Czego szukasz?
Liczba ofert: 8
Miejsce wizytówki w rankingu zależy od różnych parametrów, w tym od opłat płaconych przez usługodawców, dowiedz się więcej.
Gościniec Pod Jesionem to już jest tradycja ziemi wyszkowskiej. Stawiamy na jakość i smak serwowanych potraw, fachową sztukę obsługi sali oraz wygląd. Przeprowadziliśmy już trzecią modernizację sali weselnej, by ciągle podążać za trendami w wystroju jak i doposażenia w sprzęt, który umożliwia nam profesjonalny serwis np. stworzyliśmy jako pierwsi kredensy z zamontowanymi witrynami chłodzącymi do wina.
Charakter naszej kuchni nie jest zaszufladkowany do jednego typy kuchni, to by było niemożliwe. Przeważają dania kuchni polskiej, ale w naszej ofercie są również dania innych narodowości, które Polacy sobie ukochali i są mile widziane na przyjęciach weselnych.
W 1992 roku otworzyliśmy przydrożny, niewielki bar na 8 stolików z kuchnia polską, domową. Bar bardzo szybko został dostrzeżony przez mieszkańców jako miejsce pełne dobrego smaku. Rozszerzyliśmy naszą ofertę o potrawy świąteczne wigilijne, wielkanocne. Obok baru powstała niewielka sala do tańca i zorganizowaliśmy pierwsze wesele, sylwester. Początkowo były to niewielkie przyjęcia na 50 osób, ale chętnych przybywało. Jako pierwsi otworzyliśmy salę weselną na około 180 osób, w której w dniu dzisiejszym jesteśmy w stanie zorganizować przyjęcie na 250 osób.
Przez ostatnie lata rynek w ofercie atrakcji dodatkowych mocno się rozwinął poprzez oferowane gadżety takie jak foto budka, napisy 3d, zimne ognie, prezent z balonami napompowanymi helem, animacje świetlne. Ale nie wątpliwym mocnym elementem jest już od kilku sezonów pierwszy taniec - to jest ten punkt wesela, w którym to Państwo Młodzi dają show przy odpowiednio opracowanej muzyce, choreografii oraz scenerii panującej za sprawą ciężkiego dymu i świateł.
Nie jest to pytanie, na które można odpowiedzieć w jednym zdaniu. Osoby postronne, które znajdą na naszym zapleczu kuchennym mówią tak samo „działacie jak maszyna, każdy wie gdzie ma iść, jeden drugiego mija w pełnym pędzie. Ciężko za wami oczyma nadążyć, a zarazem nikt na nikogo nie wpada! Jest to niebywały widok! W ciągu 27 lat tradycji Gościńca pod Jesionem wypracowaliśmy sobie instrukcje organizacji przyjęć, która powstawała przez wiele lat i ciągle jest zmieniana w zależności od panujących trendów na rynku. Każda Nasz Para Młoda, indywidulanie lub ze swoją rodziną, na dwa tygodnie przed przyjęcie wybiera swoje menu, które będzie realizowane na przyjęciu to w tym momencie powstaje scenariusz wesela. Po za wyborem dań jakie będziemy serwować, omawiamy w jaki sposób będą one serwowane, w jakiej kolejności, jakie będą atrakcje dodatkowe gdzie mamy ustawiać na Sali, jaki kolor kwiatów oraz świateł led ma obowiązywać na przyjęciu, kształt oraz rodzaj tortu, stół staropolski, drink bar, foto budka itp. Po otrzymaniu ostatecznej liczby gości, która przypada zawsze w poniedziałki przed przyjęciem weselnym czyli już na ostatnią chwilę!, a więc poniedziałek jest naszym dniem intensywnej pracy aby menu jak i wszelki w nim zawarte informacje od państwa młodych rozpikować na poszczególne elementy. Na naszej Tablicy organizacyjnej zamieszczamy menu oraz plan wesela do którego wszystkie działy naszej restauracji maja dostęp. Kuchnia – w zależności od zamówionych potraw zamawia towar z podziałem na dni. Np. w poniedziałek przyjeżdżają mięsa które w marynacie musza prze leżakować parę dni, te które wymagają krótszego czasu marynowania przyjeżdżają do na w późniejszych dniach i oczywiście na przed dzień wesela przyjeżdża mięso z którego będzie przygotowany np. jakiś kotlet drobiowy. Tak naprawdę od poniedziałku do samego wesela codziennie kuchnia ma dostawy towaru który jest niezbędny w danym dniu.. Kuchnie otwieramy od godz. 6:00 i zamykamy aż wszystko zostanie zrobione w danym dniu. Kucharz koordynuje i kontroluje czy wszystkie punkty menu zostały zrealizowane. Sala / Menager nasze przyjęcia są omawiane wspólnie w zależności od upodobań i ustaleń. Co robimy ! jak to zrobimy ! ile czego zrobimy! Menager ma ciągły kontakt ze wszystkimi działami naszej restauracji i monitoruje czy wszystko zostało zamówione i dostarczone na przyjęcie.
Zawsze - czy będzie pogoda? Potem schodzimy na plan wesela - jakie dania przypadną do gustu gościom weselnym np. mocno już ukorzeniły się dania ze szpinakiem, ale w dalszym istnieje obawa, czy oby większość z gości też je będzie lubiła. Naszym rozwiązaniem jest wybór dwóch różnych dań, które będziemy serwowali. My nie narzucamy ustalonego menu, każdy dobiera sobie menu uszyte na miarę gości weselnych.