Bogdan Czura
Palczew Parcela 19, Palczew Parcela
Biały Pałac w Palczewie to zespół pałacowo-parkowy, którego sercem jest XIX-wieczny pałacyk otoczony starym parkiem o powierzchni 5 hektarów.
W parku jest 5 stawów, połączonych kanałami, nad którymi prze-rzucone są malownicze mostki. Na terenie kompleksu znajduje się też elegancki Pawilon Parkowy z dwiema salami. Na terenie ośrodka jest obszerny parking, a cały teren jest ogrodzony.
Do dyspozycji naszych gości oddajemy w pałacu: salę jadalną, salę taneczno-jadalną, duży hall recepcyjny, taras oraz zadaszoną werandę z bezpośrednim zejściem do parku. W Pawilonie Parkowym mieści się duża sala taneczna oraz barek. W pałacu do dyspozycji Gości jest 15 pokoi 1-, 2-osobowych, również z możliwością dostawek, razem 35 miejsc noclegowych. Do dyspozycji gości oddajemy także kameralną Strefę SPA z sauną oraz wanną z hydromasażem oraz gabinet odnowy biologicznej
Ośrodek położony jest na skarpie doliny Pilicy w odległości ok. kilometra od rzeki. Całość otoczona jest sadami, z których słyną okolice Warki i Grójca. Dużą zaletą Białego Pałacu jest jego centralne położenie na mapie Polski i niewielka odległość od Grójca, Radomia i Warszawy (60 km) oraz szybki dojazd dzięki bliskości trasy S7.
180 zł - 250 zł
36
3
TYP SALI
Hotel na wesele
Pałac na wesele
Sala bankietowa
STYL SALI
Wesele w stylu glamour
Wesele w stylu retro
Wesele w stylu romantycznym
180 zł - 207 zł
MENU – PAKIET PERŁOWY : CENA 180ZŁ /OS
Danie gorące I
Domowy rosół ze świeżą pietruszką i makaronem
Flaki wołowe po staropolsku
Rolada drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami i twarogiem
Zraz wieprzowy pod pierzynką z pieczonej cebulki i sera
Pałeczki kurczaka marynowane w czosnku i rozmarynie
Ziemniaki z wody z koperkiem
Bukiet surówek
Danie gorące II
Klarowny barszcz czerwony serwowany z pierogami z mięsem oraz ptysiami faszerowanymi pieczarkami
Danie gorące III (dania serwowane na półmiskach)
Rolada z indyka faszerowana papryką i ziołami
Karczek pieczony w sosie z suszonych borowików
Kluski śląskie
Marchew karotka z masłem czosnkowym
Buraczki zasmażane
Danie gorące IV
Zupa gulaszowa z pieczoną papryką i kleksem kwaśnej śmietany
Przystawki (8 sztuk)
Schab faszerowany pastą chrzanowo-jajeczną w galarecie
Opiekana miruna w sosie słodko kwaśnym
Terrina z kurczaka z nutą pietruszki polana klarowną galaretą
Jaja podane z łososiem, delikatnym sosem majonezowym i koperkiem
Półmisek domowych mięs pieczonych i wędlin (schab, karkówka, boczek, szynka wędzona)
Własnej roboty pasztety (z żurawiną, marynowanym pieprzem) serwowane z chrzanem i marynowanymi grzybkami
Tortilla z szynką i pastą z suszonych pomidorów
Tatar wołowy z dodatkami serwowany w trakcie przyjęcia
Sałatki i dodatki
Brokułowa z płatkami migdałowymi, rzodkiewką i kukurydzą w delikatnym sosie czosnkowym
Klasyczna jarzynowa
Mix chrupiących sałat z grillowanym kurczakiem, pomidorkami cherry oraz sosem chilli
Pomidor i ogórek
Domowe marynaty
Wybór pieczywa
Desery
Metrowiec - aromatyczne ciasto czekoladowo-waniliowe
Tarta z białą czekoladą i owocami sezonowymi
Jabłecznik ze świeżych jabłek z nutą cynamonu
Eklerki lub ptysie
Patera owoców krojonych (arbuz, ananas, winogrona, pomarańcze, kiwi, melon oraz owoce sezonowe)
210 zł - 246 zł
MENU – PAKIET SZAFIROWY : CENA 210 ZŁ/OS
Danie gorące I
Aromatyczny rosół z domowym makaronem i natką pietruszki
Zupa krem ( sezonowa )
Roladki z indyka z bekonem i bazylią
Zraz ministerski z ziołami i pieczonymi pieczarkami
Grillowana polędwiczka wieprzowa w sosie pieprzowym
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Surówki i sałaty
Danie gorące II
Klarowny barszcz czerwony serwowany z pierogami z mięsem , krokietami i ptysiami faszerowanymi pieczarkami
Danie gorące III
Rolada wołowa pikowana słoniną i ogórkiem kiszonym
Aromatyczny gulasz z trzech rodzajów mięs (wołowina, wieprzowina, drób)
Kluski łyżką kładzione na bazie zsiadłego mleka
Warzywa z pary z masłem czosnkowym (brokuł, kalafior,
marchew - karotka)
Danie gorące IV
Żur staropolski z kiełbasą i jajkiem na twardo
Przystawki (10 sztuk)
Wybór domowych mięs pieczonych i wędlin (schab, karkówka, boczek, szynka wędzona, kabanosy)
Schab pieczony w jogurcie i kminku
Polędwiczki wieprzowe faszerowane grzybami
Indyk z morelami polany słodką malagą
Własnej roboty pasztety (z żurawiną, marynowanym pieprzem) serwowane z chrzanem i marynowanymi grzybkami
Śledź marynowany serwowany z kwaśną śmietaną dosmaczany jabłkiem oraz śledź w oleju ze świeżo zmielonym pieprzem
Półmiski ryb wędzonych
Schab faszerowany pastą chrzanowo-jajeczną w galarecie
Tortilla z szynką i pastą z suszonych pomidorów
Tatar wołowy z dodatkami serwowany w trakcie przyjęcia
Sałaty i sałatki
Sałatka z wędzonego kurczaka z owocami w delikatnym majonezie
Tradycyjna sałatka jarzynowa podana w jabłkach
Mix sałat z serem pleśniowym, suszonymi pomidorami i oliwkami w sosie vinegrette
Pomidor i ogórek , domowe marynaty, wybór pieczywa
Desery
Aksamitny sernik z sosem czekoladowym
Babeczki z owocami
Tarta z białą czekoladą i owocami sezonowymi
Jabłecznik ze świeżych jabłek z nutą cynamonu
Eklerki lub ptysie
Patera owoców krojonych (arbuz, ananas, winogrona, pomarańcze, kiwi, melon oraz owoce sezonowe)
250 zł - 300 zł
MENU – PAKIET DIAMENTOWY : CENA 250 ZŁ/OS
Danie gorące I
Aromatyczny rosół Królewski z kawałkami mięsa, makaronem i natką pietruszki
Zupa borowikowa podana z łazankami
Kaczka pieczona z majerankiem i żurawiną
Dziczyzna marynowana w czosnku i cząbrze, polana sosem leśnym z nutą jałowca
Grillowane przepiórki marynowane w miodzie, rozmarynie i ziarnach kawy
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Bukiety surówek oraz sałaty
Danie gorące II
Zupa gulaszowa z pieczoną papryką i kleksem kwaśnej śmietany
Danie gorące III
Faszerowany sezonowymi warzywami udziec z indyka
Polędwiczka wieprzowa w sosie rozmarynowo-truflowym
Kolorowe kopytka lub kluski łyżką kładzione na bazie zsiadłego mleka
Warzywa z pary z masłem czosnkowym (brokuł, kalafior, marchew – karotka)
Danie gorące IV
Żurek na suszonych borowikach, z jajkiem na twardo oraz smażonym boczkiem
Przystawki (12 sztuk)
Wybór domowych mięs pieczonych i wędlin (schab, karkówka, boczek, szynka wędzona, kabanosy)
Pstrąg pieczony z puree z zielonego groszki i chrzanu
Terrina z łososia w wianku z zielonego ogórka
Szynka parmeńska z melonem i musem malinowym
Deska serów z dodatkami
Indyk z morelami polany słodką malagą
Własnej roboty pasztety (z żurawiną, marynowanym pieprzem) serwowane z chrzanem i marynowanymi grzybkami
Śledź marynowany serwowany z kwaśną śmietaną dosmaczany jabłkiem oraz śledź w oleju ze świeżo zmielonym pieprzem
Półmiski ryb wędzonych
Caprese z mozzarellą, pomidorami i bazyliowym pesto
Tortilla z szynką i pastą z suszonych pomidorów
Tatar z polędwicy wołowej z dodatkami serwowany w trakcie przyjęcia
Sałaty i dodatki
Sałatka z wędzonego kurczaka z owocami w delikatnym majonezie
Mix sałat z serem pleśniowym, glazurowaną gruszką i karmelizowanymi orzechami
Domowe marynaty, wybór pieczywa
Desery
Aksamitny sernik z sosem czekoladowym
Babeczki z owocami
Aromatyczny fondant czekoladowy polany musem z malin
Tarta cytrynowa
Delikatny tort bezowy z masą mascarpone oraz świeżymi malinami i borówkami lub tort bezowy mocca
Patera owoców krojonych (arbuz, ananas, winogrona, pomarańcze, kiwi, melon oraz owoce sezonowe)
5
SK
Staszek K
Wspaniałe miejsce na rodzinne uroczystości ! Szczerze polecam! Obsługa jest przemiła, pomocna. Jedzenie przepyszne, jest go bardzo dużo, wszystko bardzo ładnie podane. Pałac piękny, z klimatem, dookoła uroczy park, cicho, spokojnie, kameralnie.
5 lat temu
Źródło: FacebookMG
Magdalena G
Przepiekne miejsce,cisza,spokój,jak w rodzinnym domu,pokoje rewelacja. Pani ktora nas Witała przesympatyczna,wspaniała,doradzila, pomogła to byl udany wypoczynek,a jedzenie rewelacja brawo dla Szefa kuchni,ryz przepyszny,salatka rewelacja wszystko sie rozpływało w ustach i ten nastrój,kominek super miejsce polecam każdemu. Pozdrawiam Pania w Białym Pałacu
5 lat temu
Źródło: FacebookJT
Julia T
Polecam to miejsce! Niesamowity wręcz domowy klimat, przepyszne jedzenie, wspaniała obsługa :) Wszystko na wielki plus :)
5 lat temu
Źródło: FacebookKS
Kamil S
Miejsce klimatyczne kuchnia obłędna obsługa rewelacyjna bardzo polecam
5 lat temu
Źródło: FacebookKP
Katarzyna P
Obsługa i klimat nr 1, kuchnia obłedna !! Polecam na każdą imprezę
5 lat temu
Źródło: FacebookML
Magda L
Bardzo polecamy to miejsce na organizację eventów. My mieliśmy tutaj wesele oraz ślub i jesteśmy bardzo zadowoleni! :) Miejsce kameralne i piękne. Kuchnia - przepyszna! Obsługa - przemiła i dbająca o klienta, a także o gości hotelowych.
5 lat temu
Źródło: FacebookFV
Favoritte V
Wspaniałe miejsce, przemiła obsługa, przepyszne domowe jedzenie (pierogi obłęd). Gorąco polecamy
5 lat temu
Źródło: FacebookPalczew Parcela 19 05-660 Palczew Parcela