Restauracja Za Bunkrem

menedżer-właściciel Magdalena Jelonek-Wiatr

Restauracja Za Bunkrem

Wolności 123b, Zbrosławice

(1)

O nas

Sala weselna, restauracja, hotel, food truck, ślub w plenerze a wszystko to w Restauracji Za Bunkrem.

Miejsce inne niż wszystkie.

Nowoczesny obiekt pod każdym względem, restauracja interaktywna, jedyna taka w Polsce.
Sala weselna o nowoczesnej architekturze, jakiej nigdzie nie znajdziecie z doskonałym nagłośnieniem firmy BOSE, z którego to Wasz zespół na weselu lub dj. mogą korzystać bezpłatnie. System oświetleniowy, zintegrowany z muzyką dla jeszcze lepszego efektu i super zabawy na Waszym weselu.

Menu dostępne na stronie, to jedynie namiastka naszych możliwości, na życzenie tworzymy indywidualne menu w różnych wariantach cenowych i klimatycznych (kuchnia śródziemnomorska, orientalna czy regionalna).

Możliwość zaślubin w ogrodzie, nocleg dla gości, doskonała lokalizacja i duży parking to bardzo wiele plusów przy takim przedsięwzięciu jak wesele.

Nasz menedżer, jak na konsultanta ślubnego przystało przeprowadzi was krok po kroku przez całą fazę przygotowań. Od muzyki, przez cukiernię po barbera i kosmetyczkę-tak współpracujemy tylko z najlepszymi fachowcami, o ugruntowanej pozycji i renomie.
A finalnie w dniu ślubu, menedżer dopilnuje całej realizacji aby Wasz dzień był niezapomnianym wydarzeniem.

Sprawdźcie nas, zadzwońcie, napiszcie:
[treść zablokowana] [treść zablokowana] - Łukasz Rybak - menadżer.

Odpowiemy na każde pytanie i przygotujemy dla Was i za Was wszystko.

Zapraszamy!

PRZEDZIAŁ CENOWY

165 zł - 500 zł

hotel-bed

MIEJSCA NOCLEGOWE

20

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

od 10 do 200

house-1

LICZBA SAL

3

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

Prostokątne

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

Grill

Klimatyzacja

Kuchnia

Miejsca noclegowe

Ogród

Parking

Patio

Teren zamknięty

Udogodnienia dla niepełnosprawnych

TYP SALI

Hotel na wesele

Restauracja na wesele

Sala bankietowa

Oferta - Restauracja Za Bunkrem

Menu weselne - Wariant 1

260 zł - 300 zł

ZUPA
- rosół z makaronem

DANIE GŁÓWNE (po 1,5 porcji mięsa na osobę)
- rolada wołowa 50%
- filet z indyka zapiekany ze szpinakiem i mozarella 50%
- pieczeń wieprzowa w ziołach 50%
- kluski białe
- ziemniaki gotowane, frytki
- buraczki, czerwona kapusta
- zestaw surówek uzależniony od sezonowości produktów

DESER
- kawa oraz herbata bez ograniczeń w formie bufetu
- tort, ciasta, słodki bufet do dodatkowej kalkulacji

ZIMNA PŁYTA podana w FORMIE BUFETU

- półmiski mięs pieczonych z dipami
- półmiski wędzonych mięs
- deska serów
- galaretki drobiowe
- sałatka z grillowanym kurczakiem
- terina z kaczki z pistacjami
- caprese
- sałatka z tuńczykiem
- galert śląski
- śledź w oleju z cebulka i korniszonem
- śledź w buraczkach i chrzanie
- kulki rybne w zalewie octowej
- pieczywo, masła smakowe

KOLACJA 1
- filet z grillowanego indyka podany z polentą i grillowanymi pomidorkami w sosie

KOLACJA 2
- żurek śląski lub barszcz czerwony z pasztecikiem

Menu weselne - Wariant 2

300 zł - 380 zł

PRZYSTAWKA
- wędzona kacza pierś podana na miksie sałat w asyście sosu cumberland
lub
- łosoś gravlax podany na sałatce z kopru włoskiego

ZUPA
- rosół z makaronem
- krem grzybowy
- krem pomidorowy z mozarella
kremy wg dostępności produktów sezonowych

DANIE GŁÓWNE ( po 2,5 porcji mięsa na osobę)
- rolada wołowa 100%
- pieczeń wieprzowa w ziołach 50%
- konfitowane udko z kaczki 50%
- filet z indyka zapiekany ze szpinakiem i mozarellą 50%
- kluski śląskie
- ziemniaki tłuczone , frytki.
- czerwona kapusta, bukiet warzyw gotowanych
- zestaw surówek wg dostepnosci sezonowej
- sos pieczeniowy, sos z żurawiną

DESERY
- kawa , herbata bez ograniczeń
- tort i ciasta, słodki bufet do dodatkowej kalkulacji w naszej cukierni

ZIMNA PŁYTA podana w formie bufetu
- półmisek mięs pieczonych własnego wyrobu z dipami
- połmisek wedlin z naszej wędzarni
- półmisek włoskich wędlin
- deska serów
- galaretki drobiowe
- sałatka z grillowanym kurczakiem
- śledź w oleju z cebulka i korniszonem
- sałatka z szynką
- sałatka z tuńczykiem
- terina z kaczki z pistacjami
- śledź w buraczkach z chrzanem
- pate z kaczych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli
- galert śląski
- caprese
- kulki rybne
- dorsz w zalewie octowej
- tarty wytrawne (z boczkiem, ze szpinakiem, z warzywami)
- pieczywo, masła smakowe

CIEPŁA KOLACJA
- płonący udziec wieprzowy serwowany przez Szefa kuchni, kasza, ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana, sos chrzanowy
lub
- policzki wieprzowe (sos własny) podane z ziemniakami fondant, miks sałat z sosem winegret

DRUGA CIEPŁA KOLACJA
- pikantna zupa rybna lub węgierska zupa gulaszowa

TRZECIA CIEPŁA KOLACJA
- barszcz czerwony z pasztecikiem, żurek śląski

Menu weselne - Wariant 3

375 zł - 450 zł

PRZYSTAWKA
- wędzona kacza pierś podana na miksie sałat w asyście sosu cumberland,
lub
- łosoś gravlax podany na sałatce z kopru włoskiego

ZUPA
- rosół z makaronem
- consomme z kaczki z pierożkami ravioli
- krem grzybowy
- krem pomidorowy z mozarellą
kremy wg dostępności produktów sezonowych

DANIE GŁÓWNE (po 3 porcje mięsa na osobę)
- rolada wołowa 100 %
- pieczeń wieprzowa w ziołach 50%
- konfitowane udko z kaczki 50%
- filet z indyka zapiekany ze szpinakiem i mozarellą 50%
- pieczone filety z łososia 50%
- kluski dwa rodzaje
- ziemniaki tłuczone, frytki.
- czerwona kapusta, bukiet warzyw gotowanych
- zestaw surówek wg dostępności sezonowej
- sos pieczeniowy, sos z żurawiną, sos cytrynowy(do łososia)

DESERY- Tort weselny w cenie (do wyboru smak i dekoracja we wskazanej przez nas cukierni)
- kawa, herbata bez ograniczeń
- ciasta, słodki bufet do dodatkowej kalkulacji w naszej cukierni

ZIMNA PŁYTA podana w formie bufetu
- półmisek mięs pieczonych własnego wyrobu z dipami
- półmisek wędlin z naszej wędzarni
- półmisek włoskich wędlin
- deska serów
- galaretki drobiowe
- sałatka z grillowanym kurczakiem
- śledź w oleju z cebulka i korniszonem
- sałatka z szynką
- sałatka z tuńczykiem
- terina z kaczki z pistacjami
- śledź w buraczkach z chrzanem
- pate z kaczych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli
- galert śląski
- caprese
- tatar z łososia
- dorsz w zalewie octowej
- tarty wytrawne (z boczkiem, ze szpinakiem, z warzywami)
- pieczywo, masła smakowe

STÓŁ WIEJSKI- w cenie
- wędzony udziec wieprzowy
- wędliny naszej roboty - trzy rodzaje
- kabanosy - dwa rodzaje
- kiełbasy suszone - dwa rodzaje
- salceson - dwa rodzaje
- kaszanka, bułczanka
- pasztet pieczony
- sałatka szopska
- smalec
- marynaty
- sosy do mięs

CIEPŁA KOLACJA
- płonący udziec wieprzowy serwowany przez Szefa kuchni,
kasza, ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana, sos chrzanowy
lub
- policzki wieprzowe (sos własny) podane z ziemniakami fondant
miksem sałat z sosem winegret

DRUGA CIEPŁA KOLACJA
- polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym, ziemniaki pure, sałatka z kiszonego ogórka na miodzie
- grilowany filet z indyka polany z polentą i pieczonym pomidorami w sosie

TRZECIA CIEPŁA KOLACJA
- barszcz czerwony z pasztecikiem, żurek śląski


INFORMACJE DODATKOWE

GRATIS :
- powitanie chlebem i solą
- lampka wina musującego na toast
- woda niegazowana bez ograniczeń
- soki owocowe bez ograniczeń
- tort weselny
- stół wiejski
- pokój dla nowożeńców
- dzieci do lat 3

Opinie - Restauracja Za Bunkrem

5

1 opinia

Dodaj opinię

Obsługa

Oferta

Wygląd sali

Ceny

Atmosfera

MN

Marek N

Zbieraliśmy się długo do napisania tej opinii bo... bo dopiero doszliśmy do siebie po tak UDANYM weselu !!! :):):) Jesteśmy pod OGROMNYM wrażeniem przygotowania całej uroczystości! Miejsce: Nowoczesne, wspaniałe, zachwycające – robi wrażenie! Super klimat! A jakie wychodzą zdjęcia!! Jedzenie: Pyszne!!! Mieliśmy problem z wyborem menu! Ale tylko dlatego, że podczas degustacji smakowało nam wszystko, a jak wyglądało!! Obsługa: no i tutaj brakuje przymiotników dla całej ekipy… PROFESJONALIZM to chyba najlepsze słowo. Obsługa kelnerska – dwoiła się i troiła, nikt nie miał pustego kieliszka, prezencja na wysokim poziomie, pomocni, jak czegoś nie było.. to zaraz było, bardzo mili, przede wszystkim UŚMIECHNIĘCI!! Obsługa kulinarna/kuchnia – posiłki podawane błyskawicznie, przepyszne, bardzo elegancko! Szef kuchni super gość, kulturalny, w trakcie degustacji kilkukrotnie wychodzi z kuchni i opowiada o potrawach, tak, że ślinka cieknie;) No i Pan Klaudiusz.. człowiek-orkiestra!! (chociaż w sumie to chyba tylko nie grał;) Jest w stanie ogarnąć wszystko! Jak mówi, że będzie – to będzie! Zastanawiam się czy nie ma bliźniaka lub dwóch bo był wszędzie! Pomocny, zorganizowany, w ciągłym kontakcie z nami, dosłownie chodził na rękach, żebyśmy nie przejmowali się imprezą tylko z niej korzystali!! IDEALNE miejsce na wesele!! Goście zachwyceni!! DZIĘKUJEMY!! Ocena ogólna 100/10!!! Pozdrawiamy, Ania i Marek.

2 lata temu

Pytania i odpowiedzi

Od jak dawna współpracujesz z Parami Młodymi?

Od 94 roku, bez przerwy pracuję w tej branży mając kontakt z parami młodymi i nie tylko.

Czym wyróżnia się Twoja oferta?

Tym, że jest to jedynie propozycja, którą możemy dowolnie modyfikować aby zaspokoić najbardziej nawet wyszukane gusta. Tym że świadczę usługę kompleksową, nie ma że czegoś się nie da, takie słowo nie istnieje. To wszystko podparte jest doświadczeniem, myślę że sporym bo ponad 26 lat ciągłej pracy w branży z dorobkiem wesel na swoim koncie przekraczającym pół tysiąca.

Co związanego z realizacją usługi, było dla Ciebie jak do tej pory największym wyzwaniem?

Było jedno takie wesele, bardzo znanego piłkarza, lecz o tym nie mogę napisać. Wesele marzeń, wyszło znakomicie. Ale jest co wspominać.

Jakie pytania Pary Młode zadają Ci najczęściej? Co odpowiadasz?

Niestety, ciągle powracające pytanie to; "czy wystarczy jedzenia" W naszym regionie najważniejsze ciągle jest jedzenie, a dokładnie jego ilość, stoły mają się uginać. A odpowiadam że wystarczy, warianty menu są skalkulowane tak aby wystarczyło.

Co znajduje się w Twojej podstawowej ofercie?

podstawowa oferta to pełne menu weselne z napojami ciepłymi i zimnymi

Z jakim wyprzedzeniem Młoda Para powinna zarezerwować u Was termin?

To wszystko zależy od tego jak bardzo im zależy na wybranym terminie. Na kompleksowe przygotowanie przyjęcia weselnego wystarczy raptem kilka dni. Jako nowy lokal mamy sporo wolnych terminów,

Czy można umówić się wcześniej na obejrzenie sali weselnej oraz degustację menu?

Oczywiście, obejrzenie sali to podstawa, a degustacje menu robimy raz w roku dla wszystkich Par w postaci "Targów Ślubnych", wtedy to można poczuć się jak na weselu, i skosztować wszystkiego.

Na ile jest możliwość wprowadzenia modyfikacji w proponowanej przez Was ofercie?

Możliwości są nieograniczone, no chyba że mamy wybrany wariant cenowy, wtedy zmiany muszą się mieścić w danej kalkulacji cenowej.

Kiedy ustalacie z Parą Młodą szczegóły dotyczące wesela?

Szczegóły realizacji ustalamy na około miesiąc przed zaplanowanym terminem

W jakim stylu przeważnie Młode Pary organizują u Was wesela?

Każda Para ma inne oczekiwania i pomysł na swój dzień, lecz najczęściej biorąc pod uwagę loftowo industrialny styl podkręcamy wystrój światłem i kolorami, widać to na zdjęciach. Efekty mówią same za siebie

Kontakt - Restauracja Za Bunkrem

Restauracja Za Bunkrem

Usługodawca nie przekazał nam informacji, czy prowadzi działalność gospodarczą.

Wolności 123b 42-674 Zbrosławice

Wtorek

12:00 -20:00

Środa

12:00 -20:00

Czwartek

12:00 -20:00

Piątek

12:00 -22:00

Sobota

12:00 -22:00

Niedziela

12:00 -20:00

Standardowo menedżer jest w obiekcie w godzinach 11-16, ale zalecamy wstępny kontakt telefoniczny aby umówić się na spotkanie

Zobacz sale weselne w Twoim województwie: