Czego szukasz?
Kuchnia kociewska nie jest jednolita. W każdym regionie Kociewia jadłospis wygląda inaczej. U nas nad Wisłą królują swojskie wyroby - mięsa, wędliny, pasztety. Pieczywo wypiekane u nas na miejscu jest gwiazdą restauracji Gościniec nad Wisłą. Posiadamy własną wędzarnię, dzięki czemu możemy naszym gościom zaproponować swojskie wyroby. W restauracji serwujemy staropolski żur, golonkę z pasącego się nad brzegiem Wisły warchlaka, czy tradycyjny kotlet schabowy na smalcu smażony. Łącząc te potrawy z kociewskimi dodatkami jak zasmażana kapusta z grzybami czy tak zwane ziemniaki szarpane (puree) z boczkiem tworzymy smaczne oraz syte potrawy, które wyróżniają nas w okolicy. Nasi Goście wychodzą od nas zadowoleni i najedzeni. W naszej karcie menu nie brakuje również kuchni z międzynarodowymi elementami. Owoce morza, zupa tajska czy byczy burger gościńca sprawiają, iż jesteśmy w stanie zadowolić nawet najbardziej wymagających gości. Całokształt zapewnia nam stałych Gości oraz popularność w naszym regionie.
Wesele to nie tylko Młoda Para i Goście, to cały sztab ludzi, który dba o to, aby ten dzień był wyjątkowy i niezapomniany. Na min. 30 dni przed planowaną datą uroczystości Młoda Para spotyka się z opiekunem klienta, który sporządza dla nich kompletną dokumentację. Menu weselne, atrakcje, harmonogram przyjęcia weselnego, rozmieszczenie stołów oraz wybór kolorystyki. 14 dni przed weselem spotykają się przedstawiciele zaangażowanych w organizację uroczystości działów hotelu. Opiekun klienta, szef kuchni, kierownik gastronomii, oraz housekeeping manager (w przypadku kiedy Młoda Para prosi o zakwaterowanie dla siebie oraz gości weselnych).Omawiają strategię przygotowań oraz przebiegu uroczystości. Określają zapotrzebowanie na towar niezbędny do organizacji przyjęcia weselnego. W zależności od ilości osób kierownik gastronomii przydziela sztab specjalnie wykwalifikowanej obsługi kelnerskiej, która przygotuje sale weselną oraz obsłuży uroczystość. Housekeeping manager pozyskuje informacje na temat ilości pokoi, które muszą zostać przygotowane dla gości. Wszystko musi zostać dopięte na "ostatni guzik". Nie da się ukryć, że bywają sytuacje kryzysowe. Czasem nie wszystko idzie po naszej myśli, natomiast lata doświadczenia nauczyły nas wewnętrznego spokoju oraz silnej wiary w siebie. Jesteśmy w stanie rozwiązać każdy problem. Niemożliwe staję się możliwe. Efekt to zadowolone Pary Młode i ich Gości.
Klimat jaki tu panuje sprawia, że goście czują się u nas naprawdę wyjątkowo. Hotel położony jest w malowniczym miejscu, na skarpie wiślanej. Posiada piękny ogród nad samym brzegiem Wisły. Wykwalifikowani pracownicy hotelu, bazując na swoim wieloletnim doświadczeniu i dziesiątkach udanych wesel, są w stanie udzielić wielu cennych porad i wskazówek dotyczących przygotowania dekoracji oraz oprawy przyjęcia weselnego, uwzględniając preferencje Młodej Pary oraz życzenia gości. Na naszej sali balowej możemy komfortowo ugościć do 240 osób z dużą wydzieloną częścią podłogi tanecznej. Wiele możliwości ustawień stołów, zarówno prostokątnych, jak i okrągłych, pozwolą na idealne dopasowanie przestrzeni do charakteru wesela. Sala balowa jest klimatyzowana oraz posiada nowoczesne oświetlenie, którego kolorystykę możemy dowolnie dostosować do preferencji Młodej Pary. Tu tradycja łączy się z nowoczesnymi trendami, niezwykłą starannością, perfekcją oraz elegancją.
Każdej Młodej Parze zależy na zadowoleniu swoich Gości. Wybór menu weselnego to tylko z pozoru prosta sprawa. Szef Kuchni starannie przygotowuje ofertę menu, w której łączy smaki tradycyjne z nowościami kulinarnymi. Stworzona oferta menu jest całkowicie elastyczne. Młoda Para ma możliwość wprowadzenia zmian. Zapraszamy Nasze Młode Pary na degustację menu weselnego, po której bez problemu wybiorą menu.
Największą popularnością wśród tych dań zdecydowanie cieszy się udziec wieprzowy. Serwowany zazwyczaj z zasmażaną kociewską kapustą oraz rumianymi kopytkami Podawany przez naszych kucharzy gwarantuje ciekawą atrakcję w trakcie przyjęcia weselnego. Oczywiście kaczki, dzik czy jeleń również cieszą się popularnością wśród Młodych Par, natomiast udziec wieprzowy króluje.
By obyczajom prastarym zadość uczynić wiele Młodych Par decyduje się na kolejny dzień świętowania. Kiedyś nie można było sobie wyobrazić wesela bez poprawin, dzisiaj różnie to bywa. Poprawiny wiślane i tczewskie w zasadzie nie różnią się niczym, jedyną różnicą jest propozycja menu. Na poprawinach tczewskich oprócz obiadu i zimnej płyty, zjemy również ciepłą kolację.