Manager Wesel
Ul.Fałata 222, Bielsko-Biała
Manager Wesel
Ostatnio online: 6 dni temu
Wesele w przepięknym hotelu w sercu Beskidów!
Każda oferta zawiera: apartament dla Pary Młodej w 4**** hotelu, eleganckie pokrowce na krzesła, powitanie chlebem i solą, toast winem musującym, bezpłatną degustację menu w towarzystwie Szefa Kuchni, opiekę indywidualnego opiekuna przyjęcia.
Młoda Para otrzymuje od hotelu PREZENT w postaci vouchera na pobyt weekendowy w pierwszą rocznicę ślubu.
Magnus Resort Bielsko Biała – Bystra to kompleks należący do międzynarodowej sieci, w skład którego wchodzi hotel, domki letniskowe i elegancki pałac bankietowy. Jesteśmy obiektem 4-gwiazdkowym - gwarantujemy wysoką jakość oferowanych usług.
Hotel dysponuje 77 pokojami. Dla Gości weselnych ofertujemy atrakcyjne rabaty na nocleg.
Pałac Bankietowy Magnus Royal to niepowtarzalne i wyjątkowe miejsce na zorganizowanie Twojego przyjęcia weselnego lub innych wydarzeń okolicznościowych.
Dwie nowe, komfortowe i przestronne sale stanowią idealne połączenie nowoczesności z klasyką. Sale są klimatyzowane, doskonale przygotowane akustycznie a dookoła nich rozpościera się piękna dolina Bystrej - las, góry, cisza, spokój i mnóstwo zieleni...
Zapraszamy!
249 zł - 349 zł
200
do 200
2
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Grill
Klimatyzacja
Kuchnia
Ogród
Parking
Patio
Teren zamknięty
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Hotel na wesele
STYL SALI
Wesele w stylu glamour
249 zł - 249 zł
PAKIET SZAFIROWY
Powitanie chlebem i solą i winem musującym
Zupa
Rosół królewski z domowym makaronem i drobiowymi kluseczkami
Danie główne
Rolada wieprzowa z wędzonką i ogórkiem kiszonym
Roladka drobiowa w duecie z kurkami w złocistej panierce
Filet z indyka faszerowany bakaliami i dynią
Dodatki
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem
Szyszki ziemniaczane
Kapusta czerwona aromatyzowana boczkiem
Surówka z marchewki z cytrusami
Surówka z selera z jogurtem i rodzynkami
Deser
Panna cotta z malinowym coulis
lub
Krem brulee z owocami sezonowymi
Bufet słodki
Selekcja własnych wypieków (ciasta i tartaletki)
Owoce sezonowe
Bufet zimnych przekąsek
Pszenna tortilla w trzech odsłonach
Selekcja aromatyzowanych trufli z białej ryby
Conchiglioni faszerowane pastą z tuńczyka
Sałatka z grillowanych warzyw z makaronem penne
Sałatka z warzyw i owoców z kurczakiem oraz miodowym dresingiem
Sałatka z selera, kukurydzy, ananasa i aromatycznych ziół
Beskidzkie wędliny
Mięsa pieczone
Pasztet beskidzki z sosem żurawinowym
Deska serów z piklami
Śledź andaluzyjski
Śledź w marynacie korzennej
Masło
Pieczywo
Kolacja 1
Pieczony dorsz serwowany na ziarnach pszenicy z sosem koperkowym i kalafiorem romanesco
lub
Sakiewka wieprzowa wypełniona warzywami i błękitnym lazurem podana z ziemniakami konfitowanymi
w ziołach i buraczkami z antonówką
Kolacja 2
Rubinowy barszcz z pasztecikiem
lub
Soczysty gulasz z indyka z pomidorami aromatyzowany kolendrą
Napoje bez limitu
Woda i soki owocowe podane w karafkach
Napoje gazowane, kawa i wybór herbat w formie bufetu
299 zł - 299 zł
PAKIET RUBINOWY
Powitanie chlebem i solą i winem musującym
Przystawka
Plastry kaczki wędzonej w olchowym dymie / puree dyniowe z nutą chili / żel wiśniowy
lub
Mus z wędzonego pstrąga / groszek cukrowy / kawior
Zupa
Rosół z kaczki francuskiej z domowym makaronem i pulpecikami drobiowymi
lub
Krem z pieczonych buraków z gruszką i kwaśną śmietaną
Danie główne
Tradycyjna wołowa rolada śląska z wędzonką i ogórkiem kiszonym
Filet z kurczaka „po kijowsku”
Polędwiczka wieprzowa sous-vide marynowana w porto
Medaliony z indyka panierowane w ziarnach
Dodatki
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem
Frytki z solą morską
Kapusta czerwona aromatyzowana boczkiem
Surówka z białej kapusty
Bukiet sałat z sosem winegret
Deser
Beza z kremem mascarpone i owocami sezonowymi
lub
Mus jagodowy z żelką jogurtowo-limonkową na kruchym ciasteczku
Bufet słodki
Selekcja własnych wypieków (ciasta i tartaletki)
Owoce sezonowe
Bufet zimnych przekąsek
Pszenna tortilla w trzech odsłonach
Selekcja aromatyzowanych trufli z białej ryby
Conchiglioni faszerowane pastą z tuńczyka
Sałatka szopska z owczym serem
Sałatka z selerem i szynką
Sałatka z salami, makaronem i listkami świeżej bazylii
Śliwka wędzona, otulona wędzonym boczkiem
Śledź andaluzyjski
Śledź w marynacie korzennej
Beskidzkie wędliny
Mięsa pieczone z dipami
Rostbef sous-vide w wędzonych papryczkach chipotle z rokiettą siewną
Pasztet beskidzki z żurawiną
Deska serów regionalnych i pleśniowych
Masła smakowe
Pieczywo
Kolacja 1
Filet drobiowy otulony bekonem z kremowym sosem, podany z sałatką z konfitowanych ziemniaków
i chrupiących warzyw
lub
Udko z kaczki sous-vide, gnocchi z zielonym pesto i pieczoną papryką
lub
Dorsz z ziołowym cruchem podany na sałatce z warzyw i ciecierzycy
Kolacja 2
Żurek beskidzki z jajkiem
lub
Boeuf strogonoff
lub
Trio paprykowe z kurczakiem i aromatyczną esencją
KOLACJA 3
Rubinowy barszcz z pasztecikiem
lub
Kwaśnica beskidzka na wędzonce
lub
Zupa chrzanowa z białą kiełbasą
Napoje bez limitu
Woda i soki owocowe podane w karafkach
Napoje gazowane, kawa i wybór herbat w formie bufetu
349 zł - 349 zł
PAKIET DIAMENTOWY
Powitanie chlebem i solą i winem musującym
Przystawka
Rostbef sous-vide serwowany na puree z rokitnika z piklowanym fenkułem
lub
Tatar z wędzonego łososia z kaparami i limonkowym kawiorem
Zupa
Rosół z kaczki francuskiej z pulpecikami wołowymi z nutą lubczyku
lub
Krem z pieczonej salsefii z pszennym chipsem
Danie główne
Tradycyjna wołowa rolada śląska z wędzonką i ogórkiem kiszonym
Filet z indyka faszerowany warzywami
Polędwiczka wieprzowa „po parysku”
Kacze udko sous-vide aromatyzowane anyżem i pomarańczą
Dodatki
Kluski śląskie
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Frytki z solą morską
Kapusta czerwona aromatyzowana boczkiem
Surówka z marchewki i antonówki
Surówka z selera z zielonym ogórkiem i listkami mięty
Bukiet sałat z winegretem
Desery
Brownie z malinowym coulis i owcami sezonowymi
lub
Aksamitny sernik na zimno z białą czekoladą
lub
Beza daquoise z kremem kawowym, daktylami i orzechami
Bufet słodki
Selekcja własnych wypieków (ciasta i tartaletki)
Owoce sezonowe
Bufet zimnych przekąsek
Pszenna tortilla w trzech odsłonach
Selekcja aromatyzowanych trufli z białej ryby
Conchiglioni faszerowane pastą z tuńczyka
Sałatka z makaronem farfalle z suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem
Włoska sałatka jarzynowa
Sałatka z chrupiącymi warzywami, gruszką i marynowanym bundzem
Śledź andaluzyjski
Śledź w marynacie korzennej
Beskidzkie wędliny
Mięsa pieczone
Rostbef sous-vide w wędzonych papryczkach chipotle z rokiettą siewną
Pasztet beskidzki z borowikami
Galaretka wieprzowa z piklowaną czerwoną cebulką
Deska serów regionalnych i pleśniowych
Galaretka wieprzowa z piklowaną czerwoną cebulką
Łosoś marynowany w papryczkach jalapeno
Masła smakowe
Pieczywo
Kolacja 1
Policzki wołowe w ciemnym sosie podane z selerowym puree i chrupiącymi warzywami korzeniowymi
lub
Pieczony łosoś serwowany na ziarnach pszenicy z warzywnym pappardelle
Kolacja 2
Pokaz kulinarny:
Płonący udziec podany z ziemniakami z boczkiem i cebulką i kapustą zasmażaną
Kolacja 3
Litewska zupa z szynki z warzywami i kwaśną śmietaną
lub
Wykwintne ragout z wołowiny i borowików
lub
Płatki cielęciny z warzywami i czerwonym pesto
Napoje bez limitu
Woda i soki owocowe podane w karafkach
Napoje gazowane, kawa i wybór herbat w formie bufetu
249 zł - 349 zł
Uwaga, wszystkie przyszłe Pary Młode !
Oferta first minute a w niej: darmowa obsługa barmańska,
noclegi i wiele innych zapytaj o szczegóły naszych specjalistów !
Aleksandra Zając
Kom.: +48 798 801 090
E-mail: [email protected]
Karolina Siwek
Kom.: +48 798 802 060
E-mail: [email protected]
Agnieszka Janiszewska
Kom.: +48 798 801 040
E-mail: [email protected]
4.51
W
Wojtek
W mojej opinii - Stanowczo ODRADZAM i PRZESTRZEGAM , wszystkich przed organizacją jakichkolwiek imprez w Hotelu Magnus Resort. Początkiem roku 2020 zaplanowaliśmy nasze wesele w Hotelu Magnus Resort. Niestety, pandemia spowodowała brak możliwości organizacji jakichkolwiek przyjęć. Podjęliśmy decyzję o rezygnacji z wesela w kwietniu 2021, nie chcąc przekładać terminów w nieskończoność - nie wiedząc kiedy COVID odpuści. Złożyliśmy rezygnację. Hotel przyjął nasz wniosek a Pani menager zapewniała, że zwrot wpłaconych zaliczek otrzymamy (zgodnie z ustawą COVIDOWĄ) po okresie 180 dni. Niestety, tak się nie stało. Po różnych próbach kontaktu i braku jakichkolwiek reakcji ze strony kierownictwa hotelu/menagera, musieliśmy oddać sprawę do sądu. Nawet z prawomocnym wyrokiem sądu nie mogliśmy wyegzekwować naszych pieniędzy. Dopiero wniosek złożony do komornika skutecznie wyegzekwował wymagane przez nas należności. Całość procesu trwała prawie rok i kosztowała nas niemało nerwów oraz pieniędzy.
1 miesiąc temu
KM
Karina M
Wraz z mężem zdecydowaliśmy się na NASZE wesele w Magnus Royal w Bystrej. To był strzał w dziesiątkę. Miejsce przepiękne, tuż przy samych górach, z dala od miejskiego zgiełku. Profesjonalna i bardzo życzliwa obsługa. Cudowna sala w stylu glamour, przestrzenna i ślicznie oświetlona. Otoczona wielkimi oknami z widokiem na las. Elegancja na najwyższym poziomie. Nasze wesele było wspaniałe, a nasi goście zachwyceni. Z całego serca polecamy wszystkim przyszłym parom młodym:). K. T.
7 miesięcy temu
MM
Magdalena M
Jesteśmy zadowoleni z organizacji wesela w Golden Tulip. Z menadżerem można dogadać się ze wszystkim. Pokoje czyste i zadbane. Miejsce z dala, na uboczu jest dużą zaletą, choćby ze względu na dzieci. Jedzenie na weselu smaczne, pięknie podane. Nie brakło niczego w bufecie tak jak było obiecane. Sala ładnie ustrojona. Dodatkowo plusem jest to, że sala balowa jest w osobnym budynku. Głośna muzyka nie przeszkadza gościom, którzy chcą iść spać.
2 lata temu
MN
Marcelina N
Zdecydowaliśmy się na Magnus Golden Tulip mimo braku opinii na temat wesel, kiedy hotel ledwo co się otworzył. Mieliśmy pewne obawy, jednak profesjonalna obsługa, podejście do klienta, przepyszne jedzenie przerosło nasze oczekiwania. Już od początku Pani Krystyna, a w późniejszym czasie Pani Ewelina były bardzo pomocne w każdej sytuacji i rozwiewały wszelkie wątpliwości. Przed weselem kierowniczka obsługi na sali Pani Agnieszka obiecała prezydencką obsługę, a była jeszcze lepsza. Jedzenie przepyszne, sprawnie podane, zimna płyta uzupełniana na bieżąco. Bufet deserków bomba. Sala przepiękna, obsługa dbająca nieustannie o czystość. Goście do dzisiaj chwalą i wspominają nasze wesele. Polecamy w 100%
2 lata temu
E
Ewa
Decydowaliśmy się na ten obiekt kiedy jeszcze nie był wykończony. Oczywiści mieliśmy pewne wątpliwości, ale dzięki wspaniałej opiece Pani Kasi zostały one szybko rozwiane. Obsługa potencjalnych klientów jest na najwyższym poziomie. Długo szukaliśmy idealnego miejsca, odwiedziliśmy kilka znanych miejsc w regionie i z czystym sumieniem możemy powiedzieć że hotel Golden Tulip w Bystrej prezentuje dużo wyższy poziom przede wszystkim w podejściu do klienta: elastyczność, pomoc, zapewnienie najwyższych standardów. Goście wyszli zachwyceni, łącznie z nami :) jedzenie przepyszne, wyszukane, możliwość degustacji, bufet słodki zrobił furorę. Po weselu obsługa pakuje i wydaje to co zostało i nadaje się do dalszej konsumpcji. Akustyka na sali bardzo dobra, w ogóle nie słyszeliśmy drugiego wesela. Rozkład sali idealny- parkiet w centrum zachęca do zabawy. Jesteśmy bardzo zadowoleni i szczerze polecamy wszystkim którzy chcą żeby ten dzień był idealny.
2 lata temu
MK
Mariola K
Bardzo szybko otrzymałam ofertę. Przemiła obsługa i piękne miejsce do organizacji wesela :)
4 lata temu
KL
Karolina L
Szybka odpowiedź. Profesjonalne podejście do Gościa.
4 lata temu
ul.Fałata 222 43-360 Bielsko-Biała
21 km od Andrychowa
32 km od Wadowic
14 km od Kęt
67 km od Bytomia
54 km od Chorzowa
30 km od Cieszyna
110 km od Częstochowy
57 km od Dąbrowy Górniczej
62 km od Gliwic
36 km od Jastrzębia-Zdrój
45 km od Jaworzna
49 km od Katowic
45 km od Mysłowic
46 km od Rybnika
52 km od Sosnowca
11 km od Szczyrk
35 km od Tych
57 km od Zabrza
34 km od Żor
18 km od Żywca