Angelika Kwaśniewska
Chomiąża Szlachecka 2, Gąsawa
Angelika Kwaśniewska
Ostatnio online: 6 dni temu
Romantyczne, zapierające dech w piersiach otoczenie, krystalicznie czyste Jezioro Chomiąskie, malownicze stawy z wodospadami położone na terenie 6-hektarowego parku oraz urokliwy kościół położony na wzgórzu usłanym kwiatami pachnącej lawendy stanowią wymarzoną scenerię, aby powiedzieć „Tak” ukochanej osobie.
W tym pięknym otoczeniu powstał HERBARIUM HOTEL&SPA****. Dzięki niezwykłej determinacji i pasji właścicieli oraz zaangażowaniu oddanego personelu udało się stworzyć wyjątkowe miejsce, gdzie w otoczeniu przyrody i eleganckich wnętrz każdy gość może prawdziwie odpocząć.
310 zł - 419 zł
112
od 50 do 150
3
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Grill
Klimatyzacja
Kuchnia
Ogród
Parking
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Hotel na wesele
Pałac na wesele
STYL SALI
Wesele w stylu boho
Wesele w stylu retro
Wesele w stylu rustykalnym
310 zł - 389 zł
MENU I
310 pln / os
Część serwowana
PRZYSTAWKA
Delikatne pate z kaczej wątróbki z marynowaną w czerwonym winie i whisky żurawiną
oraz autorską emulsją ziołową i marynowaną rzodkiewką
DANIE GŁÓWNE
Długo pieczony stek z karkówki z wieprzowiny puławskiej oraz ziemniaki pieczone
w ognisku podane z piklowaną czerwoną cebulą oraz puree z selera
DESER
Leśny mus owocowy z konfiturą z wiśni obsypane crumble orzechowym
BUFET ZIMNY
Solony matias z piklowaną czerwoną cebulą oraz rozmarynowym pieczonym ziemniakiem
Tatar wołowy podany na grzance ziołowej z marynowanymi pieczarkami
Pasztet z dziczyzny z lasów pałuckich z konfiturą żurawinową
Faszerowana rolada drobiowa z marynowanym w anyżu fenkułem
Sałatka z wędzonego buraka z serem solankowym oraz oliwkami z nutką chilli
i natki pietruszki
Bufet sałatkowy- pomidor koktajlowy, ogórek świeży, pomidor suszony,
ser solankowy, papryka świeża, rzodkiewka, orzechy, pestki dyni i słonecznika,
oliwki, pesto, sos musztardowy, pieczarki marynowane, ogóreczki piklowane,
selekcja sałat
Pieczywo naszego wypieku
Masła smakowe z dodatkiem ziół z hotelowego ogrodu
BUFET SŁODKI
Tradycyjny sernik pieczony na kruchym cieście
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym
Mini babeczki z crème chantilly z białej czekolady
Panna cotta waniliowa z kruszonką migdałową
Selekcja owoców sezonowych
DANIE SERWOWANE PO PÓŁNOCY (do wyboru)
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem
ciepły bufet można dodać do wybranego głównego menu
DODATKOWO MOŻESZ DOBRAĆ DO GŁÓWNEGO MENU
79 pln / os
CIEPŁY BUFET I
Zupa gulaszowa
Karkówka wieprzowa z pieczoną kapustą
Dorsz z szpinakiem
Kasza gryczana z grzybami
Zapiekanka ziemniaczana
CIEPŁY BUFET II
Żurek
Indyk z pieczonymi warzywami
Łosoś z sosem cytrynowym
Kasza pęczak z selerem
Ziemniaki pieczone w ziołach
419 zł - 498 zł
MENU III
Część serwowana
PRZYSTAWKA
Wędzony dymem olchowym łosoś z piklowanymi kolorowymi buraczkami
oraz majonezem truflowym
ZUPA
Krem z pieczonej pietruszki z kompresowaną gruszką oraz oliwą z natki pietruszki
DANIE GŁÓWNE
Długo pieczony filet z gęsi kołudzkiej podany z buraczkami karmelizowanymi
w miodzie lipowym, puree ziemniaczanym i zieloną fasolką w sosie maślanym
DESER
Sernik nowojorski z puree z pomarańczy oraz marynowanymi
w białym winie rodzynkami
BUFET ZIMNY
Ceviche z policzków z sandacza w emulsji cytrusowej z sałatą freeze i anchois
Tatar wołowy podany na grzance ziołowej z marynowanymi pieczarkami
Rillettes z świni puławskiej z konfiturą z czerwonej cebuli
Wędzony filet z kaczki z marynowaną gruszką oraz serem pleśniowym
Wolno gotowana jagnięcina z sosem z anchois oraz grzankami ziołowymi
Sałatka z komosą ryżową. Filetowaną pomarańczą oraz koprem włoskim
Bufet sałatkowy- pomidor koktajlowy, ogórek świeży, pomidor suszony,
ser solankowy, papryka świeża, rzodkiewka, orzechy, pestki dyni i słonecznika,
oliwki, pesto, sos musztardowy, pieczarki marynowane, ogóreczki piklowane,
selekcja sałat
Pieczywo naszego wypieku
Masła smakowe z dodatkiem ziół z hotelowego ogrodu
BUFET SŁODKI
Sernik z bezą włoską
Ciasto miodowe z karmelizowanymi orzechami oraz ciemną czekoladą
Tartaletka z crème chantilly z palonej białej czekolady
Mus truskawkowy z kremem waniliowym
Selekcja owoców sezonowych
Sezonowe owoce w czekoladzie
DANIE SERWOWANE PO 23:00 /do wyboru/
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem lub pikantna zupa gulaszowa
DANIE SERWOWANE PO PÓŁNNOCY
Rolada wieprzowa z pieczonymi ziemniakami w ognisku oraz piklowaną cebulą
DODATKOWO MOŻESZ DOBRAĆ DO GŁÓWNEGO MENU
79 pln / os
BUFET CIEPŁY I
Zupa gulaszowa
Karkówka wieprzowa z pieczoną kapustą
Dorsz z szpinakiem
Kasza gryczana z grzybami
Zapiekanka ziemniaczana
BUFET CIEPŁY II
Żurek
Indyk z pieczonymi warzywami
Łosoś z sosem cytrynowym
Kasza pęczak z selerem
Ziemniaki pieczone w ziołach
4.35
AK
Andrzej K
Zapierające dech w piersiach miejsce z rozległym parkiem oraz piękną architekturą. Na terenie obiektu znajduje się również urocza kapliczka, niesamowite kaskady wodne oraz cudowny ogród. Zdecydowaliśmy się na ślub na świeżym powietrzu na pomoście z roztaczającym się widokiem na jezioro. Na szczególną uwagę zasługuje wyśmienite dania oraz dyskretna jednak bardzo sprawna obsługa. Ogromna w tym zasługa Pani Eli, która od początku do samego końca koordynowała całą uroczystością. Do dnia dzisiejszego wracamy wspomnieniami do tamtych momentów, które wywołują u nas ogrom pozytywnych emocji. Z wielką przyjemnością będziemy doświadczali nowych niesamowitych wrażeń podczas kolejnych wizyt w Herbarium.
6 lat temu
VP
Violetta P
Niesamowite miejsce, pełne magi! Ślub w Kościółku na wzgórzu, ceremonia cywilna na pomoście a potem wesele w pięknych przeszklonych salach z widokiem na jezioro. Jeżeli mogłabym przeżyć ten dzień jeszcze raz nie zawahałabym się! To byłoby ponownie Herbarium! Pani Joasia, która zajmowała się naszą realizacją była dostępna o każdej porze, jej pomoc była nieoceniona! Ukłon w jej stronę za cierpliwość i każdą poradę. Miejsce przepiękne, obsługa na najwyższym poziomie! A kuchnia - petarda! Dziękujemy za organizację najważniejszego w naszym życiu dnia. Na pewno będziemy spędzać w hotelu niejedną rocznicę ślubu!
6 lat temu
ML
Marta L
Miejsce przepiekne nic dodac nic ujac. Niestety jakos uslug zaczynajac od obslugi kelnerskiej konczac na \"menagerach\" jest beznadziejna. O wszystko musielismy sie 10razy prosic i niestety psulo to wszystkie przygotowania.
7 lat temu
EP
Ewa P
Wspaniałe miejsce, piękne widoki i jedzenie, które absolutnie kupiło wszystkich gości. Chętnie przeżyłabym ten dzień raz jeszcze. Hotel położony nad jeziorem, z pięknym ogrodem, własną kapliczką. My zdecydowaliśmy sie na ceremonię nad jeziorem o zachodzie słońca. Było pięknie. Polecam!!! Jedynym minusem są ceny. Jest tam dość drogo ale widać jakość za która sie płaci.
8 lat temu
Chomiąża Szlachecka 2 Gąsawa
42 km od Bydgoszczy
63 km od Torunia
64 km od Aleksandrowa Kujawskiego
122 km od Brodnicy
79 km od Chełmna
95 km od Golubia-Dobrzynia
104 km od Grudziądza
34 km od Inowrocławia
96 km od Lipna
43 km od Nakła nad Notecią
116 km od Rypina
90 km od Tucholi
98 km od Wąbrzeźna
90 km od Włocławka
9 km od Żnina
76 km od Chełmży
46 km od Solca Kujawskiego
185 km od Gdańska
62 km od Chodzieży
29 km od Gniezna
91 km od Jarocina
87 km od Koła
67 km od Konina
76 km od Lubonia
85 km od Mosiny
66 km od Obornik
80 km od Piły
97 km od Pleszewa
71 km od Poznania
53 km od Rogoźna
54 km od Słupcy
60 km od Swarzędza
83 km od Szamotuł
91 km od Śremu
68 km od Środy Wielkopolskiej
92 km od Trzcianki
97 km od Turek
38 km od Wągrowca
52 km od Wrześni
82 km od Złotowa
85 km od Świecia
16 km od Mogilno