Lucyna Wierzbicka- Koordynator ds. Konferencji i Bankietów, Piotr Borowik- Koordynator ds. Sprzedaży
Roosevelta 20, Poznań
Polecani w tej kategorii
Pokaż więcej
Wyjątkowe chwile wymagają odpowiedniej oprawy. Mercure Poznań Centrum to miejsce, w którym Państwa marzenie o doskonałym weselu stanie się rzeczywistością. Ogromne doświadczenie i zaangażowanie naszego zespołu, znakomita kuchnia, oryginalne wnętrza oraz idealna lokalizacja w samym centrum Poznania są gwarancją perfekcyjnego przyjęcia weselnego.
4 gwiazdkowy Hotel Mercure Poznan Centrum położony jest w biznesowej części Poznania, tuż obok terenów targowych i spacerowej odległości od Starego Rynku. W 15 minut można dojechać na lotnisko, a w 5 minut dojść na Dworzec Główny. Atutem hotelu jest duże zaplecze konferencyjne, Restauracja WINESTONE oraz własna "cooltowa" cukiernia.
Hotel dysponuje 228 klimatyzowanymi pokojami z bezpłatnym dostępem do Internetu WI-FI, fitnessem i sauną oraz dużym parkingiem, a także 11 salami konferencyjnymi i salą bankietową.
216 zł - 316 zł
300
od 50 do 250
11
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Grill
Klimatyzacja
Kuchnia
Miejsca noclegowe
Parking
Teren zamknięty
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Hotel na wesele
180 zł - 216 zł
Propozycja I 216zł
• Tradycyjne powitanie chlebem i solą
• Scena + parkiet
• 5% zniżki na imprezy okolicznościowe w przyszłości
• Podwójne punkty Le Club Accor Hotels dla członków programu lojalnościowego
• Udostępnienie dachu hotelu na sesję zdjęciową
• Kolacja dla Pary Młodej w pierwszą rocznicę ślubu
Przystawka
Tatar z pieczonego buraka z dodatkiem musu z koziego sera
Zupa
Zupa z słonecznika bulwiastego o posmaku czarnej trufli
Danie gorące
Duszona wieprzowina podana na zapiekance ziemniaczanej z kapustą zasmażaną
Deser
Tartoletki czekoladowe z truskawkowym coulis i łagodnym sosem mango
Dania ciepłe na bufecie
Szynka pieczona w delikatnym sosie teryiaki
Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem w sosie serowym
Pieczeń wołowa duszona w duszonym winem i warzywami
Gotowana sola limanda podana na liściach szpinaku
Dania zimne na bufecie
Łosoś wędzony z musem chrzanowym
Roladka z kurczaka z farszem z suszonych pomidorów
Roladka z polędwiczki wieprzowej z farszem kurkowo – orzechowym
Deska regionalnych wędlin i serów
Sałatki
Sałatka grecka z sosem vinegar
Sałatka krabowa z brzoskwiniami
Bukiet sałat z serem żółtym i ogonówką
Dodatki
Ziemniaki gotowane podane z koperkiem
Ziemniaczane cząstki w skórce z ziołową posypką
Gnocci ziemniaczane o posmaku bazyliowym
Bukiet warzyw sezonowych z masełkiem ziołowym
Desery
Calvados
Brzdąc
Jabłecznik
Sernik
Makowiec
Dania serwowane po północy
Zupa gulaszowa z papryką pieczoną
Deska wędlin regionalnych
Bukiet sałat z kiełkami
Pieczywo pszenne
Francuskie masło ziołowe
Napoje bezalkoholowe* (Cena bez napojów 180 zł, cena z napojami 216 zł)
Woda mineralna
Sok pomarańczowy, grejfrutowy, jabłkowy
Kawa
Herbata (czarna, zielona, owocowa, ziołowa)
230 zł - 266 zł
Propozycja II 266zł
• Tradycyjne powitanie chlebem i solą
• Scena + parkiet
• 10% zniżki na imprezy okolicznościowe w przyszłości
• Podwójne punkty Le Club Accor Hotels dla członków programu lojalnościowego
• Udostępnienie dachu hotelu na sesję zdjęciową
• Kolacja dla Pary Młodej w pierwszą rocznicę ślubu
Dania serwowane przez kelnerów
Przystawka
Pate z wątróbek gęsich podane z rokiettą i sosem żurawinowym
Zupa
Krem z czerwonej soczewicy , oliwa paprykowa
Danie gorące
Polędwiczka wieprzowa sous – vide podana na kaszy bulgur z dodatkiem borowika szlachetnego oraz puree z palonego kalafiora
Deser
Mus Cappuccino z koniakowym wnętrzem i sosem limonkowym
Dania ciepłe na bufecie
Klasyczny zraz wołowy w sosie pieczeniowym
Duszona wieprzowina w sosie chrzanowym
Kurczak marynowany w marynacie pomidorowo – miodowej
Pieczony dorsz z masłem szałwiowym
Dania zimne na bufecie
Płatki krótko pieczonego schabu z sosem kaparowym
Pikantna kiełbaska zapiekana w cieście francuskim
Mus drobiowy z warzywami
Ceviche z łososia w sosie limonkowym
Sałatki
Sałatka z kurczakiem i grillowanymi boczniakami
Sałatka Waldorff
Sałatka grecka
Makaronowa z brokułami i serem feta
Dodatki
Ziemniaki gotowane podane z koperkiem
Ziemniaczane cząstki w skórce z ziołową posypką
Gnocci ziemniaczane o posmaku bazyliowym
Bukiet warzyw sezonowych z masełkiem ziołowym
Desery
Calvados
Brzdąc
Jabłecznik
Sernik
Makowiec
Dania serwowane po północy
Wielkopolski żurek z białą kiełbasą i majerankiem
Stół z wiejskimi wędlinami
Pieczywo pszenne na zakwasie z rodzynek
Francuskie masło solone
Napoje bezalkoholowe (Cena bez napojów 230 zł, cena z napojami 266 zł)
Woda mineralna
Sok pomarańczowy, grejfrutowy, jabłkowy
Kawa
Herbata (czarna, zielona, owocowa, ziołowa)
280 zł - 316 zł
Propozycja III 316zł
• Tradycyjne powitanie chlebem i solą
• Scena + parkiet
• 15% zniżki na imprezy okolicznościowe w przyszłości
• Potrójne punkty Le Club Accor Hotels dla członków programu lojalnościowego
• Udostępnienie dachu hotelu na sesję zdjęciową
• Kolacja dla Pary Młodej w pierwszą rocznicę ślubu
Dania serwowane przez kelnerów
Przystawka
Plastry krótko pieczonego restbefu podane na grzance maślanej z coulis malinowym
Zupa
Zupa krem z pasternaku z świeżą kolendom i oliwą o posmaku chorizzo
Danie gorące
Marynowany stek z antrykotu z dodatkiem sałatki z rokiety , ziemniakami pieczonymi , w sosie z zielonego pieprzu
Deser
Puchar truskawek z lodami w aranżacji weselnej
Napoje bezalkoholowe (Cena bez napojów 280 zł, cena z napojami 316 zł)
Woda mineralna
Sok pomarańczowy, grejfrutowy, jabłkowy
Kawa
Herbata (czarna, zielona, owocowa, ziołowa)
Ten usługodawca nie ma opinii
Dodaj opinięRoosevelta 20 60-829 Poznań