Karolina Grabowska
Srebrna 6, Zabrze
Karolina Grabowska
Wesele to szczególny moment w naszym życiu. Dzień, na który czekamy z niecierpliwością i który planujemy czasami przez długie lata. Warto dołożyć starań, aby był on niezapomniany i odbył się bez komplikacji w miejscu, które dzięki ciekawej architekturze, elegancji we wnętrzu oraz doświadczonemu zespołowi pracowników zapadnie na długo w pamięci Państwa oraz Państwa gości.
Nasz zespół pomoże Państwu przejść przez proces przygotowań oraz realizację wesela co sprawi, iż będą Państwo mieli czas by poświęcić go temu, co najistotniejsze w tym szczególnym dniu, czyli byciu ze sobą oraz z Państwa rodzinami i przyjaciółmi.
Wnętrza Szybu Maciej są nietuzinkowe, doskonale zaprojektowane, z duża ilością naturalnego światła co sprawia, że stają się wdzięcznym tłem do fotografii podczas tego wyjątkowego dnia.
365 zł - 440 zł
do 130
3
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Klimatyzacja
Kuchnia
Parking
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Restauracja na wesele
STYL SALI
Wesele w stylu industrialnym
Wesele w stylu minimalistycznym
260 zł - 280 zł
(obowiązuje przy weselach maksymalnie do północy)
Tradycyjne powitanie chlebem, solą
oraz lampką wina musującego
ZUPA
(jedna do wyboru, serwowana w wazach)
Rosół z makaronem, marchewka i natką pietruszki
Krem z pomidorów i pieczonej papryki
Krem z białych warzyw, julienne
DANIE GŁÓWNE
Półmisek mięs (1,5 szt. / os.)
Rolada śląska
Roladka z kurczaka z serem i pieczarkami
Polędwiczka wieprzowa
Sos pieczeniowy
Sos grzybowy
Kluski śląskie
Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Placuszki rosti
Czerwona kapusta z boczkiem i cebulką
Fasolka szparagowa z koperkiem
Marchewka z mandarynką i sokiem pomarańczowym
DESER
(jeden do wyboru, serwowany porcjowo)
Semifreddo z coulis malinowym
Mono Beza z kremem
Fondant czekoladowy z sorbetem owocowym
Szpajza cytrynowa
Crème brûlée
Mono porcje – różne smaki
CIASTO
(serwowane w bufecie)
1,5 kawałka / osoba – 4 do wyboru
(poniżej w ofercie)
Możliwość zamiany na słodki bufet + 20 zł / osoba
ZIMNA PŁYTA
(serwowana w bufecie)
Patera regionalnych wędlin
Patera serów rodzimych
Pasztet własnej produkcji z żurawiną
Tymbaliki drobiowe
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka z kurczakiem i winogronami
Śledź w musztardzie i suszoną żurawiną
Przekąska serowa
Warzywa piklowane
Zestaw pieczywa podawanego na ciepło
Masło
KOLACJA
(jedno do wyboru, serwowana porcjowo)
Żurek śląski z jajkiem
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym
Bogracz z Alzackimi kluseczkami
345 zł - 365 zł
Tradycyjne powitanie chlebem, solą oraz
lampką wina musującego
ZUPA
(jedna do wyboru, serwowana w wazach)
Rosół z makaronem, marchewka i natką pietruszki
Krem z polskiego podgrzybka
Krem z białych warzyw z chipsami z szynki
parmeńskiej
Krem z pomidorów i pieczonej papryki
DANIE GŁÓWNE
Półmisek mięs (2 szt. / os.)
Rolada śląska
Roladka z kurczaka z serem i pieczarkami
Pieczone udko z kaczki
Sos pieczeniowy
Sos grzybowy
Dodatki skrobiowe (proszę o wybór 3)
Kluski śląskie, ziemniaki gotowane z masłem
i koperkiem, placuszki rosti, pieczone ziemniaki
w ziołach, krokiet ziemniaczany, duffinki
Dodatki warzywne (proszę o wybór 3)
Czerwona kapusta z boczkiem i cebulką,
fasolka szparagowa z koperkiem, marchewka z mandarynką
i sokiem pomarańczowym, glazurowana mini marchew,
biały Colesław, surówka z kiszonej kapusty, surówka
z białej kapusty, włoska kapusta z koperkiem, buraki
DESER
(jeden do wyboru, serwowana porcjowo)
Semifreddo z coulis malinowym
Mono Beza z kremem
Fondant czekoladowy z sorbetem owocowym
Szpajza cytrynowa
Crème brûlée
Mono porcje – różne smaki
CIASTO
(serwowane w bufecie)
1,5 kawałka / osoba – 4 do wyboru
(poniżej w ofercie)
Możliwość zamiany na słodki bufet + 20 zł / osoba
ZIMNA PŁYTA
(serwowana w bufecie)
Patera regionalnych wędlin
Patera serów rodzimych
Pasztet własnej produkcji z żurawiną
Sałatka z grillowanym serem owczym
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Pieczone szparagi w szynce parmeńskiej
Śledzik z korniszonem i żurawiną w musztardzie
francuskiej
Krewetki w sosie Marie Rose
Pieczone ciasto francuskie z salami i białym porem
Frankfurterki podawane na ciepło
Tarta z brokułami serem
Zestaw pieczywa podawanego na ciepło
Masło
KOLACJA 1
(jedna do wyboru, serwowana porcjowo)
Pieczeń z karczku, ziemniaki w mundurkach,
duszona kapusta
Kurczak kukurydziany, krokiet ziemniaczany,
pieczone warzywa
Polędwiczka wieprzowa, ryż orientalny z warzywami
Kotlet de volaille z masłem,
puree ziemniaczane, buraczki
Grillowana pierś z kurczaka, ravioli szparagi – ricotta,
pesto, rukola, parmezan
KOLACJA 2
(jedna do wyboru, serwowana porcjowo)
Żurek śląski z jajkiem
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym
Boeuf Strogonow z korniszonem i podgrzybkiem
Bogracz z Alzackimi kluseczkami
420 zł - 440 zł
Tradycyjne powitanie chlebem, solą oraz lampką wina musującego
PRZYSTAWKA
(jedna do wyboru, serwowana porcjowo)
Halloumi ze szparagami
Pate z krupnioka, konfitura z cebuli, puder z boczku,
galaretka z musztardy
Carpaccio z ananasa, kolorowy pieprz, rukola
Carpaccio z buraka z kozim serem
ZUPA
(jedna do wyboru, serwowana w wazach)
Rosół z makaronem, marchewka i natką pietruszki
Krem z polskiego podgrzybka
Krem z białych warzyw z chipsami z szynki
parmeńskiej
Krem z pomidorów i pieczonej papryki
DANIE GŁÓWNE
Półmisek mięs (2 szt. / os.)
Rolada śląska
Roladka z kurczaka z serem i pieczarkami
Pieczone udko z kaczki
Policzki wieprzowe
Sos pieczeniowy
Sos grzybowy
Dodatki skrobiowe (proszę o wybór 3)
Kluski śląskie, ziemniaki gotowane z masłem
i koperkiem, placuszki rosti, pieczone ziemniaki
w ziołach, krokiet ziemniaczany, bataty pieczone
w ziołach, duffinki
Dodatki warzywne (proszę o wybór 3)
Czerwona kapusta z boczkiem i cebulką, fasolka
szparagowa z koperkiem, marchewka z mandarynką
i sokiem pomarańczowym, glazurowana mini marchew,
biały Colesław, marchewka z groszkiem, surówka
z białej kapusty, włoska kapusta z koperkiem
DESER
(jeden do wyboru, serwowany porcjowo)
Semifreddo z coulis malinowym
Mono Beza z kremem
Fondant czekoladowy z sorbetem owocowym
Szpajza cytrynowa
Crème brûlée
Mono porcje – różne smaki
SŁODKI BUFET
ZIMNA PŁYTA
(serwowana w bufecie)
Patera regionalnych wędlin
Patera serów rodzimych
Pasztet własnej produkcji z żurawiną
Sałatka z grillowanym serem owczym
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Pieczone szparagi w szynce parmeńskiej
Śledzik z korniszonem i żurawiną w musztardzie
francuskiej
Krewetki w sosie Marie Rose
Pieczone ciasto francuskie z salami i białym porem
Frankfurterki podawane na ciepło
Tarta z brokułami serem
Zestaw pieczywa podawanego na ciepło
Masło
KOLACJA 1
(jedna do wyboru, serwowana porcjowo)
Pieczeń z karczku, ziemniaki w mundurkach,
duszona kapusta
Kurczak kukurydziany, krokiet ziemniaczany,
pieczone warzywa
Polędwiczka wieprzowa, ryż orientalny z warzywami
Kotlet de volaille z masłem, puree ziemniaczane,
buraczki
Grillowana pierś z kurczaka, ravioli szparagi
– ricotta, pesto, rukola, parmezan
KOLACJA 2
(jedna do wyboru, serwowana porcjowo)
Żurek śląski z jajkiem
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym
Boeuf Strogonow z korniszonem i podgrzybkiem
Bogracz z Alzackimi kluseczkami
KOLACJA 3
(jedna do wyboru, serwowana porcjowo)
Żurek śląski z jajkiem
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym
Boeuf Strogonow z korniszonem i podgrzybkiem
Bogracz z Alzackimi kluseczkami
700 zł - 2000 zł
W Szybie Maciej możesz stworzyć ceremonię, która
najlepiej odzwierciedla waszą miłość i zobowiązanie.
Oferujemy możliwość zorganizowania zaślubin
w plenerze, w zabytkowej maszynowni lub w jednej
z naszych pięknych sal w industrialnym stylu.
ZABYTKOWA MASZYNOWNIA
• koszt 700 zł (w standardowej dekoracji)
• godło, krzesła dla Pary Młodej, krzesełka dla świadków,
2 x stół (wymagane przez urzędnika)
• krzesła dla gości w standardzie 6 sztuk (możliwość
dostawienia 10 zł / sztuka)
• standardowe przystrojenie stołu paprocią
• przystrojenie krzeseł dla Pary Młodej
ŚLUB W PLENERZE
• koszt 700 zł (w standardowej dekoracji)
• godło, krzesła dla Pary Młodej, krzesełka dla świadków,
2 x stół (wymagane przez urzędnika)
• ławeczki dla gości
• standardowe przystrojenie stołu paprocią
• przystrojenie krzeseł dla Pary Młodej
ŚLUB NA SALI WYSTAWIENNICZEJ
• koszt 2000 zł (w standardowej dekoracji)
• godło, krzesła dla Pary Młodej, krzesełka dla świadków,
2 x stół (wymagane przez urzędnika)
• 20 krzeseł dla gości (dostawienie krzeseł 15 zł / sztuka)
• standardowe przystrojenie stołu paprocią
• przystrojenie krzeseł dla Pary Młodej
4.93
M
Mateusz
Wyjątkowa sala z przepięknym industrialnym klimatem.
1 miesiąc temu
AK
Anna K
Fantastyczne miejsce, cudowny klimat!
8 lat temu
AO
Agnieszka O
Świetny lokal w stylu industrialnym. Przeszklony dach robi duże wrażenie. Wnętrze pokopalniane tworzy niesamowity klimat. Lokal posiada duży teren, więc w razie potrzeby można się przewietrzyć. Wybór menu weselnych jest dosyć spory, a w razie potrzeby można je dopasowywać do pary. Jedzenia jest dużo i bardzo dobre.
8 lat temu
Srebrna 6 41-819 Zabrze Zabrze
89 km od Krakowa
26 km od Będzina
57 km od Bielsko-Białej
11 km od Bytomia
12 km od Chorzowa
62 km od Częstochowy
36 km od Dąbrowy Górniczej
11 km od Gliwic
41 km od Jastrzębia-Zdrój
37 km od Jaworzna
18 km od Katowic
28 km od Mysłowic
16 km od Piekar Śląskich
46 km od Raciborza
5 km od Rudy Śląskiej
33 km od Rybnika
16 km od Siemianowic Śląskich
26 km od Sosnowca
10 km od Świętochowic
19 km od Tarnowskich Gór
24 km od Tych
32 km od Żor
39 km od Kędzierzyna-Koźla
73 km od Opola
Wtorek
12:00 -21:00
Środa
12:00 -21:00
Czwartek
12:00 -21:00
Piątek
12:00 -21:00
Sobota
12:00 -21:00
Niedziela
12:00 -21:00
Imprezy okolicznościowe ustalane indywidualnie