Dwór Zygmuntówka proponuje organizację wesel w przestronnych, gustownie urządzonych wnętrzach. Lokal posiada klimatyzowaną salę główną oraz parkiet do zabawy z wydzieloną sceną dla zespołu.
Na bazie naszego ponad 10-letniego doświadczenia proponujemy organizację jednego z ważniejszych wydarzeń w Państwa życiu. Jednym z ważniejszych elementów wesela jest nieprzeciętna kuchnia - nasza propozycja menu weselnego jest starannie dobrana, z myślą zarówno o oczekiwaniach Państwa, jak i Państwa gości. Jego różnorodność sprawi, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Co proponujemy Parze Młodej?
- elegancki przestronny lokal mieszczący do 300 osób
- rewelacyjną kuchnię i niepowtarzalny klimat
- tradycyjne powitanie chlebem i solą
- powitanie gości lampką szampana
Chcemy również poinformować o możliwości wydzielenia naszej przestronnej liczącej naszej prawie 400m2 sali głównej ruchomymi ściankami - od strony baru oraz od strony parkietu. Taka opcja szczególnie jest kierowana w przypadku mniejszych wesel w celu zagospodarowania wolnej przestrzeni oraz dodatkowej dekoracji. Co więcej, ruchoma ściana od strony parkietu pozwala na wygłuszenie sali głównej, pozwalając tym samym na swobodne rozmowy między gośćmi.
Ponadto oferujemy:
- przestronny apartament z sauną i wanną z hydromasażem dla Nowożeńców
- obsługę lokalu do ostatniego klienta (do białego rana!)
- zniżki na wesela w piątki i niedziele
- zniżkę dla dzieci do lat 3 - bezpłatnie
- zniżki dla dzieci od 3 do 10 roku życia -50%
W cenie menu weselnego również zapewniamy:
- 5 ciepłych posiłków, deser, 2 sałatki, 13 rodzajów zakąsek
- pieczywo, owoce, napoje zimne i gorące - bez ograniczeń
- profesjonalną obsługę kelnerską
Dodatkowo zapewniamy:
- wyborny, znany już nasz stół wiejski z regionalnymi specjałami
- przestronny, monitorowany parking
- szatnię dla gości przy sali głównej
- miejsca noclegowe dla gości
- teren zielony wokół obiektu
195 zł - 205 zł
Zupy
- rosół domowy z makaronem
- krem borowikowy z makaronem grandine z dodatkiem bekonu
- krem kalafiorowy z kurkami i tymiankowymi kluseczkami
- krem z pieczonych warzyw z wołowymi rozetkami
- bulion drobiowo wołowy z kołdunami litewskimi
Danie główne
- Rolada ze schabu po myśliwsku w ziołowym aromacie
- Pieczona polędwica na ragout z włoszczyzny
- Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana filetem z indyka z sosem myśliwskim
- Duet mięs pieczony z sosem na bazie zielonego pieprzu
- Medaliony z polędwicy wieprzowej na borowikach i ragout z włoszczyzny
Do dania głównego serwujemy ziemniaki puree oraz zestaw surówek.
Deser
- Mus bananowy na bazie mascarpone z sosem owocowym i lodami
- Czekoladowo waniliowa panna cotta z lodami i sosem owocowym
- Mus z białej czekolady z lodami i limonowym sosem
- Pucharek lodowy tutti frutti
- Smażone jabłko z cynamonem podane na cieście czekoladowym
- Mus czekoladowo waniliowy z limonowym kawiorem
Pierwsza kolacja
- Filet z indyka z tiagatelle marchewkowym
- Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i żółtym serem
- Sous vide z pieczonej piersi z kurczaka na sosie serowo - brokułowym
- Medaliony drobiowe z puree z czerwonej kapusty i kiełkami z buraczka
- Medaliony z indyka na soute pieczarkowym
Niezależnie od wybranej opcji, pierwsza kolacja jest podana na makaronowym risotto.
Druga kolacja
- Krem z pieczonych ziemniaków z cieciorką i płatkami migdałów
- Toskański krem paprykowo – pomidorowy z pieczarkowymi pierożkami
- Strogonoff z szynki wieprzowej ze świeżymi warzywami
- Aksamitna zupa z indyka z włoszczyzną
Trzecia kolacja
- Polędwiczka wieprzowa
- Ragout z udźca z indyka
- Golonka piszczelowa z indyka
- Pieczona pierś z kurczaka na włoszczyźnie duszonej w pomidorach pelatti
Niezależnie od wybranej opcji, trzecia kolacja jest podana z pieczonym ziemniakiem i kalafiorem
romanesco.
Czwarta kolacja
- Barszczyk czerwony z kapustą w cieście francuskim
- Zupa cebulowa z julienne naleśnikowym
- Kwaśnica z żeberkami
Sałatki (dwie do wyboru)
- Grecka
- Jarzynowa
- Cezare z grillowanym kurczakiem
- Z pora i żółtego sera
- Z brokułami i pomidorem w sosie jogurtowym
- Pieczarkowa
- Z pieczonego indyka
Patera zimnych zakąsek
- Faszerowane podudzie z kurczaka
- Galaretka z łososia
- Galaretka drobiowa
- Rolmopsy śledziowe z sałatką staropolską
- Wiejski pasztet ze śliwką
- Pieczony schab sous vide
- Duszone pieczarki z serkiem ricotta w otulinie z wędzonej polędwicy wieprzowej
- Wędliny własnego wyrobu
- Tortilla z papryką
- Zawijak z pieczonej papryki
- Kurczak w kokosie i sezamie na sałatce z sosem ogrodowym
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięJarosław