Herbarium Hotel&SPA****
Herbarium Hotel&SPA**** Gąsawa
(4)
Zobacz profil
Weranda Home
Weranda Home Sławica
(1)
Zobacz profil
Folwark Karczemka
Folwark Karczemka Małdyty
Zobacz profil
Pałac Poledno
Pałac Poledno Świecie
(3)
Zobacz profil
Restauracja Adagio

Restauracja Adagio

Ul. Gajowa 43, Bydgoszcz

(3)

O nas

Adagio - spokojnie, muzycznie, nastrojowo. Tak właśnie jest w naszej restauracji, której klimat tworzą reprodukcje baletnic Degas'a, miękko wyściełane krzesła, płomienie świec, kwiaty. W tle subtelnie sączy się muzyka, a strefę prywatności gości wyznaczają parawany z muślinową tkaniną. Ciepło, rodzinnie i w dobrym stylu.

Proponujemy kuchnię" fusion", łączy ona potrawy rodzime ze smakami śródziemnomorskimi a także trochę wschodniej egzotyki.

Zaspokajamy zarówno zwolenników polskich, swojskich dań, jak i podniebienia spragnione nowych wrażeń.

Menu dopasowujemy do charakteru spotkania. Na romantyczny wieczór proponujemy cytrynowe tagiatelle z maskarpone - pięknie pachnie, delikatnie smakuje, dla pikantniejszego akcentu posypujemy to danie czerwonym pieprzem. Buissines meeting- polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną, podane z ryżem na sypko, posypane prażonymi migdałami- wyborne odczucia kulinarne a także zastrzyk energii na dalszą część spotkania. Wielopokoleniowa impreza rodzinna - tu króluje kuchnia rodzima- zrazy zawijane, kotlety schabowe, ale nie tylko, także naleśniki pikantne w różnych odsłonach, bogactwo pierogów typowo polskich a także z innych stron świata.

Nasza restauracja nieustannie się rozwija, obserwujemy i wprowadzamy nowe restauracyjne trendy, zarówno kulinarne jak i dekoracyjne.

Zadziwiamy gości sztuką aranżacji stołów, w której pojawiają się oryginalne motywy, często z" przymrużeniem oka".

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

do 100

USTAWIENIE STOŁÓW

Prostokątne

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

TYP SALI

Restauracja na wesele

STYL SALI

Wesele w stylu romantycznym

Oferta - Restauracja Adagio

Menu weselne - Wariant 1

Zupa
Rosół z makaronem/kluseczkami

Danie główne (ułożone na platerach) 3 porcje na osobę
Karkówka duszna w całości podana w jarzynach
Zawijany zraz królewski z wołowiny
Eskalopki z drobiu zapiekane z pomidoramii żółtym serem
De volaille
Rogal faszerowany ze schabu
Łosoś z grilla
Gotowane w rosole udka z kurczaka w sosie potrawkowym

Dodatki
Frytki,krokiety,ziemniaki,ryż,warzywa gotowane na parze
Zestawy surówek:
Groszek z marchewką
Buraczki
Sałaty mieszane w sosie vinegret
Kapusta młoda -sezonowo
Bukiet surówek

Deser
Lody z owocami i bita śmietaną

Zakąski zimne -pięć porcji na osobę
Befsztyk tatarski
Schabiki w sosie chrzanowym
Ruloniki ze schabu faszerowane pasztetem
Piramidki z szynki nadziewane sałatką lub szparagami
Plater mięs pieczonych (schab,karkówka,polędwica)
Soczysta pieczeń z karkówki ze śliwką
Ruloniki z łososia wędzonego faszerowane pieczarkami w sosie białym
Klopsiki w zalewie octowej
Nugetsy z kurczaka z sosami
Roladki drobiowe z fetą,papryką i oliwkami
Śledzie w oleju z cebulką i ogórkiem
Filety z ryby po japonsku lub grecku
Papryka faszerowana

Sałatki
Sałatka grecka
Sałatka z kurczaka
Gyros

Specjalność wieczoru
Szynka pieczona (noga)

Śniadanie
Barszcz z paszecikiem lub zurek z białą kiełbasa i jajkiem
Pulpety z pieczarkami lub udka pieczone

Napoje zimne i gorące
1-litr soku na osobę
Kawa i herbata podawana w termosach bankietowych bez ograniczeń

Menu weselne - Wariant 2

Zupa
Rosół z kluseczkami domowymi
Barszcz z pasztecikiem
Krem z pomidora

Danie Główne- trzy porcje na osobę
Zraz zawijany z tradycyjnym farszem
Duszona polędwica z sosrm kurkowym
karkówka szpikowana czosnkiem
Żeberka w marynacie miodowo-piwnej
Rolada schabowa
Kaczka z jabłuszkiem na modrej kapuście
De Volaille tradycyjnie z masłem
Zraziki z piersi kurczaka z borowikami w rozmarynowym sosie
Pierś z kurczaka nadziewana morelami
Potrawka z kurczaka
Losos grilowany z warzywami
Pstrąg pieczony w migdałach

Dodatki
Ziemniaki gotowane posypane koperkiem
Frytki,
Krokiety ziemniaczane
Ziemniaki opiekane w ziołach
ryż
kluseczki kładzione

Surówki
Bukiet gotowanych warzyw
Kapusta biała na słodko-kwaśno
Kapusta czerwona gotowana
Buraczki tarte
Swieża marchewka z brzoskwiniami
Bukiet surówek

Deser do wyboru
Lody z bakaliami i bitą śmietaną
Lody z goracymi malinami / wiśniami
Puchar sałatki owocowej z syropem czekoladowym

Dania Zimne I Przekąski
Mięsa pieczone
Tatar wołowy
Filet z kurczaka nadziewany brokułami pod galaretką
Półmisek wędlin i serów
Śledzie w oleju z cebulką i ogórkami
Ryby w galarecie
Tatar z łososia wędzonego
Roladki z łososia wedzonego nadziewane pieczarkami
sałatka z szynka parmeńska i truskawkami[sezonowo]
salatka owocowa
Sałatka z serem feta

Atrakcja wieczoru
Pieczony Indyk w Całości

Gorąca Przekąska
Karkówka pieczona podawana z kluskami śląskimi

Śniadanie
Golonka z kapustą zasmazaną
Żur z białą kiełbasą i jajkiem
Barszcz z pasztecikiem

Opinie - Restauracja Adagio

4.73

3 opinie

Dodaj opinię

Obsługa

Oferta

Wygląd sali

Ceny

Atmosfera

KW

Karolina W

Witam, polecam, fajne miejsce. Mieliśmy w ubiegłą niedziele chrzciny synka. Jedzonko pierwsza klasa, piękny wystrój, żywe kwiaty na każdym stole, miła obsługa.

5 lat temu

IZ

Izabela Z

Bardzo przyjemny lokal, piekna lokalizacja, smaczne jedzenie. Polecam

7 lat temu

RS

Renata S

Świetne miejsce na zorganizowanie niewielkiego wesela. Polecam :)

7 lat temu

Kontakt - Restauracja Adagio

Restauracja Adagio

Usługodawca nie przekazał nam informacji, czy prowadzi działalność gospodarczą.

ul. Gajowa 43 Bydgoszcz

Polecani z kategorii sala weselna

Hotel*** Dworek Wapionka
Hotel*** Dworek Wapionka Górzno
(3)
Zobacz profil
Nicolaus Hotel & Culinary
Nicolaus Hotel & Culinary Toruń
(2)
Zobacz profil
Gościniec pod Żaglami
Gościniec pod Żaglami Włocławek
(18)
Zobacz profil
Hotel Nad Rzeczką
Hotel Nad Rzeczką Toruń
(21)
Zobacz profil

Zobacz sale weselne w Twoim województwie: