Bernadeta Kuzińska
Władysława Łokietka 1 hipodrom Sopot, Sopot
Bernadeta Kuzińska
WOLNE TERMINY 2024 & 2025! UMÓW SIĘ NA SPOTKANIE I POZNAJ SZCZEGÓŁY
OFERTY!
Zaplanuj swoje wesele wspólnie z Unicorn Restaurant.
Niezwykłe otoczenie restauracji Unicorn tworzy niezapomniany klimat,
idealny na organizację najlepszego wesela. Wyśmienite jedzenie w
połączeniu z niepowtarzalnymi wnętrzami obiektu sprosta oczekiwaniom
najbardziej wymagających gości. Oferujemy kompleksową organizację
wesela.
Marzysz o weselu na plaży? w stodole? w ogrodzie? Świetnie!
Restauracja Unicorn specjalizuję się w kompleksowym przygotowaniu i
organizacji Wesel w formie cateringowej!
Nasza Manager organizacji wesel przygotuję ofertę indiwidualną
dopasowaną do Waszych możliwości i wymagań!
Chcesz nas poznać bliżej? Zapraszamy na DNI OTWARTE DLA WESELNIKÓW !
Szczegóły na Instagramie Unicorn Restaurant!
140 zł - 350 zł
od 50 do 150
1
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Grill
Klimatyzacja
Kuchnia
Ogród
Parking
Teren zamknięty
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Restauracja na wesele
Sala bankietowa
STYL SALI
Wesele w stylu morskim
Wesele w stylu romantycznym
Wesele w stylu rustykalnym
300 zł - 300 zł
3 DANIOWY OBIAD
CIEPŁA KOLACJA
Żurek z białą kiełbasą na własnym zakwasie aromatyzowany świeżym majerankiem
Przystawka
Pasztet z dziczyzny podany z żurawiną z duszoną w winie oraz grzanką tymiankową
Zupa
Consommé z kaczki podane z makaronem domowym i lubczykiem
Dania główne
Bitki wieprzowe duszone w sosie borowikowym
Pierś kurczaka owinięta w plaster bekonu, zapiekana z rozmarynem, oprószona parmezan
Filet z dorsza smażony na oliwie cytrynowej, podany z duszonymi porami
Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem, marynowana w rozmarynie,
podana w sosie własnym
Dodatki
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
Ryż z warzywami
Mix kruchych sałat z winegretem
Buraczki
Surówka z kapusty
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Śledziki marynowane w oliwie z cebulką i kaparami
Galantyna z kurczaka faszerowana omletem i orzechem włoskim
Tymbaliki drobiowe z delikatną, klarowną galaretką
Roladka z kurczaka faszerowana serem feta i oliwkami
Mus z wędzonego łososia podany na grzance
Sałatka z pulpecikami mięsnymi, selerem naciowym, cebulą i jajkiem
Parfait z kaczej wątróbki z karmelizowaną cebulką podane na grzance
Grillowana cukinia faszerowana serem camemberti suszonym pomidorem
Pieczywo, masło
BUFET KAWOWY
Świeżo mielona kawa z ekspresu
Herbata (czarna/owocowa)
Dodatki: mleko/cukier/cytryna
NAPOJE NIEGAZOWANE
Woda z cytryną i miętą
Soki owocowe (jabłkowy/pomarańczowy)
350 zł - 350 zł
3 DANIOWY OBIAD
CIEPŁA KOLACJA
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Śledzie marynowane z estragonem podane z cebulką i oliwą
Wątróbka drobiowa zapiekana w plastrze bekonu
Pasztet z dzika podany z żurawiną
Vol-au-ventfaszerowane pastą z wędzonego łososia
Rostbef pieczony na różowo zawijany z serem pleśniowym typu jersey oraz rukolą
Rolada z łososia faszerowana dorszem glazurowana fondem rybnym podana z kawiorem
tobiko
Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana borowikami pieczona w plastrze bekonu
Sałatka z ziemniaków, marynowanej cebuli i owoców morza (małże, ośmiorniczki, kalmary,
krewetki) skropiona cytryną
Pieczywo, masło
BUFET KAWOWY NAPOJE NIEGAZOWANE
Polędwiczka wieprzowa smażona na oliwie w prażonej kaszy gryczanej, podana z sosem demi glace
Przystawka
Parfait z kaczej wątróbki z karmelizowaną cebulą na grzance
Zupa
Krem z pora i pieczonych ziemniaków z dodatkiem wiejskiej śmietany podany
z kluskami cielęcymi
Dania główne
Zraziki wieprzowe w sosie pieczeniowym
Eskalopki z piersi indyka zapiekane z suszonymi pomidorami, mozzarellą i świeżą bazylią
Bitki ze schabu wieprzowego duszone z chorizo picante, paloną papryką i czerwoną cebulą
Filet z dorsza, smażony na oliwie, podany z konfiturą cytrynową
Dodatki
Ziemniaki pieczone z serem, bekonem oprószone szczypiorkiem
Risotto z warzywami i zielonym groszkiem
Mix kruchych sałat z winegretem
Pomidory z cebulą kruszonym pieprzem, bazyliowym ekstraktem skąpane w oliwie
Fasolka szparagowa na ciepło z masełkiem
Świeżo mielona kawa z ekspresu
Herbata (czarna/owocowa)
Dodatki: mleko/cukier/cytryna
Woda z cytryną i miętą
Soki owocowe (jabłkowy/pomarańczowy)
390 zł - 390 zł
3 DANIOWY OBIAD
CIEPŁA KOLACJA
Jagnięcina pieczona z bakłażanem, pomidorami, czosnkiem, ziołami i czerwonym winem
Przystawka
Rostbef pieczony na różowo z rozmarynem, podany z karmelizowaną gruszką oraz
omletem szparagowym
Zupa
Krem z białych warzyw z płatkami migdałów
Dania główne
Soczysta pierś kurczaka z kostką faszerowana szynką parmeńską i serem grana padano pieczona
z świeżą szałwią i białym winem
Polędwiczka wieprzowa smażona na oliwie w prażonej kaszy gryczanej, podana z sosem demi glace
z palonych kości cielęcych i wołowych
Kacze udko confit, zapieczone z warzywami duszonymi w czerwonym winie
Stek z łososia norweskiego z grilla, podany z grillowanym bakłażanem i cukinią
Dodatki
Ziemniaki pieczone z serem, bekonem oprószone szczypiorkiem
Gnocchi z masłem
Soczewica duszona z warzywami
Buraczki zasmażane na ciepło
Mix kruchych sałat z winegretem
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Tarta borowikowa
Parfait z kaczej wątrobki z karmelizowaną cebulą
Roladka z piersi kurczaka faszerowana wędzoną słoniną i oscypkiem
Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana musem z kurzej wątróbki podana z konfiturą z czerwonej cebuli
Łosoś gravlax marynowany w ginie, soli morskiej i koprze podany z sosem z surowych żółtek i musztardy dijon
Małże nowozelandzkie zapiekane w porach i śmietanie
Tatar z polędwicy wołowej podany z marynowanym borowikiem, korniszonem i cebulką
Wędzone ryby z cytryną podane na desce
Kapary podane w puszystym serku i oprószone parmezanem
Pikantna sałatka z pulpecikami wieprzowymi, selerem naciowym, marynowaną papryką, jajkiem i cebulą
Pieczywo, masło
WARTOŚĆ MENU - 350 ZŁ
BUFET KAWOWY
Świeżo mielona kawa z ekspresu
Herbata (czarna/owocowa)
Dodatki: mleko/cukier/cytryna
NAPOJE ZIMNE
Woda z cytryną i miętą, woda gazowana
Soki owocowe (jabłkowy/pomarańczowy)
Pepsi
7-up
BUFET SŁODKI
Ciasta w papilotach - 3 rodzaje
Mus z białej czekolady
Owoce filetowane
WINO HAUSOWE
Wino białe Chardonney
Wino czerwone Merlot
5
KK
Kasia K
Polecam bardzo ? dania przepyszne, bardzo szybko podane. Na pewno jeszcze tam wrócimy ?
5 lat temu
Źródło: FacebookAŻ
Anna Ż
Pyszna rybka, desery i atmosfera :)
5 lat temu
Źródło: FacebookЭМ
Эмилия М
Polecam, najbardziej sernik <3
5 lat temu
Źródło: FacebookDS
Dominika S
Pyszny sernik z białą czekoladą.
6 lat temu
Źródło: FacebookMŁ
Mał Ł
smacznie, przyjemnie, polecam ???
6 lat temu
Źródło: FacebookJB
Joanna B
Polecam restaurację Unicorn, pyszne jedzenie i miła obsługa, piękne widoki, przestrzeń i spokój??
6 lat temu
Źródło: FacebookRS
Rafał S
Najpyszniejsze I Najlepsze Owoce Morza Tylko W UNICORN Sopot !!!!! .
6 lat temu
Źródło: Facebook31 maja 2025
Termin last minute!
7 czerwca 2025
Termin last minute!
14 czerwca 2025
Termin last minute!
Władysława Łokietka 1 hipodrom Sopot 81-745 Sopot
76 km od Bytowa
106 km od Chojnic
82 km od Czersk
116 km od Człuchowa
12 km od Gdańska
8 km od Gdyni
26 km od Kartuz
53 km od Kościerzyny
83 km od Kwidzyna
53 km od Lęborka
54 km od Malborka
114 km od Miastka
47 km od Nowy Dwór Gdański
58 km od Pelplin
86 km od Prabuty
21 km od Pruszcza Gdańskiego
33 km od Puck
22 km od Redy
19 km od Rumi
41 km od Skarszewy
99 km od Słupska
52 km od Starogardu Gdańskiego
65 km od Sztumu
43 km od Tczewa
111 km od Ustki
27 km od Wejherowa
40 km od Władysławowo
18 km od Żukowo
82 km od Braniewa
62 km od Elbląga
85 km od Pasłęka