Barbara Kowalewczany
Akacjowa 23c, Borkowo
Sala weselna Złoty Staw zlokalizowana jest niespełna 8 kilometrów od centrum Gdańska. Dzień ślubu oraz wesela to jeden z najpiękniejszych i najważniejszych dni w życiu każdej Młodej Pary, wkraczającej na nową drogę życia. Złoty Staw dzięki swej uroczej scenerii oraz wspaniałej sali bankietowej, jest wyjątkowym miejscem do zorganizowania wyjątkowej imprezy ślubnej.
Zapewniamy przestronną, klimatyzowaną salę z nowoczesnym oświetleniem bez filarów mogącą pomieścić nawet 160 osób. Dla Państwa gości posiadamy pokoje hotelowe 1,2,3 i 4 osobowe mogące łącznie pomieścić 36 osób. Nasi goście doceniają przede wszystkim wyjątkową dbałość o szczegóły, smaczną kuchnię i profesjonalne przygotowanie uroczystości.
Na życzenie zapewniamy dla Państwa: wyjątkową dekorację sali, pokazy sztucznych ogni i możliwość zorganizowania poprawin.
0 zł - 399 zł
36
od 0 do 160
1
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Grill
Klimatyzacja
Kuchnia
Nocleg
Ogród
Parking
Patio
Teren zamknięty
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Dom weselny
Restauracja na wesele
Sala bankietowa
STYL SALI
Wesele w stylu boho
Wesele w stylu glamour
Wesele w stylu rustykalnym
260 zł
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą
Zupa: rosół królewski z makaronem i natką pietruszki
Drugie danie – 2 porcje na osobę:
Tradycyjny devolay z masłem ziołowym
Zrazy z karkówki wypełnione kiszonym ogórkiem, boczkiem i szalotką w sosie pieczeniowym
Eskalopki drobiowe w parmezanie
Surówki sezonowe dwa rodzaje
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki opiekane z ziołami
Zakąski zimne:
Terrina drobiowa ze szpinakiem andaluzyjskim I serem feta
Terrina wieprzowa z kolorowymi paprykami
Tymbaliki drobiowe
Tortilla z kurczakiem, warzywami I serem ricotta w sezamie
Rozmaitości mięs pieczystych z marynatami
Pasztet domowy z żurawiną
Słone babeczki faszerowane humusem i pstrągiem tęczowym
Sałatka jarzynowa w mini porcjach
Pieczywo
Masło
Druga kolacja:
Barszcz czerwony z kołdunami
Napoje:
Soki – jabłkowy i pomarańczowy, woda niegazowana z cytryną bez ograniczeń
Kawa i herbata w formie bufetu bez ograniczeń
290 zł
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą
Zupa: krem z pomidorów pelati i pieczonej papryki z frykadelkami szpinakowymi
Drugie danie – 2 porcje na osobę:
Pieczeń wieprzowa w pomorskich ziołach
Pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą, pomidorami i bazylią
Schab faszerowany chedarem, szynką i ananasem w złocistej panierce
Surówki sezonowe trzy rodzaje
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki opiekane w ziołach
Risotto warzywne
Zakąski zimne:
Terrina ze szparagami w musie holenderskim
Indyk w ziołach z musem migdałowo – jajecznym pod lekka malagą
Roladki z kaczki z wątróbką i żurawiną
Rozmaitości mięs pieczystych z marynatami
Kruche vol au wenty ze smakowymi musami
Pumpernikiel z tatarem z peklowanego łososia
Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem I płatkami parmezanowymi
Sałatka z brokułami, stripsami z kurczaka, suszonym pomidorem, ziarnami dyni camembertem, skąpana winegretem w mini porcjach
Pieczywo
Masło
Druga kolacja:
Kaszubski żurek na własnym zakwasie z białą kiełbasą I chrzanem
Napoje:
Soki – jabłkowy i pomarańczowy, woda niegazowana z cytryną bez ograniczeń
Kawa I herbata w formie bufetu bez ograniczeń
320 zł
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą
Zupa: krem z białych warzyw z prażonymi płatkami migdałów
Drugie danie – 2 porcje na osobę:
Piers z kurczaka faszerowana szpinakiem i mozzarella
Eskalopki z indyka z wędzonym boczkiem i sosem z gorgonzoli
Kieszonki schabowe wypełnione pieczarkowym nadzieniem w chrupiącej panierce panco
Filet z pstrąga pieczony pod migdałową panierką
Buraczki karmelizowane
Surówki sezonowe dwa rodzaje
Kopytka z okrasą
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki opiekane z ziołami
Zakąski zimne:
Terrina drobiowa z suszoną żurawiną
Roladka z kaczki w duecie z gęsią wątróbką
Plastry pieczonego indyka przeplatane grzybowo – migdałowym musem
Grillowana cukinia z museum serowo ziołowym I orzechami
Delicja z pieczonego schabu dopełniona pasta jajeczną i bekonowym chrustem
Rozmaitości mięs pieczystych z marynatami
Polędwiczki wieprzowe z musem ze śliwki I marynowaną gruszką
Filet z pstrąga pod cytrynową galaretką
Sałatka grecka z serem feta, oliwkami I kaparami
Sałatka z avocado ,serem kozim I pieczonym burakiem z sosem jabłkowo - miodowym
Pieczywo
Masło
Druga kolacja: gulaszowa z papryką, pomidorami I ciecierzycą
Napoje:
Soki – jabłkowy i pomarańczowy, woda niegazowana z cytryną bez ograniczeń
Kawa I herbata w formie bufetu bez ograniczeń
360 zł
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą
Przystawka: carpaccio z marynowanej piersi kaczki z sosem żurawinowym I gruszką
Zupa: krem z pieczonych buraków z rucolą i prażonym słonecznikiem
Drugie danie – 2 porcje na osobę:
Medaliony z piersi kukurydzianej z grillowaną cukinią, pomidorami i mozzarellą
Pierś z kaczki marynowana w czerwonym winie
Zrazy staropolskie w sosie myśliwskim z owocem jałowca
Łosoś pieczony w ziołach z masłem czosnkowym
Kapusta modra z cynamonem
Surówki sezonowe trzy rodzaje
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Kluski śląskie
Deser do wyboru:
Torcik lodowy, podany na musie malinowym, panna cotta z musem truskawkowym, klasyczny crème brulee, mus czekoladowy z chipsem z białej czekolady, kruszonką I sosem wiśniowym, beza z serkiem mascarpone I świeżymi owocami
Zakąski zimne:
Tortilla z wędzonym kurczakiem, warzywami I serkiem ricotta
Terrina z dzika z szynką z kaszubskiej wędzarni
Łosoś marynowany w migdałach I szalotce
Omlet szpinakowy z wędzonym łososiem i kremowym serkiem
Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym I klasycznymi dodatkami
Kruche babeczki z humusami I świeżymi ważywami
Sałatka z melonem, orzechami, serem pleśniowym, kremem balsamico I świeżą rucola
Deski suchych i dojrzewających wędlin z piklami
Rozmaitości serów regionalnych z owocami I bakaliami
Pieczywo
Masło
Druga kolacja: strogonoff wieprzowy z lanymi kluskami
Napoje:
Soki – jabłkowy i pomarańczowy, woda niegazowana z cytryną bez ograniczeń
Kawa I herbata w formie bufetu bez ograniczeń
40 zł
Stół wiejski
Np.:
Kiełbasy wiejskie
(np.: krupniok, kaszanka, kiełbasa swojska,)
Pasztet domowy
Boczek marynowany
Mięsa wędzone
Salceson
Chleb wiejski ze smalcem
Ogórki małosolne lub kiszone
Ćwikła
Chrzan
Dodatkowo proponujemy szynkę wędzoną z kopytem około 8kg
Dodatkowe dania gorące serwowane w nocy:
Indyk pieczony z kluskami gnochi i sosem
Szynka podkomorzego z sosem, pajda chleba I bigosem
Dzik pieczony z sosem myśliwskim I kaszą gryczaną
Pierogi w formie bufetu – różne rodzaje
2500 zł
Koszt wynajęcia sali: 2500 zł
Koszt świeżego posiłku 45zł/os. danie mięsne lub 60zł/os. danie mięsne plus zupa.
Oprócz świeżego posiłku serwowane jest również, w formie bufetu, wszystko co zostało z wesela.
Poprawiny w formie grilla: 80zł/os.
100 zł - 200 zł
Do Państwa dyspozycji oddajemy 10 pokoi hotelowych, łącznie 36 miejsc noclegowych. Wszystkie pokoje posiadają łazienkę, TV, bezpłatny i bezprzewodowy internet. Koszt pokoi to 100zł/os w pokojach powyżej 1 osoby, koszt pokoju jednoosobowego to 200zł.
Apartament dla Pary Młodej GRATIS
4.84
KO
Kuba O
Totalna porażka... Zawyżone ceny,, absolutny brak organizacji... brudno.. jedzenie niedobre.. nie polecam!!!
9 miesięcy temu
KZ
Kamila Z
1.10.2022 r. Mieliśmy przyjemność wyprawiać wesele w Złotym Stawie. Jesteśmy zadowoleni z tak profesjonalnej obsługi , dziękujemy szczególnie managerowi Panu Mariuszowi za współpracę . Wszystko było dopięte na ostatni guzik. Pyszne , jedzenie i piękna dekoracja sali. Dzięki Wam to był Najpiękniejszy dzień w naszym życiu 🥰 Nawet na 160 gości daliście radę 🤩 Polecamy z całego serduszka ❤️ Powtorzylibysmy to jeszcze raz🥹💃🕺
2 lata temu
Źródło: FacebookSD
Sandra D
Przyjemne miejsce na organizację imprezy. Zlokalizowane z dala od zgiełku miasta, ale jednocześnie tylko kilka minut drogi do centrum Gdańska. Ceny przystępne, czysto i schludnie - polecam😍
2 lata temu
Źródło: FacebookMM
Malwina M
Miejsce na nasz ślub w plenerze i wesele wraz z poprawinami w sali weselnej "Złoty Staw" to był stał w dziesiątkę�.
2 lata temu
Źródło: FacebookMC
Marta C
Złoty staw to miejsce wymarzone na zabawę weselną. Profesjonalizm całej obsługi na bardzo wysokim poziomie. Menager jak i reszta załogi stanęli na wysokości zadnia. Wystrój robiony na życzenie każdej pary młodej, który przejdzie najśmielsze oczekiwania. Wspaniałe potrawy Szefa kuchni oczarowały podniebienia gości. Całe wesele okazało się strzałem w dziesiątkę a goście byli zachwyceni. Gorąco polecam, każdej młodej parze oddać swoje wesele w ręce Pana Mariusza – menagera sali. Gorąco polecam z całego serca !!
2 lata temu
Źródło: FacebookAC
Adrian C
Gorąco wszystkim polecam, wszystko zorganizowane na najwyższym poziomie. Pani Basia, Mariusz, dziewczyny z sali TOP. Kucharz Robert znakomity. Wszystko dopięte na ostatni guzik, na pewno wrócimy, obiecujemy 😁 Dziękujemy R&A
2 lata temu
Źródło: FacebookDJ
Dorota J
Huczne wesele i poprawiny w Złotym Stawie! Z mega miłą oraz pomocną obsługą odbyło się nasze dość duże przyjęcie Weselne oraz poprawiny (wesele tylko 130 osób, a poprawiny gdzieś 80 osób). Pana Mariusza pełen profesjonalizm, doświadczenie, zaangażowanie, energia i uśmiech były gwarancją, że to przyjęcie będzie idealne, a ja nie będę musiała się o nic martwić w tym dniu. Doskonale rozumiał nasze potrzeby, akceptował nasze pomysły i dodatkowe prośby, jeszcze bardziej je udoskonalając. Było czuć, że włożył w nasze przygotowania całe serducho. Dziękujemy za dopięcie wszystkiego na ostatni guzik i obecność do końca wesela. Obsługa - brawa dla wszystkich-profesjonalna, uśmiechnięta, pomocna. Jedzenie przepyszne na 5, świetna kuchnia-wszystkie dania gorące, pachnące, pyszne, pięknie podane i w takiej ilości, że nie dało się przejeść. 😁. Nasze wesele jak i poprawiny cieszyło się dużym powodzeniem i uznaniem wśród każdego z gości bez wyjątku! Dziękujemy raz jeszcze całemu zespołowi Złoty Staw za pomoc i ciężką pracę przy naszym weselu, a przy tym optymizm i nieschodzące uśmiechy z twarzy! Gorąco polecam to miejsce i mam nadzieje - do zobaczenia!
2 lata temu
Źródło: FacebookAkacjowa 23c 80-180 Borkowo