Hotel Mercure Dosłońce SPA

Grażyna Pieczyrak

Hotel Mercure Dosłońce SPA

Dosłońce 56, Racławice

(3)

O nas

Piękne krajobrazy Wyżyny Miechowskiej otaczające hotel bez wątpienia pomogą wykreować
niezapomnianą atmosferę w idyllicznym klimacie uroczej, polskiej wsi.

Hotel Mercure Dosłońce został specjalnie zaprojektowany, aby stworzyć jak najbardziej romantyczną atmosferę wesel i ślubów.

Każdy Pakiet zawiera:

• Opiekę doświadczonego Wedding Plannera,
• Voucher dla Młodej Pary na Rytuał dla Dwojga (romantyczny masaż dla Dwojga i kąpiel) dzień po uroczystości,
• 10% rabatu na organizację wieczoru panieńskiego i kawalerskiego,
• 10% rabatu na organizację przyjęcia z okazji chrzcin dziecka,
• Wynajem klimatyzowanej Sali dla odpowiedniej ilości osób,
• Pokrowce na krzesła, białe obrusy i materiałowe serwetki,
• Czerwony Dywan na wejście,
• Podstawową dekorację stołów, świeca i kwiaty,
• Apartament dla Nowożeńców z gwarancją późnego wymeldowania i śniadaniem
do pokoju na życzenie,
• Voucher na kolację z okazji 1 rocznicy ślubu,
• Ceremonię tradycyjnego powitania chlebem i solą,
• Aperitif dla każdego z gości,
• Całonocny serwis kelnerski na najwyższym poziomie
• Uroczyste serwowanie obiadu do stołu Państwa Młodych – Serwis z kopułami,
• Parkiet do Tańca oraz podest dla Zespołu,
• Bezpłatny parking, szatnia dla wszystkich gości, Wi-Fi,
• Obsługa serwisu sprzątającego przez całą noc,
• Możliwość sesji fotograficznej w ogrodzie,
• Ekran, rzutnik i nagłośnienie na prezentację galerii zdjęć i filmów rodzinnych,
• Zniżki dla dzieci, pokój zabaw dla dzieci,
• Specjalne ceny pokoi hotelowych - od 220 zł / pokój 2 os. ze śniadaniem.

PRZEDZIAŁ CENOWY

170 zł - 300 zł

hotel-bed

MIEJSCA NOCLEGOWE

200

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

do 300

house-1

LICZBA SAL

1

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

TYP SALI

Hotel na wesele

Sala bankietowa

STYL SALI

Wesele w stylu glamour

Wesele w stylu romantycznym

Oferta - Hotel Mercure Dosłońce SPA

Menu weselne - Wariant 1

170 zł - 199 zł

Pakiet SREBRNY

OBIAD SERWOWANY 2- DANIOWY

ZUPA (do wyboru)
• Rosół z domowym makaronem,
• Krem pomidorowy z kluseczkami,
• Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym.

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
• Marynowane polędwiczki drobiowe podane w aromacie zapiekanej gruszki z kluseczkami
i imbirową marchewką,
• Pieczeń ze schabu w delikatnym sosie własnym z ziemniakami puree i młodą kapustą (sezonowo),
• Duży tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami i zestawem surówek.

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE – bez limitu
• Kawa, herbata, soki owocowe, woda,
• Ciasta z hotelowej cukierni, owoce sezonowe.

ZIMNA PŁYTA NA BUFECIE
• Wędliny trzy rodzaje, rolada drobiowa, śliwka zawijana w boczku,
pasztet wiejski z żurawiną, galantyna, terrina warzywna,
• Galantyny,
• Dwa rodzaje śledzi (w śmietanie, w oleju),
• Trzy rodzaje Sałatek (grecka, jarzynowa, z wędzonym kurczakiem),
• Dodatki: trzy rodzaje sosów (chrzanowy, czosnkowy, tatarski),
• Pieczywo z własnej piekarni,
• Marynowane pikle.

I DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Udko po królewsku z warzywami i ziemniakami gotowanymi,
• Pieczeń wieprzowa w sosie własnym z kluskami śląskimi
i zestawem surówek,
• Roladki drobiowe faszerowane szpinakiem z mozzarellą, kopytkami, mix sałat.

II DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Gulasz cygański z chrupiącym pieczywem,
• Gulasz drobiowy z warzywami.

Menu weselne - Wariant 2

199 zł - 230 zł

Pakiet ZŁOTY

OBIAD SERWOWANY 3- DANIOWY

ZUPA (do wyboru)
• Tradycyjny rosół z makaronem,
• Consomme pomidorowe z francuskim paluszkiem,
• Zupa cebulowa z grzankami,
• Krem dwukolorowy z warzyw z groszkiem ptysiowym.

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
• Rolada śląska z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą,
• Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych z ziemniakami i mixem sałat,
• Filet z kurczaka faszerowany świeżymi warzywami, kluseczkami i glazurowaną marchewką.

DESER (do wyboru),
• Puchar lodowy z owocami i bita śmietaną,
• Lody smażone z sosem owocowym,
• Panna cotta.

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE – bez limitu
• Kawa, herbata, soki owocowe, woda, napoje gazowane na bufecie,
• Ciasta z hotelowej cukierni, owoce sezonowe.

ZIMNA PŁYTA NA BUFECIE
• Wędliny trzy rodzaje, rolady drobiowe, tradycyjnie pieczone mięsa, śliwka zawijana w boczku, pasztet wiejski z żurawiną,
• Galantyny z kurczaka, terrina z łososia, terrina warzywna, tymbaliki drobiowe,
• Trzy rodzaje śledzi (w śmietanie, oleju, pomidorach),
• Trzy rodzaje Sałatek (sałatka francuska z serem pleśniowym i prażonymi ziarnami słonecznika, sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem, sałatka Waldorff z orzechami włoskimi i selerem),
• Marynowane pikle,
• Dodatki: trzy rodzaje sosów (chrzanowy, czosnkowy, tatarski),
• Pieczywo z własnej piekarni.

I DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, kluskami śląskimi lub ziemniakami i zestawem surówek,
• Udko po królewsku z ziemniakami opiekanymi i miksem sałat,
• Galantyna drobiowa z ryżem i warzywami gotowanymi.

II DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Gulasz cygański z chrupiącym pieczywem,
• Gulasz drobiowy z warzywami w sosie śmietanowym.

III DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Barszcz czerwony z pasztecikiem francuskim,
• Żurek staropolski z białą kiełbasą.

Menu weselne - Wariant 3

220 zł - 250 zł

Pakiet PLATYNOWY

OBIAD SERWOWANY 4- DANIOWY

PRZYSTAWKA (do wyboru)
• Wybór tatarów na chrupiących grzankach z czerwoną cebulą (trzy sztuki),
• Terrina z kaczki na bukiecie sałat podana z gruszką i żurawiną,
• Filety z pstrąga na kruchej sałacie z zielonym pieprzem i grzanką.

ZUPA (do wyboru)
• Staropolski rosół z pierogami (trzy sztuki),
• Consomme pomidorowe z francuskim paluszkiem,
• Zupa cebulowa z grzankami,
• Krem dwukolorowy z warzyw z groszkiem ptysiowym.

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
• Rolada śląska z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą,
• Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych z zapiekanką gratin i mixem sałat,
• Polędwiczki drobiowe w bekonie w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami z wody i zestawem surówek.

DESERY (do wyboru)
• Malinowe marzenie z migdałami,
• Tiramisu,
• Lody smażone z ciepłymi wiśniami i bitą śmietaną.

ZIMNA PŁYTA NA BUFECIE
• Wędliny cztery rodzaje trzy rodzaje śledzi (w śmietanie, oleju, pomidorach),
• Pasztet wiejski z żurawiną, cztery rodzaje sosów (chrzanowy, czosnkowy, tatarski, cumberland),
• Deska serów, trzy rodzaje sałatek, (sałatka z koziego sera i avocado, sałatka z owoców morza z ziemniaczkami, tradycyjna sałatka warzywna),
• Mix sałat z avocado, wędzonym łososiem i mango,
• Galantyny: z łososia, z kurczaka, warzywna, tymbaliki, terriny wielosmakowe kiełbaski zawijane w cieście francuskim, szparagi w szynce parmeńskiej po wiedeńsku, melon w szynce parmeńskiej, mix mini sałatek, ryby wędzone, pikle warzywne.

I DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Udziec wieprzowy z kaszą i kapustą zasmażaną serwowany na sali,
• Płatki polędwiczek wieprzowych w sosie maderowym na Carpaccio z ziemniaków,
• Polędwiczki drobiowe w sosie paprykowym z gnocchi i warzywami sezonowymi.

II DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Gulasz po węgiersku na placku ziemniaczanym,
• Boeuf a’la strogonow podawany z chrupiącym pieczywem,
• Blankiet z indyka z warzywami w sosie śmietanowym.

III DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Barszcz czerwony z pasztecikiem francuskim,
• Żurek staropolski z białą kiełbasą.

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE - bez limitu
• kawa, herbata, soki owocowe, woda, napoje gazowane na bufecie.

TORT WESELNY
CIASTA Z HOTELOWEJ CUKIERNI, OWOCE SEZONOWE

Menu weselne - Wariant 4

260 zł - 299 zł

Pakiet DIAMENTOWY

OBIAD SERWOWANY 4- DANIOWY

PRZYSTAWKA (do wyboru)
• Róża z wędzonego łososia z dressingiem koperkowym,
• Terrina z kurczaka podana z chutney z wiśni,
• Galantyna ze szczupaka z auszpikiem na warzywnym julienne.

ZUPA (do wyboru)
• Rosół z bażanta z włoskimi ravioli,
• Tradycyjny rosół z pierogami lub makaronem,
• Pikantna zupa krewetkowo-rybna z serowymi diablotkami,
• Zupa cappuccino pomidorowe z groszkiem ptysiowym,
• Krem ze szparagów z plasterkami wędzonego łososia,
• Consome z borowikami i kluseczkami.

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
• Halibut wsosie kaparowym z kolorowym ryżem i puree marchewkowym,
• Kaczka (udko) confi na modrej kapuście z ziemniakami i lekką nutą żurawiny
• Medaliony cielęce na tagliatelle z gotowaną marchewką junior,
• Polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonego wina z ziemniakami zapiekanymi i mixem sałat.

DESER (do wyboru)
• Puchar lodowy z owocami i bita śmietaną,
• Lody smażone z sosem owocowym,
• Tiramisu na biszkopcie,
• Beza Pavlova.

ALKOHOL
• Housowa wódka bez limitu.

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE - bez limitu
• Kawa, herbata, soki owocowe, woda, napoje gazowane na bufecie.

TORT WESELNY
CIASTA Z HOTELOWEJ CUKIERNI, OWOCE SEZONOWE
SŁODKI BUFET
ZIMNA PŁYTA NA BUFECIE

Mięsa
• Swojskie wędliny z własnej wędzarni, rolady drobiowe, tradycyjnie pieczone mięsa,
• Śliwka zawijana w boczku, pasztet wiejski z żurawiną,
• Galantyny z kurczaka, terrina z łososia, terrina warzywna, tymbaliki drobiowe,
• Deska serów,
• Trzy rodzaje śledzi (w śmietanie, oleju, pomidorach),
• Trzy rodzaje Sałatek (sałatka francuska z serem pleśniowym i prażonymi ziarnami słonecznika, sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem, sałatka Waldorff z orzechami włoskimi i selerem),
• Marynowane pikle,
• Dodatki: 3 rodzaje sosów (chrzanowy, czosnkowy, tatarski),
• Pieczywo z własnej piekarni.

I DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Filet z kurczaka zapiekany ze szpinakiem, mozzarellą, kaszą i zestawem surówek,
• Sola w sosie cytrynowym z ziemniakami z wody i sałatką z avocado i truskawek,
• Pieczeń cielęca po myśliwsku z kopytkami, fasolką szparagową, boczkiem,
• Indyk pieczony w ziołach z sosem szpinakowym na gratin ziemniaczanym.

II DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Pieczeń wołowa na dziko z grzybami i szparagami w sosie curry,
• Grillowany łosoś z cytryną, z sałatką z avocado, serem feta i ryżem basmati,
• Plaster szynki wieprzowej pieczonej w warzywach z winem, serwowany w sosie własnym z kopytkami i buraczkami zasmażanymi.

III DANIE GORĄCE (do wyboru)
• Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikiem,
• Żurek z chrzanem i pulpecikami,
• Zupa cebulowa z grzankami i z serem.

Opinie - Hotel Mercure Dosłońce SPA

5

3 opinie

Dodaj opinię

Obsługa

Oferta

Wygląd sali

Ceny

Atmosfera

MB

Marta B

Ślub w plenerze udany! Pogoda na szczęście dopisała :) Jesteśmy z mężem zachwyceni urokiem i jakością oferowanych uslug przez Hotel Mercure Dosłońce w Racławicach. Polecamy! Dania smaczne i gustowne.

5 lat temu

G

Grażyna

super miejsce super jedzenie

5 lat temu

M

Mila

Piękna sala, świetna i przemiła obsługa, pyszne, pięknie udekorowane jedzenie. Życzliwość i profesjonalizm. Polecam bardzo gorąco!

5 lat temu

Kontakt - Hotel Mercure Dosłońce SPA

Hotel Mercure Dosłońce SPA

Usługodawca nie przekazał nam informacji, czy prowadzi działalność gospodarczą.

Dosłońce 56 32-222 Racławice

Zobacz sale weselne w Twoim województwie:

Zobacz innych usługodawców w mieście Miechów: