Ul. Gajowa 43, Bydgoszcz
Polecani w tej kategorii
Pokaż więcej
Adagio - spokojnie, muzycznie, nastrojowo. Tak właśnie jest w naszej restauracji, której klimat tworzą reprodukcje baletnic Degas'a, miękko wyściełane krzesła, płomienie świec, kwiaty. W tle subtelnie sączy się muzyka, a strefę prywatności gości wyznaczają parawany z muślinową tkaniną. Ciepło, rodzinnie i w dobrym stylu.
Proponujemy kuchnię" fusion", łączy ona potrawy rodzime ze smakami śródziemnomorskimi a także trochę wschodniej egzotyki.
Zaspokajamy zarówno zwolenników polskich, swojskich dań, jak i podniebienia spragnione nowych wrażeń.
Menu dopasowujemy do charakteru spotkania. Na romantyczny wieczór proponujemy cytrynowe tagiatelle z maskarpone - pięknie pachnie, delikatnie smakuje, dla pikantniejszego akcentu posypujemy to danie czerwonym pieprzem. Buissines meeting- polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną, podane z ryżem na sypko, posypane prażonymi migdałami- wyborne odczucia kulinarne a także zastrzyk energii na dalszą część spotkania. Wielopokoleniowa impreza rodzinna - tu króluje kuchnia rodzima- zrazy zawijane, kotlety schabowe, ale nie tylko, także naleśniki pikantne w różnych odsłonach, bogactwo pierogów typowo polskich a także z innych stron świata.
Nasza restauracja nieustannie się rozwija, obserwujemy i wprowadzamy nowe restauracyjne trendy, zarówno kulinarne jak i dekoracyjne.
Zadziwiamy gości sztuką aranżacji stołów, w której pojawiają się oryginalne motywy, często z" przymrużeniem oka".
do 100
USTAWIENIE STOŁÓW
Prostokątne
OPIS MIEJSCA
Dekoracje
TYP SALI
Restauracja na wesele
STYL SALI
Wesele w stylu romantycznym
Zupa
Rosół z makaronem/kluseczkami
Danie główne (ułożone na platerach) 3 porcje na osobę
Karkówka duszna w całości podana w jarzynach
Zawijany zraz królewski z wołowiny
Eskalopki z drobiu zapiekane z pomidoramii żółtym serem
De volaille
Rogal faszerowany ze schabu
Łosoś z grilla
Gotowane w rosole udka z kurczaka w sosie potrawkowym
Dodatki
Frytki,krokiety,ziemniaki,ryż,warzywa gotowane na parze
Zestawy surówek:
Groszek z marchewką
Buraczki
Sałaty mieszane w sosie vinegret
Kapusta młoda -sezonowo
Bukiet surówek
Deser
Lody z owocami i bita śmietaną
Zakąski zimne -pięć porcji na osobę
Befsztyk tatarski
Schabiki w sosie chrzanowym
Ruloniki ze schabu faszerowane pasztetem
Piramidki z szynki nadziewane sałatką lub szparagami
Plater mięs pieczonych (schab,karkówka,polędwica)
Soczysta pieczeń z karkówki ze śliwką
Ruloniki z łososia wędzonego faszerowane pieczarkami w sosie białym
Klopsiki w zalewie octowej
Nugetsy z kurczaka z sosami
Roladki drobiowe z fetą,papryką i oliwkami
Śledzie w oleju z cebulką i ogórkiem
Filety z ryby po japonsku lub grecku
Papryka faszerowana
Sałatki
Sałatka grecka
Sałatka z kurczaka
Gyros
Specjalność wieczoru
Szynka pieczona (noga)
Śniadanie
Barszcz z paszecikiem lub zurek z białą kiełbasa i jajkiem
Pulpety z pieczarkami lub udka pieczone
Napoje zimne i gorące
1-litr soku na osobę
Kawa i herbata podawana w termosach bankietowych bez ograniczeń
Zupa
Rosół z kluseczkami domowymi
Barszcz z pasztecikiem
Krem z pomidora
Danie Główne- trzy porcje na osobę
Zraz zawijany z tradycyjnym farszem
Duszona polędwica z sosrm kurkowym
karkówka szpikowana czosnkiem
Żeberka w marynacie miodowo-piwnej
Rolada schabowa
Kaczka z jabłuszkiem na modrej kapuście
De Volaille tradycyjnie z masłem
Zraziki z piersi kurczaka z borowikami w rozmarynowym sosie
Pierś z kurczaka nadziewana morelami
Potrawka z kurczaka
Losos grilowany z warzywami
Pstrąg pieczony w migdałach
Dodatki
Ziemniaki gotowane posypane koperkiem
Frytki,
Krokiety ziemniaczane
Ziemniaki opiekane w ziołach
ryż
kluseczki kładzione
Surówki
Bukiet gotowanych warzyw
Kapusta biała na słodko-kwaśno
Kapusta czerwona gotowana
Buraczki tarte
Swieża marchewka z brzoskwiniami
Bukiet surówek
Deser do wyboru
Lody z bakaliami i bitą śmietaną
Lody z goracymi malinami / wiśniami
Puchar sałatki owocowej z syropem czekoladowym
Dania Zimne I Przekąski
Mięsa pieczone
Tatar wołowy
Filet z kurczaka nadziewany brokułami pod galaretką
Półmisek wędlin i serów
Śledzie w oleju z cebulką i ogórkami
Ryby w galarecie
Tatar z łososia wędzonego
Roladki z łososia wedzonego nadziewane pieczarkami
sałatka z szynka parmeńska i truskawkami[sezonowo]
salatka owocowa
Sałatka z serem feta
Atrakcja wieczoru
Pieczony Indyk w Całości
Gorąca Przekąska
Karkówka pieczona podawana z kluskami śląskimi
Śniadanie
Golonka z kapustą zasmazaną
Żur z białą kiełbasą i jajkiem
Barszcz z pasztecikiem
4.73
KW
Karolina W
Witam, polecam, fajne miejsce. Mieliśmy w ubiegłą niedziele chrzciny synka. Jedzonko pierwsza klasa, piękny wystrój, żywe kwiaty na każdym stole, miła obsługa.
6 lat temu
IZ
Izabela Z
Bardzo przyjemny lokal, piekna lokalizacja, smaczne jedzenie. Polecam
7 lat temu
RS
Renata S
Świetne miejsce na zorganizowanie niewielkiego wesela. Polecam :)
8 lat temu
ul. Gajowa 43 Bydgoszcz