Zamek w Gniewie

Zamek w Gniewie

Zamkowa 3, Gniew

(1)

O nas

Weselny ceremoniał

Wesele w Zamku nie może się obyć bez doniosłych rytuałów. Tutaj odbywają się najwystawniejsze wesela. Pomorskie tradycje łączą się z nowoczesnością luksusowego hotelu. Młodą Parę oraz weselników powita na dziedzińcu zamkowym Kasztelan Zamku, a salwa armatnia da znać okolicznej szlachcie i gawiedzi o dniu tak podniosłym i przybyciu tak zacnych gości.

Nie koniec to jednak atrakcji: zwabiony salwą armatnią rycerz lubo szlachcic, może zapałać chęcią porwania Panny Młodej czy też jej druhny a to już jeno krok do zwady i pojedynków podczas prawdziwego wesela w pałacu.

Dodatkowo uroczystości weselne w Zamku mogą uświetnić asysty honorowe husarzy, salwy z armat i muszkietów, pojedynki rycerskie i szlacheckie, koncerty chóru gregoriańskiego i wiele innych atrakcji, których nie znajdziecie nigdzie indziej w województwie pomorskim.

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

do 220

house-1

LICZBA SAL

1

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

Oferta - Zamek w Gniewie

Menu weselne - Wariant 1

250 zł

Zupa serwowana ( 1p/os.):
do wyboru 1 pozycja

Rosół z makaronem domowym z kęskami kury, zielonym groszkiem i marchewką z natką
Krem pomidorowy z serem mozzarella i ziołowym pesto
Zupa francuska cebulowa, podlewana białym winem z tymiankiem i grzankami ziołowymi
Zupa grzybowa z kluską półfrancuską i natką pietruszki
W okresie letnim
Chłodnik z botwinki na maślance ze szczypiorem, koprem i jajem przepiórczym
Chłodnik z pieczonych buraków i malin podany z crem fresh i pestkami słonecznika

Dania główne serwowane do stołu na półmiskach (2p/os.):
do wyboru 4 pozycje


Polędwiczka wieprzowa podana z sosem podlanym białym winem na maślakach
Poliki wołowe podane z sosem na bazie demi glace
Rolada z kurczaka ze szpinakiem i suszonym pomidorem podane z sosem serowym
Udo kacze confit podane z sosem wiśniowo - imbirowym
Łosoś marynowany podany z sosem z zielonym groszkiem

Dla tradycjonalistów
Golonka pieczona podana na warzywach w sosie musztardowym
Zrazy wieprzowy podane z szalotką i własnym
Żebra wieprzowe duszone w sosie własnym
Karczek nacierany ziołami ze śliwką w sosie własnym
Kotlet schabowy z pieczarkami smażonymi na maśle
Kotlet szwajcar z szynką i żółtym serem
Kotlet Husarski nadziewany pieczarkami, cebulą i serem panierowany
Kotlet devolaile z masłem


Dodatki skrobiowe (1,5p/os.):
do wyboru 3 pozycje

Ziemniaki gotowane z koprem
Pure ziemniaczane
Gratine ziemniaczane
Kasza pęczak z warzywami
Kluski śląskie
Rozetki ziemniaczane





Warzywa i surówki (2p/os.):
do wyboru 4 pozycje

Buraczki glazurowane na miodzie z malinami
Kapusta kiszona zasmażana z grzybami
Kapusta zasmażana młoda z boczkiem i koprem na słodko – kwaśno (sezonowo)
Kapusta czerwona duszona z gruszką i jabłkiem na karmelu z czerwonego wina
Cukinia z zielonym groszkiem i brokułem z pesto
Warzywa z wody podane z masłem i prażonymi migdałami
Kalafior gotowany podany z bułką tartą i pestkami dyni
Bukiet sałat z winegretem miodowo - musztardowym
Surówka z pora na bazie jogurtu greckiego
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchwi i pomarańczami
Surówka z selera, orzechami i rodzynkami


Deser(1p/os.):
do wyboru 1 pozycja

Lody waniliowe podane z gorącymi malinami
Mus z mango podany z karmelizowanymi owocami
Mus czekoladowy podany z frużeliną wiśniową
Sernik na białej czekoladzie podany z sosem czekoladowym
Szarlotka na ciepło podana z sosem angielskim i gałką lodów waniliowych

Dodatkowo

Owoce sezonowe w stole

Zimna płyta (5p/ os)
do wyboru 8 pozycji

Tatar z łososia podany w ogórku
Tramezino ze śledziem, musem chrzanowym i burakami
Tramezino z musem chrzanowym i łososiem
Ryba w sosie pomidorowym z bakłażanem i cukinią
Pstrąg z zalewy octowej w galarecie


Pstrąg w galarecie
Klopsiki smażone
Matias w śmietanie i jabłkiem
Matias po kaszubsku z rodzynkami
Matias w oleju i marynowanymi grzybami
Mięsa pieczone ( schab ze śliwką, rolada z boczku, karczek nacierany czosnkiem)
Parfait z łososia podany z kawiorem i musem cytrynowym
Mus z pomidorów pieczonych z sałatką winną
Mus brokułowy podany z pestkami słonecznika
Terina z kaczki z pistacjami
Terina drobiowa z ananasem
Polędwiczka wieprzowa w boczku
Polędwiczka wieprzowa z sosem tuńczykowym
Pasztet z dziczyzny podany z musem chrzanowym
Sałatka jarzynowa z winnym jabłkiem
Sałatka azjatycka z makaronem ryżowym, kurczakiem i sweet chili
Sałatka z kawałkami karmelizowanej gruszki i piersi z kaczki
Sałatka z kurczakiem, grzankami i sosem musztardowo miodowym
Sałatka z owocami morza i sosem koktajlowym

Pieczywo, masło


Kolacja ciepła (1p/os)
do wyboru 1 zupa i 2 pozycje ciepłego

Żur na białej kiełbasie i maślance
Barszcz czerwony jarski z krokietem z mięsem
Flaki wołowe na rosole
Zupa gulaszowa podana z grubo ciętymi warzywami

Udo pieczone faszerowane podane ze smażoną na maśle pieczarką
Schab w sosie myśliwskim
Łosoś pieczony w piecu podany na warzywach grillowanych
Vol-au-went z borowikami w śmietanie
Pierogi z mięsem lub kapustą z grzybami, podane na okrasie
Camembert w cieście francuskim podany z żurawiną
Wieprzowina na ostro po tajsku




Napoje:
Kawa/ herbata
Woda mineralna z cytryną 0,2 l/os.
Soki owocowe 0,5 l/os.
Wino 150ml

250,00 zł/os

Menu weselne - Wariant 2

275 zł

Menu wesele - 275,00 zł/ os.

Przystawka

Tatar z pstrąga doprawiony musztardą z gorczycą, podany z puree z pasternaka

Zupa
Rosół gotowany na prędze wołowej podany z makaronem, zielonym groszkiem i marchewką

Danie główne serwowane na półmiskach
Udo kacze confit podane z sosem wiśniowo – imbirowym
Poliki wołowe podane z sosem na bazie demi glace
Polędwiczka wieprzowa podana z sosem na bazie pieprzu zielonego
Łosoś marynowany w sosie teriaki podany na chrupiących warzywach i sezamem

Dodatki
Ziemniaki młode z koperkiem i masłem
Ziemniaki gratine
Kasza gryczana prażona z orzechami i śliwką wędzoną
Warzywa gotowane podane z migdałami
Kapusta czerwona duszona z gruszką i jabłkiem na karmelu z czerwonego wina
Cukinia z suszonymi pomidorami i parmezanem
Surówki 3 rodzaje ( z selera, bukiet sałat z winegretem miodowo - musztardowym
Surówka z pora na bazie jogurtu greckiego)

Deser

Mus na bazie twarogu, białej czekolady i chrupiącego spodu ze słonym karmelem

Obiad dzieci

Kawałki kurczaka w panierce, frytkami i surówką z marchwi i jabłka

Płyta zimna w stoły lub bufet

Rostbef marynowany w sosie sojowym podany na różowo z warzywami
Mięsa pieczone ( schab ze śliwką, boczek pieczony z pieprzem zielonym, karczek nacierany czosnkiem, pasztet z dziczyzny)
Sos tatarski, sos żurawinowy, sos chrzanowy
Ryba w sosie pomidorowym z bakłażanem i cukinią
Mus brokułowy podany z pestkami słonecznika
Parfait z łososia podany z kawirorem i musem cytrynowym
Polędwiczka wieprzowa z sosem tuńczykowym
Pierś z kaczki marynowana w ziołach podana z sosem pomarańczowym

Matias w oleju podany z grzybami marynowanymi
Matias po kociewsku podany z marynataki i tuńczykiem
Sałatka z kurczakiem i grzankami ziołowymi podana z sos miodowo – musztardowy
Sałatka z brokułami, polędwiczką wieprzową, suszonym pomidorem i sosem coctailowym
Marynaty ( ogórki, grzybki, pikle, patisony, papryczki, cebulki)
Pieczywo, Maslo

Danie gorące serwowane na półmiskach lub bufet :
Wołowina po burgundzku na czerwonym winie z szalotką
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i sosem z sera gorgonzola
Ziemniaki pieczone


Danie gorące serwowane w bufet:
Barszcz czerwony jarski
Pierogi z kapustą i grzybami


Bufet deserowy
Tarta cytrynowa z bezą
Tarta z owocami sezonowymi
Babeczki z masą czekoladową
Mus czekoladowy z wiśniami
Panna cotta na jogurcie greckim z malinami
Szarlotka
Pleśniak ze śliwkami
Owoce sezonowe

Napoje:
Kawa/ herbata
Woda mineralna z cytryną 0,2 l/os.
Soki owocowe 0,5 l/os.

Menu weselne - Wariant 3

305 zł

Przystawka
Carpaccio wołowe podane na rucoli z marynowanym rydzem

Zupa
Tajska zupa na bazie zielonego curry z mlekiem kokosowym z krewetkami i łososiem

Danie główne
Pieczona kaczka luzowana podana z gruszką w karmelu i smażonymi małymi ziemniaczkami

Deser
Mus czekoladowy na spodzie pistacjowym, podany z praliną twarogową, słonym karmelem i owocami

Bufet zimny
Parfait z łososia podany z kawiorem i musem cytrynowym
Pate z kaczki z kawałkami wątróbki i sosem daktylowym
Tatar z łososia podany w ogórku z kawiorem z pstrąga
Matias w zalewie z burakami, kawałkami borowika i korniszonami
Torcik z pasztetu z dzika podany na tostowej grzance i musie chrzanowym
Terina z białej ryby z kawałkiem marynowanego pstrąga.
Wołowina pieczona, podana z ciemnym sosem, parmezanem i rydzami
Vitello tonatto cielęcina w sosie tuńczykowym
Kawałki melona cuantalupa z szynką parmeńską
Sałatka tajska z mango i markują z krewetkami
Sałatka z kurczakiem, pieczonym boczkiem i jajkiem przepiórczym
Sałatka z kawałkami wołowiny, orzechami w miodzie i chrupiącymi warzywami
Sałatka capresse z pesto bazyliowym, oliwkami czarnymi i chipsami z szynki parmeńskiej

Bufet ciepły
Uda kacze gotowane w tłuszczu podane na czerwonej kapuście z kawałkami jabłka
Zrazy z jelenia podane z sosem jałowcowym, ziemniaczanym gratine i burakami tartymi zasmażanym
Dorsz bałtycki owinięty szynką westfalską podany na pomidorach z czosnkiem i ciecierzycą
Steki z indyka zapiekane z pomidorami suszonymi i beszamelem z parmezanem podane na salsie paprykowej
Risotto z borowikami, oliwą truflową i twardym serem
Makaron chiński z chrupiącymi warzywami sosem teriaki i kaczką
Salsefia podsmażona






Bufet deserowy
Tarta gruszkowa z cynamonem
Tarta z owocami sezonowymi
Babeczki z masą czekoladową
Mus z mango i marakui
Mus czekoladowy z wiśniami
Panna cotta na jogurcie greckim z malinami
Sernik na kruchym spodzie z czekoladą
Ciasto z pianką z wiśniami
Szarlotka
Pleśniak ze śliwkami
Owoce sezonowe

Danie główne
Pieczone ptactwo indyki, kaczki, kurczaki serwowane z sosem żurawinowo – karmelowym, podane z pieczonymi ziemniakami

Danie główne
Barszcz biały podany z pulpetami z cielęciny


Napoje:
Kawa/ herbata
Woda mineralna z cytryną 0,2 l/os.
Soki owocowe 0,5 l/os.

Opinie - Zamek w Gniewie

4

1 opinia

Dodaj opinię

Obsługa

Oferta

Wygląd sali

Ceny

Atmosfera

MS

Magda S

Piękne miejsce, ładny hotel, nastrojowa kaplica, słaba organizacja

8 lat temu

Kontakt - Zamek w Gniewie

Zamek w Gniewie

Usługodawca nie przekazał nam informacji, czy prowadzi działalność gospodarczą.

Zamkowa 3 83-140 Gniew

Zobacz sale weselne w Twoim województwie:

Zobacz innych usługodawców w mieście Kwidzyn: