Czego szukasz?
Liczba ofert: 20
Miejsce wizytówki w rankingu zależy od różnych parametrów, w tym od opłat płaconych przez usługodawców, dowiedz się więcej.
Terminy last minute!
Bardzo ważnym, jeśli nie najważniejszym elementem śląskiego wesela, jest jedzenie. Menu weselne nie może obyć się bez gorącego rosołu z „nudlami” czyli makaronem, śląskiej rolady, klusek białych i tartych oraz „modrej” kapusty, a do picia obowiązkowo kompot z truskawek lub wiśni. Często spotykane są potrawy takie jak „galert”, czyli tymbalik, „szałot z franckami”, czyli sałatka ziemniaczana z kiełbaskami typu frankfuter, wędliny i przetwory ze świniobicia, a ze słodkości „kołocz” i „szpajza” czyli mus owocowy, najczęściej cytrynowy lub czekoladowo-rumowy. Rzadko kiedy wesele trwa jeden dzień. Zazwyczaj dzień po weselu odbywają się poprawiny, gdzie goście zapraszani są na obiad i kolejne zabawy, aż do wieczora.
Oddajemy Parze młodej 50 miejsc noclegowych w pokojach 2-3-4-5 osobowych i to Państwo Młodzi decydują kto i gdzie będzie spał. Z tego tytułu nie pobieramy oczywiście żadnych dodatkowych opłat, a jest to duże udogodnienie dla Narzeczonych, którzy posiadają rodzinę oraz przyjaciół niekiedy z odległych miast w Polsce jak i z zagranicy.
Każde wesele to dla nas wyzwanie, któremu zawsze staramy się sprostać z jak największym zaangażowaniem. Do każdego takiego przyjęcia podchodzimy indywidualnie, każde różni się wystrojem czy menu. Nie mniej w każde wkładamy całe swoje serce, aby później usłyszeć od Państwa Młodych serdeczne dziękujemy .
Takich słów jest zazwyczaj bardzo dużo i jest nam zawsze niezmiernie miło usłyszeć podziękowania od Pary Młodej na zakończenie wesela.
Nie mamy raczej obaw, bowiem przy organizacji wesela to zazwyczaj my musimy gasić obawy przyszłych małżonków jak i ich Rodziców.
Para Młoda marzyła o ślubie w plenerze, był to pierwszy ślub udzielany w naszym ogrodzie. Wszystko jednak udało się dopiąć na ostatni guzik.