego posiadają etykiety informacyjne. Całość stołu owocowego wykonana jest na kostkach lustrzanych, które idealnie sprawdzają się dodając elegancji całej aranżacji. Istnieje możliwość realizacji na plastrach drewnianych w stylu rustykalnym, wiejskim lub leśnym zachowując spójność dekoracji. Ponieważ jest to forma cateringu, całość ustalonego zamówienia dowożę do miejsca docelowego chłodnią, tak aby zapewnić najwyższą jakość produktów. Przygotowuję całość realizacji natomiast kwestia obsługi jest ustalana indywidualnie, ponieważ nie zawsze istnieje taka potrzeba.

Z jakim wyprzedzeniem Młoda Para powinna złożyć u Ciebie zamówienie?

Nie ukrywam im wcześniej tym lepiej, ponieważ wiąże się to z rozwiązaniami logistycznymi.

Jakie informacje Młoda Para powinna podać w trakcie składania zamówienia?

Jest kilka bardzo ważnych czynników wpływających na ostateczną realizację dekoracji stołów tematycznych; - data - miejsce docelowe realizacji; adres ( lokal, lokalizacja namiotu) - godzina ślubu ( czy ślub plenerowy na terenie lokalu ) - ilość planowanych osób na przyjęciu - usługa stołu owocowego czy kompleksowa realizacja To są podstawowe informacje, które pozwolą na przygotowanie oferty, następnie będę potrzebowała, kontaktu do menagera lokalu lub osoby koordynującej ustawienia na sali, aby ustalić kilka danych technicznych, które są niezbędne do przygotowania dekoracji.

Jak wygląda proces realizacji zamówienia?

1. Ustalenie dokładnego terminu realizacji zamówienia. 2. Weryfikacja kilku ważnych informacji: - ustalenie miejsca, w którym ma się odbyć planowane przyjęcie, - odległość; w celu ustalenia dojazdu do miejsca docelowego - wstępna ilość zaproszonych gości - czy podczas realizacji zamówienia ma być brany pod uwagę ewentualny nocleg 3. Sprecyzowanie zamówienia: stół owocowy, słodki, dekoracja stołu słonego-wiejskiego 4. Przygotowanie wstępnej oferty. 5. Podpisanie umowy 6. Realizacja

Co jeszcze poza podstawową ofertą, można u Ciebie znaleźć?

Całość tak atrakcyjnego stołu owocowego można uzupełnić rzeźbą carvingową z arbuza lub dyni, na której umieszcza się np: imiona Państwa Młodych, grafikę lub datę. Cała aranżacja kwiatowa jest z rzeźbionych warzyw oraz innych dodatków, tak aby upięta kompozycja była spójna w kolorystyce oraz stylu zaplanowanym na sali np: glamour, rustykalnym, tropikalnym itd. Koszt rzeźby jest dodatkowy i jest ustalany indywidualnie zależnie od czasu pracy. Cena wyjściowa to 1 000 zł. Kompleksowy serwis stołu owocowo- słodkiego to wyjście do klienta, który sam organizuje przyjęcie weselne, a jest efektem rozmów i analiz. Różnorodność firm z którymi współpracują Państwo Młodzi przy organizowaniu stołu szwedzkiego - słodkiego to wyzwanie. Firmy posiadają różne formy ekspozycji swoich produktów, w momencie ich wystawiania, tworzy się swoisty "misz - masz", a nie wygląda to korzystnie nawet wówczas, gdy produkty są najwyższej jakości. Ta kwestia jest poruszana najczęściej już po weselu- niestety. Współpraca z pracownią cukierniczą i kompleksowe realizacje sprawiają, że wszystko jest spójne i dopasowane do ilości gości. Realizację wykonuje jedna firma, więc w kulminacyjnym momencie przygotowania sali jest na niej minimalna ilość osób, co jest również ważne z punktu obsługi sali. Desery i ciasta to kontynuacja motywu przewodniego jakim są owoce i warzywa, ale tutaj zasadniczą rolę grają brazylijskie smaki, które są podstawą do ich wykonania. Na stole owocowym poznacie oryginalne smaki Brazylii, natomiast w deserach już są w połączeniu z serkami czy śmietanką tak, aby podkreślić ich oryginalny tropikalny smak. Ciasta to połączenie tradycji z nowoczesnością: serniki czy ciasto szpinakowe to asortyment dla najbardziej wybrednych smakoszy. Przy realizacji kompleksowej jest opcja zamówienia tortu weselnego. Cena wyjściowa kompleksowej realizacji to 120 zł od osoby, natomiast jest kosztorys jest ustalany indywidualnie.

Co najchętniej wybierają Młode Pary?

Wszystko zależy od tego, co Pary Młode posiadają w ofercie lokalu od tzw. talerzyka. Jeżeli w takiej kwocie wliczone są owoce, z odpowiadającym im serwisem, najczęściej już nie szukają rozwiązań w tym kierunku, co jest oczywiście naturalną sytuacją. Identycznie jest w kwestii ciasta, czy deserów. Sytuacja się zmienia wówczas, gdy Para Młoda musi zorganizować wymienione wyżej produkty sama. Do momentu gdy nie posiadałam kompleksowej oferty, najczęściej był to serwis stołu owocowego, gdyż ważne dla naszego społeczeństwa jest jedzenie. Zdrowe owoce w różnej formie idealnie się sprawdzają szczególnie teraz, gdy mamy coraz więcej osób wege. Rzeźby były najczęściej zamawiane jako forma prezentu dla państwa Młodych. Obecnie klienci są bardzo zadowoleni z możliwości kompleksowej realizacji stołu owocowo - słodkiego, ponieważ jak wspomniałam wcześniej są odciążeni z dodatkowych obowiązków. Może jest to niewiele w stosunku do całości organizacji ślubu i wesela, natomiast szeroki uśmiech, który pojawia się u Pary Młodej w momencie potwierdzenia wykonania realizacji jest bardzo wymowny. Z tego miejsca DZIĘKUJĘ za te wielogodzinne rozmowy, które dzisiaj dają bezcenną wartość zaufania wypracowaną latami.. Pani Agnieszko RATUNKU .. To tekst wywołuje gęsią skórkę, ale takie sytuacje też się zdarzają.. Piękny jest moment przemiany zakłopotania-przerażenia w uśmiech. Z tą wartością Was zostawiam, życząc braku takich sytuacji, w tak pięknym dniu swojego życia.

Kontakt - CARVING - DEKORACJE Z OWOCÓW I WARZYW AGNIESZKA MIELNICZUK

CARVING - DEKORACJE Z OWOCÓW I WARZYW AGNIESZKA MIELNICZUK

Usługodawca nie przekazał nam informacji, czy prowadzi działalność gospodarczą.

Parypse 21a 22-175 Chełm

Zobacz catering w Twoim województwie: