Ewa Betka
Mariana Hemara 1, Gdańsk
Ewa Betka
Eliksir to idealne miejsce jeśli szukasz nietuzinkowego, innego niż wszystkie lokalu, aby uczcić ten wyjątkowy dzień!
To co nas wyróżnia to przede wszystkim niepowtarzalny klimat, eleganckie i ciepłe wnętrza, najwyższa jakość naszej kuchni i baru oraz kompleksowa obsługa.
Oprócz organizacji przyjęcia, zapewniamy również:
- kwiaty oraz dekoracje kwiatowe
- transport Gości
- muzykę na żywo / Dja
- tort weselny
Posiadamy również bardzo różnorodną ofertę atrakcji jak np. pokazy kuchni i baru molekularnego, live cooking, degustacje cygar, i wiele innych.
Zaledwie 300m od naszego lokalu znajduje się również baza noclegowa - Hotel Smart.
W Eliksirze jesteśmy w stanie zorganizować:
- zasiadane obiady weselne do 74 osób
- przyjęcia weselne z parkietem do 74 osób
- przyjęcia koktajlowe (standing party bez parkietu) do 110 osób
Nasza kuchnia oraz bar zostały wielokrotnie nagrodzone w wielu konkursach, z których najważniejszymi są:
- wyróżnienie przez żółty przewodnik Gault & Millau
- nagroda dla najlepszego „Gastro Baru” w konkursie Bar Roku 2017
99 zł - 169 zł
USTAWIENIE STOŁÓW
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Klimatyzacja
Kuchnia
Ogród
Parking
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Restauracja na wesele
149 zł - 149 zł
Menu zasiadane I
Krem z palonego kalafiora z orzechami włoskimi i tartą skórką cytryny
Polędwiczka wieprzowa z sosem pieprzowym, ziemniakami gratin,
warzywami i karmelizowaną marchewką
lub
Smażony na maśle dorsz atlantycki z sosem beurre blanc z cassoulet z fasoli i pomidora
Eton mess z owocami leśnymi i karmelem aromatyzowanym rumem
179 zł - 179 zł
Menu II
Tatar z wołowiny z Pniew z pieczywem własnej produkcji
Krem z palonego kalafiora z orzechami włoskimi i tartą skórką cytryny
Noga kaczki sous-vide z ciastkiem z czerwonej kapusty i sosem Jacqueline
lub
Łosoś marynowany w trawie cytrynowej i świeżym tymianku gotowany metodą sous-vide, podany na komosie ryżowej z warzywami
Mus z białej czekolady aromatyzowany zieloną herbatą z owocami w czerwonym winie
219 zł - 219 zł
Menu III
Delikatny pasztet z kaczej wątróbki z jabłkowym chutney, żurawiną i rozmarynem
Krem z sera Radamer z karmelizowaną wołowiną i palonym porem
Policzek wołowy podawany z maślanym puree ziemniaczanym , puree z dyni i warzywami korzennymi
lub
Okoń morski smażony na maśle z soczewicą beluga, pianą bearnaise i grillowaną młodą rzymską sałatą
Tarta creme brûlée z sosem malinowym
5
AF
Agnieszka F
W tym miejscu wspaniałe jest indywidualne podejście do każdego gościa. Pani Ewa właściwie zajęła się prawie całą organizacją, a my nie musieliśmy o niczym pamiętać. Fantastyczne jedzenie, bardzo duże porcje, wspaniała obsługa. Polecam każdemu, kto szuka czegoś wyjątkowego.
3 lata temu
Mariana Hemara 1 80-280 Gdańsk
19 km od Gdyni