Hotel AMAX to idealne miejsce na zorganizowanie niepowtarzalnego przyjęcia weselnego. Kameralny i stylowy wystrój, restauracja, sala bankietowa z widokiem na jezioro oraz przepiękny ogród hotelowy dostarczą Państwa gościom niezapomnianych wrażeń. Profesjonalna obsługa, która zadba choćby o najmniejszy szczegół jest gwarancją udanej uroczystości.
Dodatkowym atutem naszego hotelu jest możliwość organizacji rejsu repliką XIX wiecznego żaglowca "Chopin", który cumuje bezpośrednio przy naszym hotelu. Chwile spędzone na statku wraz z rodziną i najbliższymi podczas wycieczki po jeziorze Śniardwy będą niesamowitym przeżyciem, a jednocześnie preludium do uroczystości weselnej.
150 zł - 250 zł
90
od 40 do 90
1
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Grill
Kuchnia
Miejsca noclegowe
Ogród
Parking
Patio
Teren zamknięty
TYP SALI
Hotel na wesele
Restauracja na wesele
150 zł - 250 zł
PRZYKŁADOWE MENU
Zupa – 1 do wyboru
Domowy rosół ze świeżym lubczykiem ogrodowym
i ręcznie przygotowanym makaronem
lub
Consomme borowikowe aromatyzowane śliwowicą paloną z pierożkiem nadziewanym policzkiem
wołowym w jarzynach
Danie główne – 1 do wyboru
Sandacz z borowikami na rosti ziemniaczanym, warzywa z ogrodu na maśle ze świeżym koprem,
sos estragonowy na winie
Lub
Kaczka pieczona z jabłkiem na sosie z modrej kapusty z pieczonym młodym ziemniakiem
aromatyzowanym rozmarynem i marynowaną w pomarańczy marchewką
Danie główne dla dzieci
Pierś kurczaka panierowana podana z młodym ziemniakiem gotowanym i mizerią
Deser – 1 do wyboru
Szarlotka z sosem miętowo-poziomkowym
lub
Sernik z gorącymi malinami i lodami waniliowymi
Deser dla dzieci:
Lody z owocami
Część bufetowa gorąca
Zupy:
Żurek na wiejskim boczku wędzonym z grzybami leśnymi i jajkiem
Mazurska zupa rybna z ostrą papryką i warzywami
Zupa dla dzieci:
Zupa pomidorowa (podawana indywidualnie)
Dania główne:
Kurczak pieczony w słodkiej papryce z miodem gryczanym
Filet z okonia mazurskiego podany z brukselkami w maśle palonym
Szynka wieprzowa marynowana podana z sosem z pieczonych warzyw i kolorowym pieprzem
Mule podane na czosnkowym makaronie z kolendrą, limonką i winem
Pieczone warzywa z ogrodu w marynacie ziołowej
Dodatki:
Ryż smażony na oliwie z pestek dyni
Ziemniak młody z koperkiem
Kasza gryczana doprawiana oliwą truflową
z natką pietruszki
Część bufetowa zimna
Pasztet z gęsi z marynowaną gruszką
Deska domowych wędlin i mięs pieczonych
Golonka pieczona podana z chrzanem i żurawiną z sosem chmielowym
Mazurska sielawa wędzona
Śledzie na pieczonym ziemniaku z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem
Sery mazurskie z konfiturą wiśniową i orzechami laskowymi w miodzie
Sałatka grecka z marynowaną fetą i oregano
Sałatka śródziemnomorska z ośmiornicą i jabłkiem szafranowym
Sałatka jarzynowa z szynką dojrzewającą
Sałatka z krewetkami , avocado, camembertem ziołowym i borówkami
Świeże sałaty z pomidorem, ogórkiem i papryką
Marynaty (grzybki / korniszony / cebulki / papryczki / śliwki)
Sosy/oliwy smakowe
Masło
Pieczywo
Deser
Wybór ciast domowych
Zestaw owoców
20 zł - 30 zł
PRZYKŁADOWE MENU STOŁU WIEJSKIEGO
Szynka pieczona w całości
Smalczyk domowy /ogórek małosolny / kapusta kwaszona
Wędzonki (boczek /schab / karczek / polędwiczki)
Pasztet z zająca z orzechami
Kaszanki / Salceson
Polędwica z dzika marynowana w jałowcu i trawie żubrowej
20 zł - 35 zł
PRZYKŁADOWE MENU STOŁU RYBNEGO
Wędzone i marynowane ryby
Węgorz 20g/os
Sieja 50g/os
Sum 50g/os
Jesiotr 50g/os
Sielawa 50g/os
Pstrąg 50g/os
Mazurskie ryby w zalewie miodowo octowej 50g/os
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięMikołajki