Czego szukasz?
Liczba ofert: 4
Pałac Ossolińskich położony jest w starorzeczu Bugu. Odrestaurowane budynki, przylegający do nich park w stylu angielskim oraz stawy rybne budzą zachwyt przybyłych tu gości. Dopełnieniem są wnętrza z zachowanym klimatem przeszłości. Odwiedzający pałac mogą podziwiać sale seminaryjne i bankietowe, salon klubowy oraz restaurację, w której zachowano stare dębowe kredensy. W sklepionych podziemiach pałacu znajduje się zaciszna miodopitnia, z której dochodzi zapach przednich trunków. Można by rzec – to kraina mlekiem i miodem płynąca. Apartamenty i pokoje hotelowe umiejscowione są w samym pałacu oraz w przylegających do niego oficynach. W każdej znajduje się przestronny salon z kominkiem, w podziemiach jednej z nich kryje się stylowy pub, a w drugiej niepowtarzalny salon SPA. Można także zamieszkać nieopodal pałacu, w wyremontowanym spichlerzu. Do dyspozycji gości jest tu 37 pokoi, a także karczma z ogromnym paleniskiem w piwnicach. Cały budynek z pięknymi witrażami i oryginalnymi drewnianymi belkami utrzymany jest w ludowym klimacie. W ostatnich latach kompleks wzbogacił się o nowo wybudowane Czworaki będące budynkiem hotelowym z 65 pokojami oraz uroczystą salą kryształową. Organizując coraz więcej nowych, pasjonujących zajęć i rozrywek, staramy się spełniać oczekiwania i marzenia naszych gości. Mamy nadzieję, że wszystkie proponowane atrakcje, luksusowe warunki i sprawna obsługa zachęcą ich do ponownych odwiedzin naszego pałacu.
W naszym menu powracamy do naturalnych składników i smaku staropolskiej kuchni: starannie wyselekcjonowane i kruche wędliny, sycące zupy i kremy jarzynowe, pieczone mięsiwa marynowane w miodzie i jarzębiaku, ciasta drożdżowe na kruszonce, makowce słodzone miodem czy domowe placki z owocami… wszystkie dania powstają z regionalnych produktów: dziczyzna, borowiki i rydze pochodzą z okolicznych lasów, ryby z łowisk nad Bugiem, wyborne mięsa pieczyste z regionalnych wędzarni, sterdyński miód z lokalnych pasiek, a bochny świeżego chleba ze zbóż zebranych na sokołowskich polach .Dostarczają nam je zaprzyjaźnieni i sprawdzeni dostawcy, produkujący swoje wyroby według tradycyjnych, rodzinnych receptur. Popisowymi daniami Szefa Kuchni są z pewnością Pierś z kaczki przekładana prażonymi jabłkami marynowanymi w winiaku podana z puree ziemniaczanym z sosem porzeczkowym i młodymi burakami karmelizowanymi miodem, Dzik duszony w warzywach czy też Pieczony prosiak z kaszą gryczaną i sosem.
Do wszystkich imprez podchodzimy z dużą elastycznością i oddaniem, jesteśmy otwarci na pomysły Pary Młodej. O ile to możliwe wychodzimy poza schematy umowne i dopasowujemy pomysły do fizycznych możliwości obiektu. Poza zabytkowymi budynkami mamy 12 hektarów pięknego parku, stawy i sąsiadującą z nimi altanę, która jest ulubionym miejscem na organizację imprezy poprawinowej. Mamy również odpowiedni teren, żeby zorganizować wesele w namiocie. Możliwości są, więc olbrzymie a ograniczeniem pozostaje jedynie wyobraźnia naszych klientów.
Gustowne i eleganckie wnętrza, malownicze otoczenie 12 ha ogrodu, honorowy dziedziniec z fontanną, wreszcie smaczna kuchnia i dania podawane według dawnych receptur czynią to miejsce idealnym na organizację uroczystości weselnych. Posiadłość ulokowana ok. 110 km od Warszawy i Białegostoku oferuje komfortowe warunki do organizacji Imprez dla blisko 300 osób. Łącząc staropolski obyczaj z nowoczesnym podejściem projektujemy niezapomniane przyjęcia weselne.