Restauracja Unicorn - Sopocki Hipodrom

Bernadeta Kuzińska

Restauracja Unicorn - Sopocki Hipodrom

Władysława Łokietka 1 hipodrom Sopot, Sopot

(15)
Pokaż telefon
Zadzwoń

O nas

WOLNE TERMINY 2024 & 2025! UMÓW SIĘ NA SPOTKANIE I POZNAJ SZCZEGÓŁY
OFERTY!

Zaplanuj swoje wesele wspólnie z Unicorn Restaurant.
Niezwykłe otoczenie restauracji Unicorn tworzy niezapomniany klimat,
idealny na organizację najlepszego wesela. Wyśmienite jedzenie w
połączeniu z niepowtarzalnymi wnętrzami obiektu sprosta oczekiwaniom
najbardziej wymagających gości. Oferujemy kompleksową organizację
wesela.
Marzysz o weselu na plaży? w stodole? w ogrodzie? Świetnie!
Restauracja Unicorn specjalizuję się w kompleksowym przygotowaniu i
organizacji Wesel w formie cateringowej!

Nasza Manager organizacji wesel przygotuję ofertę indiwidualną
dopasowaną do Waszych możliwości i wymagań!

Chcesz nas poznać bliżej? Zapraszamy na DNI OTWARTE DLA WESELNIKÓW !
Szczegóły na Instagramie Unicorn Restaurant!

PRZEDZIAŁ CENOWY

140 zł - 350 zł

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

od 50 do 150

house-1

LICZBA SAL

1

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

Prostokątne

OPIS MIEJSCA

Grill

Klimatyzacja

Kuchnia

Ogród

Parking

Teren zamknięty

Udogodnienia dla niepełnosprawnych

TYP SALI

Restauracja na wesele

Sala bankietowa

STYL SALI

Wesele w stylu morskim

Wesele w stylu romantycznym

Wesele w stylu rustykalnym

Oferta - Unicorn Restaurant

CLASSIC UNICORN PAKIET I

300 zł - 300 zł

3 DANIOWY OBIAD
CIEPŁA KOLACJA
Żurek z białą kiełbasą na własnym zakwasie aromatyzowany świeżym majerankiem
Przystawka
Pasztet z dziczyzny podany z żurawiną z duszoną w winie oraz grzanką tymiankową
Zupa
Consommé z kaczki podane z makaronem domowym i lubczykiem
Dania główne
Bitki wieprzowe duszone w sosie borowikowym
Pierś kurczaka owinięta w plaster bekonu, zapiekana z rozmarynem, oprószona parmezan
Filet z dorsza smażony na oliwie cytrynowej, podany z duszonymi porami
Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem, marynowana w rozmarynie,
podana w sosie własnym
Dodatki
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
Ryż z warzywami
Mix kruchych sałat z winegretem
Buraczki
Surówka z kapusty
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Śledziki marynowane w oliwie z cebulką i kaparami
Galantyna z kurczaka faszerowana omletem i orzechem włoskim
Tymbaliki drobiowe z delikatną, klarowną galaretką
Roladka z kurczaka faszerowana serem feta i oliwkami
Mus z wędzonego łososia podany na grzance
Sałatka z pulpecikami mięsnymi, selerem naciowym, cebulą i jajkiem
Parfait z kaczej wątróbki z karmelizowaną cebulką podane na grzance
Grillowana cukinia faszerowana serem camemberti suszonym pomidorem
Pieczywo, masło

BUFET KAWOWY
Świeżo mielona kawa z ekspresu
Herbata (czarna/owocowa)
Dodatki: mleko/cukier/cytryna
NAPOJE NIEGAZOWANE
Woda z cytryną i miętą
Soki owocowe (jabłkowy/pomarańczowy)

ROSE UNICORN PAKIET II

350 zł - 350 zł

3 DANIOWY OBIAD
CIEPŁA KOLACJA
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Śledzie marynowane z estragonem podane z cebulką i oliwą
Wątróbka drobiowa zapiekana w plastrze bekonu
Pasztet z dzika podany z żurawiną
Vol-au-ventfaszerowane pastą z wędzonego łososia
Rostbef pieczony na różowo zawijany z serem pleśniowym typu jersey oraz rukolą
Rolada z łososia faszerowana dorszem glazurowana fondem rybnym podana z kawiorem
tobiko
Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana borowikami pieczona w plastrze bekonu
Sałatka z ziemniaków, marynowanej cebuli i owoców morza (małże, ośmiorniczki, kalmary,
krewetki) skropiona cytryną
Pieczywo, masło
BUFET KAWOWY NAPOJE NIEGAZOWANE
Polędwiczka wieprzowa smażona na oliwie w prażonej kaszy gryczanej, podana z sosem demi glace
Przystawka
Parfait z kaczej wątróbki z karmelizowaną cebulą na grzance
Zupa
Krem z pora i pieczonych ziemniaków z dodatkiem wiejskiej śmietany podany
z kluskami cielęcymi
Dania główne
Zraziki wieprzowe w sosie pieczeniowym
Eskalopki z piersi indyka zapiekane z suszonymi pomidorami, mozzarellą i świeżą bazylią
Bitki ze schabu wieprzowego duszone z chorizo picante, paloną papryką i czerwoną cebulą
Filet z dorsza, smażony na oliwie, podany z konfiturą cytrynową
Dodatki
Ziemniaki pieczone z serem, bekonem oprószone szczypiorkiem
Risotto z warzywami i zielonym groszkiem
Mix kruchych sałat z winegretem
Pomidory z cebulą kruszonym pieprzem, bazyliowym ekstraktem skąpane w oliwie
Fasolka szparagowa na ciepło z masełkiem

Świeżo mielona kawa z ekspresu
Herbata (czarna/owocowa)
Dodatki: mleko/cukier/cytryna
Woda z cytryną i miętą
Soki owocowe (jabłkowy/pomarańczowy)

GOLD UNICORN PAKIET III

390 zł - 390 zł

3 DANIOWY OBIAD
CIEPŁA KOLACJA
Jagnięcina pieczona z bakłażanem, pomidorami, czosnkiem, ziołami i czerwonym winem
Przystawka
Rostbef pieczony na różowo z rozmarynem, podany z karmelizowaną gruszką oraz
omletem szparagowym
Zupa
Krem z białych warzyw z płatkami migdałów
Dania główne
Soczysta pierś kurczaka z kostką faszerowana szynką parmeńską i serem grana padano pieczona
z świeżą szałwią i białym winem
Polędwiczka wieprzowa smażona na oliwie w prażonej kaszy gryczanej, podana z sosem demi glace
z palonych kości cielęcych i wołowych
Kacze udko confit, zapieczone z warzywami duszonymi w czerwonym winie
Stek z łososia norweskiego z grilla, podany z grillowanym bakłażanem i cukinią
Dodatki
Ziemniaki pieczone z serem, bekonem oprószone szczypiorkiem
Gnocchi z masłem
Soczewica duszona z warzywami
Buraczki zasmażane na ciepło
Mix kruchych sałat z winegretem
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Tarta borowikowa
Parfait z kaczej wątrobki z karmelizowaną cebulą
Roladka z piersi kurczaka faszerowana wędzoną słoniną i oscypkiem
Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana musem z kurzej wątróbki podana z konfiturą z czerwonej cebuli
Łosoś gravlax marynowany w ginie, soli morskiej i koprze podany z sosem z surowych żółtek i musztardy dijon
Małże nowozelandzkie zapiekane w porach i śmietanie
Tatar z polędwicy wołowej podany z marynowanym borowikiem, korniszonem i cebulką
Wędzone ryby z cytryną podane na desce
Kapary podane w puszystym serku i oprószone parmezanem
Pikantna sałatka z pulpecikami wieprzowymi, selerem naciowym, marynowaną papryką, jajkiem i cebulą
Pieczywo, masło
WARTOŚĆ MENU - 350 ZŁ
BUFET KAWOWY
Świeżo mielona kawa z ekspresu
Herbata (czarna/owocowa)
Dodatki: mleko/cukier/cytryna
NAPOJE ZIMNE
Woda z cytryną i miętą, woda gazowana
Soki owocowe (jabłkowy/pomarańczowy)
Pepsi
7-up

BUFET SŁODKI
Ciasta w papilotach - 3 rodzaje
Mus z białej czekolady
Owoce filetowane
WINO HAUSOWE
Wino białe Chardonney
Wino czerwone Merlot

Opinie - Unicorn Restaurant

5

15 opinii

Dodaj opinię

KK

Kasia K

Polecam bardzo ? dania przepyszne, bardzo szybko podane. Na pewno jeszcze tam wrócimy ?

4 lata temu

Źródło: Facebook

Anna Ż

Pyszna rybka, desery i atmosfera :)

5 lat temu

Źródło: Facebook

ЭМ

Эмилия М

Polecam, najbardziej sernik <3

5 lat temu

Źródło: Facebook

DS

Dominika S

Pyszny sernik z białą czekoladą.

5 lat temu

Źródło: Facebook

Mał Ł

smacznie, przyjemnie, polecam ???

5 lat temu

Źródło: Facebook

JB

Joanna B

Polecam restaurację Unicorn, pyszne jedzenie i miła obsługa, piękne widoki, przestrzeń i spokój??

6 lat temu

Źródło: Facebook

RS

Rafał S

Najpyszniejsze I Najlepsze Owoce Morza Tylko W UNICORN Sopot !!!!! .

6 lat temu

Źródło: Facebook

Pytania i odpowiedzi

Od jak dawna współpracujesz z Parami Młodymi?

od 8 lat

Czym wyróżnia się Twoja oferta?

Jedyne takie miejsce w trójmieście, środek miasta a zieleń i cisz cena za menu bez dodatkowej opłaty za salę obsługę itp Wszystkie koszta ujęte w ofercie

Co związanego z realizacją usługi, było dla Ciebie jak do tej pory największym wyzwaniem?

Największe wyzwanie to catering z open barem na 2000 osób zakończony pełnym sukcesem

Jakie pytania Pary Młode zadają Ci najczęściej? Co odpowiadasz?

Ile wcześnie należy podać ostateczną liczbę gości? na tydzień przed weselem :)

Co znajduje się w Twojej podstawowej ofercie?

menu, napoje salę obsługę parking

Z jakim wyprzedzeniem Młoda Para powinna zarezerwować u Was termin?

minimum tydzień jeżeli termin mamy wolny :)

Czy można umówić się wcześniej na obejrzenie sali weselnej oraz degustację menu?

zawsze zachęcamy do zobaczenia sali najlepiej w ciągu dnia, tak aby salę zobaczyć nie wieczorem, bo wieczór kryje zawsze dużo mankamentów. Naszych dań można spróbować podczas zawodów konnych średnio co drugi weekend

Na ile jest możliwość wprowadzenia modyfikacji w proponowanej przez Was ofercie?

Nasza oferta to wstęp do dalszych rozmów i ustaleń. Każde menu możemy dowolnie zmieniać według oczekiwań Pary Młodej

Kiedy ustalacie z Parą Młodą szczegóły dotyczące wesela?

Szczegóły dopinamy na dwa tygodnie przed weselem

W jakim stylu przeważnie Młode Pary organizują u Was wesela?

nowoczesne, industrialne, boho, morskie, eleganckie,

Kontakt - Unicorn Restaurant

Restauracja Unicorn - Sopocki Hipodrom

website facebook instagram Usługodawca oświadczył, że jest przedsiębiorcą. NIP: 5851469797

Władysława Łokietka 1 hipodrom Sopot 81-745 Sopot

12 km od Gdańska

8 km od Gdyni

21 km od Pruszcza Gdańskiego

22 km od Redy

19 km od Rumi

Unicorn Restaurant poleca

Zobacz sale weselne w Twoim województwie: