4 Pory Roku Restauracja i Nocleg
4 Pory Roku Restauracja i Nocleg Straszyn
(7)
Zobacz profil
Studio 2000 Hotel Nad Czernicą ***
Studio 2000 Hotel Nad Czernicą *** Czarne
(5)
Zobacz profil
Novotel Gdańsk Marina
Novotel Gdańsk Marina Gdańsk
(1)
Zobacz profil
Sheraton Sopot Hotel
Sheraton Sopot Hotel Sopot
Zobacz profil
Q Hotel Grand Cru

Andrzej Kobiela

Q Hotel Grand Cru

Ul. Rycerska 11-12, Gdańsk

(5)

O nas

Eleganckie i klimatyczne wnętrza Q Hotel Grand Cru Gdańsk oraz Restauracji Grand Cru to idealne miejsce na organizację wymarzonego przyjęcia weselnego. Młodej Parze proponujemy wykwinte menu, przygotowane pod okiem naszego Szefa Kuchni, które spełni oczekiwania najbardziej wymagających podniebień. Do dyspozycji klienta oddajemy nasz wykwalifikowany personel, który zawsze chętnie służy pomocą i doświadczeniem w trakcie organizacji każdego przyjęcia.

W naszej ofercie proponujemy:
- menu już od 190 zł od osoby,
- organizację wesel do 100 osób,
- możliwość łączenia trzech sal o łącznej powierzchni 247m2.

Organizując u nas wesele Para Młoda otrzymuje:
- pokój ze śniadaniem dla Pary Młodej gratis oraz zniżki na noclegi dla Gości weselnych (50% rabatu od ceny dnia),
- przy organizacji wesela powyżej 40 osób zaproszenie na kolację w pierwszą rocznicę ślubu do Restauracji Grand Cru,
- przy organizacji wesela powyżej 70 osób voucher na weekendowy pobyt dla dwóch osób w jednym z hoteli naszej sieci,
- rabat 50% na degustację dań obiadowych,
- tort weselny oraz powitanie winem musującym gratis,

Dodatkowo, jeśli zechcesz zorganizować u nas przyjęcie weselne w piątek lub w niedzielę mamy dla Ciebie specjalną ofertę!
- degustację dań dla Pary Młodej gratis,
- menu dla dzieci do 10 roku życia gratis,
- każde menu w piątki i niedziele tańsze o 20 zł od ceny regularnej.

Na życzenie Pary Młodej zadbamy o atrakcje artystyczne, oprawę florystyczną, muzyczną i fotograficzną, a menu dostosujemy do Państwa indywidualnych potrzeb.

PRZEDZIAŁ CENOWY

290 zł - 400 zł

couple-man-woman

LICZBA GOŚCI

do 100

house-1

LICZBA SAL

3

USTAWIENIE STOŁÓW

Okrągłe

Prostokątne

OPIS MIEJSCA

Dekoracje

Kuchnia

Oferta - Q Hotel Grand Cru

Menu weselne - Wariant 1

190 zł - 190 zł

Przystawka
Marynowany filet z kurczaka z młodymi orzechami włoskimi.

Zupa
Bulion z pulardy z makaronem naleśnikowym i młodymi warzywami.

Dania główne
Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim z grzybami leśnymi i rozmarynem.
Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami w sosie bazyliowym.
Filet z miruny pieczony w cieście francuskim z czarnym sezamem i płatkami soli.

Dodatki
Ziemniaki gotowane, ryż ziołowy i sezonowe surówki.

Deser
Patera ciast domowych

Zakąski
Dorsz w pikantnym sosie meksykańskim.
Schab nadziewany grzybami leśnymi.
Pasztet pieczony w kruchym cieście.
Terrina z wędzonego pstrąga.
Tymbaliki drobiowe z zielonym groszkiem.
Sałatka z grillowanym kurczakiem i mandarynkami.
Sałatka wiejska z pieczonymi białymi kiełbaskami.

Specjalność wieczoru
Rolada z cielęciny nadziewana pomarańczami, duszona w białym winie.

Na zakończenie
Barszcze czerwony an suszonych borowikach z pasztecikiem nadziewanym kapustą z grzybami.

Napoje
Kawa, herbata, woda mineralna niegazowana w dzbanku.

Menu weselne - Wariant 2

205 zł - 205 zł

Przystawka
Kaczka nadziewana żurawinami w galaretce z wina porto.

Zupa
Krem z tymiankowej cukinii aromatycznymi grzankami.

Danie główne
Schab w chrupiącej ziołowo-serowej panierce z pieczarkami podany
z ziemniakami pieczonymi w rozmarynie i bukietem kolorowych
surówek.
Filet ze złocistej soli w sosie z trawy cytrynowej podany z białym
ryżem i warzywami z pary.
Trybowane udko z kurczaka nadziewane duszonymi porami
i orzechami włoskimi.

Deser
Szarlotka z bitą śmietaną, cynamonem i miętą.

Bufet
Faszerowany naleśnik z prażoną suszoną szynką i oliwką.
Szaszłyczki z serów żółtych i pleśniowych z owocami.
Śledź w czerwonej cebuli z oliwą cytrynową.
Jajka w sosie tatarskim.
Tarta z pomidorkami, oliwkami i parmezanem.
Sałatka Cezar.
Schab pieczony po staropolsku.
Sałatka bawarska.
Deska serów żółtych.
Deska swojskich wędlin i kiełbas.
Świeże mieszane pieczywo.
Masełka smakowe.
Zimne sosy do mięs i ryb.
Pikle oraz świeże warzywa.

Specjalność wieczoru
Szaszłyczki w sosie ognistym.

Na zakończenie
Staropolskie flaczki wołowe na sposób myśliwego.

Bufet słodki
Rolada makowa.
Sernik domowy.
W-Z z lekkim kremem.
Makowiec na kruchym cieście.

Napoje
Kawa, herbata, woda mineralna niegazowana w dzbanku.

Menu weselne - Wariant 3

230 zł - 230 zł

Przystawka
Parfait z białych ryb z aksamitnym dipem i ziołami.

Zupa
Bulion wołowy z cielęcymi kluseczkami i szkloną pieczarką.

Danie główne
Chrupiąca pierś z kurczaka nadziewana klarowanym masłem podana z soczystymi sałatkami i koperkowymi ziemniakami.
Grillowany schab w sosie korniszonowo-musztardowym z pieczonymi ziemniakami oraz karmelizowanymi marchewkami z tymiankiem.
Roladka z białej ryby nadziewanej szpinakiem w sosie śmietanowym podana z białym ryżem.

Deser
Panna cotta z sosem malinowym.

Bufet
Małe kuleczki mozzarelli panierowane w ziołach.
Polędwiczka z kurczaka glazurowana sosem whiskey z prażonym sezamem.
Plastry wędzonego łososia podane z sałatami.
Sałatka ziemniaczana z porem i bekonem.
Sałatka pico de gallo.
Śledź z cebulą i jabłkiem w śmietanie.
Deska serów żółtych.
Deska swojskich wędlin i kiełbas.
Świeże mieszane pieczywo.
Masełka smakowe.
Zimne sosy do mięs i ryb.
Pikle oraz świeże warzywa.

Specjalność wieczoru
Duszone w miodzie i chili wykwintne żeberka podawane z amerykańską sałatką i frytkami.

Na zakończenie
Kaszubski żur tradycyjny z jajkiem.

Bufet słodki
Ciasto marchewkowe.
Przekładaniec biszkoptowy.
Jabłecznik tradycyjny.
Orzechowiec.

Napoje
Kawa, herbata, woda mineralna niegazowana w dzbanku.

Menu weselne - Wariant 4

245 zł - 245 zł

Przystawka
Pieczony schab z dzika w sosie z owoców leśnych z sałatką z ziół.

Zupa
Toskański krem ze słodkich pomidorów.

Danie główne
Medaliony wieprzowe z sosem kaparowym podane z grubymi stekowymi frytkami oraz grillowanymi warzywami.
Pikantny stek z indyka w sosie słodko-kwaśnym z białym ryżem i surówką coleslaw.
Pieczony dorsz w sosie z białego wina z ziemniakami z wody i beszamelowym kalafiorem włoskim.

Deser
Lody z soczystymi owocami i sosem czekoladowym.

Bufet
Łosoś gravlax na brandy.
Tartaletki z pastą z sera roquefort.
Tatar wołowy na kromkach pumpernikla.
Sałatka Waldorfa.
Sałatka chicken fingers.
Pasztet wołowo-wieprzowy z żurawiną.
Schab faszerowany bakaliami.
Deska serów żółtych.
Deska swojskich wędlin i kiełbas.
Świeże mieszane pieczywo.
Masełka smakowe.
Zimne sosy do mięs i ryb.
Pikle oraz świeże warzywa.

Specjalność wieczoru
Gulasz z dzikiego ptactwa podany na boczkowej kaszy.

Na zakończenie
Bogracz z gorącym pieczywem.

Bufet słodki
Placek biszkoptowy z sezonowymi owocami.
Ciasto Brownies z masłem orzechowym.
Tarta z musem cytrynowym pod białym puchem.
Makowiec na kruchym cieście.

Napoje
Kawa, herbata.
Woda mineralna niegazowana w dzbanku.

Menu weselne - Wariant 5

255 zł - 265 zł

Przystawka
Łososiowy francuski pasztecik z kapustą kiszoną.

Zupa
Aromatyczna zupa borowikowa z kluskami naleśnikowymi.

Danie główne
Polędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej z sosem pleśniowym podane z rostami ziemniaczanymi i pieczonymi pomidorami z serem.
Pierś z kurczaka nadziewana serem, podana z koperkowymi ziemniakami i bukietem sezonowych surówek.
Filet z flądry bałtyckiej w ziołowej panierce z ryżem oraz pieczonymi warzywami.

Deser
Włoskie tiramisu.

Bufet
Tartinki z pastą z czarnych oliwek.
Tartinki z tatarem z łososia na paście serowej.
Polędwica wołowa mocno marynowana w czerwonym winie i balsamico z mozzarellą i pomidorami.
Sałatka nicejska.
Łosoś faszerowany musem chrzanowo-cytrynowym.
Pasztet z białego ptactwa z sosem cumberland.
Indyk nadziewany szpinakiem i serem pleśniowym.
Mięsa pieczyste.
Deska serów żółtych.
Deska swojskich wędlin i kiełbas.
Świeże pieczywo.
Masełka smakowe.
Zimne sosy do mięs i ryb.
Pikle oraz świeże warzywa.

Specjalność wieczoru
Szynka pieczona podana z paletą zimnych sosów.

Na zakończenie
Boeuf strogonow z francuską bagietką.

Bufet słodki
Tarta gruszkowa.
Kajmak.
Kremówka bostońska.
Placek świętojański.

Napoje
Kawa, herbata, woda mineralna niegazowana w dzbanku.

Opinie - Q Hotel Grand Cru

5

5 opinii

Dodaj opinię

Obsługa

Oferta

Wygląd sali

Ceny

Atmosfera

M

Milena

Wszystkim ogromnie polecamy wybór właśnie tego miejsca na wesele! Cała współpraca przebiegała bardzo konkretnie i profesjonalnie, wszystko zostało zrealizowane zgodnie z naszymi oczekiwaniami. Sala jest bardzo klimatyczna, jedzonko przepyszne, a obsługa doskonała. Nie da się opisać naszego zachwytu nad całą organizacją, było doskonale.

3 lata temu

avatar

Sonia D

Wszystko na najwyższym poziomie. Miła i profesjonalna obsługa, pyszne jedzenie i piękna sala. Polecam w 100%

7 lat temu

KM

Karolina M

Organizując wesele w tym miejscu będziecie bardzo zadowoleni i usatysfakcjonowani. Wszystko na wysokim poziomie. Bardzo miła obsługa i bardzo smaczne jedzenie i za to ogromny plus. Polecam !!!

7 lat temu

MP

Malwina P

Było wspaniale! Jeden z najpiękniejszych dni w życiu i wszystko się udało! Cudowna sala, cudowne dania! Polecam serdecznie :)

7 lat temu

AC

Anna C

Polecamy wszystkim! Przepiękne i bardzo klimatyczne miejsce. Wspaniała obsługa, bardzo pomocna zarówno przy organizacji, jak i podczas samego wesela. Ceny atrakcyjne pomimo wysokiego poziomu obsługi i znakomitej lokalizacji - hotel mieści się przy gdańskiej starówce. Niezdecydowanym polecamy zainteresować się tym miejscem.

8 lat temu

Kontakt - Q Hotel Grand Cru

Q Hotel Grand Cru

Usługodawca nie przekazał nam informacji, czy prowadzi działalność gospodarczą.

ul. Rycerska 11-12 80-882 Gdańsk Gdańsk

Polecani z kategorii sala weselna

Przystanek Kozia Góra - Sala Weselna
Przystanek Kozia Góra - Sala Weselna Przywidz
Zobacz profil
Hilton Gdańsk
Hilton Gdańsk Gdańsk
(25)
Zobacz profil
Ośrodek Turystyczny Warzenko
Ośrodek Turystyczny Warzenko Gdynia
Zobacz profil
Sielanka Stanisławie
Sielanka Stanisławie Tczew
Zobacz profil

Zobacz sale weselne w Twoim województwie: