 
                    Adam Jabłoński- tel/ Milena Jabłońska- mail
Jaskrowska 14/20 (wjazd od Knauera), Częstochowa
Polecani w tej kategorii
Pokaż więcej
			Wyjątkowe Przyjęcie Weselne jest marzeniem każdej Młodej Pary.
Ten szczególny dzień wymaga więc wyjątkowej oprawy oraz dopracowania najdrobniejszych szczegółów. 
Każdą Młodą Parę traktujemy w sposób indywidualny, wiedząc jak osobisty wymiar ma to wydarzenie. 
Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty, będzie nam niezwykle miło towarzyszyć Państwu w Tym wyjątkowym Dniu!
Do dyspozycji oddajemy Państwu dwie sale: 
Sala Balowa do 130 osób polecana jest głównie na przyjęcia weselne, uroczyste bankiety i wystawne uroczystości. 
Sala Bankietowa do 70 osób polecana jest na mniejsze uroczystości, takie jak: mniejsze wesela, Komunie Święte, chrzciny, urodziny, imieniny, jubileusze. 
Centrum Przyjęć Okolicznościowych "Studnia" zlokalizowane jest na terenie Przedsiębiorstwa Wodociągów w Częstochowie. Usytuowanie w ścisłym centrum Częstochowy, tuż obok Ronda Trzech Krzyży, w sąsiedztwie Alei Wojska Polskiego (Droga Krajowa nr1), zapewnia doskonały dojazd do lokalu.
Na rynku usług gastronomiczno-cateringowych jesteśmy od 2000r. Świadczymy szeroko pojęte usługi od organizacji małych przyjęć okolicznościowych po bankiety, eventy oraz imprezy plenerowe. W ofercie posiadamy obsługę przyjęć weselnych, komunii, chrzcin, spotkań biznesowych oraz szkoleń.
Nasza firma to zgrany i odpowiedzialny zespół, który od lat zajmuje się organizacją oraz obsługą imprez na najwyższym poziomie.
Wspaniała kuchnia, miła i profesjonalna obsługa oraz konkurencyjne ceny to standard naszych usług.
Gwarantujemy, że jesteśmy w stanie sprostać nawet najbardziej wymagającym Klientom.
Wypróbuj nas, a przekonasz się, że będziesz chciał spotkać się z nami przy kolejnych okazjach i uroczystościach.
Zaufanie, jakim obdarzyli nas liczni Klienci to nasze najlepsze referencje.
Serdecznie zapraszamy!
		
170 zł - 300 zł
do 130
2
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Klimatyzacja
Parking
Teren zamknięty
TYP SALI
Dom weselny
Sala bankietowa
STYL SALI
Wesele w stylu glamour
Wesele w stylu romantycznym
170 zł - 220 zł
                                            Uroczyste powitanie Nowożeńców chlebem i solą;
Pierwsze danie (do wyboru):
- Rosół tradycyjny z makaronem
- Krem pomidorowy z bazylią i grzankami
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
Drugie danie- dwie porcje mięsa na osobę (do wyboru: do 100  osób- 3 rodzaje mięsa, 
ponad 100 osób- 4 rodzaje mięsa):
- Filet kalifornijski z piersi kurczaka z boczkiem i śliwką
- Grillowany schab zapiekany boczkiem, cebulą i serem
- Tradycyjny kotlet szwajcarski
- Kotlet de volaille w złocistej panierce
- Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
- Gordon
- Medaliony drobiowe w sosie słodko-kwaśnym
- Tradycyjny kotlet schabowy
Dodatki
- Ziemniaki z koperkiem
- Kluski śląskie
Zestaw surówek
- Surówka z marchwi z ananasem
- Surówka wiosenna z kapusty pekińskiej w sosie vinegrette
- Surówka z selera z rodzynkami
- Surówka z pory w sosie majonezowym
Na ciepło: Kapusta zasmażana na ciepło lub buraczki zasmażane
I kolacja
	Beef Strogonow z chrupiącą bagietką 	lub 	zupa gulaszowa z kluseczkami;
II kolacja
	Faszerowane udka z kurczaka 		lub 	szaszłyk drobiowy;
Do wyżej wymienionych dań do wyboru: frytki, dufinki lub księżyce ziemniaczane;
III kolacja
      Flaki wołowe 				lub 	chili con carne;
IV kolacja 
      Barszcz czerwony z uszkami		lub 	żurek z białą kiełbasą i jajkiem;
Zimna płyta:
1. Schab pieczony marynowany;
2. Boczek pieczony w ziołach;
3. Faszerowany schab ze śliwką i morelą lub suszonymi pomidorami;
4. Karczek wieprzowy pieczony w ziołach;
5. Tymbaliki z szynki z nadzieniem jajeczno-chrzanowym;
6. Indyk pieczony;
7. Ozorek z jajkiem przepiórczym;
8. Galaretka z kurczaka;
9. Jajka nadziewane mix (z majonezem, kawiorem, wędzonym łososiem);
10. Śledź tradycyjny w oleju z cebulą lub po japońsku;
11. Śledź po kaszubsku 		lub 	po meksykańsku;
12. Sałatka grecka			lub 	sałatka gyros;
13. Sałatka nicejska z tuńczykiem 	lub 	sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem;
14. Pomidor przekładany mozarellą w sosie pesto;
15. Koreczki z zielonego ogórka szprycowane białym serem;
16. Marynaty: pieczarki, papryka, ogórek.
Napoje: 	Kawa z ekspresu (bez ograniczeń);
		Herbata (różne smaki, bez ograniczeń);
		Woda niegazowana z cytryną i miętą;
Desery:	Ciasto (150g na osobę);
Dodatki:  Pieczywo, śmietanka do kawy, cytryna;
                                        
200 zł - 250 zł
                                            Uroczyste powitanie Nowożeńców chlebem i solą;
Obiad:
Pierwsze danie (do wyboru):
1. Rosół królewski z makaronem;
2. Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym;
3. Aksamitny krem pomidorowy z mozarellą i bazylią; 
2. Drugie danie- dwie porcje mięsa na osobę (4 rodzaje mięsa do wyboru):
a. Filet kalifornijski z piersi kurczaka z boczkiem i śliwką;
b. Sakiewka mnicha w sosie grzybowym;
c. Tradycyjny kotlet szwajcarski;
d. Kotlet de volaille w złocistej panierce;
e. Pieczeń wieprzowa w sosie własnym;
f. Gordon (filet z piersi kurczaka faszerowany szynką i serem);
g. Roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami;
h. Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami po parysku lub panierowany;
Dodatki: 	Ziemniaki z koperkiem;
		        Kluski śląskie;
		        Talarki ziemniaczane;
Zestaw surówek (trzy do wyboru):
a. Surówka z marchwi z ananasem;
b. Surówka wiosenna z kapusty pekińskiej w sosie vinegrette;
c. Surówka z selera z rodzynkami;
d. Surówka z pory w sosie majonezowym;
e. Surówka z czerwonej kapusty;
Na ciepło: 	Jedno do wyboru: kapusta zasmażana, buraczki zasmażane, marchewka z groszkiem;
Dania gorące:
I kolacja
	Beef Strogonow z chrupiącą bagietką		 lub 	pikantna zupa węgierska;
II kolacja
	Zestaw grillowanych mięs (karczek, schab, filet) lub 	szaszłyk drobiowy;
Do wyżej wymienionych dań do wyboru: frytki, dufinki lub księżyce ziemniaczane.
III kolacja
	Flaki wołowe					lub	chili con carne;
IV kolacja
	Pstrąg z rusztu					lub	łosoś z rusztu;
V kolacja
	Barszcz czerwony z pasztecikiem		lub	żurek z białą kiełbasą i jajkiem;
Zimna płyta:
1. Schab pieczony marynowany;
2. Boczek pieczony w ziołach;
3. Faszerowany schab ze śliwką i morelą lub suszonymi pomidorami;
4. Karczek wieprzowy pieczony w ziołach;
5. Tymbaliki z szynki z nadzieniem jajeczno-chrzanowym;
6. Indyk pieczony;
7. Ozorek z jajkiem przepiórczym;
8. Galaretka z kurczaka;
9. Jajka nadziewane mix (z majonezem, kawiorem, wędzonym łososiem);
10. Śledź tradycyjny w oleju z cebulą lub po japońsku;
11. Śledź po kaszubsku lub po meksykańsku;
12. Sałatka grecka lub sałatka gyros;
13. Sałatka nicejska z tuńczykiem lub sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem;
14. Pomidor przekładany mozarellą w sosie pesto;
15. Koreczki z zielonego ogórka szprycowane białym serem;
16. Marynaty: pieczarki, papryka, ogórek, oliwki;
17. Tatar z polędwicy wołowej;
Desery:	Ciato (różne rodzaje, 150g na osobę);
		Owoce (różne rodzaje);
Napoje: 	Kawa z ekspresu (bez ograniczeń);
		Herbata (różne smaki, bez ograniczeń);
		Woda niegazowana z cytryną i miętą;
		Woda gazowana;
Dodatki: Pieczywo, śmietanka do kawy, cytryna;
                                        
230 zł - 280 zł
                                            Uroczyste powitanie chlebem i solą;
Pierwsze danie:
1. Rosół królewski z makaronem;
2. Rosół królewski z knelkami;
3. Rosół królewski z litewskimi kołdunami;
4. Aksamitny krem borowikowy; 
Drugie danie- dwie porcje mięsa na osobę, 4 rodzaje:
a. Kotlet de volaile z masłem i serem;
b. Pierś z kurczaka w migdałach;
c. Grillowany filet z oscypkiem i żurawiną;
d. Polędwiczki wieprzowe faszerowane podawane z kaszą i sosem z zielonego pieprzu;
e. Sakiewka mnicha w sosie grzybowym;
f. Pstrąg w ziołowej panierce;
g. Rolada wieprzowa faszerowana mięsem mielonym i ogórkiem kiszonym;
h. Kotlet po szwajcarsku;
i. Pieczeń wieprzowa w sosie własnym;
Dodatki: Ziemniaki z koperkiem;
		Kluski śląskie;
		Talarki ziemniaczane;
Zestaw surówek (4 do wyboru);
Na ciepło: (jedno)	
buraczki kandyzowane, marchewka kandyzowana, kapusta zasmażana, buraczki zasmażane;
Dania gorące:
I kolacja
	Strogonof z chrupiącą bagietką 		lub	 kociołek myśliwego z chrupiącą bagietką;
II kolacja
	Żeberka pieczone w miodzie oraz golonka pieczona na kapuście (pół na pół);
	lub 	szaszłyki drobiowe oraz udka faszerowane (pół na pół);
	lub 	udziec pieczony z ziemniakami z pieca z sosoem luternica;
	Do wyboru: frytki, dufinki lub księżyce ziemniaczane.
III kolacja
	Pieczona pierś z kaczki podawana z ziemniakami rostii lub kaszą (do wyboru) 
	i glazurowanymi buraczkami;
	lub 	łosoś pieczony z brązowym ryżem polany sosem szafranowym;
IV kolacja
	Barszczyk różany z pasztecikiemlub krokietem		lub 	żurek z białą kiełbasą i jajkiem;
Zimna płyta:
1. Schab pieczony marynowany;
2. Boczek pieczony w ziołach;
3. Faszerowany schab ze śliwką i morelą lub suszonymi pomidorami;
4. Karczek wieprzowy pieczony w ziołach;
5. Tymbaliki z szynki z nadzieniem jajeczno-chrzanowym;
6. Indyk pieczony;
7. Galaretka z ozorka z jajkiem przepiórczym;
8. Galaretka z kurczaka;
9. Jajka nadziewane mix (z majonezem, kawiorem, wędzonym łososiem);
10. Śledź tradycyjny w oleju z cebulą lub po japońsku;
11. Śledź po kaszubsku lub po meksykańsku;
12. Sałatka grecka lub sałatka gyros;
13. Sałatka nicejska z tuńczykiem lub sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem;
14. Pomidor przekładany mozarellą w sosie pesto;
15. Koreczki z zielonego ogórka szprycowane białym serem;
16. Tatar z polędwicy wołowej;
17. Sakiewki z łososia;
Bufet słodki:	
	Panna cotta z musem truskawkowym;
	Mus czekoladowy z kandyzowaną wisienką;
	Galaretki owocowe;
	Ciasta (różne rodzaje, 200g na osobę);
	Owoce (różne rodzaje);
Napoje: 	
	Kawa z ekspresu (bez ograniczeń);
	Herbata (różne smaki, bez ograniczeń);
	Napoje firmy Coca-Cola oraz soki (bez ograniczeń na miejscu);
	Woda niegazowana z cytryną i miętą (bez ograniczeń na miejscu);
	Woda gazowana (bez ograniczeń na miejscu);
                                        
4.76
DK
Dariusz K
Nie polecam. Wynajmują sale firmie, która naciąga na garnki starsze osoby.
3 lata temu
MI
Milka I
Nasze wesele- jedyne w swoim rodzaju, zorganizowane od A do Z tak jak sobie wymarzyliśmy!
7 lat temu
KN
Kasia N
Wyglad sali jest bardzo ladny, jedzenie bylo dobre. Zdecydowanie polecam ?
5 lat temu
Źródło: FacebookDW
Damian W
Dziękuję za wspaniałe zorganizowanie chrzcin. Z całą pewnością będę Państwa polecał znajomym i rodzinie :) Wszystko były dopiete na ostatni guzik. Wystrój sali przeszedł moje oczekiwania. Każdy z gości czuł się wyjątkowo. Nie musiałem prosić o cokolwiek ponieważ wzystskie posiłki oraz tort wchodziły równo z godziną na jaką były zaplanowane. Gorąco polecam!!
6 lat temu
Źródło: FacebookUT
Ula T
obsługa wesela na sali @studnia centrum przyjęć okolicznościowych to 100% profesjonalizmu. Jako Panna Młoda nie musiałam się o nic martwić wszystko było na top top. Jedzenie jak zawsze bardzo smaczne, goście również byli zadowoleni. Polecam w 100% . Sala jest przepiękna
6 lat temu
Źródło: FacebookMC
Michał C
Pisze to jako Pan Młody który miał przyjemność organizować wesele w Studni. Było tak super że brak nam słów aby to opisać, od jedzenia po kwestie organizacyjne. Pan Zbyszek jest naprawdę słowny! Jak mówił tak było czyli pełna klasa. Jedzenie było przepyszne i wykwintne, zdecydowaliśmy się na pakiet Platinum, i naprawdę było warto i każdemu serdecznie go polecam! Chciałbym podziękować całej obsłudze za profesjonalny serwis podczas wesela, dzięki Wam naprawdę poczułem się ze jest to nasz dzień!. Słodki stół zrobił furorę wpośród gości, każdy chętnie jadł nie tylko oczami bo wyglądało wszystko jak naprawdę dobrej belgijskiej cukierni lecz jadł ze smakiem wyszukane deserowe wariacje! Dziękuję całej kuchni za tak przepyszne dania, które pojawiały się na naszych stołach. Michał i Martyna 10 sierpień :) ❤️????
6 lat temu
Źródło: FacebookWH
Wanda H
Atmosfera, poziom.,profesjonalizm, wystrój, miła obsługa. Zdecydowanie godne polecenia.
6 lat temu
Źródło: FacebookJaskrowska 14/20 (wjazd od Knauera) 42-202 Częstochowa
Poniedziałek
09:00 -17:00
Wtorek
09:00 -17:00
Środa
09:00 -17:00
Czwartek
09:00 -17:00
Piątek
09:00 -17:00
Sobota
09:00 -17:00
Niedziela
09:00 -17:00
Biuro czynne od poniedziałku do piątku w godzinach 15-17. Pozostałe- prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny 601 888 342.