Organizujesz wesele?? Ju偶 dzi艣 zam贸w u nas... PIECZONEGO PROSIAKA oraz ST脫艁 WIEJSKI. Ka偶da oferta przygotowana indywidualnie do potrzeb klienta.
Do powstania mojej firmy przyczyni艂y si臋 wspomnienia z dzieci艅stwa. Nie by艂o 艣wi膮t bez uboju 艣winki i w艂asnych wyrob贸w. Pami臋tam jak pomaga艂em rodzicom przy wyrabianiu kie艂basy, kaszanki, salcesonu, pasztetu, marynowaniu szynki, boczku i tu w u偶yciu by艂a tylko s贸l, pieprz, czosnek, cebula, listek laurowy, majeranek, kminek, ga艂ka muszkato艂owa. Wyrobiona kie艂basa w臋drowa艂a do w臋dzaka. Do w臋dzenia by艂o u偶ywane wysuszone drzewo owocowe i olcha. Przez pewien okres czasu, gdy nast膮pi艂a likwidacja ma艂ych gospodarstw, a powstawa艂y du偶e towarowe gospodarstwa pracowa艂em wraz z mam膮 w GS masarni, gdzie pog艂臋bia艂em praktyk臋. Z biegiem czasu na rynku pojawia艂o si臋 coraz wi臋cej r贸偶nych wyrob贸w, ale ten smak nie r贸wna艂 si臋 temu co kiedy艣 jad艂em. Z baga偶em wspomnie艅 i Mamy praktyki postanowi艂em otworzy膰 firm臋. Podstawowym celem by艂o znalezienie dobrego materia艂u rze藕nego, co uda艂o si臋 w ma艂ej ubojni P. Janka w Kamienniku. W swoich wyrobach staram si臋 odtworzy膰 smak, kt贸ry pami臋tam i my艣l臋, 偶e to mi si臋 udaje. 艢wiadcz膮 o tym moi zadowoleni klienci, kt贸rzy polecaj膮 moje wyroby innym. Mi艂o jest dostawa膰 SMS-y, telefony z podzi臋kowaniem za smaczne wyroby. Pozytywne opinie klient贸w motywuj膮 mnie do dalszej solidnej pracy. Najwi臋kszym atutem jest to, 偶e nie u偶ywam w swojej produkcji zag臋stnik贸w, glutaminian贸w.Przyprawy miel臋 na 艣wie偶o przed ka偶d膮 produkcj膮. W臋dliny s膮 naturalnie w臋dzone do ko艅ca, nie malowane. Najwa偶niejszym celem jest utrzymanie jako艣ci oraz powtarzalno艣ci produktu.