Weronika Jaros, Bożena Salnik
Polecani w tej kategorii
Pokaż więcej
Dzień Ślubu i Przyjęcia Weselnego zostanie przez Państwa zapamiętany na zawsze.
Zachowa się także w pamięci Państwa Gości.
Będziemy zaszczyceni biorąc udział w tak ważnym dniu - zaczynając od menu a na scenerii obiektu kończąc. Wszystko to, na najwyższym poziomie, albowiem jako pałac, stawiamy sobie poprzeczkę bardzo wysoko.
Stąd też, wykwintne potrawy przygotowane w Książęcej Bażantarni przez mistrzów sztuki kulinarnej zadowolą nawet najwybredniejsze podniebienie. Za przykład podajemy takie dania z naszej oferty jak: bulion z perliczki i bażanta, gęsie uda czy sznycel cielęcy.
Jako najbardziej widowiskową kolację, możemy zaproponować Państwu płonący udziec z jelenia (wjeżdżający na salę przy zgaszonych światłach i serwowany bezpośrednio z wózka kelnerskiego).
Zapewniamy również kompleksową obsługę wesele w kwestii samochodu, dorożki, florystki, fotografa, kamerzysty, dja, zespołu muzycznego, barmana, animatorki dla dzieci i wielu innych...
Organizujemy zarówno kameralne przyjęcia dla małej liczby gości, jak i huczne wesela z muzyką i tańcami. Książęca Bażantarnia oferuje możliwość organizacji wesela do 135 osób albowiem w miesiącach letnich istnieje możliwość powiększenia powierzchni imprezy o taras i ogród.
Ceny naszego menu dla przyjęć kameralnych zaczynają się od 149 zł/os., natomiast przyjęć z większą ilością gości - od 179 zł/os.
Posiadamy również w ofercie menu wegetariańskie oraz wegańskie.
Podstawowe menu może zostać dowolnie rozbudowane przez dodatkowe elementy jak na przykład: wiejski stół, bufet słodkości, pakiet drinków czy dodatkowe kolacje.
Dostosujemy menu do Państwa oczekiwań.
Posiadamy również 10, gustownie urządzonych pokoi, posiadających własne łazienki. W sumie, nocować w Pałacu może do 40 osób.
Apartament Książęcy dla Nowożeńców - gratis*;
W przypadku wesela powyżej 100 pełnopłatnych osób, w prezencie od Bażantarni - tort śmietanowy;
* w przypadku wesel liczących min. 50 osób
189 zł - 255 zł
40
od 15 do 180
3
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Grill
Klimatyzacja
Kuchnia
Miejsca noclegowe
Ogród
Parking
Patio
Teren zamknięty
TYP SALI
Dworek na wesele
Hotel na wesele
Pałac na wesele
STYL SALI
Wesele w stylu glamour
Wesele w stylu romantycznym
Wesele w stylu vintage
189 zł - 199 zł
ZUPA
Rosół z makaronem i wkładką
DANIE GŁÓWNE
Rolada wieprzowa tradycyjna,
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem,
Pieczeń z karczku
Ziemniaki opiekane
Kluski śląskie
Sałatka coleslaw,
Surówka z marchewki,
Surówka z selera
Sos pieczeniowy
DESER
Lody z musem owocowym i bitą śmietaną
Kawa, herbata
ZIMNA PŁYTA
na stole szwedzkim
- wybór mies pieczonych
- wędliny z pałacowej wędzarni
- deska serów polskich
- galaretka drobiowa
- śledź w oleju
- ryba opiekana w zalewie octowej
- sałatka bawarska z ziemniaków
- sałatka caprese
- pieczywo
- masło
KOLACJA I / kolacja opcja
Szaszłyk drobiowy z warzywami i ryżem curry
lub
Płonący udziec wieprzowy z duszoną kapustą oraz musztardą i sosem chrzanowym + 20zł/os.
-wjeżdżający na salę, przy zgaszonych światłach i serwowany przez szefa kuchni bezpośrednio z wózka kelnerskiego
KOLACJA II
Barszcz z pasztecikiem
Dodatkowo w cenę przyjęcia wliczona jest: kawa, herbata , woda mineralna niegazowana bez ograniczeń
Soki b/o gratis przy zamówieniu napojów gazowanych w dowolnej formie -pakiet lub rozlicz. ilościowe.
210 zł - 220 zł
PRZYSTAWKA
Pasztet z dziczyzny z sosem cumberland
ZUPA
Cappuccino chrzanowe z chrustem szynkowym
DANIE GŁOWNE
Rolada wołowa tradycyjna,
Rolada wieprzowa
Roladki drobiowe z musem chrzanowym
Polędwiczka wieprzowa w grzybach,
Ziemniaki z rozmarynem,
Kluski śląskie
Buraczki,
Czerwona kapusta na ciepło,
Surówka z kapusty pekińskiej
Sos pieczeniowy
Sos grzybowy
DESER
Copa melba z likierem jajecznym i bezami
Kawa, herbata
ZIMNA PLYTA
na stole szwedzkim
-wybór mięs pieczonych
- wędliny z pałacowej wędzarni
- deska serów polskich
- galaretka z nóżek
- śledź w przyprawach korzennych
- ryba po kaszubsku
- melon z szynką dojrzewającą
- sałatka włoska
- sałatka szopska
- pieczywo, masło
KOLACJA I
Filet z kurczaka z rusztu, podany z tzatzikami, ziemniakami w skórkach i sałatką z pomidorów
lub
Płonący udziec wieprzowy z duszoną kapustą oraz musztardą i sosem chrzanowym + 20zł/os.
-wjeżdżający na salę, przy zgaszonych światłach i serwowany przez szefa kuchni bezpośrednio z wózka kelnerskiego
KOLACJA II
Barszcz z krokietem mięsnym
Dodatkowo w cenę przyjęcia wliczona jest: kawa, herbata , woda mineralna niegazowana bez ograniczeń plus soki 0,2l/os.
Soki b/o gratis przy zamówieniu napojów gazowanych w dowolnej formie -pakiet lub rozlicz. ilościowe.
225 zł - 235 zł
PRZYSTAWKA
Piramidka z sera zagrodowego i pomidorów
ZUPA
Krem z grzybów leśnych z kaszą i tymiankiem
DANIE GŁÓWNE
Rolada wołowa tradycyjna,
Kaczka,
Pieczeń wieprzowa,
Roladki drobiowe z musem chrzanowym
Ziemniaki z koperkiem, kluski śląskie, kluski czarne,
Czerwona kapusta na ciepło, surówka Waldorf, mizeria,
surówka z marchwi z chrzanem
Sos pieczeniowy
Sos ziołowy
DESER
Panna cotta z sosem wiśniowym
Kawa, herbata, owoce
ZIMNA PŁYTA
na stole szwedzkim
-wybór mięs pieczonych
- wędliny z pałacowej wędzarni
- deska serów polskich i francuskich
- roladki z szynki w auszpiku
- roladki ze śledzi i śliwek
- łosoś wędzony, podany z parmezanem i kaparami
- cielęcina vitello-tonato
- sałatka grecka
- sałatka ryżowa z kurczakiem
-pikle
- pieczywo, - masło
KOLACJA I - opcja
Wołowina duszona z warzywami na sposób azjatycki
- lub
Płonący udziec wieprzowy z duszoną kapustą oraz musztardą i sosem chrzanowym + 15zł/os.
-wjeżdżający na salę, przy zgaszonych światłach i serwowany przez szefa kuchni bezpośrednio z wózka kelnerskiego
KOLACJA II
Żurek pszczyński z kurkami
KOLACJA III
Barszcz z pasztecikami
Dodatkowo w cenę przyjęcia wliczona jest: kawa, herbata , woda mineralna niegazowana bez ograniczeń,
soki 0,2l/os.
Soki b/o gratis przy zamówieniu napojów gazowanych w dowolnej formie -pakiet lub rozlicz. ilościowe.
250 zł - 260 zł
PRZYSTAWKA
Łosoś „gravad lax”
ZUPA
Bulion z perliczki i bażanta podany z makaronem naleśnikowym
DANIE GŁÓWNE
Rolada wołowa tradycyjna,
Gęsie uda,
Tournedos z polędwiczki,
Pierś zapiekana pod mozarellą i pomidorami
Filet z łososia z pieczonymi warzywami
Szaszłyki z ziemniaków i sera,
Kluski śląskie, kluski czarne
Czerwona kapusta na ciepło,
Bukiet sałat,
Pomidory z rukolą,
Sałatka coleslaw,
Sos pieczeniowy
sos z sera pleśniowego
DESER
Creme brulee , Kawa, herbata, Owoce
ZIMNA PŁYTA - na stole szwedzkim
-wybór mięs pieczonych
- wędliny z pałacowej wędzarni
- deska serów polskich i zagranicznych
- ozorek w galarecie
- roladki śledziowe z papryką
- półmisek ryb wędzonych
- sałatka z mozzarelli, pomidorów i avocado
- sałatka cezar
- pikle śródziemnomorskie
- grzyby marynowane
- pieczywo, - masło
KOLACJA I
Płonący udziec wieprzowy z duszoną kapustą oraz musztardą i sosem chrzanowym
-wjeżdżający na salę, przy zgaszonych światłach i serwowany przez szefa kuchni bezpośrednio z wózka kelnerskiego
KOLACJA II
Węgierski gulasz wołowy z zacierkami
KOLACJA III
Barszcz z pasztecikami
Dodatkowo w cenę przyjęcia wliczona jest: kawa, herbata , woda mineralna niegazowana bez ograniczeń,
soki w ilości 0,2l/os.
Soki b/o gratis przy zamówieniu napojów gazowanych w dowolnej formie -pakiet lub rozlicz. ilościowe.
5
PJ
Paulina J
Bardzo smaczne jedzenie, polecam ?
5 lat temu
Źródło: FacebookSS
Szymon S
Warto przyjechać i spróbować pysznej kuchni. Dodatkowo cudowni właściciele nie tylko pomogą we wszystkim ale i opowiedzą historię pałacu oraz wydarzeń które miały miejsce w nim. pokoje pięknie urządzone. ceny jak na standard bardzo atrakcyjne. okolica przepiękna i urokliwa. Polecam wszystkim. za kuchnię i obsługę daje 5 gwiazdek :)
5 lat temu
Źródło: FacebookMM
Mariusz M
Mariusz Muzyk Fotografia Ślubna Zacisze, zielono dookoła, bardzo dobra kuchnia i świetna obsługa. Przyjęcie weselne w którym miałem okazję uczestniczyć - niezwykle udane. Gorąco polecam!
5 lat temu
Źródło: FacebookZP
Zuzanna P
5 lat temu
Źródło: FacebookMS
Monika S
Cudowna atmosfera zarówno ze strony właścicieli i personelu jak również samego zabytkowego obiektu . Szef kuni dopieścił nasze podniebienia szerokim wachlarzem potraw - goście oczarowani byli Gładzicą na ryżu z sosem kurkowym . Troskliwa opieka ze strony właścicieli , którzy dysponują ogromną wiedzą i cierpliwością pozwoliła nam cieszyć się dniem Pierwszej Komunii Świętej córki . Dziękujemy pięknie i polecamy z całego serca .
5 lat temu
Źródło: FacebookRS
Radomir S
... cudowne miejsce pełne tajemniczej aury...
5 lat temu
Źródło: FacebookET
Edy T
Beautiful and Magical here! Thank you Stasiu??
5 lat temu
Źródło: FacebookPszczyna
Poniedziałek
10:00 -18:00
Wtorek
10:00 -18:00
Środa
10:00 -18:00
Czwartek
10:00 -18:00
Piątek
10:00 -21:00
Sobota
10:00 -21:00
Niedziela
10:00 -21:00