Anna Samul
Będzińska 82, Czeladź
Restauracja Szafranowy Dwór i Hotel Szafran to przestronne, różnorodne wnętrza, wieloletnie doświadczenie, autorska kuchnia, kompetentny personel, otwartość na potrzeby Gości.
To miejsce w którym mieszają się style i łączą gatunki, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zapraszamy do kontaktu. Wybierzemy dogodny dla Państwa termin spotkania, podczas którego przy wspólnym stole i aromacie kawy podzielicie się z nami wizją Waszego wesela marzeń.
„O miłości wiemy niewiele. Z miłością jest jak z gruszką.
Gruszka jest słodka i ma kształt.
Spróbujcie zdefiniować kształt gruszki”
Andrzej Sapkowski
349 zł - 429 zł
260
od 30 do 300
3
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Grill
Klimatyzacja
Kuchnia
Nocleg
Ogród
Parking
Patio
Teren zamknięty
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Hotel na wesele
Restauracja na wesele
Sala bankietowa
STYL SALI
Wesele w stylu retro
Wesele w stylu rustykalnym
349 zł - 349 zł
Powitanie chlebem i solą
APERITIF
Toast winem musującym,
dla najmłodszych Gości bezalkoholowe wino musujące
ZUPA (DO WYBORU)
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem pomidorowy z kwaśną śmietaną
Krem z kalafiora z prażonym słonecznikiem
Krem brokułowy z serem camembert
i płatkami migdałów
MIĘSA (TRZY DO WYBORU)
Rolada śląska
Sztufada wołowa szpikowana słoniną na dziko
Policzki wołowe w sosie własnym
Pieczone udko z kaczki
Roladka z indyka faszerowana cielęciną i grzybami
Cielęcina duszona w warzywach z nutą rozmarynu
Medaliony z polędwiczki wieprzowej
przekładane wędzonką i szałwią
Tradycyjny kotlet schabowy
Kotlet po szwajcarsku
Filet z indyka zapiekany z pieczarkami i wędzonym boczkiem
Schab po sztygarsku
Filet z dorsza w ziołowej kruszonce
DODATKI (TRZY DO WYBORU)
Kluski śląskie
Frytki steak house
Ziemniaki pieczone z boczkiem i cebulką
Ziemniaki glazurowane masłem i koperkiem
Ziemniaki gratin z pieczarkami
Placuszki rostii
Ryż z warzywami sezonowymi
Szafranowe kaszotto z cukinią i pomidorem suszonym
WARZYWA (TRZY DO WYBORU)
Zasmażana czerwona kapusta z boczkiem
Zasmażana kiszona kapusta z suszonymi pomidorami
Buraczki z jabłkiem i chrzanem
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchwi i mandarynek
Mix sałat z jogurtowym dresingiem
Warzywa na parze
SOSY (DWA DO WYBORU)
Sos pieczeniowy
Sos ziołowy z musztardą francuską
Sos z grzybów leśnych
Sos z sera roquefort
Sos z selera naciowego
Sos rieslingowy
DESER
Lody z sosem karmelowym i owocami
BUFET SŁODKI
Szarlotka z cynamonem
Sernik wiedeński w czekoladowej polewie
Ciasto czekoladowe z gruszką
BUFET PRZEKĄSEK ZIMNYCH
Pasztet własnego wyrobu wypiekany w kamionce
Śledzie w korzennych przyprawach
Śledzie w śmietanie
Torcik z musem łososiowym
Jajka faszerowane pikantnymi pastami
Deska serów
Tymbaliki drobiowe serwowane na plastrach cytryny
Patera mięs pieczonych
Galantyna drobiowa
Patera wędlin
Sałatka makaronowa z brokułem i prażonym słonecznikiem
Sałatka z wędzonym kurczakiem i makaronem ryżowym
Sałata z kawałkami tuńczyka i świeżymi warzywami
serwowana w stylu hiszpańskim
Pieczywo
KOLACJA
Fileciki Mignom z polędwiczki wieprzowej, zawijane boczkiem, opiekanymi ziemniakami
i marchewką
NA ZAKOŃCZENIE
Bogracz węgierski podawany z lanymi kluseczkami
NAPOJE
Parzona kawa, wybór herbat
woda mineralna, napoje niegazowane
ALKOHOLE
Wódka Wyborowa lub butelka wina 0,75 l
W PREZENCIE OD HOTELU I RESTAURACJI MŁODA PARA OTRZYMUJE:
Noc poślubną w Apartamencie dla Pary Młodej.,
dekorację kwiatową stołów, pokrowce na krzesła.
389 zł - 389 zł
WARIANT ZŁOTY - 389 PLN OSOBA DOROSŁA
APERITIF
Toast winem musującym
Dla najmłodszych Gości bezalkoholowe wino musujące
PRZYSTAWKA
Carpaccio z marynowanego buraka
z serem feta i rukolą
Plastry indyka w sosie sojowo-sezamowym z grzanką
Capresse z pesto bazyliowym i grzanką
ZUPA (DO WYBORU)
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem serowy z diablotką francuską
Krem z grzybów leśnych z grzanką
Krem z kalafiora z prażonym słonecznikiem
MIĘSA (TRZY DO WYBORU)
Rolada śląska
Sztufada wołowa szpikowana słoniną na dziko
Policzki wołowe w sosie własnym
Pieczone udko z kaczki
Cielęcina duszona w warzywach z nutą rozmarynu
Medaliony z polędwiczki wieprzowej przekładane
wędzonką i szałwią
Tradycyjny kotlet schabowy
Kotlet po szwajcarsku
Filet z indyka zapieczony z pieczarkami i wędzonym boczkiem
Filet z łososia z żurawiną w pomarańczach
Filet z dorsza w ziołowej kruszonce
DODATKI (TRZY DO WYBORU)
Kluski śląskie
Frytki steak house
Ziemniaki pieczone z boczkiem i cebulką
Ziemniaki glazurowane masłem i koperkiem
Ziemniaki gratin z pieczarkami
Placuszki rostii
Ryż z warzywami sezonowymi
Szafranowe kaszotto z cukinią i pomidorem suszonym
WARZYWA (TRZY DO WYBORU)
Zasmażana czerwona kapusta z boczkiem
Zasmażana kiszona kapusta z suszonymi pomidorami
Buraczki z jabłkiem i chrzanem
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchwi i mandarynek
Mix sałat z jogurtowym dresingiem
Warzywa na parze
SOSY (TRZY DO WYBORU)
Sos pieczeniowy
Sos ziołowy z musztardą francuską
Sos z grzybów leśnych
sos z sera roquefort
sos z selera naciowego
sos rieslingowy
DESER
Lody waniliowe z gorącym puree malinowym
i bitą śmietaną
BUFET SŁODKI
Mini tiramisu z płatkami świeżej mięty
Mini Panna Cotta
Mini musy owocowe
Mini trufle
Szarlotka z cynamonem
Sernik wiedeński w czekoladowej polewie
Ciasto słonecznikowe
Patera owoców
BUFET PRZEKĄSEK
Pasztet z własnego wyrobu z grzybami
Śledzie w korzennych przyprawach
Śledzie w śmietanie z cebulką i jabłkiem
Łosoś wędzony
Deska serów
Schab nadziewany owocami suszonymi
Rozbef pieczony po angielsku
Plastry pieczonego indyka w sosie miodowo–sezamowym
Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami,
serem grana padano i suszonymi pomidorami
Patera mięs pieczonych
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałata z kawałkami tuńczyka i świeżymi warzywami
Sałatka grecka
Pieczywo
GORĄCA KOLACJA
Tradycyjny Beef Strogonoff z pieczywem
NA ZAKOŃCZENIE
Barszcz czerwony z krokietem mięsnym
NAPOJE
Parzona kawa, wybór herbat, woda mineralna,
soki owocowe, napoje gazowane (Coca-cola, Sprite, Fanta)
ALKOHOL
Wyborowa / Nemiroff 0,5l
lub butelka wina 0,75 l
W PREZENCIE Noc poślubną w Apartamencie dla Pary Młodej, pokrowce na krzesła, zaproszenie o wartości 200 PLN na rocznicową kolację w Restauracji Szafranowy Dwór .
389 zł - 389 zł
WARIANT WŁOSKI - 389 PLN OSOBA DOROSŁA
PRZYSTAWKA
Carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą , kaparami,
i parmigiano reggiano
Caprese z włoskich pomidorów z pesto bazyliowym
ZUPA ( DO WYBORU)
Bulion z tortellini
Krem z pieczonych pomidorów z orzeszkami pinii
Włoska zupa cebulowa
DANIE GŁÓWNE
Arrosoto di vitello - włoska pieczeń cielęca
Saltimbocca alla romana - eskalopki z piersi indyczej
Brasato al Barolo – wołowina duszona w czerwonym winie
Pieczona perliczka z szałwią
DODATKI (DO WYBORU)
Risotto z grzybami
Polenta
Pieczone ziemniaki z ziołami
Gnocchi buraczane z nadzieniem mascarpone
I orzechami
Gnocchi ziemniaczane wegańskie
WARZYWA (DO WYBORU)
Gotowany brokuł i kalafior
Insalata mista - sałatka z pomidorów
koktajlowych z kremem balsamicznym
DESER (DO WYBORU)
Włoskie tiramisu
Panna Cotta kawowa
Włoskie lody z puree malinowym na gorąco
PRZEKĄSKI ZIMNE
Deska włoskich wędlin (prosciutto cotto, salami napoli,
prosciutto di parma)
Deska serów włoskich
(mozzarella, gorgonzolla, grana padano, ricotta, mascarpone)
Carpaccio z tuńczyka
Paluchy grissini
Tramezzino - włoskie kanapki
Focaccia z rozmarynem, solą i oliwą
Prosciutto con melone
Caprese
Pizzette
Bruschetta
Oliwki czarne i zielone
Pomidory koktajlowe
KOLACJA (DO WYBORU)
Lasagne bolognese
Gnocchi z płatkami polędwiczki
w sosie borowikowym z rozmarynem
Ravioli z ricottą i szpinakiem
KOLACJA
Krem z papryki z focaccia
NAPOJE BEZALKOHOLOWE
BEZ LIMITU
Kawa, wybór herbat, woda mineralna,
soki owocowe, napoje gazowane
(Coca-cola, Sprite, Fanta)
ALKOHOL
Karafka włoskiego wina 0,7l l
Butelka wódki Wyborowa lub Nemiroff 0,5l
na osobę
W PREZENCIE OD HOTELU I RESTAURACJI MŁODA PARA OTRZYMUJE: Noc poślubną w Apartamencie dla Pary Młodej, pokrowce na krzesła, zaproszenie o wartości 200 PLN na rocznicową kolację w Restauracji Szafranowy Dwór .
18 zł - 45 zł
STÓŁ WIEJSKI 25 PLN/ osoba
Pasztet własnego wyrobu
Kiełbasa wędzona
Smalec ze skwarkami
Ogórki małosolne
Sałatka jarzynowa
Marynaty domowe: papryka, pieczarki, korniszony,
grzybki
Chleb wiejski
GRILL PATIO* 45 PLN / osoba
Szaszłyk drobiowy
Karczek
Kaszanka
Kiełbasa śląska
Sałatka z kapusty pekińskiej
Chleb wiejski
*W SEZONIE
TORT WESELNY
Z SZAFRANOWEJ CUKIERNI 18 PLN / osoba
Kompozycje smakowe oraz kształt i wielkość ustalana indywidualnie
BUFET CANDY BAR 25 PLN / osoba
Mini tiramisu z płatkami świeżej mięty
Mini Panna Cotta
Mini musy owocowe
Mini trufle
Babeczki z owocami i bitą śmietaną
Babeczki z kajmakiem
Babeczki Rafaello
PUDEŁKO PREZENTOWE
Z CIASTEM WESELNYM 20 PLN / OSOBA
Trzy rodzaje - sernik wiedeński, szarlotka i ciasto czekoladowe
429 zł - 429 zł
WARIANT DIAMENTOWY - 429 PLN OSOBA DOROSŁA
APERITIF
Toast winem musującym,
Bezalkoholowe wino musujące dla Najmłodszych
PRZYSTAWKA ( DO WYBORU)
Carpaccio z marynowanego buraka
z serem feta i rukolą
Plastry indyka w sosie sojowo-sezamowym z grzanką
Capresse z pesto bazyliowym i grzanką
ZUPA ( DO WYBORU)
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem serowy z diablotką francuską
Krem z grzybów leśnych z grzanką razową
Krem z kalafiora z prażonym słonecznikiem
MIĘSA
Rolada śląska
Sztufada wołowa szpikowana słoniną na dziko
Policzki wołowe w sosie własnym
Pieczone udko z kaczki
Cielęcina duszona w warzywach z nutą rozmarynu
Medaliony z polędwiczki wieprzowej przekładane
wędzonką i szałwią
Tradycyjny kotlet schabowy
Kotlet po szwajcarsku
Filet z indyka zapieczony z pieczarkami
i wędzonym boczkiem
Filet z łososia z żurawiną w pomarańczach
Filet z dorsza w ziołowej kruszonce
DODATKI (TRZY DO WYBORU)
Kluski śląskie
Frytki steak house
Ziemniaki pieczone z boczkiem i cebulką
Ziemniaki glazurowane masłem i koperkiem
Ziemniaki gratin z pieczarkami
Placuszki rostii
Ryż z warzywami sezonowymi
Szafranowe kaszotto z cukinią i pomidorem suszonym
WARZYWA
Kapusta czerwona zasmażana boczkiem
Kiszona kapusta zasmażana z suszonymi pomidorami
Buraczki z jabłkiem i chrzanem
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchwi i mandarynek
Sałata z jogurtowym dresingiem
Warzywa na parze
SOSY (TRZY DO WYBORU)
Sos pieczeniowy
Sos ziołowy z musztardą francuską
Sos z grzybów leśnych
Sos z sera roquefort
Sos z selera naciowego
Sos rieslingowy
DESER
Mini beza Pavlova z owocami leśnymi, kremem adwokatowym
i świeża miętą
BUFET SŁODKI
Mini tiramisu z płatkami świeżej mięty
Mini Panna Cotta
Mini musy owocowe
Mini trufle
Szarlotka z cynamonem
Sernik wiedeński w czekoladowej polewie
Ciasto słonecznikowe
Patera owoców
Fontanna czekoladowa
BUFET PRZEKĄSEK ZIMNYCH
Pasztet z grzybami własnego wyrobu
Śledzie w korzennych przyprawach
Śledzie w śmietanie z cebulką i jabłkiem
Łosoś wędzony
Deska serów
Schab nadziewany owocami suszonymi
Rozbef pieczony po angielsku
Plastry pieczonego indyka w sosie miodowo–sezamowym
Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami,
serem grana padano i suszonymi pomidorami
Mięsa pieczonych
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Sałata z kawałkami tuńczyka i świeżymi warzywami
Sałatka grecka
Pieczywo
KOLACJA
Beef Strogonoff z pieczywem
NA ZAKOŃCZENIE
Kwaśnica z wędzonym żeberkiem i pieczywem
NAPOJE
Parzona kawa, wybór herbat, woda mineralna,
soki owocowe, napoje gazowane ( Coca-cola, Sprite, Fanta)
NIELIMITOWANE NAPOJE ALKOHOLOWE
Wódka Wyborowa /ub Nemiroff
Wino
Piwo Żywiec
W PREZENCIE PARA OTRZYMUJE: Noc poślubną w Apartamencie dla Pary Młodej, pokrowce na krzesła, zaproszenie o wartości 200 PLN na rocznicową kolację w Restauracji Szafranowy Dwór.
5
AO
Aleksandra O
W minioną sobotę 14.09.2019 r. mieliśmy przyjemność bawić się na naszym weselu w Hotelu Szafran, na sali Szafran I. Za organizację i koordynację odpowiedzialny był Pan Wojciech Bartosz. Wszystko było IDEALNE! Piękna aranżacja sali, genialne jedzenie w ogromnych ilościach...wszystko dopięte na ostatni guzik. Ze szczerego serca polecamy! Pan Wojciech zadbał o wszystko, doradzał, o nic nie musieliśmy się martwić. Polecamy wszystkim, którzy marzą o weselu bez zmartwień :)! Ola i Artur.
5 lat temu
KT
Klaudia T
Był to najlepszy wybór. Oferta była bardzo atrakcyjna, nie musieliśmy się martwić o szczegóły. Obsługa na medal, wszyscy byli bardzo pomocni. Jedzenie przepyszne, goscie byli zadowoleni. Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem!
6 lat temu
K
Karolina
Wyśmienite jedzenie, w dodatku pięknie podane, perfekcyjna obsługa kelnerska, wspaniale przygotowane pokoje i apartament - wszystko dopięte na ostatni guzik. My, jak i goście, jesteśmy zachwyceni i z chęcią przeżylibyśmy ten dzień jeszcze raz.
7 lat temu
LA
Lilianna A
Bardzo profesjonalne podejście do organizacji wesela w każdej kwestii. Serdecznie polecam
8 lat temu
Będzińska 82 41-250 Czeladź