Czego szukasz?
Liczba ofert: 11
Nasza Restauracja specjalizuje się w daniach z jagnięciny, którą kupujemy z miejscowej bacówki dlatego mamy pewność, że produkt ten jest ekologiczny oraz najwyższej jakości. Jeżeli chodzi o wesela, ze względu na wysoką cenę jagnięciny, można ją znaleźć w nieco droższych propozycjach menu. Jednak w każdym z menu staramy się używać sprawdzonych produktów - począwszy od mięsa, które kupujemy w lokalnych masarniach, poprzez ziemniaki, po które specjalnie jeździmy do zaprzyjaźnionego rolnika w Opolu, aż po sery, które kupujemy z zaprzyjaźnionych bacówek i wędliny, które w większości robimy i wędzimy sami.
Jeszcze przed otwarciem restauracji, zawsze szukaliśmy produktów zdrowych oraz ekologicznych. Odkąd zostaliśmy właścicielami restauracji, z kuchnią o niesamowitych możliwościach zarówno sprzętowych jak i personalnych, możemy tworzyć dania jak najbardziej odpowiadające temu opisowi. Bez wątpienia wyróżniamy się tym, że większość wędlin i kiełbas, które goście u nas spożywają, robimy sami. W zeszłym roku zakupiliśmy wędzarnię, która obecnie jest jednym z częściej używanych urządzeń. Wszystkie nasze wędliny nie posiadają konserwantów, prócz naturalnego dymu z różnych gatunków drzew. Wszystkie makarony i pierogi również robimy sami. Jedne z nich mają zielony kolor, który uzyskujemy przy pomocy szpinaku. Staramy się do dań nie dodawać zbędnych barwników. Na najwyższym poziomie restauracji znajduje się cukiernia, w której nasza zdolna cukierniczka przygotowuje wiele słodkości, które również robimy przy użyciu wysokiej jakości składników. W cukierni pieczemy bułki do burgerów i chleby. Chcemy mieć pewność, że dania które podajemy naszym gościom są najwyższej jakości.
Posiadamy dwie różne sale weselne. Jedną, większą do 200 osób z antresolą, na której można znaleźć wiele akcentów regionalnych w formie koronki Koniakowskiej. Do jej wykończenia zostały użyte takie materiały jak szkło kamień oraz drewno. Sala charakteryzuje się bardzo dużą ilością światła oraz dużą przestrzenią. Druga sala - zbójecka, jak sama nazwa wskazuje jest miejscem bardziej intymnym, o mniejszej ilości światła, co w przypadku zabawy ma dużo plusów. Wykończeni sali jest bardzo naturalne, materiały użyte to drewno szkło oraz stuletnia cegła. Na sali znajdują się 3 duże obrazy przedstawiające 3 wsie - Koniaków, Istebną oraz Jaworzynkę. Jeżeli ktoś szuka sali regionalnej, a nie chce aby była to karczma z bali, to sala zbójecka na pewno przypadnie mu do gustu.
Dwór znajduje się w centralnej części Trójwsi, na jednym z malowniczych Beskidzkich wzniesień. Z każdego miejsca w naszej restauracji można podziwiać panoramę Beskidów. Gdy widoczność jest dobra, z naszego tarasu można dostrzec wiele gór, które znajdują się już u naszych sąsiadów w Czechach. Chodź obiekt zlokalizowana jest przy drodze głównej, to bardzo zaciszne i przyjazne dzieciom miejsce do wypoczynku.
Dla naszych najmłodszych gości posiadamy duży pokój zabaw wewnątrz restauracji oraz bardzo dużą zieloną przestrzeń z certyfikowanym placem zabaw, która znajduje się z tyłu budynku z dala od drogi. Jej lokalizacja pozwala się zrelaksować gościom, gdyż nie muszą się martwić o bezpieczeństwo swoich pociech.
Myślę że jest wiele rzeczy, przez które można nas nazwać innymi, wyjątkowymi. Jest jednak jedna rzecz, którą usłyszeliśmy od naszych par. Jest to fakt, że w bardzo dużym stopniu odciążamy Młode Pary z trudów przygotowań wesela. Wyposażenie oraz personel, który znajduje się w naszym obiekcie pozwala na organizację kompleksową wesel. W zasadzie możemy przygotować wesele od A do Z i zawsze robimy to z takim zaangażowaniem jak by to było nasze wesele.