Tomek
Wrzosowa 28a, Szczyrk
Centrum Kongresów i Rekreacji Orle Gniazdo to najwyżej położony i największy obiekt wielofunkcyjny (w tym weselny) w Szczyrku.
Do dyspozycji Nowożeńców jest:
a) 5 sal weselnych w:
- największej restauracji w Szczyrku "Restauracja Orle Gniazdo", której klimatyzowana sala może pomieścić nawet 600 Gości weselnych (istnieje możliwość zmniejszenia sali poprzez jej przedzielenie ruchomymi ścianami),
- restauracji z daniami a'la carte "Huta Smaków" (dla nawet 80 Gości),
- kawiarni widokowej Bar 6. Piętro (dla 40 Gości),
- klubokawiarni RETROSPEKTYWA (dla nawet 110 Gości),
- nowoczesnym namiocie sferycznym (do nawet 250 Gości);
b) ogród grillowy z zadaszonymi wiatami i parasolkami (dla nawet 300 Gości);
c) 270 pokoi 1, 2, 3, 4-osobowych (550 miejsc noclegowych), każdy z łazienką, TV i niepowtarzalnym widokiem na panoramę Beskidu Śląskiego;
d) gabinet kosmetyczny;
e) gabinet masażu i fizykoterapii;
f) jacuzzi, sauna i basen letni z podgrzewaną wodą;
g) wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych.
90 zł - 269 zł
550
od 30 do 600
5
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
90 zł - 90 zł
Obiad:
- Tradycyjny rosół z makaronem i łabędziem z ciasta ptysiowego
II danie
Zestawy mięs do wyboru:
- Panierowany kotlet schabowy
- Pieczone udko z kurczaka
- Pieczeń wieprzowa
- Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami i mozzarellą
- Policzki wieprzowe w ciemnym sosie tymiankowym
- Udziec z kurczaka pieczony z bekonem
Dodatki:
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Kluski śląskie
- Opiekane księżyce ziemniaczane
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z marchewki
- Ćwikła z chrzanem
Deser:
- Ciasto tortowe
- Deser na zimno
Zimny bufet:
- Koreczki z grillowanej cukinii z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Roladki szynkowe z chrzanem
- Galantyna drobiowa
- Tortilla z łososiem, kurczakiem oraz dipem ziołowym
- Mini kebabczety z sosem barbecue
- Szynka wiejska, kabanosy
- Tymbaliki drobiowe z warzywami
- Camembert z winogronami, ser żółty
- Sałatka wiosenna z ciecierzycą i kiełkami rzodkiewki
- Jaja garnirowane na sałatce z brokułów
- Pieczywo mieszane, masło
Kolacja gorąca (do wyboru):
- Żurek z jajkiem i białą kiełbasą podany w chlebie
- Kwaśnica na wieprzowinie
- Barszcz z krokietem
Napoje:
- Woda mineralna podana w dzbankach
- Sok owocowy 0,5 l/os.
- Kawa, herbata
190 zł - 190 zł
Obiad:
Zupy do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Krem z brokułów z mascarpone i grzankami
- Krem z grzybów leśnych z kluseczkami grandine
II danie
Zestawy mięs do wyboru:
- Pieczone filety z kurczaka w szynce dojrzewającej
- Panierowana sakiewka ze schabu faszerowana pieczarkami
- Zrazy staropolskie w sosie pieczeniowym
- Dramstiki na ostro
- Udziec z kurczaka pieczony po myśliwsku
- Kotlet de volaille
- Rolady tradycyjne w ciemnym sosie pieczeniowym
- Polędwiczki wieprzowe zapiekane z pomidorami i mozzarellą
Dodatki:
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Kluski śląskie
- Frytki
- Czerwona kapusta z cebulką zieloną
- Surówka z marchewki i ananasa
- Sałatka z zielonego ogórka
- Sałatka z buraków z chrzanem
Bufet słodkości:
- Domowe ciasta (3 rodzaje)
- Ciasteczka drobne
- Krem brulee z palonym cukrem trzcinowym
- Galaretka owocowa
- Babeczki z malinami
- Muffiny jagodowe
- Rurki z bitą śmietaną
- Sałatka owocowa
Bufet regionalny:
- Salceson wiejski
- Pasztetowa w pętkach
- Necówka z pieczoną polędwiczką
- Kiełbasa jałowcowa
- Smalec w chlebie
- Ogórki kiszone
- Grzybki marynowane
- Bundz z pomidorami
- Faruki serowe
- Chleb wiejski
Zimna płyta podana do stołu:
- Koreczki z grillowanej cukinii z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Roladki szynkowe z musem chrzanowym
- Tortille z łososiem, kurczakiem oraz dipem ziołowym
- Mini kebabczety z sosem barbecue
- Tulipy z kurczaka pieczone z sosem na ostro
- Galaretki wieprzowe i drobiowe z zieloną cebulką
- Kabanosy salami
- Camembert z winogronami, plastry sera brie
- Śledzie z pieczoną papryka i podgrzybkami
- Sałatka wiosenna z ciecierzycą i kiełkami rzodkiewki
- Sałatka z grillowanym kurczakiem i ananasem
I kolacja grillowa podana w plenerze lub w restauracji:
- Pstrąg w maśle czosnkowo-ziołowym
- Pieczona kita wieprzowa
- Szaszłyki na ostro z cebulką
- Owijacze z kurczaka z oscypkiem
- Kaszanka z okrasą
- Warzywa grillowane z winegretem bazyliowym
- Kapusta po beskidzku
- Ziemniaki po chłopsku z cebulką i boczkiem
- Pierogi mix
- Chrzan, musztarda, żurawina
- Bagietka
II kolacja (do wyboru):
- Karczek grillowany na grzance paryskiej z burakami na ciepło i sosem balsamicznym
- Gulasz z szynki z papryką podany w chlebie
- Żurek z grzybami, jajkiem i białą kiełbasa podany w chlebie
Tort (do wyboru):
- Bezowy z truskawkami
- Jagodowo-malinowy mascarpone
- Węgierski z wiśniami
III kolacja (do wyboru):
- Barszcz czerwony podany z krokietem z mięsnym farszem
- Barszcz czerwony z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami
Napoje:
- Lampka wina musującego
- Sok owocowy
- Napoje gazowane
- Woda mineralna
- Kawa, herbata
210 zł - 210 zł
Obiad
Zupy do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Krem z brokułów z mascarpone i grzankami
Dodatki:
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Kluski śląskie
- Frytki
- Czerwona kapusta z cebulką
- Surówka z marchewki i ananasa
- Surówka z zielonego ogórka
- Sałatka z buraków z chrzanem
Bufet słodkości:
- Ciasta domowe (3 rodzaje)
- Ciasteczka drobne
- Krem brulee z palonym cukrem trzcinowym
- Panna cotta z musem truskawkowym
- Galaretka z truskawkami
- Babeczki z malinami
- Muffiny jagodowe
- Rurki z bitą śmietaną
- Sałatka owocowa
- Fontanna czekoladowa z owocami i piankami
Bufet regionalny:
- Salceson wiejski
- Pasztetowa w pętkach
- Necówka z pieczoną polędwiczką
- Kiełbasa jałowcowa
- Smalec w chlebie
- Ogórki kiszone
- Grzybki marynowane
- Bundz z pomidorami
- Faruki serowe
- Chleb wiejski
Zimna płyta podana do stołu:
- Koreczki z grillowanej cukinii z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Roladki szynkowe z musem chrzanowym
- Tortille z łososiem, kurczakiem oraz dipem ziołowym
- Mini kebabczety z sosem barbacue
- Tulipy pieczone z sosem na ostro
- Galaretki wieprzowe i drobiowe z zieloną cebulka
- Kabanosy salami
- Camembert z winogronami, plastry sera brie
- Śledzie z pieczoną papryką i podgrzybkami
- Sałatka wiosenna z ciecierzycą i kiełkami rzodkiewki
- Sałatka z grillowanym kurczakiem i ananasem
I kolacja grillowa podana w plenerze lub w restauracji:
- Pstrąg w maśle czosnkowo-ziołowym
- Pieczona kita wieprzowa
- Szaszłyki na ostro z cebulką
- Owijacze z kurczaka z oscypkiem
- Kaszanka po beskidzku
- Warzywa grillowane z winegretem bazyliowym
- Kapusta po beskidzku
- Ziemniaki po chłopsku z cebulką i boczkiem
- Pierogi mix
- Chrzan, musztarda, żurawina
- Bagietka
II kolacja (do wyboru):
- Karczek grillowany na grzance paryskiej z burakami na ciepło i sosem balsamicznym
- Gulasz z szynki z papryką podany w chlebie
- Żurek z grzybami, jajkiem i białą kiełbasą podany w chlebie
- Łosoś na szpinaku
Tort (do wyboru):
- Bezowy z truskawkami
- Jagodowo-malinowy mascarpone
- Węgierski z wiśniami
III kolacja (do wyboru):
- Barszcz czerwony podany z krokietem z mięsnym farszem
- Barszcz czerwony z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami
Napoje:
- Lampka wina musującego
- Lampka wina do obiadu
- Kieliszek miodonki do bufetu swojskiego
- Sok owocowy
- Napoje gazowane
- Woda mineralna
- Kawa, herbata
240 zł - 240 zł
Obiad
Zupy do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Krem z brokułów z mascarpone i grzankami
- Krem z grzybów leśnych z kluseczkami grandine
II danie
Zestawy mięs do wyboru:
- Rolada wołowa w sosie pieczeniowym
- Kaczka pieczona w sosie z czerwonej pomarańczy
- Polędwiczki z borowikami zapiekane z mozzarellą
- Owijacze z kurczaka z oscypkiem
- Saltimbocca z pstrąga na zielonych warzywach
- Tornedo z polędwiczki z podgrzybkami i serem lazur
- Udko z kaczki z pieczonym jabłkiem
- Wolno pieczone policzki wieprzowe w sosie winnym
Dodatki:
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Kluski śląskie
- Frytki
- Czerwona kapusta z cebulką
- Surówka z marchwi i ananasa
- Sałatka z zielonego ogórka
- Sałatka z buraków z chrzanem
Bufet słodkości:
- Ciasta domowe (3 rodzaje)
- Ciasteczka drobne
- Krem brulee z palonym cukrem trzcinowym
- Panna cotta z musem truskawkowym
- Galaretki owocowe
- Babeczki z malinami
- Muffiny jagodowe
- Rurki z bitą śmietaną
- Sałatka owocowa
- Fontanna czekoladowa z owocami i piankami
Bufet regionalny:
- Szynki wędzone na ciepło
- Kabanosy, kiełbasa wiejska na kiju
- Necówka z dzika z żurawiną
- Pstrąg wędzony
- Oscypki, bryndza, faruki serowe
- Smalec w chlebie
- Ogórki kiszone, grzybki marynowane, bundz z pomidorami
- Chleb wiejski
- Beczułka miodonki beskidzkiej
Zimna płyta podana do stołu:
- Koreczki z grillowanej cukinii z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Roladki szynkowe z musem chrzanowym
- Tortille z łososiem, kurczakiem oraz dipem ziołowym
- Mini kebabczety z sosem barbecue
- Tulipy z kurczaka pieczone z sosem na ostro
- Galaretki wieprzowe i drobiowe z zieloną cebulką
- Kabanosy salami
- Camembert z winogronami, plastry sera brie
- Śledzie z pieczoną papryka i podgrzybkami
- Sałatka wiosenna z ciecierzycą i kiełkami rzodkiewki
- Sałatka z grillowanym kurczakiem i ananasem
I kolacja grillowa podana w plenerze lub w restauracji:
- Pstrąg w maśle czosnkowo-ziołowym
- Pieczona kita wieprzowa
- Szaszłyki na ostro z cebulką
- Owijacze z kurczaka z oscypkiem
- Kaszanka z okrasą
- Warzywa grillowane z winegretem bazyliowym
- Kapusta po beskidzku
- Ziemniaki po chłopsku z cebulką i boczkiem
- Pierogi mix
- Chrzan, musztarda, żurawina
- Bagietka
II kolacja (do wyboru):
- Karczek grillowany na grzance paryskiej z burakami na ciepło i sosem balsamicznym
- Gulasz z szynki z papryką podany w chlebie
- Żurek z grzybami, jajkiem i białą kiełbasa podany w chlebie
- Łosoś na szpinaku
Tort (do wyboru):
- Bezowy z truskawkami
- Jagodowo-malinowy mascarpone
- Węgierski z wiśniami
III kolacja (do wyboru):
- Barszcz czerwony podany z krokietem z mięsnym farszem
- Barszcz czerwony z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami
Napoje:
- Sok owocowy
- Woda mineralna
- Napoje gazowane
- Kawa, herbata
Alkohol:
- Lampka wina musującego
- Bufet z win stołowych półsłodkich i półwytrawnych (różowe, czerwone, białe)
269 zł - 269 zł
Obiad
Zupy do wyboru:
- Rosół z makaronem
- Krem z brokułów z mascarpone i grzankami
- Krem z grzybów leśnych z kluseczkami grandine
II danie
Zestawy mięs do wyboru:
- Rolada wołowa w sosie pieczeniowym
- Kaczka pieczona w sosie z czerwonej pomarańczy
- Polędwiczki z borowikami zapiekane z mozzarellą
- Owijacze z kurczaka z oscypkiem
- Saltimbocca z pstrąga na zielonych warzywach
- Tornedo z polędwiczki z podgrzybkami i serem lazur
- Udko z kaczki z pieczonym jabłkiem
- Wolno pieczone policzki wieprzowe w sosie winnym
Dodatki
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Kluski śląskie
- Frytki
- Czerwona kapusta z cebulką
- Surówka z marchwi i ananasa
- Sałatka z zielonego ogórka
- Sałatka z buraków z chrzanem
Bufet słodkości:
- Ciasta domowe (3 rodzaje)
- Ciasteczka drobne
- Krem brulee z palonym cukrem trzcinowym
- Panna cotta z musem truskawkowym
- Galaretki owocowe
- Babeczki z malinami
- Muffiny jagodowe
- Rurki z bitą śmietaną
- Sałatka owocowa
- Fontanna czekoladowa z owocami i piankami
Bufet regionalny:
- Szynki wędzone na ciepło
- Kabanosy, kiełbasa wiejska na kiju
- Necówka z dzika z żurawiną
- Pstrąg wędzony
- Oscypki, bryndza, faruki serowe
- Smalec w chlebie
- Ogórki kiszone, grzybki marynowane, bundz z pomidorami
- Chleb wiejski
- Beczułka miodonki beskidzkiej
Zimna płyta podana do stołu:
- Koreczki z grillowanej cukinii z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Roladki szynkowe z musem chrzanowym
- Tortille z łososiem, kurczakiem oraz dipem ziołowym
- Mini kebabczety z sosem barbecue
- Tulipy z kurczaka pieczone z sosem na ostro
- Galaretki wieprzowe i drobiowe z zieloną cebulką
- Kabanosy salami
- Camembert z winogronami, plastry sera brie
- Śledzie z pieczoną papryka i podgrzybkami
- Sałatka wiosenna z ciecierzycą i kiełkami rzodkiewki
- Sałatka z grillowanym kurczakiem i ananasem
I kolacja grillowa podana w plenerze lub w restauracji:
- Pstrąg w maśle czosnkowo-ziołowym
- Pieczona kita wieprzowa
- Szaszłyki na ostro z cebulką
- Owijacze z kurczaka z oscypkiem
- Kaszanka z okrasą
- Warzywa grillowane z winegretem bazyliowym
- Kapusta po beskidzku
- Ziemniaki po chłopsku z cebulką i boczkiem
- Pierogi mix
- Chrzan, musztarda, żurawina
- Bagietka
II kolacja (do wyboru):
- Karczek grillowany na grzance paryskiej z burakami na ciepło i sosem balsamicznym
- Gulasz z szynki z papryką podany w chlebie
- Żurek z grzybami, jajkiem i białą kiełbasa podany w chlebie
- Łosoś na szpinaku
Tort (do wyboru):
- Bezowy z truskawkami
- Jagodowo-malinowy mascarpone
- Węgierski z wiśniami
III kolacja (do wyboru):
- Barszcz czerwony podany z krokietem z mięsnym farszem
- Barszcz czerwony z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami
Napoje:
- Sok owocowy
- Woda mineralna
- Napoje gazowane
- Kawa, herbata
Alkohol:
- Lampka wina musującego
- Bufet win stołowych półsłodkich i półwytrawnych (różowe, czerwone, białe)
- Wódka weselna (do wyboru: Stock, Palace, Wyborowa, Żubrówka Biała, Krupnik)
- Beczułka miodonki do bufetu swojskiego
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięWrzosowa 28a 43-370 Szczyrk