Menager Hotelu
Kużnia 54, Ostrowiec Świętokrzyski
Pałac powstał w 1820 roku jako siedziba Jerzego Dobrzańskiego. Pod koniec XIX w został zakupiony i przebudowany przez hr. Zygmunta Wielopolskiego. W 1921r przechodzi w ręce zarządcy Wielopolskich Józefa Mikusińskiego. W czasie II wojny światowej mieściło się tu niemieckie kasyno oficerskie. Po wojnie spadkobiercy J. Mikusińskiego sprzedali miastu nieruchomość która do 1974r pełniła kolejno funkcje: szpitala, potem szkółki różnego szczebla, a następnie po częściowym spaleniu została sprzedana prywatnym inwestorom. Aktualnie zabytkowy pałac został odbudowany i adaptowany na hotel. Pałac cieszy się ogromnym powodzeniem.
Posiadamy 30 pokoi, piękną, niepowtarzalną salę balową do 180 os.,konferencyjną do 100 os. i 2 mniejsze salki konferencyjne każda do 20 osób, piękny, rozświetlony park- ławeczki, grotę z kaskadą, dużą altanę do 200 os, miejsce na grilla.
Organizujemy:
wesela, przyjęcia rodzinne, stypy, firmowe spotkania, szkolenia.
Tradycją już stały się bale:charytatywne, Andrzejki, bal maskowy, „Sylwester”
Ilość miejsc noclegowych: 80 osób
Pokoje:1,2,3,4 osobowe, apartamenty
Standard: 3*, śniadania, parking, Internet w cenie pokoju
Dodatkowe informacje: internet w pokojach i na terenie kompleksu, parking monitorowany, restauracja, obiekt ogrodzony, monitorowany – 16 kamer
170 zł - 170 zł
I ZESTAW 170/OSOBĘ
Dania gorące:
1. rosół tradycyjny
2. roladki ze schabu w sosie śródziemnomorskim, ziemniaki pure, sałatka wiosenna, kompot
3. karkówka faszerowana w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z buraczków
4. sakiewka mnicha (schab faszerowany pieczarkami z cebulką i serem) w sosie pieczarkowym, ziemniaki zapiekane z ziołami, sałatka colesław
5. barszczyk czerwony z pasztecikiem lub krokietem
Przystawki:
1. płyta mięs pieczonych (3 rodzaje, pieczone na miejscu)
2. roladki z szynki parmeńskiej z rukolą, kozim serem i suszonymi pomidorkami
3. galaretki wieprzowe/drobiowe
4. jajka faszerowane
5. śledzie mix 3 rodzaje (tradycyjne, w śmietanie, po kaszubsku)
6. sałatka grecka
7. sałatka z kurczakiem w sezamie w sosie majonezowo-jogurtowym
Ciasta (6 rodzai mix) Owoce, Tort we własnym zakresie
Napoje: 0,5 l napoju gazowanego, 0,5 l soku, 0,5 l woda z cytryną na osobę
Serwis kawowy
Deser do ustalenia z kucharzem( cena od 10,00 zł za osobę)
Lampka szampana do toastu gratis od Pałacu :)
200 zł - 200 zł
II ZESTAW 200/OSOBĘ
Dania gorące:
1. rosół królewski z kuleczkami mięsnymi i „żulienką”
2. pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorkami w sosie brokułowo-serowym, ziemniaki pure, sałatka wiosenna, kompot
3. medaliony ze schabu w sosie z szalotek, kluski śląskie, sałatka colesław
4. łosoś w cieście francuskim w sosie jogurtowym na miksie sałat
5. zupa węgierska
Przystawki:
1. płyta mięs pieczonych (3 rodzaje, pieczone na miejscu)
2. roladki z grilowanej cukinii z pastą serową i wędzonym łososiem
3. indyk w galarecie
4. tartinki na pumperniklu z pastą łososiowo-serową
5. śledzie mix 3 rodzaje (tradycyjne, w śmietanie, po kaszubsku)
6. sałatka grecka
7. sałatka brokułowa w sosie jogurtowo-czosnkowym
Ciasta (6 rodzai mix) Owoce, Tort we własnym zakresie
Napoje: 0,5 l napoju gazowanego, 0,5 l soku, 0,5 l woda z cytryną na osobę
Serwis kawowy
Deser do ustalenia z kucharzem( cena od 10,00 zł za osobę)
Lampka szampana do toastu gratis od Pałacu :)
250 zł - 250 zł
III ZESTAW 250/OSOBĘ
Dania gorące:
1. flaki wołowe
2. polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, ziemniaki pure, sałatka wiosenna, kompot
3. schab ze śliwką w sosie madera, kopytka szpinakowe, surówka z marchewki z chrzanem
4. grillowana pierś z kurczaka z pomidorkami koktajlowymi i rozmarynem, ziemniaki opiekane z ziołami, marchew po neapolitańsku
5. beef stroganoff z bułeczką królewską
Przystawki:
1. płyta mięs pieczonych (3 rodzaje, pieczone na miejscu)
2. schab po warszawsku
3. łosoś w galarecie
4. wytrawne babeczki z ciasta francuskiego z musem cielęcym i kaparami
5. śledzie mix 3 rodzaje (tradycyjne, w śmietanie, po kaszubsku)
6. sałatka grecka
7. sałatka marchewkowa z gotowaną wołowiną w sosie miodowym
Ciasta (6 rodzai mix) Owoce, Tort we własnym zakresie
Napoje: 0,5 l napoju gazowanego, 0,5 l soku, 0,5 l woda z cytryną na osobę
Serwis kawowy
Deser do ustalenia z kucharzem( cena od 10,00 zł za osobę)
Lampka szampana do toastu gratis od Pałacu :)
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięKużnia 54 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski