Zamkowa 3, Gniew
Weselny ceremoniał
Wesele w Zamku nie może się obyć bez doniosłych rytuałów. Tutaj odbywają się najwystawniejsze wesela. Pomorskie tradycje łączą się z nowoczesnością luksusowego hotelu. Młodą Parę oraz weselników powita na dziedzińcu zamkowym Kasztelan Zamku, a salwa armatnia da znać okolicznej szlachcie i gawiedzi o dniu tak podniosłym i przybyciu tak zacnych gości.
Nie koniec to jednak atrakcji: zwabiony salwą armatnią rycerz lubo szlachcic, może zapałać chęcią porwania Panny Młodej czy też jej druhny a to już jeno krok do zwady i pojedynków podczas prawdziwego wesela w pałacu.
Dodatkowo uroczystości weselne w Zamku mogą uświetnić asysty honorowe husarzy, salwy z armat i muszkietów, pojedynki rycerskie i szlacheckie, koncerty chóru gregoriańskiego i wiele innych atrakcji, których nie znajdziecie nigdzie indziej w województwie pomorskim.
do 220
1
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
250 zł
Zupa serwowana ( 1p/os.):
do wyboru 1 pozycja
Rosół z makaronem domowym z kęskami kury, zielonym groszkiem i marchewką z natką
Krem pomidorowy z serem mozzarella i ziołowym pesto
Zupa francuska cebulowa, podlewana białym winem z tymiankiem i grzankami ziołowymi
Zupa grzybowa z kluską półfrancuską i natką pietruszki
W okresie letnim
Chłodnik z botwinki na maślance ze szczypiorem, koprem i jajem przepiórczym
Chłodnik z pieczonych buraków i malin podany z crem fresh i pestkami słonecznika
Dania główne serwowane do stołu na półmiskach (2p/os.):
do wyboru 4 pozycje
Polędwiczka wieprzowa podana z sosem podlanym białym winem na maślakach
Poliki wołowe podane z sosem na bazie demi glace
Rolada z kurczaka ze szpinakiem i suszonym pomidorem podane z sosem serowym
Udo kacze confit podane z sosem wiśniowo - imbirowym
Łosoś marynowany podany z sosem z zielonym groszkiem
Dla tradycjonalistów
Golonka pieczona podana na warzywach w sosie musztardowym
Zrazy wieprzowy podane z szalotką i własnym
Żebra wieprzowe duszone w sosie własnym
Karczek nacierany ziołami ze śliwką w sosie własnym
Kotlet schabowy z pieczarkami smażonymi na maśle
Kotlet szwajcar z szynką i żółtym serem
Kotlet Husarski nadziewany pieczarkami, cebulą i serem panierowany
Kotlet devolaile z masłem
Dodatki skrobiowe (1,5p/os.):
do wyboru 3 pozycje
Ziemniaki gotowane z koprem
Pure ziemniaczane
Gratine ziemniaczane
Kasza pęczak z warzywami
Kluski śląskie
Rozetki ziemniaczane
Warzywa i surówki (2p/os.):
do wyboru 4 pozycje
Buraczki glazurowane na miodzie z malinami
Kapusta kiszona zasmażana z grzybami
Kapusta zasmażana młoda z boczkiem i koprem na słodko – kwaśno (sezonowo)
Kapusta czerwona duszona z gruszką i jabłkiem na karmelu z czerwonego wina
Cukinia z zielonym groszkiem i brokułem z pesto
Warzywa z wody podane z masłem i prażonymi migdałami
Kalafior gotowany podany z bułką tartą i pestkami dyni
Bukiet sałat z winegretem miodowo - musztardowym
Surówka z pora na bazie jogurtu greckiego
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchwi i pomarańczami
Surówka z selera, orzechami i rodzynkami
Deser(1p/os.):
do wyboru 1 pozycja
Lody waniliowe podane z gorącymi malinami
Mus z mango podany z karmelizowanymi owocami
Mus czekoladowy podany z frużeliną wiśniową
Sernik na białej czekoladzie podany z sosem czekoladowym
Szarlotka na ciepło podana z sosem angielskim i gałką lodów waniliowych
Dodatkowo
Owoce sezonowe w stole
Zimna płyta (5p/ os)
do wyboru 8 pozycji
Tatar z łososia podany w ogórku
Tramezino ze śledziem, musem chrzanowym i burakami
Tramezino z musem chrzanowym i łososiem
Ryba w sosie pomidorowym z bakłażanem i cukinią
Pstrąg z zalewy octowej w galarecie
Pstrąg w galarecie
Klopsiki smażone
Matias w śmietanie i jabłkiem
Matias po kaszubsku z rodzynkami
Matias w oleju i marynowanymi grzybami
Mięsa pieczone ( schab ze śliwką, rolada z boczku, karczek nacierany czosnkiem)
Parfait z łososia podany z kawiorem i musem cytrynowym
Mus z pomidorów pieczonych z sałatką winną
Mus brokułowy podany z pestkami słonecznika
Terina z kaczki z pistacjami
Terina drobiowa z ananasem
Polędwiczka wieprzowa w boczku
Polędwiczka wieprzowa z sosem tuńczykowym
Pasztet z dziczyzny podany z musem chrzanowym
Sałatka jarzynowa z winnym jabłkiem
Sałatka azjatycka z makaronem ryżowym, kurczakiem i sweet chili
Sałatka z kawałkami karmelizowanej gruszki i piersi z kaczki
Sałatka z kurczakiem, grzankami i sosem musztardowo miodowym
Sałatka z owocami morza i sosem koktajlowym
Pieczywo, masło
Kolacja ciepła (1p/os)
do wyboru 1 zupa i 2 pozycje ciepłego
Żur na białej kiełbasie i maślance
Barszcz czerwony jarski z krokietem z mięsem
Flaki wołowe na rosole
Zupa gulaszowa podana z grubo ciętymi warzywami
Udo pieczone faszerowane podane ze smażoną na maśle pieczarką
Schab w sosie myśliwskim
Łosoś pieczony w piecu podany na warzywach grillowanych
Vol-au-went z borowikami w śmietanie
Pierogi z mięsem lub kapustą z grzybami, podane na okrasie
Camembert w cieście francuskim podany z żurawiną
Wieprzowina na ostro po tajsku
Napoje:
Kawa/ herbata
Woda mineralna z cytryną 0,2 l/os.
Soki owocowe 0,5 l/os.
Wino 150ml
250,00 zł/os
275 zł
Menu wesele - 275,00 zł/ os.
Przystawka
Tatar z pstrąga doprawiony musztardą z gorczycą, podany z puree z pasternaka
Zupa
Rosół gotowany na prędze wołowej podany z makaronem, zielonym groszkiem i marchewką
Danie główne serwowane na półmiskach
Udo kacze confit podane z sosem wiśniowo – imbirowym
Poliki wołowe podane z sosem na bazie demi glace
Polędwiczka wieprzowa podana z sosem na bazie pieprzu zielonego
Łosoś marynowany w sosie teriaki podany na chrupiących warzywach i sezamem
Dodatki
Ziemniaki młode z koperkiem i masłem
Ziemniaki gratine
Kasza gryczana prażona z orzechami i śliwką wędzoną
Warzywa gotowane podane z migdałami
Kapusta czerwona duszona z gruszką i jabłkiem na karmelu z czerwonego wina
Cukinia z suszonymi pomidorami i parmezanem
Surówki 3 rodzaje ( z selera, bukiet sałat z winegretem miodowo - musztardowym
Surówka z pora na bazie jogurtu greckiego)
Deser
Mus na bazie twarogu, białej czekolady i chrupiącego spodu ze słonym karmelem
Obiad dzieci
Kawałki kurczaka w panierce, frytkami i surówką z marchwi i jabłka
Płyta zimna w stoły lub bufet
Rostbef marynowany w sosie sojowym podany na różowo z warzywami
Mięsa pieczone ( schab ze śliwką, boczek pieczony z pieprzem zielonym, karczek nacierany czosnkiem, pasztet z dziczyzny)
Sos tatarski, sos żurawinowy, sos chrzanowy
Ryba w sosie pomidorowym z bakłażanem i cukinią
Mus brokułowy podany z pestkami słonecznika
Parfait z łososia podany z kawirorem i musem cytrynowym
Polędwiczka wieprzowa z sosem tuńczykowym
Pierś z kaczki marynowana w ziołach podana z sosem pomarańczowym
Matias w oleju podany z grzybami marynowanymi
Matias po kociewsku podany z marynataki i tuńczykiem
Sałatka z kurczakiem i grzankami ziołowymi podana z sos miodowo – musztardowy
Sałatka z brokułami, polędwiczką wieprzową, suszonym pomidorem i sosem coctailowym
Marynaty ( ogórki, grzybki, pikle, patisony, papryczki, cebulki)
Pieczywo, Maslo
Danie gorące serwowane na półmiskach lub bufet :
Wołowina po burgundzku na czerwonym winie z szalotką
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i sosem z sera gorgonzola
Ziemniaki pieczone
Danie gorące serwowane w bufet:
Barszcz czerwony jarski
Pierogi z kapustą i grzybami
Bufet deserowy
Tarta cytrynowa z bezą
Tarta z owocami sezonowymi
Babeczki z masą czekoladową
Mus czekoladowy z wiśniami
Panna cotta na jogurcie greckim z malinami
Szarlotka
Pleśniak ze śliwkami
Owoce sezonowe
Napoje:
Kawa/ herbata
Woda mineralna z cytryną 0,2 l/os.
Soki owocowe 0,5 l/os.
305 zł
Przystawka
Carpaccio wołowe podane na rucoli z marynowanym rydzem
Zupa
Tajska zupa na bazie zielonego curry z mlekiem kokosowym z krewetkami i łososiem
Danie główne
Pieczona kaczka luzowana podana z gruszką w karmelu i smażonymi małymi ziemniaczkami
Deser
Mus czekoladowy na spodzie pistacjowym, podany z praliną twarogową, słonym karmelem i owocami
Bufet zimny
Parfait z łososia podany z kawiorem i musem cytrynowym
Pate z kaczki z kawałkami wątróbki i sosem daktylowym
Tatar z łososia podany w ogórku z kawiorem z pstrąga
Matias w zalewie z burakami, kawałkami borowika i korniszonami
Torcik z pasztetu z dzika podany na tostowej grzance i musie chrzanowym
Terina z białej ryby z kawałkiem marynowanego pstrąga.
Wołowina pieczona, podana z ciemnym sosem, parmezanem i rydzami
Vitello tonatto cielęcina w sosie tuńczykowym
Kawałki melona cuantalupa z szynką parmeńską
Sałatka tajska z mango i markują z krewetkami
Sałatka z kurczakiem, pieczonym boczkiem i jajkiem przepiórczym
Sałatka z kawałkami wołowiny, orzechami w miodzie i chrupiącymi warzywami
Sałatka capresse z pesto bazyliowym, oliwkami czarnymi i chipsami z szynki parmeńskiej
Bufet ciepły
Uda kacze gotowane w tłuszczu podane na czerwonej kapuście z kawałkami jabłka
Zrazy z jelenia podane z sosem jałowcowym, ziemniaczanym gratine i burakami tartymi zasmażanym
Dorsz bałtycki owinięty szynką westfalską podany na pomidorach z czosnkiem i ciecierzycą
Steki z indyka zapiekane z pomidorami suszonymi i beszamelem z parmezanem podane na salsie paprykowej
Risotto z borowikami, oliwą truflową i twardym serem
Makaron chiński z chrupiącymi warzywami sosem teriaki i kaczką
Salsefia podsmażona
Bufet deserowy
Tarta gruszkowa z cynamonem
Tarta z owocami sezonowymi
Babeczki z masą czekoladową
Mus z mango i marakui
Mus czekoladowy z wiśniami
Panna cotta na jogurcie greckim z malinami
Sernik na kruchym spodzie z czekoladą
Ciasto z pianką z wiśniami
Szarlotka
Pleśniak ze śliwkami
Owoce sezonowe
Danie główne
Pieczone ptactwo indyki, kaczki, kurczaki serwowane z sosem żurawinowo – karmelowym, podane z pieczonymi ziemniakami
Danie główne
Barszcz biały podany z pulpetami z cielęciny
Napoje:
Kawa/ herbata
Woda mineralna z cytryną 0,2 l/os.
Soki owocowe 0,5 l/os.
4
MS
Magda S
Piękne miejsce, ładny hotel, nastrojowa kaplica, słaba organizacja
8 lat temu
Zamkowa 3 83-140 Gniew