Picaro Pod Strzechą

Małgorzata Morawska

Picaro Pod Strzechą

Stok 4, Świebodzin

(5)

O nas

Pod dachem krytym strzechą skrywa się restauracja z polską kuchnią i sezonowym menu. Naturalne drewno i tytułowa strzecha sprawiają, że atmosfera jest ciepła i przytulna, a z kuchni dochodzą smakowite zapachy przygotowywanych świeżych potraw. Oto zapowiedź wyjątkowego miejsca, w którym tradycja łączy się z nowoczesnością. Picaro Pod Strzechą to restauracja wyróżniająca się nietuzinkowym wystrojem, wyjątkową atmosferą oraz doskonałym jedzeniem - to idealne miejsce na Twoje wesele! Zdajemy sobie sprawę z tego, że zorganizowanie przyjęcia weselnego wiąże się z ogromną odpowiedzialnością. Już sam wybór miejsca na wymarzone wesele okazuje się być kluczową decyzją…

Ślub... Mówi się, że to najpiękniejszy dzień w życiu, dlatego też zasługuje on na wyjątkową oprawę. Wiedza wynikająca z wieloletniego doświadczenia naszych managerów w organizacji wesel, profesjonalny personel oraz wyjątkowe menu sprawią, że ten jakże ważny dla Młodej Pary i ich Gości dzień stanie się niesamowitym przeżyciem.

PRZEDZIAŁ CENOWY

99 zł - 199 zł

hotel-bed

MIEJSCA NOCLEGOWE

156

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

od 0 do 120

house-1

LICZBA SAL

2

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

Oferta - Picaro Pod Strzechą

Menu weselne - Wariant 1

99 zł - 99 zł

Obiad serwowany:
Krem z leśnych grzybów podany z bitą śmietaną i paluchem sezamowym
Łosoś marynowany w cytrynie i zielonym pieprzu podany na kompozycji sałat z miodowo-musztardowym winegret i maślanymi grzankami
Kaczka pieczona z sosem śliwkowo winnym podana na modrej kapuście z kluskami śląskimi i świeżymi ziołami
Sernik podany na ciepło z malinami i gałką lodów waniliowych
Kieliszek wina do obiadu
Kawa lub herbata
Woda i soki owocowe

Menu weselne - Wariant 2

139 zł - 139 zł

Obiad serwowany:
Kartoflanka borowikowa
Łosoś marynowany w cytrynie i zielonym pieprzu podany na pieczonym ziemniaku z sosem miodowo-musztardowym
Kaczka pieczona podana z sosem śliwkowym, kluskami śląskimi i modrą kapustą
Wiśnie po parysku

Bufet zakąskowy:
Sałatka caprese
Śledź w sosie z leśnych grzybów
Sałatka „Pod Strzechą”
Tatar wołowy
Półmisek mięs i wędlin
Wybór pikli
Żurek z wędliną i jajkiem
Kurczak po kaukasku
Strogonow
Zapiekanka ziemniaczana

Bufet deserowy:
Ciasta bankietowe
Napoje zimne i gorące

Menu weselne - Wariant 3

159 zł - 159 zł

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Wino musujące dla gości weselnych

Obiad serwowany:
Rosół z kury z domowym makaronem
Kaczka pieczona z sosem śliwkowym podana na modrej kapuście
Panierowany filet z piersi kurczaka
Pieczeń z karkówki z sosem grzybowym
Kluski śląskie
Pieczone ziemniaki z koprem
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchewki
Sałatka z buraczków gotowanych
Strudel jabłkowy z lodami waniliowymi

Bufet zakąskowy zimny:
Śledzie w sosie z leśnych grzybów
Ryba po grecku
Sałata z fetą i oliwkami
Sałatka jarzynowa
Sałatka z kurczakiem
Półmisek mięs i wędlin
(karkówka, boczek, schab ze śliwką, kiełbasa swojska)
Chleb wiejski ze smalcem i ogórkiem
Pasztet w cieście
Warzywa marynowane i świeże

Bufet zakąskowy ciepły:
Żurek na wędzonej kiełbasie z podgrzybkami
Kurczak grillowany
Bigos staropolski
Wybór pierogów
Golonka w sosie migdałowo-piwnym
Ziemniaki po polsku
Warzywa na parze

Bufet deserowy:
Jabłecznik
Sernik
Ciasto czekoladowe
Świeże owoce
Kawa i herbata z dodatkami
Woda i soki owocowe

Menu weselne - Wariant 4

199 zł - 199 zł

Pralina z pstrąga w prażonym sezamie podana z wędzonym na zimno łososiem i dipem limonkowym
Consomme z pierożkami grzybowymi i julienne
Polędwiczki wieprzowe nadziewane figami marynowanymi w cherry podane z sosem winnym, grillowaną jarzyną, strąkami cukrowego groszku i bulgur
Sorbet malinowy podany z czekoladowym fondant,miętowym likierem i kruszoną bezą

Bufet zakąskowy zimny:
Kompozycja sałat z kozim serem, kaparami i malinami
Sałata „Horiatiki” z fetą i oliwkami
Bukiet sałat z wędzonym łososiem i marynowaną dynią
Caprese z mozzarelli i pomidorów z emulsją bazyliową
Antipasti
Galantyna z kurczaka z musem z wątróbek i omletem ze szpinakiem
Glazurowana pierś kacza z brzoskwinią
Schab nadziewany morelami
Karkówka szpikowana
Boczek pieczony w ziołach
Pasztet z dzika i gęsich wątróbek pieczony w cieście francuskim
Tartar z wołowiny z piklami
Wybór warzyw świeżych i marynat

Bufet zakąskowy ciepły:
Żurek na wędzonej swojskiej kiełbasie z podgrzybkami i jajkiem
Pierogi nadziewane kaszą gryczaną i drobiowymi watróbkami z karmelizowaną cebulą
Filet z sandacza z sosem maślanym na plastrach grillowanej cukinii
Pieczona kaczka z sosem śliwkowo-winnym na modrej kapuście
Wołowina duszona w piwie z daktylami
Warzywa z plastrami ziemniaków w mundurach zapiekane sosem serowym i pomidorami
Kluski śląskie z masłem
Ryż z kurkami

Bufet deserowy:
Wybór ciast bankietowych
Galaretki owocowe
Świeże owoce
Kawa i herbata z dodatkami
Woda i soki owocowe

Menu weselne - Wariant 5

199 zł - 199 zł

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Wino musujące dla gości weselnych

Obiad serwowany:
Rosół z kury z domowym makaronem
Kaczka pieczona z sosem śliwkowym podana na modrej kapuście
Panierowany filet z piersi kurczaka lub kotlet schabowy
Wołowina duszona w piwie
Pierogi
Pieczone ziemniaki z koprem
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchewki
Sałatka z buraczków gotowanych
Strudel jabłkowy z lodami waniliowymi

Bufet zakąskowy zimny:
Śledzie w sosie z leśnych grzybów
Ryba po grecku
Sałatka z raków
Sałata z fetą i oliwkami
Sałatka jarzynowa
Półmisek mięs i wędlin
(karkówka, boczek, schab ze śliwką, kiełbasa swojska)
Pasztet w cieście
Warzywa marynowane i świeże

Bufet zakąskowy ciepły:
Żurek na wędzonej kiełbasie z podgrzybkami
Chleb wiejskim ze smalcem i ogórkiem
Kurczak grillowany
Bigos staropolski
Pieczeń z karkówki z sosem grzybowym
Golonka w sosie migdałowo-piwnym
Ziemniaki po polsku
Kalafior i marchewka zasmażana bułką tartą

Bufet deserowy:
Jabłecznik
Sernik
Ciasto czekoladowe
Świeże owoce
Kawa i herbata
Woda i soki owocowe

Oferta uzupełniająca:
Szynka pieczona w całości z sosem firmowym i ćwikłą – 450 zł
Prosię pieczone w całości, nadziewane kaszą gryczaną z podrobami – 1200 zł

Opinie - Picaro Pod Strzechą

5

5 opinii

Dodaj opinię

Obsługa

Oferta

Wygląd sali

Ceny

Atmosfera

B

Barbara

Jedzenie przepyszne, cudowny klimat, wyjątkowa drewniana sala, w której można zorganizować przyjęcie marzeń w stylu rustykalnym. Bardzo miła i zawsze chętna do pomocy obsługa - to wszystko sprawiło, że nasze wesele stało się niezapomniane. Dodatkowo jest możliwość noclegu dla gości w hotelu o wysokim standardzie :) Dziękujemy bardzo raz jeszcze i polecamy.

2 lata temu

B

Barbara

Jedzenie przepyszne, cudowny klimat, wyjątkowa drewniana sala, w której można zorganizować przyjęcie marzeń w stylu rustykalnym. Bardzo miła i zawsze chętna do pomocy obsługa - to wszystko sprawiło, że nasze wesele stało się niezapomniane. Dodatkowo jest możliwość noclegu dla gości w hotelu o wysokim standardzie :) Dziękujemy bardzo raz jeszcze i polecamy.

2 lata temu

B

Basia

Jedzenie przepyszne, cudowny klimat, wyjątkowa drewniana sala, w której można zorganizować przyjęcie marzeń w stylu rustykalnym. Bardzo miła i zawsze chętna do pomocy obsługa - to wszystko sprawiło, że nasze wesele stało się niezapomniane. Dodatkowo jest możliwość noclegu dla gości w hotelu o wysokim standardzie :) Dziękujemy bardzo raz jeszcze i polecamy.

2 lata temu

B

Basia

Jedzenie przepyszne, cudowny klimat, wyjątkowa drewniana sala, w której można zorganizować przyjęcie marzeń w stylu rustykalnym. Bardzo miła i zawsze chętna do pomocy obsługa - to wszystko sprawiło, że nasze wesele stało się niezapomniane. Dodatkowo jest możliwość noclegu dla gości w hotelu o wysokim standardzie :) Dziękujemy bardzo raz jeszcze i polecamy.

2 lata temu

A

Ania

Wyprawiałam wesele w restauracji Picaro Pod Strzechą w marcu2018. Bardzo miła pani manager, która czuwała nad wszystkim do samego końca. Talerze wymieniane były co godzinę, a jedzenie było bardzo smaczne. Wymarzyliśmy sobie z mężem wesele w stylu staropolskim. Wystrój sali całkowicie spełnił nasze oczekiwania, gościom również bardzo bardzo się podobało. Polecam wszystkim przyszłym pannom młodym.

4 lata temu

Pytania i odpowiedzi

Od jak dawna współpracujesz z Parami Młodymi?

Restauracja Picaro Pod Strzechą to stosunkowo nowy podmiot na rynku weselnym. Obiekt został otwarty w 2016 roku, jednak prężnie się rozwija, mając już stałe grono regularnie odwiedzających klientów oraz organizujących liczne przyjęcia okolicznościowe gości. Mimo teoretycznie niewielu lat na rynku, oferta weselna cieszy się bardzo dużą popularnością i przyciąga coraz więcej przyszłych nowożeńców.

Co znajduje się w Twojej podstawowej ofercie?

Podstawowa oferta dotyczy przyjęcia weselnego w klimatycznej, starannie urządzonej sali na piętrze lub klimatycznej na parterze, przygotowanie smacznych posiłków obiadowych, profesjonalny catering, obsługę kelnerską oraz dekorację sali, a to wszystko zgodnie z preferencjami przyszłej Młodej Pary.

Kontakt - Picaro Pod Strzechą

Picaro Pod Strzechą

Stok 4 66-220 Świebodzin

Poniedziałek

06:00 -06:00

Wtorek

06:00 -06:00

Środa

06:00 -06:00

Czwartek

06:00 -06:00

Piątek

06:00 -06:00

Sobota

06:00 -06:00

Niedziela

06:00 -06:00

Restauracja czynna jest w godzinach 6:00 - 24:00. Podczas organizowania przyjęć weselnych godziny restauracji ulegają wydłużeniu, zgodnie z życzeniami osób organizujących uroczystość.

Zobacz sale weselne w Twoim województwie:

Zobacz innych usługodawców w mieście Świebodzin: