Dział Marketingu
Ul. Raczyńskich 6, Ciechocinek
Pałac Łazienki II w Ciechocinku to idealne miejsce na zorganizowanie wesela. Dzięki doskonałej kuchni, pięknym wnętrzom i świetnej obsłudze Wasze wesele pozostanie na długo w pamięci.
Niniejszy kompleks składa się z dwóch części - ponad stuletniego pałacu, w której mieści się hotel i restauracja Marconi oraz współcześnie dobudowanej części z salami weselnymi i Medical SPA.
Obiekt znajduje się w centralnej Polsce w województwie kujawsko-pomorskim, blisko zjazdu z autostrady na trasie Łódź - Gdańsk, co sprawia, że jesteśmy doskonałą lokalizacją dla Par Młodych szukających miejsca na wesele, w którym będą mogli zebrać się goście z różnych stron kraju. Ciechocinek jako miejscowość rekreacyjno-uzdrowiskowa jest miejscem tętniącym życiem z wieloma atrakcjami turystycznymi i pięknymi widokami.
Menu już od 209 zł z ciastami i owocami!
Noc w Apartamencie to prezent od hotelu dla Pary Młodej!
W celu uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt mailowy: [treść zablokowana]
249 zł - 399 zł
120
od 20 do 300
3
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Grill
Klimatyzacja
Kuchnia
Ogród
Parking
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Hotel na wesele
Pałac na wesele
249 zł - 249 zł
ZUPA (250 ml/os ogółem )
serwowana indywidualnie, 1 do wyboru,
❖ Rosół z makaronem z kawałkami z kurczaka
❖ Bulion wołowy szpinakowy omlet paski
❖ Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
DANIE GŁÓWNE (250 g/os. ogółem)
mięsne podane w półmiskach, 3 dania do wyboru
❖ Schab tradycyjny z pieczarkami i cebulką
❖ Devolay
❖ Karkówka pieczona z sosem śliwkowym
❖ Rolada z kurczaka z sosie myśliwskim
DODATKI PODANE W STOŁY (130 g/os. ogółem)
3 do wyboru,
❖ Ziemniaki z wody
❖ Puree
❖ Ziemniaki opiekane
❖ Kluski śląskie
❖ Ryż jaśminowy
DODATKI WARZYWNE (120 g/os. ogółem)
❖ Tradycyjny zestaw 3 surówek
❖ Kapusta zasmażana
❖ Buraczki
ZIMNE ZAKĄSKI (250 g/os ogółem)
podane do stołu lub w bufecie,
❖ schab pieczony z morelą
❖ galantyna z kurczaka
❖ galaretki drobiowe
❖ śledzie w 3 smakach
❖ sałatka jarzynowa
❖ sałatka a'la grecka z serem feta
❖ karkówka pieczona
❖ jajka faszerowane
II GORĄCA KOLACJA ( 250 ml/os ogółem)
1 rodzaj do wyboru – jedno podanie 0:00-1:00, 250 ml/os.
❖ Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą
❖ Barszcz z pasztecikiem
BUFET SŁODKOŚCI ( 120 g/os ogółem)
Desery i owoce ustawione na bufecie,
❖ 3 rodzaje ciast bankietowych (do wyboru: szarlotka, WZ, sernik, biszkopt z galaretką)
❖ Patera ze świeżymi owocami
NAPOJE
❖ Kawa, herbata – bez limitu
❖ Woda niegazowana w dzbankach z cytryną i miętą – bez limitu
289 zł - 289 zł
ZUPA (250 ml/os ogółem)
serwowana indywidualnie
❖ Rosół z makaronem z kawałkami z kurczaka
❖ Krem z grzybów leśnych z groszkiem ptysiowym
❖ Bulion wołowy z kołdunami
❖ Krem ze świeżych pomidorów
DANlA GŁÓWNE (300 g/os. ogółem)
mięsne i rybne podane w półmiskach, 3 do wyboru,350 g/os.
❖ Filet z kurczaka w sosie borowikowo - śmietanowym
❖ Schab z szynką parmeńską duszony w sosie winnym
❖ Ryba w sosie pomidorowym
❖ Policzkii wieprzowe w sosie chrzanowym
❖ Polędwiczki wieprzowe w sosie myśliwskim
❖ Cordon blue
DODATKI SKROBIOWE (130 g/os. ogółem)
3 do wyboru
❖ Gotowane ziemniaki doprawione świeżym masłem i koprem
❖ Puree
❖ Ziemniaki opiekane
❖ Kluski śląskie
❖ Ryż jaśminowy
DODATKI WARZYWNE (120 g/os. ogółem)
3 do wyboru
❖ Tradycyjny zestaw 3 surówek
❖ Asortyment gotowanych warzyw doprawione maślano - cytrynową emulsją
❖ Sałatka sezonowa
❖ Zielona sałata z oliwkami
❖ Mix surówek (biała kapusta, marchewka, sałatka szwedzka)
BUFET SŁODKOŚCI (120 g/os ogółem)
Desery i owoce ustawione na bufecie,
❖ Piramida świeżych owoców
❖ 3 rodzaje ciast do wyboru: szarlotka, WZ, sernik, biszkopt z galaretką
PRZEKĄSKI I SAŁATY ( 300 g/os ogółem)
podane na stoły
❖ Schab pieczony ze śliwkami
❖ Tymbaliki z kurczaka
❖ Mozzarella z pomidorami
❖ Schab po warszawsku z nadzieniem chrzanowym
❖ Ryba po grecku
❖ Śledzie w trzech smakach
❖ Sałatka jarzynowa
❖ Karkówka pieczona
❖ Jajka faszerowane
❖ Sałatka grecka z serem feta
❖ Rolada z boczku
II GORĄCE PODANIE ( 150 g/os ogółem)
samoobsługa ok. godz. 22:00, 150 g/os.
❖ Szynka wieprzowa pieczona w całości - krojona
❖ Żurawina/chrzan
III GORĄCE PODANIE ( 250 ml/os ogółem)
1 do wyboru, serwowane indywidualnie 00:00/1:00
❖ Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą
❖ Zupa gulaszowa
❖ Barszcz czerwony z pasztecikiem
NAPOJE
❖ Kawa, herbata - bez limitu
❖ Woda niegazowana w dzbankach z cytryną i miętą- bez limitu
359 zł - 359 zł
ZUPA (250 ml/os ogółem)
serwowana indywidualnie, 1 do wyboru
❖ Rosół z domowym makaronem z dodatkiem świeżej pietruszki
❖ Krem ze świeżego pomidora z grzanką serowa
❖ Bulion grzybowy z łazankami
❖ Krem z brokułów z prażonymi migdałami
DANIA GŁÓWNE (300 g/os. ogółem)
mięsne i rybne podane w półmiskach, 3 do wyboru
❖ Filet faszerowany szpinakiem i serem feta
❖ Tradycyjny kotlet schabowy
❖ Zrazy wołowe z sosie
❖ Pieczeń wieprzowa z sosem chrzanowym
❖ Kotlet de volaille
❖ Kotlet szwajcarski pełny sera
❖ Łosos w sosie koperkowym
Dodatki skrobiowe (130 g/os. ogółem)
3 do wyboru
❖ Ziemniaki z wody z koperkiem
❖ Ziemniaki pieczone
❖ Kluski śląskie z masłem
❖ Kopytka ziołowe
❖ Ryż
❖ Frytki
Surówki (130 g/os. ogółem)
3 do wyboru
❖ Kapusta zasmażana z kminkiem
❖ Kapusta Modra z rodzynkami
❖ Buraczki na zimno
❖ Marchewka z chrzanem
❖ Surówka z białej kapusty
❖ Surówka z kapusty kiszonej
❖ Warzywa królewskie gotowane na parze
DESER (120 g/os ogółem)
1 do wyboru
❖ Pana cotta z sosem malinowym
❖ Szarlotka z gałką lodów
❖ Ciastko czekoladowe
NAPOJE
❖ Kawa, herbata bez limitu
❖ Woda niegazowana w dzbankach z cytryną i miętą – bez limitu
ZIMNE PRZEKĄSKI (300 g/os ogółem)
podane na stoły
❖ Medaliony z polędwicy wieprzowej
❖ Schab pieczony ze śliwka i morelą
❖ Roladki z mięs mieszanych z kompozycja ziołową
❖ Boczek pieczony rolowany z płatkami pieczarek
❖ Staropolski pasztet pieczony z dodatkiem żurawiny
❖ Tymbaliki drobiowe
❖ Trybowany kurczak faszerowany mięsem
Pikle Sałatki: (200 g/os ogółem)
❖ Tradycyjna sałatka jarzynowa
❖ Caprese- pomidory z mozzarellą
❖ „Szefa”- szynka, ser żółty, ananas, kukurydza, paseczki selera
❖ Dodatki do zimnych przekąsek:
❖ Mix Pieczywa
❖ Masło
❖ Mix sosów
BUFET SŁODKOŚCI (120 g/os. ogółem)
❖ 3 rodzaje ciast: szarlotka, WZ, sernik, biszkopt z galaretką
❖ Piramida świeżych owoców
II GORĄCE PODANIE (250 ml/os ogółem)
1 rodzaj do wyboru, serwowane indywidualnie ok. 22:00
❖ Flaczki po staropolsku
❖ Bigos po myśliwsku
❖ Kurczak po azjatycku z ryżem z warzywami
III GORĄCE PODANIE (250 ml/os ogółem)
1 rodzaj do wyboru, serwowane ok. 00:00/1:00
❖ Barszcz czerwony z krokietem
❖ Żurek staropolski z jajkiem i kielbaska
NAPOJE
❖ Kawa, herbata bez limitu
❖ Woda niegazowana w dzbankach z cytryną i miętą bez limitu
399 zł - 399 zł
PRZYSTAWKA (ok. 130 g/os ogółem)
serwowana indywidualnie, jedna do wyboru
❖ Płatki schabu marynowane na mix-ie sałat
❖ Rostbef na różowo z sosem musztardowym
❖ Parfait drobiowe
❖ Wędzony łosoś na rukoli z sosem miodowo-cytrynowym
ZUPA (250 g/os ogółem)
serwowana indywidualnie, 1 do wyboru
❖ Rosół z domowym makaronem z dodatkiem świeżej pietruszki
❖ Krem z pomidorów z grzanka ziołowo-serowa
❖ Krem z brokułów z prażonymi migdałami
❖ Zupa grzybowa z kluskami lanymi
❖ Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym
DANIE GŁÓWNE (350 g/os ogółem)
mięsne i rybne podane w półmiskach, 4 do wyboru.
❖ Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
❖ Tradycyjny kotlet schabowy
❖ Zrazy wołowe z sosie chrzanowym
❖ Rolada z indyka z pieczarkami i czosnkiem
❖ Noga z kaczki w sosie żurawinowym
❖ Filet Łosoś grillowany/w sosie koperkowym
❖ Sztufada wołowa
DODATKI SKROBIOWE (120 g/os ogółem)
3 do wyboru
❖ Ziemniaki z wody z koperkiem
❖ Ziemniaki pieczone
❖ Kluski śląskie z masłem
❖ Kopytka
❖ Ryż
SURÓWKI (120 g/os ogółem)
3 do wyboru
❖ Kapusta zasmażana z kminkiem
❖ Kapusta Modra z rodzynkami
❖ Buraczki na zimno
❖ Marchewka z chrzanem
❖ Surówka z białej kapusty
❖ Surówka z kapusty kiszonej
❖ Warzywa królewskie gotowane na parze
NAPOJE
❖ Kawa, herbata bez limitu
❖ Woda niegazowana w dzbankach z cytryną i miętą, bez limitu
DESER (120 g/os ogółem)
1 do wyboru
❖ Crème brûlée
❖ Mus cytrynowy z owocami granatu
❖ 3 gałki lodów na wiśniach
ZIMNE PRZEKĄSKI (300 g/os ogółem)
❖ Medaliony z polędwicy wieprzowej
❖ Schab pieczony ze śliwka i morelą
❖ Roladki z mięs mieszanych z kompozycja ziołową
❖ Boczek pieczony rolowany z czosnkiem
❖ Staropolski pasztet pieczony z dodatkiem żurawiny
❖ Tymbaliki drobiowe
❖ Tęczowy filet z indyka
❖ Rolada z piersi kaczki z żurawiną i pieprzem
❖ Pikle Vol-au-veute w dwóch smakach
DODATKI DO ZIMNYCH PRZEKĄSEK:
❖ Mix Pieczywa
❖ Masło
❖ Mix sosów
SAŁATKI (200 g/os ogółem):
❖ Sałatka Grecka
❖ Sałatka Jarzynowa
❖ Sałatka Kuskusem, kukurydzą z kurczakiem
❖ Sałatka śledziowa na garnirowanych burakach
II GORĄCE PODANIE (250 ml/os ogółem)
1 rodzaj do wyboru, serwowane indywidualnie ok. 22:00
❖ Flaczki po staropolsku
❖ Bigos po myśliwsku
❖ Barszcz z pasztecikiem
III GORĄCE PODANIE (150 g/os ogółem)
1 rodzaj do wyboru, serwowane ind. ok. 00:00/1:00
❖ Strogonow
❖ Szynka flambirowana z kapustą zasmażaną
❖ Golonka po bawarsku
BUFET SŁODKOŚCI (120 g/os ogółem)
❖ Pannacotta z sosem malinowym
❖ Babeczki kruche z owocami
❖ 3 rodzaje ciast
❖Musy owocowe
5
M
Monika
Piękna sala nie potrzebowala wiele dekoracjii by wygladac swietnie bylismy pod ogromnym wrazeniem miala swoj niepowtarzalny urok pani manager bardzo profesjonalna rozwniez bardzo pomocna :) obsluga weselna rozwniez zdala egzamin jedzenie bardzo dobre wszystkiego bylo duzo :D dziekujemy za przepiekne wspomnienia
4 lata temu
ul. Raczyńskich 6 87-720 Ciechocinek