Hotel Szafran

Anna Samul

Hotel Szafran

Będzińska 82, Czeladź

(4)

O nas

Restauracja Szafranowy Dwór i Hotel Szafran to przestronne, różnorodne wnętrza, wieloletnie doświadczenie, autorska kuchnia, kompetentny personel, otwartość na potrzeby Gości.
To miejsce w którym mieszają się style i łączą gatunki, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.

Zapraszamy do kontaktu. Wybierzemy dogodny dla Państwa termin spotkania, podczas którego przy wspólnym stole i aromacie kawy podzielicie się z nami wizją Waszego wesela marzeń.


„O miłości wiemy niewiele. Z miłością jest jak z gruszką.
Gruszka jest słodka i ma kształt.
Spróbujcie zdefiniować kształt gruszki”

Andrzej Sapkowski

PRZEDZIAŁ CENOWY

349 zł - 429 zł

hotel-bed

MIEJSCA NOCLEGOWE

260

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

od 30 do 300

house-1

LICZBA SAL

3

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

Prostokątne

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

Grill

Klimatyzacja

Kuchnia

Nocleg

Ogród

Parking

Patio

Teren zamknięty

Udogodnienia dla niepełnosprawnych

TYP SALI

Hotel na wesele

Restauracja na wesele

Sala bankietowa

STYL SALI

Wesele w stylu retro

Wesele w stylu rustykalnym

Oferta - Hotel Szafran

Menu weselne - Wariant 1

349 zł - 349 zł

Powitanie chlebem i solą

APERITIF
Toast winem musującym,
dla najmłodszych Gości bezalkoholowe wino musujące

ZUPA (DO WYBORU)
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem pomidorowy z kwaśną śmietaną
Krem z kalafiora z prażonym słonecznikiem
Krem brokułowy z serem camembert
i płatkami migdałów

MIĘSA (TRZY DO WYBORU)
Rolada śląska
Sztufada wołowa szpikowana słoniną na dziko
Policzki wołowe w sosie własnym
Pieczone udko z kaczki
Roladka z indyka faszerowana cielęciną i grzybami
Cielęcina duszona w warzywach z nutą rozmarynu
Medaliony z polędwiczki wieprzowej
przekładane wędzonką i szałwią
Tradycyjny kotlet schabowy
Kotlet po szwajcarsku
Filet z indyka zapiekany z pieczarkami i wędzonym boczkiem
Schab po sztygarsku
Filet z dorsza w ziołowej kruszonce

DODATKI (TRZY DO WYBORU)
Kluski śląskie
Frytki steak house
Ziemniaki pieczone z boczkiem i cebulką
Ziemniaki glazurowane masłem i koperkiem
Ziemniaki gratin z pieczarkami
Placuszki rostii
Ryż z warzywami sezonowymi
Szafranowe kaszotto z cukinią i pomidorem suszonym


WARZYWA (TRZY DO WYBORU)
Zasmażana czerwona kapusta z boczkiem
Zasmażana kiszona kapusta z suszonymi pomidorami
Buraczki z jabłkiem i chrzanem
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchwi i mandarynek
Mix sałat z jogurtowym dresingiem
Warzywa na parze
SOSY (DWA DO WYBORU)
Sos pieczeniowy
Sos ziołowy z musztardą francuską
Sos z grzybów leśnych
Sos z sera roquefort
Sos z selera naciowego
Sos rieslingowy

DESER
Lody z sosem karmelowym i owocami

BUFET SŁODKI
Szarlotka z cynamonem
Sernik wiedeński w czekoladowej polewie
Ciasto czekoladowe z gruszką

BUFET PRZEKĄSEK ZIMNYCH
Pasztet własnego wyrobu wypiekany w kamionce
Śledzie w korzennych przyprawach
Śledzie w śmietanie
Torcik z musem łososiowym
Jajka faszerowane pikantnymi pastami
Deska serów
Tymbaliki drobiowe serwowane na plastrach cytryny
Patera mięs pieczonych
Galantyna drobiowa
Patera wędlin
Sałatka makaronowa z brokułem i prażonym słonecznikiem
Sałatka z wędzonym kurczakiem i makaronem ryżowym
Sałata z kawałkami tuńczyka i świeżymi warzywami
serwowana w stylu hiszpańskim
Pieczywo

KOLACJA
Fileciki Mignom z polędwiczki wieprzowej, zawijane boczkiem, opiekanymi ziemniakami
i marchewką

NA ZAKOŃCZENIE
Bogracz węgierski podawany z lanymi kluseczkami

NAPOJE
Parzona kawa, wybór herbat
woda mineralna, napoje niegazowane

ALKOHOLE
Wódka Wyborowa lub butelka wina 0,75 l

W PREZENCIE OD HOTELU I RESTAURACJI MŁODA PARA OTRZYMUJE:
Noc poślubną w Apartamencie dla Pary Młodej.,
dekorację kwiatową stołów, pokrowce na krzesła.

Menu weselne - Wariant 2

389 zł - 389 zł

WARIANT ZŁOTY - 389 PLN OSOBA DOROSŁA

APERITIF
Toast winem musującym
Dla najmłodszych Gości bezalkoholowe wino musujące

PRZYSTAWKA
Carpaccio z marynowanego buraka
z serem feta i rukolą
Plastry indyka w sosie sojowo-sezamowym z grzanką
Capresse z pesto bazyliowym i grzanką

ZUPA (DO WYBORU)
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem serowy z diablotką francuską
Krem z grzybów leśnych z grzanką
Krem z kalafiora z prażonym słonecznikiem

MIĘSA (TRZY DO WYBORU)
Rolada śląska
Sztufada wołowa szpikowana słoniną na dziko
Policzki wołowe w sosie własnym
Pieczone udko z kaczki
Cielęcina duszona w warzywach z nutą rozmarynu
Medaliony z polędwiczki wieprzowej przekładane
wędzonką i szałwią
Tradycyjny kotlet schabowy
Kotlet po szwajcarsku
Filet z indyka zapieczony z pieczarkami i wędzonym boczkiem
Filet z łososia z żurawiną w pomarańczach
Filet z dorsza w ziołowej kruszonce

DODATKI (TRZY DO WYBORU)
Kluski śląskie
Frytki steak house
Ziemniaki pieczone z boczkiem i cebulką
Ziemniaki glazurowane masłem i koperkiem
Ziemniaki gratin z pieczarkami
Placuszki rostii
Ryż z warzywami sezonowymi
Szafranowe kaszotto z cukinią i pomidorem suszonym

WARZYWA (TRZY DO WYBORU)
Zasmażana czerwona kapusta z boczkiem
Zasmażana kiszona kapusta z suszonymi pomidorami
Buraczki z jabłkiem i chrzanem
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchwi i mandarynek
Mix sałat z jogurtowym dresingiem
Warzywa na parze
SOSY (TRZY DO WYBORU)
Sos pieczeniowy
Sos ziołowy z musztardą francuską
Sos z grzybów leśnych
sos z sera roquefort
sos z selera naciowego
sos rieslingowy
DESER
Lody waniliowe z gorącym puree malinowym
i bitą śmietaną

BUFET SŁODKI
Mini tiramisu z płatkami świeżej mięty
Mini Panna Cotta
Mini musy owocowe
Mini trufle
Szarlotka z cynamonem
Sernik wiedeński w czekoladowej polewie
Ciasto słonecznikowe
Patera owoców

BUFET PRZEKĄSEK
Pasztet z własnego wyrobu z grzybami
Śledzie w korzennych przyprawach
Śledzie w śmietanie z cebulką i jabłkiem
Łosoś wędzony
Deska serów
Schab nadziewany owocami suszonymi
Rozbef pieczony po angielsku
Plastry pieczonego indyka w sosie miodowo–sezamowym
Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami,
serem grana padano i suszonymi pomidorami
Patera mięs pieczonych
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałata z kawałkami tuńczyka i świeżymi warzywami
Sałatka grecka
Pieczywo
GORĄCA KOLACJA
Tradycyjny Beef Strogonoff z pieczywem
NA ZAKOŃCZENIE
Barszcz czerwony z krokietem mięsnym
NAPOJE
Parzona kawa, wybór herbat, woda mineralna,
soki owocowe, napoje gazowane (Coca-cola, Sprite, Fanta)
ALKOHOL
Wyborowa / Nemiroff 0,5l
lub butelka wina 0,75 l

W PREZENCIE Noc poślubną w Apartamencie dla Pary Młodej, pokrowce na krzesła, zaproszenie o wartości 200 PLN na rocznicową kolację w Restauracji Szafranowy Dwór .

Menu weselne - Wariant 3

389 zł - 389 zł

WARIANT WŁOSKI - 389 PLN OSOBA DOROSŁA

PRZYSTAWKA
Carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą , kaparami,
i parmigiano reggiano
Caprese z włoskich pomidorów z pesto bazyliowym

ZUPA ( DO WYBORU)

Bulion z tortellini
Krem z pieczonych pomidorów z orzeszkami pinii
Włoska zupa cebulowa

DANIE GŁÓWNE

Arrosoto di vitello - włoska pieczeń cielęca
Saltimbocca alla romana - eskalopki z piersi indyczej
Brasato al Barolo – wołowina duszona w czerwonym winie
Pieczona perliczka z szałwią

DODATKI (DO WYBORU)
Risotto z grzybami
Polenta
Pieczone ziemniaki z ziołami
Gnocchi buraczane z nadzieniem mascarpone
I orzechami
Gnocchi ziemniaczane wegańskie

WARZYWA (DO WYBORU)

Gotowany brokuł i kalafior
Insalata mista - sałatka z pomidorów
koktajlowych z kremem balsamicznym

DESER (DO WYBORU)

Włoskie tiramisu
Panna Cotta kawowa
Włoskie lody z puree malinowym na gorąco
PRZEKĄSKI ZIMNE
Deska włoskich wędlin (prosciutto cotto, salami napoli,
prosciutto di parma)

Deska serów włoskich
(mozzarella, gorgonzolla, grana padano, ricotta, mascarpone)

Carpaccio z tuńczyka

Paluchy grissini

Tramezzino - włoskie kanapki

Focaccia z rozmarynem, solą i oliwą
Prosciutto con melone

Caprese

Pizzette

Bruschetta

Oliwki czarne i zielone

Pomidory koktajlowe


KOLACJA (DO WYBORU)
Lasagne bolognese
Gnocchi z płatkami polędwiczki
w sosie borowikowym z rozmarynem

Ravioli z ricottą i szpinakiem

KOLACJA
Krem z papryki z focaccia

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
BEZ LIMITU
Kawa, wybór herbat, woda mineralna,
soki owocowe, napoje gazowane
(Coca-cola, Sprite, Fanta)

ALKOHOL
Karafka włoskiego wina 0,7l l
Butelka wódki Wyborowa lub Nemiroff 0,5l
na osobę

W PREZENCIE OD HOTELU I RESTAURACJI MŁODA PARA OTRZYMUJE: Noc poślubną w Apartamencie dla Pary Młodej, pokrowce na krzesła, zaproszenie o wartości 200 PLN na rocznicową kolację w Restauracji Szafranowy Dwór .

Dodatkowe opcje

18 zł - 45 zł

STÓŁ WIEJSKI 25 PLN/ osoba
Pasztet własnego wyrobu
Kiełbasa wędzona
Smalec ze skwarkami
Ogórki małosolne
Sałatka jarzynowa
Marynaty domowe: papryka, pieczarki, korniszony,
grzybki
Chleb wiejski

GRILL PATIO* 45 PLN / osoba
Szaszłyk drobiowy
Karczek
Kaszanka
Kiełbasa śląska
Sałatka z kapusty pekińskiej
Chleb wiejski
*W SEZONIE

TORT WESELNY
Z SZAFRANOWEJ CUKIERNI 18 PLN / osoba
Kompozycje smakowe oraz kształt i wielkość ustalana indywidualnie


BUFET CANDY BAR 25 PLN / osoba
Mini tiramisu z płatkami świeżej mięty
Mini Panna Cotta
Mini musy owocowe
Mini trufle
Babeczki z owocami i bitą śmietaną
Babeczki z kajmakiem
Babeczki Rafaello

PUDEŁKO PREZENTOWE
Z CIASTEM WESELNYM 20 PLN / OSOBA
Trzy rodzaje - sernik wiedeński, szarlotka i ciasto czekoladowe

Menu weselne - Wariant 4

429 zł - 429 zł

WARIANT DIAMENTOWY - 429 PLN OSOBA DOROSŁA

APERITIF
Toast winem musującym,
Bezalkoholowe wino musujące dla Najmłodszych

PRZYSTAWKA ( DO WYBORU)
Carpaccio z marynowanego buraka
z serem feta i rukolą
Plastry indyka w sosie sojowo-sezamowym z grzanką
Capresse z pesto bazyliowym i grzanką

ZUPA ( DO WYBORU)
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem serowy z diablotką francuską
Krem z grzybów leśnych z grzanką razową
Krem z kalafiora z prażonym słonecznikiem

MIĘSA
Rolada śląska
Sztufada wołowa szpikowana słoniną na dziko
Policzki wołowe w sosie własnym
Pieczone udko z kaczki
Cielęcina duszona w warzywach z nutą rozmarynu
Medaliony z polędwiczki wieprzowej przekładane
wędzonką i szałwią
Tradycyjny kotlet schabowy
Kotlet po szwajcarsku
Filet z indyka zapieczony z pieczarkami
i wędzonym boczkiem
Filet z łososia z żurawiną w pomarańczach
Filet z dorsza w ziołowej kruszonce

DODATKI (TRZY DO WYBORU)
Kluski śląskie
Frytki steak house
Ziemniaki pieczone z boczkiem i cebulką
Ziemniaki glazurowane masłem i koperkiem
Ziemniaki gratin z pieczarkami
Placuszki rostii
Ryż z warzywami sezonowymi
Szafranowe kaszotto z cukinią i pomidorem suszonym

WARZYWA
Kapusta czerwona zasmażana boczkiem
Kiszona kapusta zasmażana z suszonymi pomidorami
Buraczki z jabłkiem i chrzanem
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchwi i mandarynek
Sałata z jogurtowym dresingiem
Warzywa na parze

SOSY (TRZY DO WYBORU)
Sos pieczeniowy
Sos ziołowy z musztardą francuską
Sos z grzybów leśnych
Sos z sera roquefort
Sos z selera naciowego
Sos rieslingowy

DESER
Mini beza Pavlova z owocami leśnymi, kremem adwokatowym
i świeża miętą

BUFET SŁODKI
Mini tiramisu z płatkami świeżej mięty
Mini Panna Cotta
Mini musy owocowe
Mini trufle
Szarlotka z cynamonem
Sernik wiedeński w czekoladowej polewie
Ciasto słonecznikowe
Patera owoców
Fontanna czekoladowa

BUFET PRZEKĄSEK ZIMNYCH
Pasztet z grzybami własnego wyrobu
Śledzie w korzennych przyprawach
Śledzie w śmietanie z cebulką i jabłkiem
Łosoś wędzony
Deska serów
Schab nadziewany owocami suszonymi
Rozbef pieczony po angielsku
Plastry pieczonego indyka w sosie miodowo–sezamowym
Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami,
serem grana padano i suszonymi pomidorami
Mięsa pieczonych
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałata z kawałkami tuńczyka i świeżymi warzywami
Sałatka grecka
Pieczywo

KOLACJA
Beef Strogonoff z pieczywem

NA ZAKOŃCZENIE
Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i pieczywem

NAPOJE
Parzona kawa, wybór herbat, woda mineralna,
soki owocowe, napoje gazowane ( Coca-cola, Sprite, Fanta)

NIELIMITOWANE NAPOJE ALKOHOLOWE
Wódka Wyborowa /ub Nemiroff
Wino
Piwo Żywiec

W PREZENCIE PARA OTRZYMUJE: Noc poślubną w Apartamencie dla Pary Młodej, pokrowce na krzesła, zaproszenie o wartości 200 PLN na rocznicową kolację w Restauracji Szafranowy Dwór.

Opinie - Hotel Szafran

5

4 opinie

Dodaj opinię

Obsługa

Oferta

Wygląd sali

Ceny

Atmosfera

AO

Aleksandra O

W minioną sobotę 14.09.2019 r. mieliśmy przyjemność bawić się na naszym weselu w Hotelu Szafran, na sali Szafran I. Za organizację i koordynację odpowiedzialny był Pan Wojciech Bartosz. Wszystko było IDEALNE! Piękna aranżacja sali, genialne jedzenie w ogromnych ilościach...wszystko dopięte na ostatni guzik. Ze szczerego serca polecamy! Pan Wojciech zadbał o wszystko, doradzał, o nic nie musieliśmy się martwić. Polecamy wszystkim, którzy marzą o weselu bez zmartwień :)! Ola i Artur.

4 lata temu

KT

Klaudia T

Był to najlepszy wybór. Oferta była bardzo atrakcyjna, nie musieliśmy się martwić o szczegóły. Obsługa na medal, wszyscy byli bardzo pomocni. Jedzenie przepyszne, goscie byli zadowoleni. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem!

6 lat temu

K

Karolina

Wyśmienite jedzenie, w dodatku pięknie podane, perfekcyjna obsługa kelnerska, wspaniale przygotowane pokoje i apartament - wszystko dopięte na ostatni guzik. My, jak i goście, jesteśmy zachwyceni i z chęcią przeżylibyśmy ten dzień jeszcze raz.

7 lat temu

LA

Lilianna A

Bardzo profesjonalne podejście do organizacji wesela w każdej kwestii. Serdecznie polecam

7 lat temu

Pytania i odpowiedzi

Od jak dawna współpracujesz z Parami Młodymi?

od 2006 roku.

Jakie pytania Pary Młode zadają Ci najczęściej? Co odpowiadasz?

Oferty alkoholowej

Z jakim wyprzedzeniem Młoda Para powinna zarezerwować u Was termin?

Półrocznym, czasem rocznym.

Czy można umówić się wcześniej na obejrzenie sali weselnej oraz degustację menu?

Wręcz obowiązkowo ;-)

Kiedy ustalacie z Parą Młodą szczegóły dotyczące wesela?

Wsłuchujemy się w wyrażane potrzeby i oczekiwania Młodej Pary od pierwszego spotkania

W jakim stylu przeważnie Młode Pary organizują u Was wesela?

Większość stawia na styl tradycyjny.

Kontakt - Hotel Szafran

Hotel Szafran

Usługodawca nie przekazał nam informacji, czy prowadzi działalność gospodarczą.

Będzińska 82 41-250 Czeladź

Zobacz sale weselne w Twoim województwie:

Zobacz innych usługodawców w mieście Czeladź: