Czego szukasz?
Liczba ofert: 14
Terminy last minute!
Terminy last minute!
Terminy last minute!
Miejsce, w którym jest usadowiony „Lipowy Gościniec”, to serce Mazowieckiego Parku Krajobrazowego. Właściciele obiektu wybierając miejsce na obiekt, zasugerowali się pięknem polskiego krajobrazu. Wzdłuż ogrodzenia Lipowego Gościńca wznosi się monumentalna kolumnada kilkuwiekowych lip, każda z nich jest pomnikiem przyrody i od tych drzew też powstała nazwa naszego obiektu. Goszcząc w naszych skromnych progach możemy obiecać wspaniałe widoki, ciszę i pełny kontakt z naturą, w lipach gniazduje mnóstwo ptaków - między innymi kruki. W czasie kiedy lipy zaczynają kwitnąć zewsząd słychać hipnotyczne bzyczenie pszczół zbierających nektar z ich kwiatów.
Lipowy Gościniec powstał z inspiracji polską kulturą i tradycją. Kiedy Lipowy Gościniec zaprasza do wnętrza, czyni to nie tylko z gościnności, ale też i z dumy. Nasza Restauracja ma nie powtarzalny wystrój i nastrój. Dominują staropolskie motywy a wszystko łączy kresowy klimat: drewniane stropy, podłogi z desek i ściany jak w starym majątku. Za oknem widać starą polską wieś, otoczoną prastarymi lipami.
Menu naszej restauracji, dzięki Szefowi Kuchni to w większości dania polskiej i kresowej kuchni oparte na przepisach sięgających nawet kilkuset lat wstecz. W naszej karcie menu, obok tak popularnych dań jak kotlet schabowy z kością, odnajdą Państwo ręcznie robione pierogi oraz kaczkę na sosie z tarniny i jabłek, którą Goście bardzo sobie chwalą. Wieloletni doświadczenie naszego Szefa Kuchni w renomowanych restauracjach warszawskich oraz pasja do kuchni inspirują go do ciągłego poszukiwania staropolskich przepisów i tworzenia nowych smaków.
Menu naszej restauracji, dzięki Szefowi Kuchni to w większości dania polskiej i kresowej kuchni oparte na przepisach sięgających nawet kilkuset lat wstecz. W naszej karcie menu, obok tak popularnych dań jak kotlet schabowy z kością, odnajdą Państwo ręcznie robione pierogi oraz kaczkę na sosie z tarniny i jabłek, którą Goście bardzo sobie chwalą. Wieloletni doświadczenie naszego Szefa Kuchni w renomowanych restauracjach warszawskich oraz pasja do kuchni inspirują go do ciągłego poszukiwania staropolskich przepisów i tworzenia nowych smaków. W menu naszej restauracji oraz na imprezach i bankietach w dużej mierze opieramy się na produktach sezonowych: kurki na białym winie podane w śmietanie, pierogi z jagodami, zupę szczawiową z jajkiem i wiele innych.
Na obiekcie pracuje dwóch Managerów; Adrian Woźny z doświadczeniem wyniesionym z pracy w jednym z pięciogwiazdkowych warszawskich hoteli oraz Magda Bąk pełna pomysłów i energii do tworzenia imprez, cateringów służą zawsze fachowym doradztwem w doborze menu, alkoholu, stworzeniu indywidualnego scenariusza przyjęcia. - Nie przypominamy sobie „szalonego” pomysłu Pary Młodej Dla nas nie ma imprezy nie do zrobienia, a w każdą z tych, które przygotowujemy, staramy się tchnąć coś z polskiej tradycji i kultury.
Przy organizacji wesela trzeba zwracać uwagę na wszystkie szczegóły Nie zapominajmy, że to wyjątkowy dzień w życiu dla naszej Pary Młodej, wszyscy chcemy go najlepiej i najdłużej wspominać. Stąd też jako Managerowie wychodzimy naprzeciwko indywidualnym oczekiwaniom.