Wiktoria Kulczycka
Batorego 28 B, Gdańsk
Polecani w tej kategorii
Pokaż więcej
Butikowy hotel, restauracja z ogrodem oraz winiarnia tworzą całość gdzie mogą państwo zorganizować swoje wymarzone wesele. W Villi Eva można rozkoszować się wyszukanymi smakami naszej kuchni, odkrywać nowe aromaty, regiony i kolory win oraz wypocząć w bardzo komfortowych pokojach.
Restauracja Villa Eva łączy tradycję Polskich dworów z lat dwudziestych
i najnowsze trendy kulinarne. Cieszymy się dużym uznaniem Gości.
Wesela organizujemy od lat, nasze doświadczenie sprawi, że ta uroczystość będzie wspominana z prawdziwą przyjemnością!
Oferujemy:
Salę bankietową mieszczącą do 120 osób z wyjściem do ogrodu i barem
Salę bankietową mieszczącą 50 osób z możliwością połączenia z salą restauracyjną i prywatnym tarasem
Możliwość organizacji poprawin w ogrodzie, lub wewnątrz obiektu
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami menu weselnego!
200 zł - 350 zł
do 180
USTAWIENIE STOŁÓW
Okrągłe
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
Grill
Klimatyzacja
Kuchnia
Miejsca noclegowe
Ogród
Parking
Patio
Teren zamknięty
Udogodnienia dla niepełnosprawnych
TYP SALI
Hotel na wesele
Restauracja na wesele
STYL SALI
Wesele w stylu retro
Wesele w stylu rustykalnym
235 zł - 235 zł
Przystawka
Pasztet strasburski, a do tego dwa dipy, chrzan
z żurawinami i chrzan z jabłkiem, domowa bułeczka i masło
lub
Terrina z perliczki z kolorowymi warzywami szpinakiem i grzanką
Zupa
Krem z białych warzyw z grzankami i pieczonym boczkiem
lub
Bulion z drożdżowymi pasztecikami
Danie Główne
Zapiekane roladki z piersi indyka ze szpinakiem, papryką, a do tego ziemniaki i pieczone pomidory
Deser
Pascha z bakaliami, owocowym musem i świeżymi ziołami
Bufet zimny (podawany po obiedzie)
Terrina z kurczaka z suszonymi pomidorami
Terrina z kaczki z pistacjami
Staropolski schab ze śliwkami
Wybór mięs i pasztetów, polędwice, szynki i karczki długo dojrzewające
Naleśnikowe zawijańce z serem Mascarpone
i wędzonym łososiem
Ryba po grecku w sosie ze świeżych pomidorów
i warzyw
Śledzie Matias w trzech odsłonach
Sałata grecka z oryginalną fetą
Sałata Caprese z włoską Mozzarellą
Marynowane grzyby leśne, warzywa i owoce
Sosy: chrzanowy, żurawinowy, czosnkowy, tatarski
Gatunkowe pieczywo i masło
Bufet ciepły (podawany o 24:00)
Kolorowe roladki z kurczaka ze szpinakiem
Pieczone ziemniaki
Ratatouille z cukinii, papryki, pomidorów i innych warzyw
Penne z sosem z sera Roquefort i szpinaku
z suszonymi pomidorami
Bufet z deserami
Owoce filetowane
Domowy sernik
Szarlotka z sosem waniliowym
Panna cotta z wiśniami w koniaku i cynamonie
Przystawka
Faszerowana rolada z piersi kaczki z pistacjami
i sosem cumberland
lub
Rolada z polędwicy wieprzowej z suszonymi owocami i grzybami leśnymi
Zupa
Zupa koperkowa z szafranem, grzankami i serem Bursztyn
lub
Consomme z perliczki z domowym makaronem
Danie główne
Medaliony z polędwiczek wieprzowych na świeżych borowikach z pieczonymi ziemniakami, blanszowane kalafiory, brokuły i marchewki w formie zapiekanego Royal, karmelizowana czerwona kapusta z rodzynkami na winie Malaga
lub
Pieczona kaczka confit na karmelizowanej czerwonej kapuście z pieczonymi ziemniakami, morelowym musem i śliwkowym ravioli
Deser
Ciasteczko czekoladowe nasączane malinowym ponczem z bitą śmietaną i świeżymi owocami
Bufet zimny (podawany po obiedzie)
Terrina z kurczaka z suszonymi pomidorami
Terrina z kaczki z pistacjami
Schab faszerowany suszonymi borowikami
Pieczone babeczki z pasztetem z dzika i ogórkiem
Wybór mięs i pasztetów, polędwice, szynki i karczki długo dojrzewające
Trójkąciki z ciasta filo z kurczakiem i papryką
Śledzie w trzech odsłonach
Ptysie z musem z wędzonego halibuta
Wybór ryb wędzonych
Polne sałaty z serami pleśniowymi, orzechami i miodowym dressingiem
Polska sałatka tradycyjna z majonezem
Sałatka Caprese z mozarellą baby, pomidorkami cherry i bazyliowym pesto
Marynowane grzyby, warzywa i owoce
Dipy: chrzanowy, żurawinowy, czosnkowy, tatarski
Pieczywo gatunkowe i masło
Bufet ciepły (podawany o 24:00)
Kotleciki z indyka marynowane w Maladze i żurawinie z karmelizowaną czerwoną kapustą
Pieczone ziemniaki z rozmarynem
Roladki z soli z sosem koperkowym na warzywnym julienne
Orientalny ryż z kolorowymi warzywami
Pierogi ze szpinakiem i sosem z błękitnego sera
Bufet z deserami
Zapiekany Krem Brulee z miętą
Tiramisu na włoskim mascarpone z amaretto na delikatnych biszkoptach
Domowy sernik
Szarlotka z sosem waniliowym
Panna cotta z owocami egzotycznymi
Owoce filetowane
Przystawka
Carpaccio z polędwicy długo dojrzewającej Bresaola ze smażonymi kurkami, oliwą, serem Bursztn i rukolą
lub
Marynowany butterfish na galaretce ze świeżego ogórka z langusynką na guacamole
Zupa
Consomme z perliczki z domowymi kluseczkami
lub
Zupa borowikowa z kluseczkami
W upalne dni polecamy oryginalne hiszpańskie gaspacho z pomidorów malinowych
Danie główne
Pierś gęsi confit z francuskimi kasztanami, korzenną gruszką, pieczonymi ziemniakami, czerwoną kapustą, morelowym i żurawinowym musem
lub
Policzki prosiaka na duszonej fasolce z chorizo
i ziemniaczanym chrustem
lub
Ossobuco na sosie warzywno-kasztanowym, a do tego ziemniaki i inne pieczone warzywa
Deser
Migdałowy dacquoise z kremem szafranowym
i pomarańczami
lub
Gruszka gotowana w soku jabłkowym z miodem, podana z kremem marcepanowym
Bufet zimny (podawany po obiedzie)
Wybór pieczonych mięs i pasztetów
Polędwice, szynki i karczki długo dojrzewające
Mini szaszłyki z indyka i krewetek
Pieczony Rosbeef
Tatarki z polędwicy wołowej z jajkiem przepiórczym
Wybór serów dojrzewających, pleśniowych
i parmezanów
Wybór wędzonych ryb
Trzy rodzaje śledzi Matias
Liście cykorii z musem Cordon Bleu i orzechami włoskimi
Liście cykorii z wędzonym łososiem
Sałatka Caprese z Mozzarellą baby i bazyliowym pesto
Sałata z avocado, rukoli, różowego grejpfruta
z oryginalną szynką parmeńską i sosem vinegrette
Marynowane grzyby leśne, owoce i warzywa
Dipy: chrzanowy, żurawinowy, tatarski i czosnkowy
Gatunkowe pieczywo i masło
Bufet ciepły (podawany o 24:00)
Grillowane steki z łososia na warzywach julienne
Ziemniaki gratin
Ratatouille z cukinii, bakłażanów, pomidorów
i cukrowego groszku
Zrazy zawijane na kaszy gryczanej z sosem grzybowym
Kiszone warzywa
Bufet z deserami
Owoce filetowane
Mini serniczki z musem z owoców jagodowych
Szarlotki w kształcie kwiatu róży
Tiramisu na włoskim Mascarpone z Amaretto na delikatnych biszkoptach
Mus czekoladowy z owocami
Panna cotta z wiśnią w koniaku
Zapiekany krem brulee z miętą
MENU NA WESELE WEGAŃSKIE
Przystawka
Sałatka z ciecierzycą i grillowanym bakłażanem (DANIE BEZGLUTENOWE)
Zupa
Krem z dyni z prażonymi ziarnami dyni
(DANIE BEZGLUTENOWE)
Danie główne
Tagliatelle w sosie kurkowym z dodatkiem wegańskiej śmietany
Pieczeń z soczewicy
Kotlety z mielonej soi
Dodatki:
aromatyczny sos grzybowy ( do kotletów i pieczeni)
pieczone ziemniaki
kasza gryczana
zestaw surówek i bukiety warzywne
Alternatywnie dla osób z nietolerancją glutenu:
Szaszłyk warzywny w cieście kukurydzianym oraz nadziewane cukinie/pieczarki/pomidory
z zestawem surówek
Deser
Pudding jaglany (z prosa) z sosem wiśniowym (DANIE BEZGLUTENOWE)
Bufet zimny (podawany po obiedzie)
Pasty z soczewicy i kalafiorów, humus
Pieczywo pełnoziarniste, zwykłe, bezglutenowe
Kuskus z warzywami (DANIE BEZGLUTENOWE)
Sałatka makaronowa z pesto z suszonych pomidorów
Kasza bulgur z batatem
Surówka z rukoli z suszonymi pomidorami awokado i ziarnami (DANIE BEZGLUTENOWE)
Sałatka grecka z marynowanym tofu (DANIE BEZGLUTENOWE)
Sałatka jarzynowa
Roladki z cukinii nadziewane twarożkiem migdałowym
Paszteciki ze szpinakiem
Zestawy surówek , bukiety warzyw, pomidory, ogórki, buraki
Bufet gorący (podawany o 24:00)
Szaszłyki warzywne w cieście kukurydzianym (DANIE BEZGLUTENOWE)
Pieczarki, pomidory, cukinie nadziewane (DANIE BEZGLUTENOWE) pęczakiem i kurkami
Krokiety z kapustą i grzybami
Risotto z grzybami (DANIE BEZGLUTENOWE)
Placki z dyni i cukinii
Pierogi z wędzonym tofu i ziemniakami (ruskie) okraszone skarmelizowaną cebulką
Samosy wegańskie z sosem z mango
Kotleciki z fasoli i mięty
Bufet z deserami
Owoce filetowane
Sernik z tofu z brzoskwiniami
Szarlotka na razowym spodzie
Ciasto marchewkowe
Mus czekoladowy z malinami
Nocna przekąska
Postny barszcz czerwony, paszteciki z kapustą
i grzybami
5
KC
Katarzyna C
Wszystko było zorganizowane na najwyższym poziomie, i ze smakiem i to dosłownie. Jedzenie było wyśmienite, do tego pięknie podane, i co najważniejsze, bardzo wszystkim smakowało. Obsługa bardzo miła, sprawna
7 lat temu
AT
Anna T
miejsce można uznać za wyjątkowe :) czego mi brakowało to dobra kawa rano ;)
4 lata temu
Źródło: FacebookIC
Iwona C
gorąco polecam ?
4 lata temu
Źródło: FacebookKC
Konrad C
Wspaniały klimat i przepyszne jedzenie. Gorąco polecam?
4 lata temu
Źródło: FacebookAB
Alicja B
Odwiedziłam restaurację w ramach akcji Restaurant Week, byłyśmy we dwie więc sprobowalysmy obu propozycji menu przygotowanych na to wydarzenie. Wszystko było przepyszne i pięknie podane, a obsługa była przemiła. Zupa chrzanowa i policzki to nasi faworyci. Podsumowując - gorąco polecam!
4 lata temu
Źródło: FacebookAR
Agnieszka R
Piękne, klimatyczne wnętrze. Przemiła obsługa. Czuliśmy się naprawde wyjatkowo. Miejsce przyjazne nawet dla rodziny z trójką dzieci (w tym jeden niemowlak). Dania świeżutkie, robione na bieżąco. W apetyczny sposób ułożone na talerzu, by nacieszyć nie tylko brzuszek, ale i oczka :-) serdecznie polecamy
4 lata temu
Źródło: FacebookNC
Natalka C
Przepyszne jedzenie, profesjonalna obsługa i rodzinna atmosfera.
4 lata temu
Źródło: FacebookBatorego 28 B 80-251 Gdańsk