Restauracja Krasnodwór

Aleksandra Krawczyk

Restauracja Krasnodwór

Ul. Kocjana 70, Warszawa

(5)
Pokaż telefon
Zadzwoń

O nas

Witamy w Restauracji Krasnodwór

Niespotykane w warunkach Warszawy położenie wśród lasów i łąk Parku Leśnego Bemowo, w sąsiedztwie trzech rezerwatów przyrody z wyjątkowym klimatem Puszczy Kampinoskiej zapewnia naszym Klientom codziennie od godz. 12:00 poczucie intymności i możliwości obcowania z Naturą.

Chcesz żeby spełniły się Twoje marzenia?
By twoje wesele było wyjątkowe?
Eleganckie, lecz bez zbędnego przepychu?

Wybierz Krasnodwór, a się nie rozczarujesz. Klasyka połączona z nowoczesnością sal zaskoczy Państwa Gości, pozostawiajac w nich wrażenie zachwytu jeszcze przez długi czas. Różnorodność menu i możliwość weryfikacji, sprosta nawet najwyższym wymaganiom. Zaś kompleksowa organizacja i pełna dyspozycyjność naszego zespołu pomogą bezstresowo realizować etap przygotowań. Organizujemy większe i mniejsze przyjęcia, te tematyczne i te klasyczne, letnie i zimowe… a wszystko zależy od Państwa pomysłu to on się stanie dla nas inspiracją.

PRZEDZIAŁ CENOWY

230 zł - 400 zł

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

od 80 do 170

house-1

LICZBA SAL

2

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

Prostokątne

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

Grill

Klimatyzacja

Kuchnia

Ogród

Parking

Teren zamknięty

Udogodnienia dla niepełnosprawnych

TYP SALI

Restauracja na wesele

STYL SALI

Wesele w stylu boho

Wesele w stylu glamour

Wesele w stylu romantycznym

Oferta - Restauracja Krasnodwór

Menu weselne - Wariant 1

290 zł - 319 zł

Zupa jedna do wyboru
Rosół z domowym makaronem
Zupa borowikowa aromatyzowana tymiankiem z łazankami
Francuska zupa cebulowa z grzanką serową
Krem z brokuł z grzankami ziołowymi

Danie główne jedno do wyboru lub dwa dania serwowane na półmiskach
Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto bazyliowym
na ragout warzywnym z puree ziemniaczanym
Filet z indyka pieczony z sosem z zielonego pieprzu
z karmelizowaną marchewką i pomarańczą z ziemniaczanym gratin
Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym na
warzywach sezonowych z suszonym pomidorem i ziemniakami zapiekanymi
Schab środkowy podany z sosem myśliwskim
z buraczkami zasmażanymi z gruszką marynowaną i kopytkami
Roladki z miruny i łososia w sosie polskim,
białym i dzikim ryżem i warzywami sezonowymi

Przystawki 8 do wyboru
Półmisek mięs pieczonych: ( schab pieczony w ziołach, karkówka w kolendrze, rolada z boczku po staropolsku)
Befsztyk tatarski z oliwą truflową
Filet z indyczki pieczonej z owocami
Pasztet myśliwski z marynatami
Rolada drobiowa z bakaliami
Szynka włoska z melonem miodowy
Polędwiczka wieprzowa faszerowana leśnymi grzybami
Ozorki w jarzynach glazurowane auszpikiem
Tymbaliki wieprzowe z jajkiem przepiórczym
Schab po warszawsku z musem chrzanowym
Szynka z serkiem chrzanowym
Tortilla z warzywami i sosem pomidorowo-czosnkowym
Jajka faszerowane pastami z ryb wędzonych, ziołową i pieczarkową
Warzywa grillowane z kozi serem i kremem balsamicznym
Ryba po greku z rodzynkami
Terrina z mazurskiego sandacza z marchewką
Matias na sałatce ziemniaczanej z sosem tatarskim
Śledź z cebulą w oleju lnianym z pieprzem cytrynowym
Śledź z jabłkiem i cebulą w śmietanie
Patera serów z owocami i bakaliami

Sałatki 2 do wyboru
Sałatka brokułowa z jajkiem i rodzynkami sułtańskimi na jogurcie bałkańskim
Sałatka hawajska ( seler naciowy, kurczak, ananas, granat, majonez)
Sałatka makaronowa ( czerwona fasola kukurydza, soczewica, tuńczyk, papryka, cebula, majonez)
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Mieszane sałaty z serem feta i marynowanymi oliwkami
Mieszane sałaty z gruszką marynowaną i serem plaśniowym lazur
Mieszane sałaty z warzywami sezonowymi z winegretem
Sałatka ze świeżego szpinaku z pomidorem, grzankami czosnkowymi,
pestkami dyni i sosem serowym
Pomidory z mozzarellą, pudrem z czarnych oliwek i świeżą bazylią

Danie 1 do wyboru
Zupa gulaszowa z wieprzowiny po węgiersku
Minestrone ze świeżą kolendrą i parmezanem
Tradycyjne polskie flaki wołowe doprawione świeżym imbirem

Danie 1 do wyboru
Rolada z indyka ze szpinakiem i orzechami nerkowca na placku z cukinii i sosem serowym
Zraz wieprzowy z sosem grzybowym na miodowej kaszy gryczanej z warzywami
Udko z kurczaka po meksykańsku na ryżu z warzywami

Zupa 1 do wyboru
Żurek na zakwasie domowy z jajkiem i białą kiełbasą
Barszcz czerwony z uszkami mięsnymi

Menu weselne - Wariant 2

310 zł - 340 zł

Zupa jedna do wyboru
Rosół z makaronem domowym
Bulion wołowy z warzywami julien i kołdunami jagnięcymi
Zupa borowikowa aromatyzowana tymiankiem z łazankami
Krem z białych warzyw z oliwą truflową i płatkami parmezanu

Danie główne jedno do wyboru
Kaczka pieczona po staropolsku z sosem wiśniowym
na modrej kapuście z ziemniakami zapiekanymi
Cordon bleu w złocistej panierce z ziemniakami gotowanymi
z koprem ogrodowym i surówką z pomidora i ogórka z dodatkiem kwaśnej śmietanki
Udziec z indyka pieczony w warzywach
z sosem winno śmietanowym i puree ziemniaczano marchwiowym
Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym
na plackach ziemniaczanych z warzywami sezonowymi
Polędwica z dorsza z sosem ogórkowym z nutą gałki muszkatałowej
na fasolce szparagowej i ziemniakami gratin

Przystawki 8 do wyboru
Półmisek mięs pieczonych: ( schab pieczony w ziołach, karkówka w kolendrze, rolada z boczku po staropolsku)
Befsztyk tatarski z oliwą truflową
Pasztet myśliwski z marynatami
Rolada drobiowa z bakaliami
Szynka włoska z melonem miodowy
Rostbef pieczony na różowo z gruszką marynowaną
Półgęsek na puree z pasternaku i białej czekolady
Filet z indyczki pieczonej z owocami
Cielęcina z musem tuńczykowym i kaparami
Tymbaliki wieprzowe aromatyzowane czosnkiem i majerankiem
Schab po warszawsku z musem chrzanowym
Szynka z serkiem chrzanowym
Tortilla z warzywami i sosem pomidorowo czosnkowym
Jajka faszerowane pastami z ryb wędzonych, ziołową i pieczarkową
Warzywa grillowane z kozi serem i kremem balsamicznym
Łosoś wędzony z serkiem koperkowym
Terrina z mazurskiego sandacza z marchewką
Matias na sałatce ziemniaczanej z sosem tatarskim
Śledź z cebulą w oleju lnianym z pieprzem cytrynowym
Śledź z jabłkiem i cebulą w śmietanie
Patera serów z owocami i bakaliami

Sałatki 2 do wyboru
Sałatka brokułowa z jajkiem i rodzynkami sułtańskimi na jogurcie bałkańskim
Sałatka hawajska ( seler naciowy, kurczak, ananas, granat, majonez)
Sałatka makaronowa ( czerwona fasola kukurydza, soczewica, tuńczyk, papryka, cebula, majonez)
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Mieszane sałaty z serem feta i marynowanymi oliwkami
Mieszane sałaty z gruszką marynowaną i serem pleśniowym lazur
Mieszane sałaty z warzywami sezonowymi z winegretem
Sałatka ze świeżego szpinaku z pomidorem, grzankami czosnkowymi, pestkami dyni i sosem serowym
Pomidory z mozzarellą pudrem z czarnych oliwek i świeżą bazylią

Danie 1 do wyboru
Wołowina po burgundzku
Boeuf strogonow z wołowiny
Ragout z dziczyzny z kluseczkami kładzionymi
Solianka rosyjska zupa z wielu mięs

Bufet gorący serwowany przez 1 godz.
Żeberka wieprzowa w sosie BBQ, pałki z kurczaka z sezamem, golonki zapiekane w piwie, pierogi ruskie obsmażane, kapusta zasmażana lub kapusta młoda w sezonie, ziemniaki pieczone.

Zupa 1 do wyboru
Żurek na zakwasie domowy z jajkiem i białą kiełbasą
Barszcz czerwony z uszkami mięsnymi
Kwaśnica na wędzące z ziemniakami

Menu weselne - Wariant 3

340 zł - 374 zł

Przystawka
Delikatny pasztet z dzika z żurawiną i chrzanem

Zupy do wyboru
Borowikowa z łazankami lub Consommé z dziczyzny z kluseczkami

Dania gorące serwowane na półmiskach
Kaczka pod sosem wiśniowym z modra kapusta i ziemniaki zapiekane z rozmarynem
Pieczeń cielęca duszona w warzywach z buraczkami zasmażanymi i kopytkami
Łosoś marynowany na wianuszku ze szpinaku, ryż i warzywa z płatkami migdałowymi

Zimne przekąski
Schab środkowy szpikowany morela i śliwka; schab po warszawsku,
Rolada z boczku z czosnkiem po staropolsku, Karkówka marynowana po myśliwsku,
Roladki z łososia i białej ryby w kapuście włoskiej, Śledź w oleju z cebulka i śledź kolonialny,
Jajka z pastami: pieczarkowa i z ryb wędzonych, Pomidory z mozzarella, marynaty, sos tatarski

Zimny Bufet
Cielęcina po krasnodworsku, Marynowana pierś z kaczki z sosem malinowo-balsamicznym,
Indyk pieczony w pomarańczach na postumencie, Rulony z szynki z melonem,
Tymbaliki z kurczaka, Galantyna drobiowa z pistacjami, Pasztet z łososia z kaparami,
Łosoś faszerowany szpinakiem na postumencie,
Pstrągi faszerowane w całości z sosem krymskim, Śledź w maderze i w śmietanie,
Kruche babeczki z pastami: ziołowa, pieczarkowa i z ryba wędzoną, Terrina warzywna,
Turban z szyjek rakowych, Sałatka grecka z feta i oliwkami,
Sałatka ze świeżego szpinaku z sosem serowym i pestkami słonecznika
Sałatka hawajska z ananasem i kurczakiem, Deska serów,

Dania gorące serwowane później
I - Kokilka mazowiecka z dziczyzny lub Strogonow
II - Udka z kurczaka z sosem arabskim, ryż i surówka z białej kapusty
III - Pikantna zupa rybna

Opinie - Restauracja Krasnodwór

4.96

5 opinii

Dodaj opinię

Obsługa

Oferta

Wygląd sali

Ceny

Atmosfera

IS

Iwona S

Restauracja Krasnodwór oferuje organizację przyjęcia weselnego na najwyższym poziomie. Oferta kulinarna jest bardzo bogata a jej jakość zadowoli najbardziej wymagające gusta. Smakowite dania, romantyczne położenie wśród zieleni, dostępność komunikacyjna i znakomita obsługa to tylko kilka z wielu atutów tego wspaniałego miejsca. Pomoc, rady i wielka życzliwość Pani Aleksandry i Pani Agaty uczyniły nasze przyjęcie weselne niezapomnianym doświadczeniem dla nas i naszych gości. Serdecznie dziękujemy!

4 miesiące temu

AW

Agata W

Tak naprawdę nie było choćby jednego elementu, który by dostawał. Restauracja była bardzo elastyczna i otwarta na nasze prośby jeszcze przed weselem. Obsługa była na najwyższym poziomie, a nasza koordynatorka, Pani Marta, przeszła wszystkie oczekiwania i była po prostu fantastyczna. Wszyscy goście bardzo chwalili jedzenie - zarówno ciepłe posiłki, jak i przystawki czy desery. Nie zorganizowałabym tego wesela nigdzie indziej jeszcze następne 10 razy.

4 lata temu

AL

Anna L

Przepiękne miejsce, obsługa na najwyższym poziomie. Przez cały czas przygotowań i podczas wesela czuliśmy się zaopiekiwani, wyjątkowi. Podobnie nasi goście. Jedzenie pyszne, zwłaszcza kaczka oraz tort bezowy. Nie znaleźliśmy żadnych minusów, wszystko było tak, jak się umawialiśmy.

5 lat temu

JK

Justyna K

Piekne położenie wśród lasów, bardzo kulturalna i dyskretna obsługa. Doskonała atmosfera, pełen profesjonalizm

6 lat temu

NB

Natalia B

Było nawet lepiej niż sobie wyobrażaliśmy! Gorąco polecam !

6 lat temu

Pytania i odpowiedzi

Od jak dawna współpracujesz z Parami Młodymi?

od 11 lat

Czym wyróżnia się Twoja oferta?

Restauracja znajduję się w Warszawie na Bemowie, ale w pięknym leśnym otoczeniu. Obiekt składa się z dwóch połączonych sal- nowoczesnego oszklonego Ogrodu Zimowego z bezpośrednim wyjściem na duży ogród oraz z tradycyjnej Sali Dworkowej. Restauracja posiada duży parking dla 80 aut. Krasnodwór wyróżnia się także wyśmienitą kuchnią. O dobre smaki dba fenomenalny Szef Kuchni Marcin Soból, który jest Prezesem Stowarzyszenia EuroToques zrzeszającym kucharzy oraz szefów kuchni z całej Europy.

Co związanego z realizacją usługi, było dla Ciebie jak do tej pory największym wyzwaniem?

Wieloletnie doświadczenie pozwala nam sprostać każdemu wyzwaniu . Dotychczas nie mieliśmy problemu z realizacją usług :)

Jakie pytania Pary Młode zadają Ci najczęściej? Co odpowiadasz?

Najczęściej Pary Młode zadają pytania dotyczące możliwości modyfikacji menu, aranżacji sali albo harmonogramu przyjęcia weselnego. Podchodzimy bardzo elastycznie do potrzeb naszych Gości i staramy się spełnić każde marzenie dotyczące wesela oraz zrealizować oczekiwania. Staramy się wysłuchac potrzeba, a potem doradzić i zasugerować rozwiazania.

Co znajduje się w Twojej podstawowej ofercie?

Podstawowa oferta jest bardzo szeroka. Zawiera ogólne informacje dotyczące Restauracji Krasnodwór oraz wachlarz usług dodatkowych jak i kilka propozycji menu, atrakcji kulinarnych i Open Baru.

Z jakim wyprzedzeniem Młoda Para powinna zarezerwować u Was termin?

Młoda Para powinna zarezerwować termin z rocznym wyprzedzeniem.

Czy można umówić się wcześniej na obejrzenie sali weselnej oraz degustację menu?

Tak oczywiście!

Na ile jest możliwość wprowadzenia modyfikacji w proponowanej przez Was ofercie?

Jesteśmy elastyczni i jest możliwość wprowadzenia modyfikacji jak i skomponowania wlasnej propozycji bazując na naszej ofercie.

Kiedy ustalacie z Parą Młodą szczegóły dotyczące wesela?

Ustalenia dotyczące wesela z Parą Młodą ustalamy najpóźniej 10 dni przed datą ślubu.

W jakim stylu przeważnie Młode Pary organizują u Was wesela?

Boho, rustykalnym albo glamour.

Wolne terminy

Kontakt - Restauracja Krasnodwór

Restauracja Krasnodwór

website facebook instagram

ul. Kocjana 70 Warszawa

94 km od Radomia

Zobacz sale weselne w Twoim województwie: