Sala weselna & hotel Złoty Staw

Barbara Kowalewczany

Sala weselna & hotel Złoty Staw

Akacjowa 23c, Borkowo

(25)

O nas

Sala weselna Złoty Staw zlokalizowana jest niespełna 8 kilometrów od centrum Gdańska. Dzień ślubu oraz wesela to jeden z najpiękniejszych i najważniejszych dni w życiu każdej Młodej Pary, wkraczającej na nową drogę życia. Złoty Staw dzięki swej uroczej scenerii oraz wspaniałej sali bankietowej, jest wyjątkowym miejscem do zorganizowania wyjątkowej imprezy ślubnej.

Zapewniamy przestronną, klimatyzowaną salę z nowoczesnym oświetleniem bez filarów mogącą pomieścić nawet 160 osób. Dla Państwa gości posiadamy pokoje hotelowe 1,2,3 i 4 osobowe mogące łącznie pomieścić 36 osób. Nasi goście doceniają przede wszystkim wyjątkową dbałość o szczegóły, smaczną kuchnię i profesjonalne przygotowanie uroczystości.

Na życzenie zapewniamy dla Państwa: wyjątkową dekorację sali, pokazy sztucznych ogni i możliwość zorganizowania poprawin.

PRZEDZIAŁ CENOWY

0 zł - 399 zł

hotel-bed

MIEJSCA NOCLEGOWE

36

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

od 0 do 160

house-1

LICZBA SAL

1

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

Prostokątne

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

Grill

Klimatyzacja

Kuchnia

Nocleg

Ogród

Parking

Patio

Teren zamknięty

Udogodnienia dla niepełnosprawnych

TYP SALI

Dom weselny

Restauracja na wesele

Sala bankietowa

STYL SALI

Wesele w stylu boho

Wesele w stylu glamour

Wesele w stylu rustykalnym

Oferta - Sala weselna & hotel Złoty Staw

Menu weselne - Wariant 1

260 zł

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą

Zupa: rosół królewski z makaronem i natką pietruszki

Drugie danie – 2 porcje na osobę:

Tradycyjny devolay z masłem ziołowym
Zrazy z karkówki wypełnione kiszonym ogórkiem, boczkiem i szalotką w sosie pieczeniowym
Eskalopki drobiowe w parmezanie
Surówki sezonowe dwa rodzaje
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki opiekane z ziołami

Zakąski zimne:

Terrina drobiowa ze szpinakiem andaluzyjskim I serem feta
Terrina wieprzowa z kolorowymi paprykami
Tymbaliki drobiowe
Tortilla z kurczakiem, warzywami I serem ricotta w sezamie
Rozmaitości mięs pieczystych z marynatami
Pasztet domowy z żurawiną
Słone babeczki faszerowane humusem i pstrągiem tęczowym
Sałatka jarzynowa w mini porcjach
Pieczywo
Masło

Druga kolacja:

Barszcz czerwony z kołdunami

Napoje:

Soki – jabłkowy i pomarańczowy, woda niegazowana z cytryną bez ograniczeń
Kawa i herbata w formie bufetu bez ograniczeń

Menu weselne - Wariant 2

290 zł

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą

Zupa: krem z pomidorów pelati i pieczonej papryki z frykadelkami szpinakowymi

Drugie danie – 2 porcje na osobę:

Pieczeń wieprzowa w pomorskich ziołach
Pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą, pomidorami i bazylią
Schab faszerowany chedarem, szynką i ananasem w złocistej panierce
Surówki sezonowe trzy rodzaje
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki opiekane w ziołach
Risotto warzywne

Zakąski zimne:

Terrina ze szparagami w musie holenderskim
Indyk w ziołach z musem migdałowo – jajecznym pod lekka malagą
Roladki z kaczki z wątróbką i żurawiną
Rozmaitości mięs pieczystych z marynatami
Kruche vol au wenty ze smakowymi musami
Pumpernikiel z tatarem z peklowanego łososia
Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem I płatkami parmezanowymi
Sałatka z brokułami, stripsami z kurczaka, suszonym pomidorem, ziarnami dyni camembertem, skąpana winegretem w mini porcjach
Pieczywo
Masło

Druga kolacja:

Kaszubski żurek na własnym zakwasie z białą kiełbasą I chrzanem

Napoje:

Soki – jabłkowy i pomarańczowy, woda niegazowana z cytryną bez ograniczeń
Kawa I herbata w formie bufetu bez ograniczeń

Menu weselne - Wariant 3

320 zł

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą

Zupa: krem z białych warzyw z prażonymi płatkami migdałów

Drugie danie – 2 porcje na osobę:

Piers z kurczaka faszerowana szpinakiem i mozzarella
Eskalopki z indyka z wędzonym boczkiem i sosem z gorgonzoli
Kieszonki schabowe wypełnione pieczarkowym nadzieniem w chrupiącej panierce panco
Filet z pstrąga pieczony pod migdałową panierką
Buraczki karmelizowane
Surówki sezonowe dwa rodzaje
Kopytka z okrasą
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki opiekane z ziołami

Zakąski zimne:

Terrina drobiowa z suszoną żurawiną
Roladka z kaczki w duecie z gęsią wątróbką
Plastry pieczonego indyka przeplatane grzybowo – migdałowym musem
Grillowana cukinia z museum serowo ziołowym I orzechami
Delicja z pieczonego schabu dopełniona pasta jajeczną i bekonowym chrustem
Rozmaitości mięs pieczystych z marynatami
Polędwiczki wieprzowe z musem ze śliwki I marynowaną gruszką
Filet z pstrąga pod cytrynową galaretką
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami I kaparami
Sałatka z avocado ,serem kozim I pieczonym burakiem z sosem jabłkowo - miodowym
Pieczywo
Masło

Druga kolacja: gulaszowa z papryką, pomidorami I ciecierzycą

Napoje:

Soki – jabłkowy i pomarańczowy, woda niegazowana z cytryną bez ograniczeń
Kawa I herbata w formie bufetu bez ograniczeń

Menu weselne - Wariant 4

360 zł

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą

Przystawka: carpaccio z marynowanej piersi kaczki z sosem żurawinowym I gruszką

Zupa: krem z pieczonych buraków z rucolą i prażonym słonecznikiem

Drugie danie – 2 porcje na osobę:

Medaliony z piersi kukurydzianej z grillowaną cukinią, pomidorami i mozzarellą
Pierś z kaczki marynowana w czerwonym winie
Zrazy staropolskie w sosie myśliwskim z owocem jałowca
Łosoś pieczony w ziołach z masłem czosnkowym
Kapusta modra z cynamonem
Surówki sezonowe trzy rodzaje
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Kluski śląskie

Deser do wyboru:

Torcik lodowy, podany na musie malinowym, panna cotta z musem truskawkowym, klasyczny crème brulee, mus czekoladowy z chipsem z białej czekolady, kruszonką I sosem wiśniowym, beza z serkiem mascarpone I świeżymi owocami

Zakąski zimne:

Tortilla z wędzonym kurczakiem, warzywami I serkiem ricotta
Terrina z dzika z szynką z kaszubskiej wędzarni
Łosoś marynowany w migdałach I szalotce
Omlet szpinakowy z wędzonym łososiem i kremowym serkiem
Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym I klasycznymi dodatkami
Kruche babeczki z humusami I świeżymi ważywami
Sałatka z melonem, orzechami, serem pleśniowym, kremem balsamico I świeżą rucola
Deski suchych i dojrzewających wędlin z piklami
Rozmaitości serów regionalnych z owocami I bakaliami
Pieczywo
Masło

Druga kolacja: strogonoff wieprzowy z lanymi kluskami

Napoje:

Soki – jabłkowy i pomarańczowy, woda niegazowana z cytryną bez ograniczeń
Kawa I herbata w formie bufetu bez ograniczeń

Menu weselne - Wariant 5

40 zł

Stół wiejski

Np.:
Kiełbasy wiejskie
(np.: krupniok, kaszanka, kiełbasa swojska,)
Pasztet domowy
Boczek marynowany
Mięsa wędzone
Salceson
Chleb wiejski ze smalcem
Ogórki małosolne lub kiszone
Ćwikła
Chrzan
Dodatkowo proponujemy szynkę wędzoną z kopytem około 8kg

Dodatkowe dania gorące serwowane w nocy:

Indyk pieczony z kluskami gnochi i sosem
Szynka podkomorzego z sosem, pajda chleba I bigosem
Dzik pieczony z sosem myśliwskim I kaszą gryczaną
Pierogi w formie bufetu – różne rodzaje

Poprawiny

2500 zł

Koszt wynajęcia sali: 2500 zł

Koszt świeżego posiłku 45zł/os. danie mięsne lub 60zł/os. danie mięsne plus zupa.
Oprócz świeżego posiłku serwowane jest również, w formie bufetu, wszystko co zostało z wesela.

Poprawiny w formie grilla: 80zł/os.

Noclegi

100 zł - 200 zł

Do Państwa dyspozycji oddajemy 10 pokoi hotelowych, łącznie 36 miejsc noclegowych. Wszystkie pokoje posiadają łazienkę, TV, bezpłatny i bezprzewodowy internet. Koszt pokoi to 100zł/os w pokojach powyżej 1 osoby, koszt pokoju jednoosobowego to 200zł.

Apartament dla Pary Młodej GRATIS

Opinie - Sala weselna & hotel Złoty Staw

4.84

25 opinii

Dodaj opinię

Obsługa

Oferta

Wygląd sali

Ceny

Atmosfera

KO

Kuba O

Totalna porażka... Zawyżone ceny,, absolutny brak organizacji... brudno.. jedzenie niedobre.. nie polecam!!!

1 miesiąc temu

KZ

Kamila Z

1.10.2022 r. Mieliśmy przyjemność wyprawiać wesele w Złotym Stawie. Jesteśmy zadowoleni z tak profesjonalnej obsługi , dziękujemy szczególnie managerowi Panu Mariuszowi za współpracę . Wszystko było dopięte na ostatni guzik. Pyszne , jedzenie i piękna dekoracja sali. Dzięki Wam to był Najpiękniejszy dzień w naszym życiu 🥰 Nawet na 160 gości daliście radę 🤩 Polecamy z całego serduszka ❤️ Powtorzylibysmy to jeszcze raz🥹💃🕺

1 rok temu

Źródło: Facebook

SD

Sandra D

Przyjemne miejsce na organizację imprezy. Zlokalizowane z dala od zgiełku miasta, ale jednocześnie tylko kilka minut drogi do centrum Gdańska. Ceny przystępne, czysto i schludnie - polecam😍

1 rok temu

Źródło: Facebook

MM

Malwina M

Miejsce na nasz ślub w plenerze i wesele wraz z poprawinami w sali weselnej "Złoty Staw" to był stał w dziesiątkę�.

1 rok temu

Źródło: Facebook

MC

Marta C

Złoty staw to miejsce wymarzone na zabawę weselną. Profesjonalizm całej obsługi na bardzo wysokim poziomie. Menager jak i reszta załogi stanęli na wysokości zadnia. Wystrój robiony na życzenie każdej pary młodej, który przejdzie najśmielsze oczekiwania. Wspaniałe potrawy Szefa kuchni oczarowały podniebienia gości. Całe wesele okazało się strzałem w dziesiątkę a goście byli zachwyceni. Gorąco polecam, każdej młodej parze oddać swoje wesele w ręce Pana Mariusza – menagera sali. Gorąco polecam z całego serca !!

1 rok temu

Źródło: Facebook

AC

Adrian C

Gorąco wszystkim polecam, wszystko zorganizowane na najwyższym poziomie. Pani Basia, Mariusz, dziewczyny z sali TOP. Kucharz Robert znakomity. Wszystko dopięte na ostatni guzik, na pewno wrócimy, obiecujemy 😁 Dziękujemy R&A

1 rok temu

Źródło: Facebook

DJ

Dorota J

Huczne wesele i poprawiny w Złotym Stawie! Z mega miłą oraz pomocną obsługą odbyło się nasze dość duże przyjęcie Weselne oraz poprawiny (wesele tylko 130 osób, a poprawiny gdzieś 80 osób). Pana Mariusza pełen profesjonalizm, doświadczenie, zaangażowanie, energia i uśmiech były gwarancją, że to przyjęcie będzie idealne, a ja nie będę musiała się o nic martwić w tym dniu. Doskonale rozumiał nasze potrzeby, akceptował nasze pomysły i dodatkowe prośby, jeszcze bardziej je udoskonalając. Było czuć, że włożył w nasze przygotowania całe serducho. Dziękujemy za dopięcie wszystkiego na ostatni guzik i obecność do końca wesela. Obsługa - brawa dla wszystkich-profesjonalna, uśmiechnięta, pomocna. Jedzenie przepyszne na 5, świetna kuchnia-wszystkie dania gorące, pachnące, pyszne, pięknie podane i w takiej ilości, że nie dało się przejeść. 😁. Nasze wesele jak i poprawiny cieszyło się dużym powodzeniem i uznaniem wśród każdego z gości bez wyjątku! Dziękujemy raz jeszcze całemu zespołowi Złoty Staw za pomoc i ciężką pracę przy naszym weselu, a przy tym optymizm i nieschodzące uśmiechy z twarzy! Gorąco polecam to miejsce i mam nadzieje - do zobaczenia!

1 rok temu

Źródło: Facebook

Pytania i odpowiedzi

Od jak dawna współpracujesz z Parami Młodymi?

10 lat

Czym wyróżnia się Twoja oferta?

Indywidualne podejście do każdego wesela, elastyczność w stosunku do oczekiwań, kompleksowa organizacja wesela, doradztwo i wsparcie, pozostawanie w ciągłym kontakcie z Parą Młodą, polecanie usługodawców dodatkowych – cukiernie, Dj, orkiestra, fotograf, kamerzysta itd.

Co związanego z realizacją usługi, było dla Ciebie jak do tej pory największym wyzwaniem?

Organizacja czterech wesel pod rząd – środa, czwartek, piątek, sobota. Wszystkie zakończone pełnym sukcesem.

Jakie pytania Pary Młode zadają Ci najczęściej? Co odpowiadasz?

Pary Młode najczęściej pytają o: - pojemność naszej sali (160 osób) - czy w obiekcie jest klimatyzacja (tak) - czy można wnieść własny alkohol (tak – bez korkowego) - czy jesteśmy w stanie zorganizować wesele kompleksowo (tak) - czy współpracujemy z cukierniami? (tak) - czy jedzenia nie zabraknie? (oczywiście, że nie) - ile jest pokoi? (10 dla 36 gości) - do której trwa wesele? (do 4 z możliwością przedłużenie)

Co znajduje się w Twojej podstawowej ofercie?

Podstawowa oferta weselna obejmuje menu weselne, klimatyzacja, lód, białe obrusy, serwetki, zastawa, obsługa, pokoje hotelowe (dla Pary Młodej GRATIS), soki, woda, kawa, herbata bez ograniczeń.

Z jakim wyprzedzeniem Młoda Para powinna zarezerwować u Was termin?

Z założenia, wesele powinniśmy planować z około rocznym wyprzedzeniem. Nie boimy się jednak żadnych wyzwań, nawet jeśli do wesela zostało już ekstremalnie mało czasu...

Czy można umówić się wcześniej na obejrzenie sali weselnej oraz degustację menu?

Tak, można umówić się na spotkanie w celu zapoznania się i obejrzenia sali. Degustacja menu jest możliwa po wcześniejszym umówieniu się na nią.

Na ile jest możliwość wprowadzenia modyfikacji w proponowanej przez Was ofercie?

Tak, podchodzimy elastycznie do naszej oferty. Ostateczne ustalenia w kwestii wesela odbywają się na około 2 tygodnie przed jego datą. Do ostatecznego spotkania można modyfikować ofertę po wcześniejszych konsultacjach.

Kiedy ustalacie z Parą Młodą szczegóły dotyczące wesela?

Pozostajemy z Parą Młodą w ciągłym kontakcie. Ostateczne szczegóły wesela ustalane są około 2 tygodnie przed datą wesela.

W jakim stylu przeważnie Młode Pary organizują u Was wesela?

Przeważnie to styl boho, rustykalny, natura, glamour – sala jest przystosowana do każdego rodzaju dekoracji.

Kontakt - Sala weselna & hotel Złoty Staw

Sala weselna & hotel Złoty Staw

Usługodawca nie przekazał nam informacji, czy prowadzi działalność gospodarczą.

Akacjowa 23c 80-180 Borkowo

Zobacz sale weselne w Twoim województwie: