Alicja Rymaszewska Paszek
Francuska 184, Katowice
Alicja Rymaszewska Paszek
Jestem online. Porozmawiajmy ;)
Jeśli szukasz miejsca na oryginalne i nieszablonowe przyjęcie weselne - Bocconcini to miejsce dla Ciebie.
Ugościmy Was najlepszymi włoskimi przysmakami, których wspomnienie pozostanie z Wami na długo a także zapewnimy wspaniałą atmosferę włoskiego stołu.
Specjalnie dla Was przygotujemy selekcję włoskich win oraz opiekę sommeliera, który dopasuje wina do wybranych przez Was włoskich specjałów.
Nasz cukiernik przygotuje dla Was piękny i zwalający z nóg Tort oraz stół ze słodkimi przysmakami.
Będziecie mogli również uzupełnić weselną ucztę o stół z tortem z najlepszymi włoskimi serami, wędlinami, oliwami, selekcją octów balsamicznych, włoskich marynat i selekcją pieczywa oraz spektakularny tort z kręgów sera.
USTAWIENIE STOŁÓW
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Klimatyzacja
Kuchnia
Ogród
Parking
Patio
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Restauracja na wesele
STYL SALI
Wesele w stylu boho
Wesele w stylu industrialnym
Wesele w stylu modern
Wesele w stylu romantycznym
Wesele w stylu rustykalnym
Wesele w stylu vintage
350 zł - 550 zł
Cicchetti:
Małe weneckie kanapeczki w towarzystwie Prosecco
(4 rodzaje)
Wersja VIP: Ostrygi z szalotką i octem winnym
Zupa: Sezonowa zupa krem (np. krem ze szparagów z chipsem z pancetty)
Wersja VIP: Tortellini in Brodo – Bulion z małymi pierożkami z prosciutto Crudo di Parma i Parmigiano Reggiano DOP
Pasta:
Spaghetti Aglio Olio e peperoncino z krewetkami lub Penne alla Trapanese (pomidory/migdały bazylia/czosnek)
Wersja VIP: Linguine z homarem i krewetkami
Ciepłe talerzyki:
- Biodrówka jagnięca/ gorczyca lub Kurczak pieczony/’Nduja
‐ Dorada pieczona / masło/ wino/ kapar / pomidory lub Łosoś pieczony/ bulion ze skorupiaków
‐ Mule marinara lub Mule / gorgonduja
- Kapusta pieczona/ wege nduja/ gorgonzola/ szalotka/ oliwa cytrynowa lub Kotlet z bakłażana / pomidory
Dodatki:
Do wyboru 4
- Kompozycja warzywa sezonowych/ emulsja maślano- ziołowa
- Brukselka/ Grana padano
- Caponata
- Fasolka szparagowa* / pomarańcze/ migdały
- Kompozycja sałat/ dressing/ pomidory / pestki
- Pieczone ziemniaki / zioła
- Puree sezonowe *
- Gnocchi/ sezonowe pesto*
Wersja VIP:
- Cotolette milanesse/ anchois/ kapar/ Grana padano
- Polędwica wołowa sous vide / demi glace truflowy
Dolce:
Cannoli Siciliani
Wersja VIP: Cannoli Siciliani Pistacjowe
Małe talerzyki
- Ozór z jalowki / tunczyk/ kapar/ cytryna
- Burrata sezonowa
- Carpaccio z gruszki/gruszka/ orzech włoski/ gorgonzola/ rucola/ oliwa cytrynowa
-Alici marinati: marynowane anchois/ straciatella/ pomarancze / olej peperoncino
- Fritto misto: kalmar/ krewetka/ sardynki / aioli cytrynowe
Wersja VIP:
- Carpaccio z polędwicy wołowej/ rucola/ Grana padano/ majonez truflowy/ karczochy
- Carpaccio z ośmiornicy/ fenkuł/pomarańcze / peperoncino
Live cooking:
Przygotowywany na żywo makaron Cacio e pepe w płonącym kręgu sera.
Wersja VIP :
Przygotowywane na żywo Risotto z Prosecco, gorgonzolą i truflami
1500 zł - 2200 zł
SŁODKI STÓŁ
95 szt. – 1500 zł
10 szt słoiczki panna cotta biała czekolada/truskawka/prosecco
20 szt trufla biała i mleczna czekolada/migdał /pomarańcza
10 szt ptyś orzech laskowy/czarna porzeczka
10 szt monoporcja tiramisu
10 szt torta al limone cytryny/limoncello/beza
10 szt Babá al rum babeczki/rum/krem waniliowy
10 szt Pavlova beza/mango/marakuja
120 szt. 2200 zł
15 szt kwaśne galaretki malina/campari
20 szt trufla biała i mleczna czekolada/migdał /pomarańcza
10 szt ptyś orzech laskowy/czarna porzeczka
10 szt monoporcja tiramisu
10 szt torta al limone cytryny/limoncello/beza
10 szt Babá al rum babeczki/rum/krem waniliowy
10 szt Pavlova beza/mango/marakuja
12 szt Torta alla nonna z orzechami piniowymi
15 szt makaroników
12 szt sernik
35 zł - 85 zł
DLA DZIECI
Serwowane porcjowo
Makaron z sosem pomidorowym
Kotleciki z frytkami i brokułem
Lody śmietankowe z owocami leśnymi
35 zł - 40 zł
TORT WESELNY
1. Straciatella/truskawka/ciemny biszkopt czekoladowy (financier) - 35 zł/os
- mus straciatella
- galaretka truskawkowa
- mus truskawkowy
- ciemny biszkopt
2. Pistacja/malina/jasny biszkopt (financier) -40 zł/os
- mus pistacja
- galaretka malinowa
- mus malinowy
- jasny boszkopt
3. Czekolada/porzeczka/ciemny biszkopt (financier) - 35 zł/os
- mus czekoladowy
- galaretka porzeczkowa
- mus porzeczkowy
- ciemny biszkopt
4. Biała czekolada/cytryna/limoncello/jasny biszkopt (financier) - 40 zł/os
- mus biała czekolada
- galaretka cytrynowa/limoncello
- mus cytrynowy
- jasny biszkopt
figurka na torcie od 50 zł
* Oferta zależna od sezonu. Ustalana indywidualne na 4 tygodnie przed uroczystością.
Stół Sommeliera
Selekcja 12 win indywidualnie dobrana do Waszych gustów oraz obługa sommeliera w trakcie przyjęcia zapewnią niezapomnianą atrakcję w trakcie przyjęcia.
WŁOSKI STÓŁ – wyceniany indywidualnie
Tort serowy: Montasio DOP
trzypiętrowy tort składający się z całych kręgów sera, Pecorino al Tartufo – owczy ser z dodatkiem trufli z Toskanii, Vento d’estate – intesywny i pikantny krowi ser dojrzewający z sianie i letnich ziołach z okolic Wenecji oraz kultowi krowi ser Montasio DOP z włoskich dolomitów o kremowym maślanym smaku.
Selekcja wędlin: San Daniele DOP, Mortadela IGP, Salame Milano IGP, Salame Finocchiona, Ventricina Piccante, Bresaola Punta d’Anca, Fiocco di Sauris, Salame Bocconcini, Porchetta Trevisana
Selekcja włoskich marynat: oliwki, suszone pomidory, karczochy, papryczki, cebulki w occie balsamicznym
Selekcja pieczywa: focaccia, grissini, crostini
Selekcja oliwy z oliwek: Oliwa Extra Vergine di Olive z trzech różnych odmian Oliwek, każda charkteryzuje się zupełnie innym smakiem.
Selekcja octów balsamicznych: Aceto Balsamico di Modena 12 letnie, Malinowy ocet Balsamiczny, Truflowy Ocet Balsamiczny.
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięFrancuska 184 40-028 Katowice
49 km od Bielsko-Białej
22 km od Bytomia
62 km od Częstochowy
28 km od Gliwic