Andrzej Szumański
Święta Lipka 34, Święta Lipka
Zorganizujemy Wasze wymarzone przyjęcie w klimatycznym, zatopionym wśród starodrzewu ośrodku nad jeziorem Dejnowa, tuż obok Świętej Lipki.
Oferujemy:
• przeszkloną salę z tarasem i widokiem na korony drzew dla 150 weselnych gości
• 3 weselne menu do wyboru
• stół wiejski z mazurskimi przysmakami mięsnymi
• stół rybny
• bufet ciast i deserów z owocami i czekoladową fontanną
• śniadanie/obiad poprawinowy (także w plenerze – przy grillu, ognisku, bądź w Cafe Kapitanat z tarasem tuż nad jeziorem)
• wsparcie koordynatora przyjęcia weselnego
• możliwość zorganizowania sesji zdjęciowej na pomoście, na jeziorze (łódka, łódź motorowa), lub na skuterze retro
• częściowe lub całościowe menu wegetariańskie
• nocleg w domku dla Młodej Pary w prezencie
• noclegi dla gości w drewnianych domkach (10% rabatu na nocleg dla gości, podstawowa cena noclegu zależy od typu domku oraz sezonu, dysponujemy 200 miejscami noclegowymi)
• możliwość zorganizowania wieczoru panieńskiego/kawalerskiego w Cafe Kapitanat
• możliwość zorganizowania cywilnej ceremonii zaślubin w plenerze
• parking dla gości
• inne udogodnienia/atrakcje (tort weselny/dekoracja kwiatowa/ze zdjęć Młodej Pary, pokaz zdjęć/filmu o Młodej Parze, fotograf, rysownik/karykaturzysta na żywo, iluzjonista, wypuszczenie gołębi, napis LOVE, zespół muzyczny, zimne ognie, fotobudka, dmuchaniec/animacje zabaw dla dzieci, pierwszy taniec w „chmurach", lody tajskie, itp.) – do ustalenia
• limuzyna (BMW 750 lub Ford Mustang GT Cabrio – przejazd do kościoła/USC/na przyjęcie weselne)
Nowożeńców, którzy pragną świętować w bardziej kameralnym gronie zapraszamy do zorganizowania wesela w Cafe Kapitanat. W sali z tarasem nad samym jeziorem bawić się może 40 gości.
Zapraszamy od kwietnia do października, także na imprezy okolicznościowe.
USTAWIENIE STOŁÓW
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Grill
Kuchnia
Miejsca noclegowe
Parking
Teren zamknięty
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Hotel na wesele
Sala bankietowa
STYL SALI
Wesele w stylu retro
Wesele w stylu romantycznym
Wesele w stylu rustykalnym
Wesele w stylu vintage
190 zł - 191 zł
PAKIET STANDART
ZIMNE PRZEKĄSKI (6 do wyboru)
• śledzie na 2 sposoby
• tymbaliki drobiowe z jajkiem, groszkiem i kukurydzą
• ryba po grecku
• sałatka grecka
• sałatka z grillowanym kurczakiem
• smalec tradycyjny z jabłkiem i cebulką
• mozzarella z pomidorami i bazylią
• sałatka makaronowa z selerem, szynką, kukurydzą i pietruszką
ZUPA
Tradycyjny rosół z makaronem
PIERWSZE DANIE (serwowane do wyboru)
• kotlet de volaille z masełkiem i świeżą natką pietruszki, podany z ziemniakami z wody i zestawem surówek
• karkówka pieczona w sosie z podgrzybków, z puree ziemniaczanym i zestawem surówek
• frykadele mazurskie w sosie z pieczarek, papryki, cebuli i ogórków konserwowych
DRUGIE DANIE ciepłe (2 do wyboru)
• żeberka pieczone na kapuście zasmażanej
• kartacze mazurskie z okrasą z boczku i cebulki
• szaszłyk drobiowy z pieczarką, cebulą i papryką
• babka ziemniaczana ze śmietaną
• zapiekanka ziemniaczana z boczkiem wędzonym, cebulą, fasolą czerwoną pod beszamelem
TRZECIE DANIE ciepłe (1 do wyboru)
• barszcz z krokietem z kapustą i grzybami
• flaki wołowe
• żurek z białą kiełbasą, chrzanem i jajkiem
• zupa gulaszowa
Soki owocowe, wodę z cytryną oraz kawę i herbatę podajemy bez ograniczeń.
Dodatkowo możemy przygotować:
• tradycyjny stół wiejski (19 zł/os., minimalny koszt zamówienia 1000 zł) na którym znajdziecie Państwo szynki, schaby, kiełbasy, kaszanki, boczek, smalec, ogórki małosolne lub kiszone oraz inne marynaty i swojskie pieczywo
• stół rybny (26 zł/os, minimalny koszt zamówienia 1000 zł) z rybnymi przysmakami z Mazur – wybór ryb do uzgodnienia, zależnie od dostępności w danym okresie
220 zł - 221 zł
PAKIET PREMIUM
ZIMNE PRZEKĄSKI (6 do wyboru)
• sałatka z grillowanym kurczakiem
• tartinki z pastą z łososia i świeżymi warzywami
• ryba po grecku
• sałatka jarzynowa tradycyjna
• śledzie na 2 sposoby
• sałatka grecka
• mozzarella z pomidorami i bazylią
• smalec domowy z jabłkiem i cebulką
ZUPA
• tradycyjny rosół z makaronem
• flaki wołowe
PIERWSZE DANIE serwowane na półmiskach (2 dania do wyboru)
• karkówka pieczona w sosie z cebulą, pieczarkami i groszkiem
• frykadele mazurskie w sosie z papryki, cebuli, pieczarek i ogórków konserwowych
• kartacze mazurskie z okrasą z boczku i cebuli
• miruna zapiekana w sosie śmietanowym
• babka ziemniaczana podana ze śmietaną
DRUGIE DANIE ciepłe (2 do wyboru)
• szaszłyk drobiowy
• eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie grzybowym
• zapiekanka ziemniaczana z boczkiem wędzonym, cebulą i czerwoną fasolą pod beszamelem
• babka ziemniaczana podana ze śmietaną
TRZECIE DANIE ciepłe (1 do wyboru)
• boeuf strogonow
• flaki wołowe
• barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami
Soki owocowe, wodę z cytryną oraz kawę i herbatę podajemy bez ograniczeń.
Dodatkowo możemy przygotować:
• tradycyjny stół wiejski (19 zł/os., minimalny koszt zamówienia 1000 zł) na którym znajdziecie Państwo szynki, schaby, kiełbasy, kaszanki, boczek, smalec, ogórki małosolne lub kiszone oraz inne marynaty i swojskie pieczywo
• stół rybny (26 zł/os., minimalny koszt zamówienia 1000 zł) z rybnymi przysmakami z Mazur – wybór ryb do uzgodnienia, zależnie od dostępności w danym okresie
240 zł - 241 zł
PAKIET DELUXE
ZIMNE PRZEKĄSKI (7 do wyboru)
• sałatka domowa tradycyjna
• ryba po grecku
• tymbaliki drobiowe z marchewką groszkiem i kukurydzą
• śledzie na 2 sposoby
• tatar wołowy z cebulką
• sałatka grecka
• sałatka z grillowanym kurczakiem
• smalec z jabłkiem i cebulą
• mozzarella z pomidorami i bazylią
• sałatka makaronowa z tuńczykiem
ZUPA (2 zupy do wyboru)
• tradycyjny rosół z makaronem
• flaki wołowe
• żurek z białą kiełbasą, chrzanem i jajkiem
PIERWSZE DANIE ciepłe, serwowane na półmiskach (3 do wyboru)
• dorsz pieczony podany w sosie śmietanowym
• karkówka pieczona z cebulą, pieczarką i groszkiem w sosie pomidorowym z bazylią
• zrazy wieprzowe w sosie własnym
• żeberka pieczone na kapuście zasmażanej
• kotlet de volaille z masełkiem i świeżą natką
• eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie grzybowym
DRUGIE DANIE ciepłe (2 do wyboru)
• szaszłyk drobiowy z pieczarkami, cebulą i papryką
• karkówka z warzywami w sosie pieczeniowym
• kartacze mazurskie z okrasą i babka ziemniaczana
• żeberka pieczone na kapuście zasmażanej
• miruna pieczona podana w sosie śmietanowo-serowym
TRZECIE DANIE ciepłe (1 do wyboru)
• boeuf strogonow
• barszcz czerwony z krokietem z mięsem
• zupa gulaszowa
Soki owocowe, wodę z cytryną oraz kawę i herbatę podajemy bez ograniczeń.
Dodatkowo możemy przygotować:
• tradycyjny stół wiejski (19 zł/os., minimalny koszt zamówienia 1000 zł) na którym znajdziecie Państwo szynki, schaby, kiełbasy, kaszanki, boczek, smalec, ogórki małosolne lub kiszone oraz inne marynaty i swojskie pieczywo
• stół rybny (26 zł/os, minimalny koszt zamówienia 1000 zł) z rybnymi przysmakami z Mazur – wybór ryb do uzgodnienia, zależnie od dostępności w danym okresie
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięŚwięta Lipka 34 11-440 Święta Lipka